Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui ir jo remontui

Ringa, vaikui maziau skaiciuoja. smartass.gif
Atsakyti
Aš ėmiau paskolą iš Vilniaus banko. Labai maloniai aptarnavo. Ko negaliu pasakyti apie kitus bankus (ypač Parex).
Atsakyti
Norejau paklaust tu, kurios jau paeme kredita.. Ar jusu psichologiskai neslegia ta skola? Mane pirmais metais ziauriai slege, net nemaniau, kad taip bus-kazkaip vis neramu, dabar jau vieni metai ismoketi, suma sumazejo siek tiek, alga padidejo, tai ramiau, bet dar liko 6 metai...
O jei butume paeme ilgesniam laikui, tai net nezinau-dar labiau turbut slegtu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE (LINCE @ 2004 03 10, 13:04)
Mes tik pirkdami butą susidūrėm su keista problema-atsirado nemažai žmonių,kurie nenorėjo parduot buto perkantiems su paskola.Tai paskui skambindami klausdavom apie tai, buvo tokių kategoriškų atsakymų....

O tai įdomu kodėl taip nenorėjo? Koks jiems skirtumas?
Mes kažkaip buvom susisvaigę irgi imt paskolą ir pirkt butą, kurį dabar nuomojamės. Tai kaip paklausėm savininko ar parduotų, tai jis irgi kategoriškai - ne, jei su paskola. Na, o paskui išsiaiškinom, kad jis galvojo, kad tai jam dalimis mokėtų bankas, t.y. po dalelę 30 metų laugh.gif ..tai žvengėm su vyru nerealiai...tai išaiškinom tam dėduliui, kad jis gautų pinigus visus, o jau mes su banku atsiskaitinėtumėm. Bet paskui labai brangiai už tą butą užsiprašė, tai neėmėm tos paskolos ir nepirkom. Tai sakau,gal ir tie žmogeliai taip įdomiai galvoja?

Dabar vis dar ieškom kokio buto ar namo padoresnio (na, kokio įdomesnio varianto), o paskui jau į banką eisim.
Atsakyti
is tiesu, mus labai psichologiskai slegia tas kreditas, nors ir lengvatinis... emem 25 metams, tai kartais labai nejauku pasidaro, kai pradedi apie ateiti galvot. Didesniu pajamu artimiausioj ateity nenusimato, tai sunku susitaikyt su tuo, kad vis reikia "ant minimumo" gyvent, ir kad kai kurie butini dalykai jau yra tape prabanga sad.gif Bet nieko nepakeisi, apsisprendem tokiam zingsniui, zinodami, kad bus sunku, ir nebus nera kelio atgal.
Atsakyti
Ką domina būsto paskolų klausimas,pasiskaitykit www.bpd.lt arba www.paskola.lt
Ten daug info surasit
Atsakyti
QUOTE (ziv @ 2004 03 10, 15:03)
Isdirbt reikia 1 metus. smartass.gif

ogo-tai mums seimoje paskola nenusimato greitai mad.gif kaip negerai doh.gif na man tas faktorius kad paskola slegs, visada gyvas galvoje...uztat ir labai idemptai galvoju del paskolos
p.s beje sako,kad geriau imti paskola dar nesusituokus ir rasyti ant vieno zmogaus...tiesa kazin?
Atsakyti
QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 10, 18:10)
ogo-tai mums seimoje paskola nenusimato greitai mad.gif kaip negerai doh.gif na man tas faktorius kad paskola slegs, visada gyvas galvoje...uztat ir labai idemptai galvoju del paskolos
p.s beje sako,kad geriau imti paskola dar nesusituokus ir rasyti ant vieno zmogaus...tiesa kazin?

gali duoti ir anksciau nei metus isdirbus. Gali duoti ir 3men. bet turi buti neterminuota sutartis ir be isbandomojo laikotarpio. O del emimo paskolos dar nesusituokus,tai visi mano kad gerai tuo kad didesne duoda paskola,nes jei vyras uzdirba pvz.1200 lt,o zmona nedirba tai jie gali moketi 350lt per men,o jei butu zmogus vienas jam turi likti 500lt,bet bankai neduoda daugiau kaip 50% atlyginimo dyzio sumos(vadinasi vienas zmogus gales moketi per men 600lt.)Nezinau ar suprantamai parasiau,bet gal suprasit
Atsakyti
Viskas labai aiškiai apie visų bankų paskolas:

žiūrėti čia
Atsakyti
Manes visiskai neslegia ta paskola. Mes pasiememe 10 metu. Kai vyras primena kad va negalim to sau leisti ano, as visada pasakau, jei taip galvojai jau is pradziu tai nereikejo is viso imti paskolos. Jau geriau pirkti ne nauja ir mazesni busta, negu save esti kiekviena diena, kad reikia kuo tik daugiau atiduoti bankui. Koks cia gyvenimas. Reikia pagal savo galimybes mastyti. Kiekviena menesi pervedi pinigus ir nesijaucia, tiesiog taip jau yra. O visada nelaimes atveju galesi parduoti savo busta, grazinti bankui ir jau sis tas liks tau, juk vis tiek turint busta jis jau turtas. Kaip pagrindini finansu saltini - vyra apdraudeme jei nelaime ar kas. Tai jis dabar pas mus vaiksciojanti brangenybe biggrin.gif
Atsakyti
Mano nuomoe,geriu imt didesnį naują būstą ir daugiau atiduot bankui ir mažiau už paslaugas mokėt (visokius šildymus ir pan.)...

Gaunasi beveik tas pats - tik skirtumas, kam daugiau moki - ar 400 Lt bankui ir 400 Lt už paslaugas žiemą už seną butą (kurį vistik dar reiks remontuot, prasidės visokie vamzdžių, stogų keitimai...), ar mokėt 600 Lt bankui ir porą šimtų už paslaugas už naują būstą.
Atsakyti
MES IRGI PASIEME 10 METU IR JAU 2 PRAEJO. SMAGU, KAD GALIM ISSIMOKETI IR GYVENTI SAVO BUTE. JEI NUOMOTUME, TAI NEI PASITVARKYT, NEI BALDUS PIRKTI, NES NEZINAI KUR GYVENSI PO METU KITU...
Atsakyti