Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės dizainas, stilius, spalvos

QUOTE(flight @ 2013 08 19, 14:21)
Taip, langai ir palangės  medžio spalvos..Radau seną foto, su realiu vaizdu. Dabar kai kurie baldai pasikeitę, bet esmė ta pati. Priešais - ilgoji virtuvės zonos  siena su langu. Kairiau - kitas, vertikalusis langas. Dešiniau (nesimato) - virtuvės komplekto iš medžio tęsinys su visa technika.

Galvojam daryti spintelių užsukimą ir į kairę pusę, ten,  kur nuotraukoje stovi stalas - būtų daugiau vietos viskam susidėti. Ir galbūt - dar vieną užsukimą su valgomuoju stalu - spintelių tęsiniu maždaug iki pusės smuiko rakto grindyse. Ten, kur stiklinės durys į lauką - jau prasideda svetainės zona.
Tas užsuktas stalas galėtų atrodyti ir taip (su lemtynėlėm  apačioje), tik lentynėlių mažiau, atsisėdimui prie stalo vietos - daugiau. Nežinau, ar neužgriozdintų erdvės:

Hm, lentynėlės tai dulkių kaupykla, o su trim vaikais bus sunku kažką ten pasidėti iki kol vaikai bus paaugę, juk kitaip jiems reikia viską pačiupinėti, paimti, į burną įsikišti doh.gif Su vyresniais jau tiktų toks dalykas, kad ir knygom susidėt thumbup.gif
Užsukimai kaip ir gerai. Galit daryt ne U formos, o lygiagrečiai, palikt laisvą sieną prie lango. Horizontalaus lango aukšti kaip ir leistų statyt aukštesnes spintutes, jei norisi mirksiukas.gif Bet tada reikia galvot ar priešais būsiančius baldus lygiuot ir daryt aukštesnius, pusbario/baro tipo, arba laiptelių principu, t.y. žemesnius.
O kur žadat pagirndinę valgymo zoną dėt? Mačiau dizainų, kai užsukimas su tokiu kaip bumbulu gaunasi, tarsi būtų prijungtas apvalus stalas. Gal taip tiktų?
Ar turite kitur vietos pasidėti rečiau naudojamus rakandus? Kokį sandėliuką ar pan?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 19, 08:33)

O tai, kas gražu, vyras sako - bus nepatogu, sako,  į tą komodą (kurios pavyzdį įkėliau šioje temoje) patogiai nieko nesusidėsi, vietos bus per mažai virtuviniams rakandams ir kt.
Jei virtuvė būtų atskira, nesukčiau galvos, titų, matyt, bet kokios spintelės, svarbu talpu ir patogu. O dabar, kai virtuvė - vos ne svetainės akcentas, norisi ir to grožio, tam tikro išskirtinumo..bet va, kaip viską suderint?  unsure.gif

Zinokit jusu vyras nelabai teisus, nieko ten nepatogaus nera. As dirbusi baldu dizainere, tai sitoki stiliu labai daug kartu teko naudoti vonios baldams. Ten tik truputi "patobulintos" standartines spinteles. Man asmeniskai gyvai labai graziai atrodo thumbup.gif Asku jei biudzetas spaudzia, tai tokie dalykai biski daugiau kainuoja. Is standartiniu virtuviu katalogo tokios neissirinksi. schmoll.gif Bet tie kas ne tik baltas/kremines virtuve gamina, jums be vargo pagal uzsakyma tokia pagamins.
Kas galvojat apie naturalaus medzio stalvirsius, tai dar karta gerai pagalvokit. Man irgi labai grazu, bet sau tokios nesirinkciau, nes prieziuros nemazai reikalauja. Pas mane viena spintele su tokiu stalvirsiu nuo vieno uzsakymo liko, tai gerai kad ji kampe uzkista stovi doh.gif Tik tiek, kad toki stalvirsi po keliu metu galima persveisti ir vel bus kaip naujas. Su jokiu kitu to nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 08 19, 11:22)
man ši irgi graži, išvis aš noriu pilkos  wub.gif bet man vat klausimas konkrečiai dėl durelių valymo, kai jos ten su tais visokiais grioveliais ir pan, taigi užsiknisčiau turbūt valyt g.gif

Užsiknisimas garantuotas, bus ką veikt ilgais rudens vakarais biggrin.gif Iš tikro turėjau tokias baltas dureles, dar ir medžio faktūra, tai per metus nei karto neprisiverčiau su dantų šepetėliu iššveist, nes kitaip schmoll.gif Su kempine tik schmoll.gif pusė isivalo, kampai lieka purvini doh.gif Su apatinėm dar daugiau vargo doh.gif
Atsakyti
Hmm, jei natūralaus medžio stalviršiai tokie lepūs, tada teks ką kita mąstyt..

Ajste, sandėliuko, talpyklos nėra..

Įmetu planelius, daryti su Ikea programėle.

Visos patalpos planelis, su svetainės zonos langais, baldais etc. nevargau blush2.gif :

user posted image

tai, ką vyras padėliojo :
(Dešinėje pusėje, šalia angos, matosi vertikali pertvarėlė, už jos slepiasi šaldytuvas ir visa darbinė zona. Ta pertvarėlė realiai yra, ją ir paliksime).

