Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui ir jo remontui

Ar galit man,blondinei, paaiskinti del tos lengvatines? Kaip cia ja suprast? Kas cia per lengvatine? kaip cia kas?? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (miau @ 2004 03 05, 02:58)
Ar galit man,blondinei, paaiskinti del tos lengvatines? Kaip cia ja suprast? Kas cia per lengvatine? kaip cia kas?? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Ale tikrai ka reiskia ta lengvatine paskola??? blink.gif huh.gif
Atsakyti
Kiek žinau dėl lengvatinės paskolos reikia kreiptis į savivaldybės kažkokį ten skyrių. Yra nemažos eilės jai gauti. Mano bendradarbė ėmė šią paskolą, tai kiekvienais metais savivaldybė kažkokią dalį paskolos sumoka.
Atsakyti
Lengvatines paskolas paskolas teikia kai kurie bankai kartu su miesto savivaldybe. Yra kelios ju formos ( pagal tai ir reikalavimai skiriasi). Viena is paprasciausiu, kad dengia puse busto paskolos draudimo.
Jaunoms seimoms auginancioms viena ar daugiau vaiku ir neturincioms bei neturejusioms busto, bei jei js atitinka tam tikras pajamas yra dengiama puse busto paskolos draudimo ir 10% pacios paskolos.
Placiau galite rasti cia teise i valstybes remiamus kreditus
Atsakyti
Galvojau, kad tik mes savo busto neturim, yra ir likimo draugu smile.gif
O kiek reikia per menesi moketi, jei imi 100 000 Lt lengvatine?
Atsakyti
o man va kas parupo-kiek reikia buti isdirbus darbe ir po kiek reikia uzdirbti kad gautum paskola?
Atsakyti
QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 05, 21:03)
o man va kas parupo-kiek reikia buti isdirbus darbe ir po kiek reikia uzdirbti kad gautum paskola?

tikrai, koks turi buti oficialus atlyginimas, kad isvis kas nors teiktusi suteikti ta paskola?
Atsakyti
Yra banku el. puslapiuose skaiciuokles. Pabandykit pasiskaiciuot, pvz.:

http://www.nordlb.lt...ls/calculators/

http://www.hansa.lt/...iams38_310.html
Atsakyti
Paskolą suteikia, kai kiekvienam šeimos nariui pragyvenimui tenka po 500 Lt ir dar lieka viršaus (čia aišku į rankas) Tai va, kas yra viršaus, tai ir skaičiuoja, kad iš tų atidavinėsi. Pvz. jei per mėn. šeimos pajamos yra 2000 Lt į rankas, o narių šeimoje trys, tai lieka 500 (2000-(3*500)=500). Metams galima gauti 6000 Lt paskolą (500*12=6000). Maždaug taip skaičiuojama Vilniaus ir Hansa banke, bet jei turi pažįstamų-eik per juos, paskolą gausi greičiau ir didesnę. Tokia jau liūdna tiesa sad.gif
Atsakyti
ziurint kokiame banke imi paskola, kokiame mieste., kiek asmenu seimoje ir pan. Lengvatine paskola galima pasinaudoti tik tuo atveju jei bankas apskritai teiks paskola asmeniui. Pirmas zingsnis butu nueiti i bankus prazonduoti ar suteiktu paskola:ten pasakai kiek vidutiniskai gauni algos (atskaiciavus mokescius) ir tada jie ziuri kokia suma gali duoti nes ji priklauso nuo to kiek lieka laisvu pinigu paskolai dengti atemus ta suma kuri turi likti seimai pragyvenimui. pvz gauna jusu seima i rankas 1200, bankas skaito, kad 3 asmenu seimai turi likti 950, gaunasi, kad 250 lieka paskolai dengti. o paskui jie paskaiciuoja ar losti ant metu, ar riboti suma ir pan. as emiau Parexe man ten buvo palankiausia..
Papildyta @ [mergetime]1078840318[/mergetime]
todel parexe kad pragyvenimui maziau atskaiciuoja 315 kazkur
Atsakyti
Isdirbt reikia 1 metus. smartass.gif Man dar 9 men. liko. Laukiam... cool.gif
Atsakyti
Mes paskolą paėmėm iš Hansabanko.Apėjom visus bankus ir šis patraukliausiai atrodė.''Kredyt banke'' iš viso turbūt nebūtų davę( o kaip gražiai internete buvo prisirašę).Tada dar ŽŪ banke ne visai aiškiai aiškino,kažkaip nenoriai kalbėjo,taigi patraukiau aš viena į Hansabanką ir užtaikiau tokį nieko vadybininką,taip jis man nuoširdžiai aiškino,skaičiavo visus variantus,kokių aš tik užsigeidžiau.Taigi vyrui beliko tik paklausyt manęs ir nebeieškot kito varianto.Tiesą pasakius,gal kitur netgi sąlygos palankesnės buvo(nepamenu),bet suveikė žmogiškasis faktorius.
Mokam mažėjančia tvarka,jau metai praėjo tongue.gif Labai gera ,kad bent keliais litais įmoka mažėja.
Beje,kad gausim paskolą sužinojom kitą dieną po svarstymo(posėdžiai dėl skyrimo vyksta du kartus per savaitę)
Mes tik pirkdami butą susidūrėm su keista problema-atsirado nemažai žmonių,kurie nenorėjo parduot buto perkantiems su paskola.Tai paskui skambindami klausdavom apie tai, buvo tokių kategoriškų atsakymų....
Atsakyti