Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui ir jo remontui

QUOTE(SimVil @ 2008 01 10, 17:53)
aaa. tai Jus litais pasiemusi? smile.gif

o del EURIBOR ar VILIBOR kritimo... smile.gif zinai, per pastaruosius kelis metus nei tas nei anas nekrito smile.gif tik pakilo. kelis kartus smile.gif

tikrai? bigsmile.gif
o www.lb.lt sako , kad VILIBOR per paskutines 3 savaites nukrito nuo 7.35 iki 6.75 ... (6mėn.kitų laikotarpių irgi krito)
Atsakyti
tai cia tik si menesi viliboras krist pradejo, vakar buvo 6.7, o snd 6.74-atrodo vel kyla biggrin.gif kazi iki kiek galetu maximum pakilt, sakau gal iki 20proc nekils?
Atsakyti
Bytaute o jus kokiame banke dirbate?
Atsakyti
As nedirbu banke jau seniai smile.gif)))

Ta prasme - esu dirbusi net keliuose Lietuvoje veikianciuose bankuose, is viso apie 6 metus (su paskolom, analitini darba ir t.t. ir pan.).

Dabar esu pasirasiusi su eile banku bendradarbiavimo sutartis ir dirbu pati sau, kitaip sakant - brokeriauju.

Kodel tai "apsimoka" pvz supermamoms?? Todel, kad tiems, kurie pas mane kreipiasi, nekainuoja konsultacijos, be to - dirbdama su keliais bankais, as zinau kur, kokios salygos ir kur galima gauti geriausias...

Nerasau konsultaciju "i eteri", o prasau rasyti man i AZ arba i mano anksciau nurodyta mail'a, nes, dazniausiai, kal;bant apie kredita, reikia tiksliai issiaiskinti zmogaus seimynine situacija, isipareigojimus, pajamas, o tai jau - individualu, ar ne?

smile.gif

Tad... tiek smile.gif
Kas domites, mielai prasom, kreipkites smile.gif

QUOTE(gerdakamile @ 2008 01 10, 19:56)
Bytaute o jus kokiame banke dirbate?

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Žodžiu,situacija tokia,su draugu esame dar nesusituokę,bet jau galvojame apie savo būstą. Draugas praeitais metais dirbo vienoje darbovietėje ir gaudavo apie 1000lt "į rankas", dabar perėjo į kitą darbą,jau šį mėnesį baigiasi bandomasis laikotarpis,bandomuoju laikotarpiu gavo apie 1400 lt "į rankas", žinoma,po bandomojo laikotarpio alga kils. Aš esu studentė, iki dabar gaudavau 40 lt stipendiją, o nuo vasario tikriausiai,kad gausiu apie 200lt ir susiradau darbelį,kuriame dirbsiu pagal autorinę sutartį,gausiu apie 300lt. Jokio turto neturime. Tad, jeigu susituoktume,ar būtų galimybė, kad kuris nors bankas duos paskolą būstui su mūsų turimomis lėšomis (apie 200000lt)? Šiuo metu draugas savo vardu yra paėmęs kreditą,kurį iki vasaros atiduos. Taigi finansiniai įsipareigojimai liks tik už telefonus.Ir dar, kaip bankai žiūri į paskolas paimtas iš universiteto? Žadu imti paskolą iš universiteto, kurią gaučiau tik vasaros pradžioje,o pradėčiau ją mokėti tik po 6 metų. Gal galite padėti,nes šioje srityje aš visiškai "žalia" blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 13, 22:58)
Sveikos  4u.gif
Žodžiu,situacija tokia,su draugu esame dar nesusituokę,bet jau galvojame apie savo būstą. Draugas praeitais metais dirbo vienoje darbovietėje ir gaudavo apie 1000lt "į rankas", dabar perėjo į kitą darbą,jau šį mėnesį baigiasi bandomasis laikotarpis,bandomuoju laikotarpiu gavo apie 1400 lt "į rankas", žinoma,po bandomojo laikotarpio alga kils. Aš esu studentė, iki dabar gaudavau 40 lt stipendiją, o nuo vasario tikriausiai,kad gausiu apie 200lt ir susiradau darbelį,kuriame dirbsiu pagal autorinę sutartį,gausiu apie 300lt. Jokio turto neturime. Tad, jeigu susituoktume,ar būtų galimybė, kad kuris nors bankas duos paskolą būstui su mūsų turimomis lėšomis (apie 200000lt)? Šiuo metu draugas savo vardu yra paėmęs kreditą,kurį iki vasaros atiduos. Taigi finansiniai įsipareigojimai liks tik už telefonus.Ir dar, kaip bankai žiūri į paskolas paimtas iš universiteto? Žadu imti paskolą iš universiteto, kurią gaučiau tik vasaros pradžioje,o pradėčiau ją mokėti tik po 6 metų. Gal galite padėti,nes šioje srityje aš visiškai "žalia"  blush2.gif  4u.gif

Labas,
man rodos kad su tokiomis pajamomis jums truputį per anksti užsikrauti paskolos naštą.
Visų pirma - palauk kol pabaigsi mokslus ir susirasi normalų stabilų darbą. Su autorinėmis sutartimis gali būti problematiška gauti paskolą.

Be to , kai tavo tokios mažos pajamos, paradoksalu, bet taviškis vienas gautų didesnę paskolą, nei jūs abu susituokę. Na bet kuriuo atveju, 200000 sumos su tokiomis pajamomis jums niekas neduotų.

