Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą nuo 6 metų

QUOTE(waidoshele @ 2015 02 13, 11:30)
mano nuomone dauguma vaiku sulaukia tokiu problemu ir nepaisant to ar isejo i mokykla vyresni ar jaunesni. Jei vaikas jautrus tai ir 8 metu mokykloj jaus stresa. Ypac jei nesiruose mokyklai,  nelanke darzelio.

drinks_cheers.gif cia vaiko problema o ne amziaus, maniske gruodinuke- jokiu asaru. Maniskei mokytis sunku, bet as zinojau kad ji nera genijus blush2.gif del to isleidau i mokykla skaitancia dviem kalbom... Ir tai yra ka veikt, oj kaip yra.
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas atsilieps ir parasys kaip sekasi vaikams anksciau pradejusiems eiti i mokykla. Siuo metu svarstau ar leisti 6 m i mokykla ar dar palaukti (6 sueis balandi) g.gif Mokytoja rekomenduoja eiti i pirma klase (siuo metu esame priesmokyklineje ir galetume likti pakartotinai), nes sunus puikiai skaito, skaiciuoja, raso spausdintinemis raidemis. Mes jo rasytiniu nemokom rasyti, o priesmokyklineje irgi nepriklauso, bet skaito tai rasytines. Butu idomu isgirsti kaip sekasi butent berniukams nuejusiems anksciau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 04 kovo 2015 - 13:55
Sveiki,

Manau, kiekvieno vaiko branda yra individuali. Mūsų abu vaikai išėjo į pirmą klasę, neturėdami 7 metų. Visos problemos (dėl mokymosi, fizinės brandos) mums svetimos. Nei jie jautėsi mažesni, nei fiziškai ar psichologiškai silpnesni. Juk klasę sudaro 20-25 vaikai, kurių gimtadieniai išsibarstę po visus metus. Tai pusmetis šen, pusmetis ten. Turiu pavyzdžių, kai vaikas išėjęs į pirmą klasę 7,5 m. sunkiau suvokia pirmoko programą už tą, kuris išėjo 6,5 m.

Mūsiškiai abu gimę žiemą. Gruodinukas jau penktokas, klasėje - vienas iš pirmūnų. Nei motyvacijos, nei pastangų netrūksta. Pirmokėlis taip pat šauniai jaučiasi mokykloje, nors visai neseniai suėjo 7 m. Klasėje - taip pat prie stipresnių priklauso, o pasitaikančios problemos nėra niekuo ypatingos, nesiskiria nuo bendraamžių. Tiesa, mes ir namie daug vaikus motyvuojame, šviečiam, padedam, kai reikia. O kai pajunta azartą, sekasi, tai patys vaikai nori teigiamų įvertinimų ir pažymių. Ypač berniukai, kurie iš prigimties nori lyderiauti.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 03 04, 13:25)
Sveiki,

Gal kas atsilieps ir parasys kaip sekasi vaikams anksciau pradejusiems eiti i mokykla. Siuo metu svarstau ar leisti 6 m i mokykla ar dar palaukti (6 sueis balandi)  g.gif Mokytoja rekomenduoja eiti i pirma klase (siuo metu esame priesmokyklineje ir galetume likti pakartotinai), nes sunus puikiai skaito, skaiciuoja, raso spausdintinemis raidemis. Mes jo rasytiniu nemokom rasyti, o priesmokyklineje irgi nepriklauso, bet skaito tai rasytines. Butu idomu isgirsti kaip sekasi butent berniukams nuejusiems anksciau  g.gif

pasidarykite PPt testa, tikrai pades apsispresti.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2015 03 04, 18:20)
Sveiki,

Manau, kiekvieno vaiko branda yra individuali. Mūsų abu vaikai išėjo į pirmą klasę, neturėdami 7 metų. Visos problemos (dėl mokymosi, fizinės brandos) mums svetimos. Nei jie jautėsi mažesni, nei fiziškai ar psichologiškai silpnesni. Juk klasę sudaro 20-25 vaikai, kurių gimtadieniai išsibarstę po visus metus. Tai pusmetis šen, pusmetis ten. Turiu pavyzdžių, kai vaikas išėjęs į pirmą klasę 7,5 m. sunkiau suvokia pirmoko programą už tą, kuris išėjo 6,5 m.

Mūsiškiai abu gimę žiemą. Gruodinukas jau penktokas, klasėje - vienas iš pirmūnų. Nei motyvacijos, nei pastangų netrūksta. Pirmokėlis taip pat šauniai jaučiasi mokykloje, nors visai neseniai suėjo 7 m. Klasėje - taip pat prie stipresnių priklauso, o pasitaikančios problemos nėra niekuo ypatingos, nesiskiria nuo bendraamžių. Tiesa, mes ir namie daug vaikus motyvuojame, šviečiam, padedam, kai reikia. O kai pajunta azartą, sekasi, tai patys vaikai nori teigiamų įvertinimų ir pažymių. Ypač berniukai, kurie iš prigimties nori lyderiauti.

