QUOTE(Dilukai @ 2013 09 24, 14:39)
nelabai supratau šito sakinio
šviesa ir dažai maišosi skirtingai tas tai taip
na va va aš ir sakau kažkas man nesueina toj knygoj, ypač su tais spalvų pritempimais. Bet naudinga ją paskaityti dėl kitų dalykų.
Nu šalia esanti spalva veikia kitą spalva atspindėdama tą spalvą, kurią mes matome, nu lyg apšviesdama savo spalva. Tai gaunas kaip spalvos maišymas spinduliais... o kadangi galim sakyt, kad pilka atspindi visas spalvas, kaip ir balta... tai koks skirtumas su balta maišyt, ar pilka... čia mano išrišinėjimai, bo knygoje neparašyta, parašyta tik iki juodos, ir iki baltos... tai bijau galvą dėt už pilką.
ten dar apie neoninę šviesą parašyta (šiaip knyga apie darbo vietos organizavimą, ir kadangi dažnai darbo vietos apšviečiamos tom baisiom lempom, ir apie jas paminėta)... paraašyta kad joje trūksta žalios spalvos spektro, todėl visos žalsvos spalvos paruduoja (nėr ką atspindėt), taip kad nesirenkit žaliai į naktinius klubus
dar jai skaityt, kad klubuose violetinė šviesa... nurašau kaip kokia spalva atrodo nuo violetinės spalvos šviesos šaltinio:
juoda - tamsiai violetinė
balta - violetinė
pilka - violetinė
raudona - tamsiai raudona (karmino)
oranžinė - juoda
geltona - juoda
šviesiai žalia - mėlynas atspalvis
žalia - mėlynai juoda
šviesiai mėlyna - violetinė
mėlyna - mėlynai violetinė
violetinė - violetinė
purpurinė - violetinė
rožinė - violetinė
(spalvos aišku nevisada gaunas švarios ir aiškios... IMHO geltona kad gautus juoda labai jau tamsiai violetinis spindulys turėtų būt, gaunas pilkas ir tiek. Beja šviesiai mėlyna (na tarkim džinsai) apšvietus raudonai irgi gaunas violetinė, bet kaip suprantu nešvaraus tono, tai kaip mėlyną su raudoną akvarelę ar guašą maišant, tokia purvina, artima vasaros rudai)
...juoda spalva (kaip suprantu ne ant savęs) - padeda susikaupti, norint interjere daugiau juodos, visad galim pasakyt - pastaruoju metu esi išsiblaškęs brangusis, va juoda padės susikaupti
.
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2013 09 25, 09:05)
O žinok šitas man priminė vieną babcę. Jinai laikė save žiema ir dažydavosi juodai (akys mėlynos), ir buvo būtent ledo karalienė, ir visi svarstydavo, ar neserga.
Kol kartą pakliuvo į nagus kažkokiai išmanančiai bobai, kuri mikliai nustatė, kad ji ruduo!
tada ji nusidažė plaukus rudeniškai... Ir visi nustojo klausinėt, ar ji neserga...
Mano vaikai ligoniai atrodo su šaltom spalvom, ypač vasaros... dukrą nors su greitąja vešk su avietinės spalvos megztuku - visa išbalus iki mėlynumo, nors pas ją tikrai persikinės spalvos oda, nupirkau šešėlius persikinius, tai nors vietoj pudros tepk.
O aš baisiausiai su rusų kareivių uniforma atrodau - ligonis su temperatūra