QUOTE(Dilukai @ 2013 09 10, 14:59)
kad gal keičiasi spalvinis tipas (arba bent ryškumas to pačio tipo ribose)
senstant gi pigmento mažėja odoje, akyse, plaukuose, bendras vaizdas švelnėja
yra žmonių, kuriem natūraliai suaugusiems plaukų spalva net pasikeičia, mano žinomu atveju iš lietuviškos blondinės į tamsiai rudo šokolado (!) ir dabar žmogus gryniausias cool summer, o prieš tai nebent buvo blond cool summer - man neteko tokio tipo matyt
Aš ir pati iš tokių, kam suaugus (netgi virš 30) smarkiai pasikeitė plaukų spalva. Buvo šviesūs, gelsvi, tapo tamsūs, rudi. Bet, mano supratimu, ir vienu, ir kitu atveju tipas tas pats - t.y. tinkančių spalvų paletė ta pati. Juk ne veltui tipas nustatinėjamas su drapiruotėmis. Akys, plaukai ir oda yra tik kaip bendras orientyras, o tipą parodo spalvų tikimas. Prie kiekvieno tipo aprašymų nurodoma įvairiausių, vos ne visų spalvų akys ir plaukai. Tam pačiam tipui gali priklausyti ir baltaodė, ir juodaodė, o dvi labai panašios išvaizdos personos - skirtingiems tipams. Jeigu vertinsime pigmentą, tamsėjimą ar šviesėjimą kaip perėjimą į kitą tipą, tai kaip vertinti juodaodžių priklausymą tam pačiam tipui, kaip baltaodės?
QUOTE(Sauluciux @ 2013 09 10, 15:14)
Sveikos darkart,
pasifotkinau su keletu spalvyciu, gal eis ka diagnozuoti
primenu diskusija vyko tarp rudens ir pavasario
su paklodem
Man atrodo ruduo, statau už warm autumn (kas čia darosi, kelintą kartą iš eilės jį įžiūriu, turbūt kad jis man pačiai labiausiai patinka)
QUOTE(Noa @ 2013 09 10, 16:02)
Kad ne visur taip akcentuojama
Skaičiau ir kitokių versijų. Nes realiai visi žmonės sendami pilkėja, akys blunka... Ir dažnai jaunystėj žmogus atrodo gražiai su ryškesnėm spalvom, o senatvėj - su akvarelinėm... Žo, visokių nuomonių yra.
O ar nebus taip, kad ir tos ryškios, ir tos akvarelinės yra iš tos pačios paletės? Juk kiekvienas tipas paletėje turi ir tamsesnių, ir šviesesnių spalvų. Gal tiesiog paletėje susikeičia vietomis, kurios yra tuo metu tinkančios labiausiai. Netikiu, kad pereitų apskritai į kitą paletę.
Man rudo atspalvio lūpdažis tiko ir jaunystėje, kai buvau geltonplaukė, ir dabar, kai esu rudais plaukais.
Man lietuvių vaikų spalvos, labai apibendrintai, galėtų būti skirstomos pagal žvilgsnį į plaukus, lyg norėtum turėdamas kelis flomasterius parinkti tinkamą nuspalvinti spalvinimo knygelėje - geltoni, pilki, rudi, juodi ir raudoni. Tai principiniai 4 tipai plius raudonplaukiai, kurie gali būti ir spring, ir autumn. Jeigu plaukai "balti" (lightas) - jie arba turės geltoną atspalvį, arba ne - pagal tai matyti, ar tai vasara, ar pavasaris. Pradinėse klasėse labai aiškiai matydavau, kurie mano klasiokai yra pilkaplaukiai. Jų buvo gana daug, ir man labai įdomiai atrodė ta spalva. Po to jų plaukai tapo rudi, bet akivaizdu, kad tai - vasaros.