na ir dar toje nuorodoje, kur įdėjot su ofisine apranga rašo, kad pagal akis, odą, plaukus iš akies nustatinėti galima tik iš patirties apytikriai, ir kad visą tiesą atskleidžia drapiravimas, tada matosi kuri iš tikro spalva ką duoda žmogui ir kurio tipo spalvos jam geriausia groja. Taip yra dėl to, kad mūsų akis netobula ir gali nustatyti kontrastą, šiltumą/šaltumą šviesumą/tamsumą tik turėdama atskaitos tašką t.y. drapiruotes, kurios yra nekintamos.
Papildyta:
o čia užėjau kaip tik tokią tik šviesesnę pilkai žalsvą padėtą prie light summer
atrodo teks man ją pamiršti
Gwyneth Paltrow
QUOTE(Erszebeth @ 2013 09 01, 11:44)
Dabar parduotuvėje, užmačiusi dominantį rūbą, pirmiausia dedu ant medžiagos ranką ir žiūriu, kaip dera su oda. Ar ranka tampa oranžinio, auksinio atspalvio, ar pilkšva. Ir jau tik po to dedu prie veido. Beveik niekad neprašaunu.
Puiku, kad jums pasiteisina. Gaila, mano akis nesupranta tų subtilumų. Daugelis spalvų man atrodo ,,visai nieko", tik su vienais išlenda odos blyškumas, su šaltu spindesiu, o su kitais oda gelsvesnė atrodo, bet negaliu pasakyti, kad atrodo negražiai vienas ar kitas variantas- čia jau skonio reikalas gal . Ir galiausiai nebesuprantu, kas man tinka labiau
O kokia iš tiesų yra teorija dėl tų tinkančių spalvų? kažkur skaičiau, kad kaip tik neva jeigu oda atrodo geltona, tada reiškia, kad spalva netinka...
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 11:12)
Puiku, kad jums pasiteisina. Gaila, mano akis nesupranta tų subtilumų. Daugelis spalvų man atrodo ,,visai nieko", tik su vienais išlenda odos blyškumas, su šaltu spindesiu, o su kitais oda gelsvesnė atrodo, bet negaliu pasakyti, kad atrodo negražiai vienas ar kitas variantas- čia jau skonio reikalas gal . Ir galiausiai nebesuprantu, kas man tinka labiau
O tu pabandyk kaip aš - pasiimt dauniškų spalvų ir žiūrėti, kas baisiau netinka
QUOTE(Noa @ 2013 09 02, 13:18)
O tu pabandyk kaip aš - pasiimt dauniškų spalvų ir žiūrėti, kas baisiau netinka
Tai kai kurias esu atmetusi kaip tikrai netinkančias , pvz. garstyčiu ir panašios, bet kur prasideda niuansai, pvz. ar šilto ar šalto atspalvio raudona, oranžinės, žalsvai mėlynos ir skaidrios mėlynos, skirtingų atspalvių rudos - nebesusigaudau
beje, įdomu, ar Lietuvoje (Kaune) kur nors teikiamos spalvinio tipo nustatymo paslaugos? neteko kam nors susidurti? per googlą nieko neradau
Labai prašau pagalbos
Padėkit nustatyti mano tipą, nes vis blaškausi ir nenusprendžiu kas esu
plaukai labai panašūs į šiuos
akys melsvos, šiek tiek į pilkumą
antakiai- natūraliai tamsūs
oda panaši į tokią
Vis blaškausi tarp vasaros ir rudens ir neapsisprendžiu
didelis dėkui padėjusioms
plaukai labai panašūs į šiuos
akys melsvos, šiek tiek į pilkumą
antakiai- natūraliai tamsūs
oda panaši į tokią
didelis dėkui padėjusioms
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 12:58)
beje, įdomu, ar Lietuvoje (Kaune) kur nors teikiamos spalvinio tipo nustatymo paslaugos? neteko kam nors susidurti? per googlą nieko neradau
Prieš 100 metų buvo populiaru tos BFAS studijos, aš tada nusistatinėjau, labai labai seniai. Realiai - gal prieš 20 metų. Ir buvo tada žiauriai tatai brangu - nepamenu kiek, bet labai daug kaip už tokį daiktą, keli šimtai litų, daugiau negu tuometinė minimali alga. Ten jie nustatinėjo tipą, davė paletę, tai ia viena paslauga, parinkdavo makijažą ir pamokydavo dažytis - kita paslauga, ir padarydavo paletę, kokia spalva galima dažytis plaukus ir į kokius tipus tada pereisi - šito vienintelio nesidariau, ibo buvo brangiausias.