Net jei duotų - argi tokioje jaunystėje norėsit visas savo pajamas atiduoti už stogą virš galvos (paskolai + komunaliniams). Juk likusių net normaliam maistui neužteks . O kur dar pramogos, kelionės, šėlionės ir kt?

Bet ir drąsa jūsų... bigsmile.gif (ar nepatyrimas?) . Mes tokią sumą su 3x didesnėm pajamom ėmėm, ir abejojom dar ar teisingai elgiamės...

Neskubėkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 13, 21:58)
Sveikos  4u.gif
Žodžiu,situacija tokia,su draugu esame dar nesusituokę,bet jau galvojame apie savo būstą. Draugas praeitais metais dirbo vienoje darbovietėje ir gaudavo apie 1000lt "į rankas", dabar perėjo į kitą darbą,jau šį mėnesį baigiasi bandomasis laikotarpis,bandomuoju laikotarpiu gavo apie 1400 lt "į rankas", žinoma,po bandomojo laikotarpio alga kils. Aš esu studentė, iki dabar gaudavau 40 lt stipendiją, o nuo vasario tikriausiai,kad gausiu apie 200lt ir susiradau darbelį,kuriame dirbsiu pagal autorinę sutartį,gausiu apie 300lt. Jokio turto neturime. Tad, jeigu susituoktume,ar būtų galimybė, kad kuris nors bankas duos paskolą būstui su mūsų turimomis lėšomis (apie 200000lt)? Šiuo metu draugas savo vardu yra paėmęs kreditą,kurį iki vasaros atiduos. Taigi finansiniai įsipareigojimai liks tik už telefonus.Ir dar, kaip bankai žiūri į paskolas paimtas iš universiteto? Žadu imti paskolą iš universiteto, kurią gaučiau tik vasaros pradžioje,o pradėčiau ją mokėti tik po 6 metų. Gal galite padėti,nes šioje srityje aš visiškai "žalia"  blush2.gif  4u.gif

va cia yra paskolu skaiciuokles http://www.seb.lt/vb...eqHomeCredit.fw tai galima pasiziuret, kiek gali moket, kiek reiktu moket ir t.t. bet geriau jum tikrai nesituokti ir draugui imti paskola kokia jis isgali ir buta pirkti kuo pigesni jei tikrai jo reikia...
Atsakyti
SU bendromis menesinemis pajamomis ~1700 Lt, imanoma gauti ~130 000 Lt kredita 40-ciai metu.
Aisku, galimi ivairiausi niuansai, kuriu, manau, nenoretum "eteryje" aptarineti, pvz.: gal pades tevai, gal jie galetu buti solidarus skolininkai (t.y. prisiimtu dali kredito nastos), gal jie bent laiduotu uz kredita, kokio dydzio pradini inasa turetumet ir t.t. ir pan.

Kaip ir minejau (atsiprasau, kad kartojuosi!!), jei idomu, rasykite man i AZ arba i bytaute@gmail.com

4u.gif

QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 13, 22:58)
Sveikos  4u.gif

Atsakyti
Dar ilgiau tikrai nebelauksime mes, reikės arba paskolą imtis,arba nuomotis butą,o nuomos + komunaliniai mokesčiai būtų tokie pat kaip ir paskolos,užtat labai gaila mokėti pinigus bereikalingai,kur tuo tarpu galėtume jau išmokinėti paskolą. Neįsivaizduoju,kaip reiktų dar 4 metus išlaukti geresnių laikų,juk gyventi norisi dabar mirksiukas.gif Tuo labiau,kaip sakiau, draugui baigiasi bandomasis laikotarpis,o po jo gaus tikrai didesnę algą 4u.gif Dabar lieka, vienintelis niuansas vedybos. Šiaip tuoktis mes niekur neskubame, tik dabar pradėjome svarstyti galimybę gauti valstybės lengvatinę paskolą būstui, o ten reikia būti susituokus. Aš gi dėl to pas jus ir kreipiausi patarimo,kaip geriau daryti,o ne dėl to,kad mane atkalbėtumėte doh.gif
Papildyta:
Ir mūsų bendros grynosios mėnesinės pajamos būtų virš 2000lt mirksiukas.gif
Atsakyti
as pries metus emiau viena pati lengvatine paskola(jei susilauksiu vaiko ar turesiu ivaiki man apmokes 10proc ir dar reikejo tik puse busto paskolos draudimo sumos moket). ka jau pasikeite viskas, jau butinai reik but susituokus?
Atsakyti
smile.gif+2008 01 15, 14:13-->
QUOTE(Ievute smile.gif @ 2008 01 15, 14:13)
as pries metus emiau viena pati lengvatine paskola(jei susilauksiu vaiko ar turesiu ivaiki man apmokes 10proc ir dar reikejo tik puse busto paskolos draudimo sumos moket). ka jau pasikeite viskas, jau butinai reik but susituokus?

Ne,nepasikeitė ax.gif Tik mūsų situacijoje, draugo pajamos vienam per didelės,o man vienai niekas neduotų paskolos, todėl norint gauti lengvatinę paskolą,mums geriau būtų susituokti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2008 01 15, 14:17)
Ne,nepasikeitė  ax.gif Tik mūsų situacijoje, draugo pajamos vienam per didelės,o man vienai niekas neduotų paskolos, todėl norint gauti lengvatinę paskolą,mums geriau būtų susituokti  4u.gif

aaaaaaaaaaaaaaa smile.gif aisku tada.bet tada galit negaut isvis paskolos is banko, kas kad savivaldybe jusu prasyma patviritns. nors su 2000lt gal ir imanoma gauti dar paskola, bet patiems bus sunkiau gyvent ax.gif
Atsakyti