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 rugpjūčio 2013 - 20:20
aš irgi su Ikea programėls pažaidžiau. neapsisprendžiu ar šaldytuvą šalia orkaitės dėt ar visgi išskirt.. pačiai maloniau akiai išskirtas..

noriu šviesaus fasado.. o va stalviršis - galvos skausmas.. labai smagi ir man medžio imitacija, bet tas nepraktiškumas unsure.gif
ir labai noriu medinių grindų virtuvėj.. ir vėl mąstau ar praktiška bus unsure.gif
ir patarkit visgi kaip salą statyt.. ar į langą ar į kaitlentę g.gif

user posted image

antras variantas

user posted image

man pačiai sala į langą smagiau atrodo.. bet sėdint nespigins saulė į akis per langą g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 20 rugpjūčio 2013 - 00:03
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 19, 22:56)
aš irgi su Ikea programėls pažaidžiau.  neapsisprendžiu ar šaldytuvą šalia orkaitės dėt ar visgi išskirt.. pačiai maloniau akiai išskirtas..

noriu šviesaus fasado.. o va stalviršis - galvos skausmas.. labai smagi ir man medžio imitacija, bet tas nepraktiškumas  unsure.gif
ir labai noriu medinių grindų virtuvėj.. ir vėl mąstau ar praktiška bus  unsure.gif
ir patarkit visgi kaip salą statyt.. ar į langą ar į kaitlentę  g.gif

Stalvirsi gali daryti medzio imitacijos laminata, bus paprastesne prieziura negu tikro medzio masyvo.
Pas mane medines grindys virtuveje ir man jos labai patinka thumbup.gif Naudoju jau 8 metus, tai apie stala, kur kedes stumdosi, jau prasosi perslifuojamos ir perlakuojamos, visa kita gerai atrodo. Ar tu kalbi apie laminata? Toki jau tikriausiai buciau kiaurai pratrynusi schmoll.gif
Man asmeniskai orkaite su saldytuvu kartu graziau atrodo. Tik as daryciau dar aukstesnes spinteles. O sala taip kaip yra, taip ir palikciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2013 08 20, 01:26)
Pas mane medines grindys virtuveje ir man jos labai patinka  thumbup.gif  Naudoju jau 8 metus, tai apie stala, kur kedes stumdosi, jau prasosi perslifuojamos ir perlakuojamos, visa kita gerai atrodo. Ar tu kalbi apie laminata? Toki jau tikriausiai buciau kiaurai pratrynusi  schmoll.gif

Nemanau, kad laminatą būtumėt kiaurai pratrynę - jis paprastai būna kietesnis nei nedis. Dabar virtuvėje jį turiu jau 7 metai, kėdės tikrai jokių žymių nepaliko - o laminats ne iš brangiųjų 4u.gif
Atsakyti
radau dar tokį variantą, man patogu kai prie salos galima pavalgyti ir išgerti kavos, tik jau tada kriauklės man nesinorėtų šalia g.gif dabar žiūriu, gal čia labiau baras g.gif

na tos virtuvės baltos dabar labai ant bangos, daug kur jas matau, na bet ir man gražu blush2.gif

user posted image

user posted image

man čia (asmeniškai mano tik nuomonė) būtų gražiau vientisos grindys be plytelių, man labai nepatinka tie plytelių intarpai schmoll.gif bet kadangi esu tikra moteris, tai nereikškia, kad man tai nepatiks ir po metų kitų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamučiukas: 20 rugpjūčio 2013 - 08:00
QUOTE(mamučiukas @ 2013 08 20, 08:48)
dabar žiūriu, gal čia labiau baras g.gif

Nežinau, man tie "barai" namuose nepatinka schmoll.gif . Kam tas dirbtinis paaukštinimas? Mažesni vaikai patys neatsisės... Papildomas nepatogumas tik aukojantis dėl a la vaizdo, ar kažkaip... unsure.gif .
Na bet mažu aš nelabai suprantu apie gerą vaizdą... Kiekvienam savas grožis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 08 19, 20:20)
Užsiknisimas garantuotas, bus ką veikt ilgais rudens vakarais  biggrin.gif Iš tikro turėjau tokias baltas dureles, dar ir medžio faktūra, tai per  metus nei karto neprisiverčiau su dantų šepetėliu iššveist, nes kitaip  schmoll.gif Su kempine tik  schmoll.gif pusė isivalo, kampai lieka purvini  doh.gif Su apatinėm dar daugiau vargo  doh.gif

nu va va, aš taip ir galvojau doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 20, 00:56)
aš irgi su Ikea programėls pažaidžiau.  neapsisprendžiu ar šaldytuvą šalia orkaitės dėt ar visgi išskirt.. pačiai maloniau akiai išskirtas..

noriu šviesaus fasado.. o va stalviršis - galvos skausmas.. labai smagi ir man medžio imitacija, bet tas nepraktiškumas  unsure.gif
ir labai noriu medinių grindų virtuvėj.. ir vėl mąstau ar praktiška bus  unsure.gif
ir patarkit visgi kaip salą statyt.. ar į langą ar į kaitlentę  g.gif

man pačiai sala į langą smagiau atrodo.. bet sėdint nespigins saulė į akis per langą  g.gif

man asmeniškai atrodo geriau kai šaldytuvas atskirtas. kai jis kartu su orkaite, tada man kažko trūksta tam kampe, kur šaldytuvo nėra

sala man visai patinka atsukta į kaitlentę
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2013 08 19, 19:11)
Kas galvojat apie naturalaus medzio stalvirsius, tai dar karta gerai pagalvokit. Man irgi labai grazu, bet sau tokios nesirinkciau, nes prieziuros nemazai reikalauja. Pas mane viena spintele su tokiu stalvirsiu nuo vieno uzsakymo liko, tai gerai kad ji kampe uzkista stovi  doh.gif  Tik tiek, kad toki stalvirsi po keliu metu galima persveisti ir vel bus kaip naujas. Su jokiu kitu to nepadarysi.

Dar dirbtinio akmens stalviršiai atnaujinami peršveičiant mirksiukas.gif
Atsakyti
Juodai, kur foto? g.gif

Papildyta:
Oij, biškį ne į tą temą parašiau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti