QUOTE(Gorada @ 2013 09 03, 10:55)
Man maga dvi temeles sujungti, nes aiškios ribos tarp jų nėra. Tad galėtumėte kuri parašyti kodėl manot kad reikia jas atskirti, ir ką reiktų temos pradžioje parašyti, kad visiem aišku būtų, na ir kol visi įsikirs koks skirtumas tarp temų, reiktu paklydėlius nukreipinėti - kas man atrodo painu ir bereikalinga.
Aš, kaip temos įkūrėja
, pasisakysiu - turėjau tikslą sukurti temą būtent apie
dizainą, kaip pvz. - skandinaviško stiliaus virtuvės, modernas, spalvų derinimo niuansai, kaip vizualiai viską išdėstyti, kad virtuvė ar patalpa atrodytų taip ar antraip, ar gražu tą su tuo suderinti, o jei negražu - tai kaip būtų gražu.
O jei ir metami planeliai, tai jie metami vieninteliu tikslu - kad temos dalyvėms kiltų idėjų ar minčių, patarimų dėl patalpos dizaino, kaip pvz., - "toje vietoje gražiai atrodytų virtuvę-svetainę atskirianti lentyna", o ne dėl aukščių-pločių etc.
Kita vertus, praktika parodė, kad diskusijose apie "gražu-negražu" atsiranda ir "praktiška-nepraktiška" , teplu, nepatogu etc. Taigi, tema iš tiesų susidubliavo.
Nieko prieš ir sujungti, tik...ar nepasimes visi "dizaininiai" pasvarstymai labai konkrečiose disusijose, kaip - kur patogiau įtupdyti orkaitę, kokiame aukštyje turi būti spintelės, kampinė kriauklė - gerai ar nelabai, kokio tipo stalčius rinktis, koks gartraukis geriau traukia.
Man pvz., šiuo atveju absoliučiai neaktualu, kur turi būti šaldytuvas ir kriauklė, ar kiti "techniniai" niuansai - man svarbu atrasti savo viziją, stilių, išorinį vaizdelį, kuris tiktų ir patiktų. Gal dar - savo spalvą. Man svarbu teisingai įkomponuoti virtuvę svetainės erdvėje, kad ji nedarkytų, nesudarytų gargaro įspūdžio ir kt. Jei tokių kaip aš atsiras daugiau, tada temą palikti gal ir tikslinga?