Šauni temukė
Išpasakosiu savo nuomonę apie virtuvės dizainus (akip jau čia be mano super svarbios nuomonės
). manau visos baltos, šviesios klasikinės virtuvės yra gan saugus varijantas, nes tokios spalvos iš esmės nesensta (tam ir yra klasika), o atsinaujinti virtuvę galima labai greitai ir nebrangiai susidėliojant akcentus ar persidažant sienas
Mes irgi tokiais principais vadovauvomės rinkdamiesi spalvas dabartinei (kuriamai) virtuvei - spintelės dramblio kaulo, sienos žali atspalviai. Kadangi sienos dažomos neskaitant už kaitlentės ir plautuvės (bus plytelės), bendrą vaizdą galima pakeisti per pora dienų ir už minimalius pinigus
Kaip rašo Blumm puslapis, virtuvės keičiamos labai retai, nes viską keisti yra brangu, užima laiko, sukelia nepatogumų ir t.t. Taigi galvojant tiek apie įrangą, išplanavimą, tiek apie dizainą reikia labai rimtai pagalvoti ir apsvarstyti visus už ir prieš ir įsigyti tokią virtuvią kiek tik tempia biudžetas (pačią geriausią kokią tik gali sau leisti).
QUOTE(flight @ 2013 08 19, 08:33)
Aš tai susinervinau...Pabraižė vakar vyras, kaip turėtų atrodyti mūsų būsima virtuvė. Susidėlioti, kur kas bus - užėmė dešimt minučių, bo pas mus daug kas riboja, tarkim, kriauklė gali būti tik ten, viryklė - tik ten, šaldytuvas igi turi vienintelę vietą. Gavosi toks...gargaras, man negražu
O tai, kas gražu, vyras sako - bus nepatogu, sako, į tą komodą (kurios pavyzdį įkėliau šioje temoje) patogiai nieko nesusidėsi, vietos bus per mažai virtuviniams rakandams ir kt.
Jei virtuvė būtų atskira, nesukčiau galvos, titų, matyt, bet kokios spintelės, svarbu talpu ir patogu. O dabar, kai virtuvė - vos ne svetainės akcentas, norisi ir to grožio, tam tikro išskirtinumo..bet va, kaip viską suderint?
Tai prašom pasidalinti tais dizainais, kuriuos vyras siūlo
Tik gal anoj temoj, jei tai labiau susiję su išdėliojimu ir patogumu, o ne vizualizacija
Dažnai pasitaiko, kad kas gražu tai nepatogu, bet labai priklauso nuo bendrų sąlygų. Pvz jei yra sandėliukas, tai daug lengviau dizainą kurti kokį nori, kad ir be viršutinių spintelių
Dėl paviršių. Plienas yra labai higieniškas pasirinkimas, nes paviršius ne porėtas, pakankamai lengvai nusivalo (švarumo prasme), nebijo karščių ir pan, todėl naudojamas profesionaliose virtuvėse. Pačiai teko su plienu susidurti studentavimo laikais uždarbiaujant ir pas draugus barakuose toks buvo. Manau pjaustymui nepatogu, reikia lentelės, visokie pasibraižymai lieka, bet šiaip negadina vaizdo, švariai nuvalyt neproblema, bet jei nori, kad nebūtų ruožų reikia gerokai paplušėti
Valytojai blizgina su vaikišku aliejuku, kad gražiai atrodytu. Mano galva labiau tinka moderniam, minimalistiniam dizainui.
Granitas ir apskritai akmeniniai paviršiai man ne prie dūšios. Nėra jie tokie atsparūs kaip gali atrodyti, nuo drėgmės lieka dėmės, nuo riebalų, reikia atsargiau valyt (nerūgštiniais valiklais). O kainuoja
Vienam iš butų turėjom laminata. Labai nesaugojom, tai yra ir pabraižymų ir t.t., bet už tokią kainą kiek jis kainuoja tai super ir atrodo ir dėvisi.
Vistik mano mylimiausias varijantas - medis
Jei biudžetas leidžia masyvas, jei ne - toks kaip apsiūtas darbastalis (berods ant plokštės klijuojamas sluoksnis medžio). Medis irgi yra klasika (jei nepadauginta), gražiai dėvisi ir man regis visokie pabraižymai ar spalvų pasikeitimai tik priduoda savitumo
Jei viryklė saloje, tai gartraukis eina arba nuo lubų arba toks išlendantis iš stalviršio.
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.