Bet dabar tų studijų nemačius senių seniausiai... Matyt, nepasiteisino?
O paletę vaikai sudrožė Tiesa, aš ją mintinai moku, bet parodyt nebegaliu
Papildyta:
QUOTE(lapute33 @ 2013 09 02, 14:22)
Labai prašau pagalbos
Labai abejoju, ar iš tokio pasakymo kas nustatys tau tipą Verčiau tada pati peržiūrėk įžymybes ir nusistatyk...
Manau, šiuo atveju labiausiai lemia oda. Šilta ar šalta...
QUOTE(Noa @ 2013 09 02, 15:42)
Prieš 100 metų buvo populiaru tos BFAS studijos, aš tada nusistatinėjau, labai labai seniai.
O teisingai nustatė?
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 14:52)
O teisingai nustatė?
geras klausimas, blyn, nu ką aš žinau Tiek atsibašliavus, teko sutikt Tiesa, labai liūdnai Nes nustatė, kad aš light spring, ir atšaukė man juodą spalvą
O ir paskui niekas niekada nepaneigė. Visi kaip susitarę atšaukia man tą juodą spalvą, ibo aš jos vis prisiperku Tai man atrodo, kad gerai... Tinka man tos jų nurodytos spalvos, tas teisingai, nepamelavo. Tarkim, aš į teal'ines ir koralines spalvas iki to jų testo net pažiūrėjus nebūčiau, o dabar nekoralinių lūpdažių net nebeperku...
Dar labai mėgau visokias sumakaluotas spalvas. Nors tikimas man jų tikrai ne per didžiausias... Kuo labiau sumakaluota, tuo man gražesnė ir tuo labiau, pasirodo, netinka
Va, su kuo nesutikčiau, tai su jų makijažu. Bet čia gal ne tiek sistemos, kiek konkrečių konsultantų darbas... Pirmiausia man išaiškino, kad aš dažausi labai baisiai, netinkamai ir kraupiai (buvau pasidažius rudais šešėliais). Ir konstatavo, kad man tinkamiausi šešėliai - teal ir auksinė. Grynai ryškiai geltona aukso spalvos Nu ***, aš galiu pripažinti, kad galbūt kada nors įmanoma tokias spalvas kažkur įsabačint, bet pagrindinėm padaryt? O rudų visai visai nebenaudot?
Vis dėlto kai aš tas dvi spalvas nusipirkau (jie ten savo kosmetiką turi, visai tokią pusę bieso, bet tada jinai čia buvo irgi nepigi, įdomu būtų dabar kainas pamatyti), tada pradėjo rodyt sekančias... Rudas Ai nu mol o va čia - jei norit atrodyti natūraliai! Ne, ***, nenoriu atrodyti natūraliai,noriu vaikščioti su ryškiai žydrais šešėliais, auksu paspalvintais Toks makijažas atėjo į madą tik šiemet, tojest, po 20 metų
Ir dažytis mokė kitaip, negu dažiausi, o paskui žiūriu, kad net garsioji Krygina liepia dažytis taip, kaip aš tada ir dažiausi tai čia įsižeidžiau
Vienas geras daiktas buvo - lūpdažis, labai spalva tiko, o kokybė jų kosmetikos tada man atrodė labai gera. Nors man per tiek metų gali ateiti sklerozė, o iki tol naudoti mano lūpdažiai buvo lenkiški iš Gariūnų
Papildyta:
O nustatinėjo taip įdomiai. pasodino ant kėdės kaip kirpykloj, ir dėliojo prie manęs visokių spalvų skuduriukus, taip nustatė odą. Tada nustatė plaukus, gerai pavargę ir paprakaitavę, nes mano plaukai buvo natūralūs, o tai reiškia - galai nuo saulės nušviesėję... Bet jie ėmė bendrą vaizdą, kaip supratau.