Musu pirmasis irgi gruodinis, tai ejo 6 m. ir dabar vienas is geriausiu. Sakyciau cia man labiau neramu, dabar mazasis nieko daugiau nekalba kaip jis eis i pirma klase doh.gif , nes labai nori. Del mokslu nepergyvenu (dabar jam duoda sunkesnes uzduotis, nes kitos lengvos), tik kaip bus kai klaseje bus maziausias g.gif, nors jis labai drasus, draugiskas, komunikabilus. Matyt cia mano nerimas, nes daug sakanciu kam leisti taip anksti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Onora @ 2015 03 04, 19:34)
pasidarykite PPt testa, tikrai pades apsispresti.

Butinai darysime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 04 kovo 2015 - 20:51
Svarbu ne ugis, o smugis (zinoma , smugis ne jegos prasme). Mano vaikas maziausias turbut klaseje, bet niekam ne motais. Gal velesnese klasese isryskes, bet kad pas mus pacius budavo ir antrameciu, kurie zemesni budavo. Cia labiau mamu nerimas, manau wink.gif
Jeigu buciau veliau leidusi, tai pirmoje kl. nebutu, ka veikti, nors ir diferencijuoja uzduotis mokytoja. Jeigu vaiko didele motyvacija ir domejimasis mokslais, nematau priezasties neleisti anksciau.
Beje, abu vaikai anksciau ejo ir klasese po 4-5 mokinius tokius ir visi jie geriausiai mokosi, bent jau musu atveju, kol kas smile.gif
Atsakyti
Pritariu, kad dažnai per didelis mamos nerimas ir vaikui stresą sukelia ir iš to ir problemos būna. Vaikai visgi skirtingi, kai kurie imlesni ir savarankiškesni, jei jau moka ir skaityt ir rašyt ir puikiai bendrauja, manau nuo 6 gali eiti.
Atsakyti
Aciu uz nuomones, tas mano nerimas labai i toli orentuotas, kas bus kai klasiokams 15 - 16 m, o maniskis bus 14 g.gif Del pirmos klases nerimo nejauciu, o jis labai nori (jau pasikabino pakabas kur jo uniforma kabes lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 03 09, 13:52)
Aciu uz nuomones, tas mano nerimas labai i toli orentuotas, kas bus kai klasiokams 15 -  16 m, o maniskis bus 14  g.gif Del pirmos klases nerimo nejauciu, o jis labai nori (jau pasikabino pakabas kur jo uniforma kabes  lotuliukas.gif )

na dvieju metu skirtumo tai nebus su visais klasiokais... beto, visi gi bresta skirtingai, vienas jau 14- vyras, kitas 25- paaugliukas. Beto, nuo klases priklauso. Lietuviams nlb yprasta atiduot vaikus anksciau, o pas mus (rusu mokykla) lygiai puse vaiku nuo 6 metu, kai kuriems 7 sueis jau po pirmos klases baigimo- vasara ar net rudieni. Ir nieko. Klaseje 3 pirmunai- viena is ju panele, kuriai 7 sueis tik birzeli.
Atsakyti
Aš visada kaip ir buvau prieš leisti vaiką anksčiau į mokyklą, tad dabar esu truputi pasimetus, mano berniukas nuo mažens labai imlus, išmoko skaityti dar neturėdamas 4 m. (prieš pat ketvirtąjį gimtadienį), dabar (4,5 m.) jau perskaito ir ilgesnius žodelius ir rašytinėmis raidėmis, taip pat neblogai sekasi elementari aritmetika, moka mintinai be pirštukų sudėti, atimti skaičius iki 20. Kas svarbiausia aš su juo tikrai ne daug užsiimu, visada sakydavau, kad nepatinka kai iš vaikų daro genijus, kai per daug lavina, bet kad su juo minimaliai reikia užsiimti, jis pats rodo iniciatyvą, prašo ne pažaisti, o paspręsti užduotėles, paskaityti. Turi ir enciklopedinių žinių, pvz. žino visus žemynus ir vandenynus (parodo žemėlapyje ir pasako pavadinimą), o aš jam tik vieną kartą ir jau senokai parodžiau. Iš vienos pusės visada sakiau, kad vaikystė per daug trumpa, kad dar ją trumpinti, bet iš kitos pusės gal aš darau sūnui meškos paslaugą nieko nedarydama, kad išnaudoti jo gabumus.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 03 09, 13:52)
Aciu uz nuomones, tas mano nerimas labai i toli orentuotas, kas bus kai klasiokams 15 -  16 m, o maniskis bus 14  g.gif Del pirmos klases nerimo nejauciu, o jis labai nori (jau pasikabino pakabas kur jo uniforma kabes  lotuliukas.gif )

Nieko nebus, niekas nekreips dėmesio. Bet geriau išleisti vyresnį, nei jaunesnį mokytis..
Atsakyti
QUOTE(Zylė. @ 2015 04 03, 13:15)
Nieko nebus, niekas nekreips dėmesio. Bet geriau išleisti vyresnį, nei jaunesnį mokytis..

kodel? As priesingai manau.
Atsakyti