O paskui vos nepaduso su mano akim, ir labai susibalamūtino, sulėkė jų ten kelios, visos žiūrėjo, ir galų gale nuomonės išsiskyrė ties dviem spalvom. Tai žinot, kaip finale išsprendė? davė man pasirinkti, katra man labiau patinka
Tokią užskaitė už galutinę, ir išsiuntė visus tuos skaičiukus - na spalvų kodus ž į Amerikę. Ar kažkur, bent jau taip sakė O po ten kelių savaičių atėjau, ir man pasakė diagnozę (light coraline spring) ir davė viską, ką užsakius (paletę)
Va kaip
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 13:58)
įdomu, ar Lietuvoje (Kaune) kur nors teikiamos spalvinio tipo nustatymo paslaugos? neteko kam nors susidurti? per googlą nieko neradau
Sias paslaugas Kaune teike mano ex destytoja. Pries 4 metus pas ja baigiau visazistes kursus. Tai minejo kad turi bla bla...daug diplonu...koloristika baigus vokietyjoj dabar nezinau ar ji dar dirba ten, bet pries 4 metus dirbo kaune, misko g. Vardo jos nepamenu tiksliai, lygtais edita. Nors.....man jis nustate spalvini tipa jog esu ziema(tada buvau tamsiai rudais plaukais). Suklydo
QUOTE(Ajste @ 2013 09 02, 01:20)
O dar dėl Jennifer Aniston ir Megan Fox, ar negali jų akių ryškumas priklausyti ir nuo makiažo? Pvz Jen oda rudesnė, plaukai šviesūs, visos veido dalys aiškiai apibrėžtos, bet nepritraukia dėmesio ilgesniam laikui. O vat Megan veidas labai šviesus, stiprus kontrastas su plaukais, gaunasi kaip drobė,
Na, as specialiai parinkau tokias nuoraukas, kur jos abidvi su makiazais, pas Aniston gal net ryskiau blakstienos paryskintos. Del odos ir plauku - taip ir yra , todel apie ziemas ir sakoma kad jos kontrastingos, balta skaisti oda, juodi plaukai, visa kita...viskas susideda, ko pasekoje ir gaunasi toks efektas. O softai tokie daugmaz vienodo intensyvumo visose dalyse, jeigu padarytume nespalvota nuotrauka, butu daugmaz viskas panasiai pilka.
Beje, kas zinot, kas yra Marilyn Monroe? Kartais ne bright spring? Nes pas ja atvirkstinis kontrastas, ryskios rudos akys, balti plaukai...
QUOTE(Dilukai @ 2013 09 02, 09:41)
Aniston tikrai neryškios akys, nešviečia kaip prožektoriai
gyvai ant žmonių geriau matosi, na tikrai yra tokių kur šviečia akys iš tolo, nors nei labai tamsios nei labai spalva ryški, na, bet šviečia.
esu mačius labai ryškias šviesiai šviesiai pilkas (labai netgi neįprasta spalva ant kiek šviesi), ryškias šviesiai melsvas, kur jos išryškėja grynai dėl šviesumo, ne dėl spalvos ryškumo
gyvai ant žmonių geriau matosi, na tikrai yra tokių kur šviečia akys iš tolo, nors nei labai tamsios nei labai spalva ryški, na, bet šviečia.
esu mačius labai ryškias šviesiai šviesiai pilkas (labai netgi neįprasta spalva ant kiek šviesi), ryškias šviesiai melsvas, kur jos išryškėja grynai dėl šviesumo, ne dėl spalvos ryškumo
Va, va, tai ir turejau omeny Aniston akys lyg svelnia migla aptrauktos.
QUOTE(Dilukai @ 2013 09 02, 10:52)
visą tiesą atskleidžia drapiravimas, tada matosi kuri iš tikro spalva ką duoda žmogui ir kurio tipo spalvos jam geriausia groja. Taip yra dėl to, kad mūsų akis netobula ir gali nustatyti kontrastą, šiltumą/šaltumą šviesumą/tamsumą tik turėdama atskaitos tašką t.y. drapiruotes, kurios yra nekintamos.
Man irgi atrodo kad toks budas tiksliausias, o ne tie megineliai su kuriais ieskojo mano akiu, plauku ir odos.
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 11:12)
O kokia iš tiesų yra teorija dėl tų tinkančių spalvų? kažkur skaičiau, kad kaip tik neva jeigu oda atrodo geltona, tada reiškia, kad spalva netinka...
Netinka kai veidas atrodo nenaturaliai pageltes, papilkejes, perdaug israudes ir panasiai.... kai veidas atrodo kaip sergantis, pavarges, kaip nedamiegojus. Bet reikia lygint su kitom spalvom, tik tada matosi kuri geriau kuri blogiau.
QUOTE(bride @ 2013 09 02, 12:58)
Tai kai kurias esu atmetusi kaip tikrai netinkančias , pvz. garstyčiu ir panašios, bet kur prasideda niuansai, pvz. ar šilto ar šalto atspalvio raudona, oranžinės, žalsvai mėlynos ir skaidrios mėlynos, skirtingų atspalvių rudos - nebesusigaudau
Jei garstyciu netinka, atpuola ruduo. Su visokiom zalsvai melynom ir melynai zalsvom net neverta prasidet, jos tinka labai daugumai ir labai sunku rast ta riba kuri silto o kuri salto tipo. Lasisine oranzine (oranzine su laseliu ruzavos) - jeigu tiks tai galima bus itart pavasari. Ruda i ruzavuma svelniai kakavine - turetu tikt vasarai, rudai ryza - rudeniui.
cia dar apie tai kaip nusistatyti http://www.truth-is-...on-are-you.html
Yra. Klaipedoje uz brangiai, ir Vilniuje, uz pigiau. Kaune lygtai nera.
QUOTE(lapute33 @ 2013 09 02, 14:22)
Labai prašau pagalbos
Galvociau kad vasara, del akiu spalvos.
QUOTE(Noa @ 2013 09 02, 16:05)
O paskui vos nepaduso su mano akim, ir labai susibalamūtino, sulėkė jų ten kelios, visos žiūrėjo, ir galų gale nuomonės išsiskyrė ties dviem spalvom. Tai žinot, kaip finale išsprendė? davė man pasirinkti, katra man labiau patinka
Tokią užskaitė už galutinę, ir išsiuntė visus tuos skaičiukus - na spalvų kodus ž į Amerikę. Ar kažkur, bent jau taip sakė O po ten kelių savaičių atėjau, ir man pasakė diagnozę
Tokią užskaitė už galutinę, ir išsiuntė visus tuos skaičiukus - na spalvų kodus ž į Amerikę. Ar kažkur, bent jau taip sakė O po ten kelių savaičių atėjau, ir man pasakė diagnozę
Lygiai taip ir su mano akim buvo tai irgi liepe pasirinkt. Tik rezultatai buvo iskart, siust i Amerika ir laukt nereikejo, matyt dabar istobulejo, mat internetai, skype, visa kita...
Papildyta:
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2013 09 02, 16:46)
Nors.....man jis nustate spalvini tipa jog esu ziema(tada buvau tamsiai rudais plaukais). Suklydo
kodel manot kad suklydo?
QUOTE(Hiver @ 2013 09 02, 19:15)
Na, as specialiai parinkau tokias nuoraukas, kur jos abidvi su makiazais, pas
kodel manot kad suklydo?
kodel manot kad suklydo?
pas ja buvo pamoka spalvinio tipo nustatinejimas. Anot jos sp.tipa apsrendzia oda ir plaukai, akys maziausiai itakos turi ir minejo kad jokie dazai negali pakeisti ilgam naturalaus plauku pigmentu, ji galima pamatyti geroj saules sviesoj.
Tuo metu plaukai buvo dazyti tamsiai rudai, lb stipriai kontrastavo su oda ir akim. Kadangi akiu baltymas yra lb baltas o pacios akys akivaizdziai saltos,sviesios ryskios, tai ji taip nusprende. Ir plaukus ziurejo saules sviesoj sake salti.
Nors as esu pavasaris, net idegu gerai i gelsvuma.
Papildyta:
megan pasidazius ir/ar apsirengus siltesnem spalvom atrodo daug harmoningiau
ka manot?
QUOTE(Hiver @ 2013 09 02, 18:15)
Beje, kas zinot, kas yra Marilyn Monroe? Kartais ne bright spring? Nes pas ja atvirkstinis kontrastas, ryskios rudos akys, balti plaukai...
Kad apie ją baisiai sunku gyvai pasakyt - ji išvien nespalvotose foto. O kur spalvotos, tai pačios foto kažkokios geltonavotos
Bet realiai gali jinai puikiausiai būti pavasaris. Su tom pavasarinėm spalvom lyg gerai atrodo. Kita vertus, tos foto ten tiek apdirbtos Be toooo... Žiūrėkit, Meril Streep panašių spalvų. Tamsios akys. Plaukai kaip kada kur... Ir mergos sako, kad žiema, bent jau "Velnias dėvi prada"
Aš norėjau ją pavyzdžiu pateikus prie juodos prisisukt, bet man su blausiai tealinėm akim nepavyko