Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(Hiver @ 2013 08 31, 19:34)
Stai spalviniu tipu ratas Cia labai gerai pavaizduota kaip tipai "slenka" vienas paskui kita. Galim isivaizduoti: virsuje true winter - sausio menesis , toliau bright winter - vasaris, bright spring - kovas, ir taip tol kol ratas uzsibaigia dark winter - gruodziu. Tai patys svariausi, gryniausi spalvu prasme yra vasaris ir kovas, o patys labiausiai apdulkeje yra rugpjutis ir rugsejis (abu softai soft summer ir soft autumn), jie yra visai priesingose pusese. O visi kiti taip mazdaug ties viduriu balansuoja, tokie pereinamieji etapai, tikriausias balansas siuo atzvilgiu pas abu light'us ir pas abu dark'us.

Įdomus ratas, nagrinėju, bet nelabai aišku. Tai išeina, kad tai, kas opozicijoje tavo tipui, yra tavo priešingybė? O migruoti patogiausia į gretimus tipus? Bet tuomet mano, warm (true) spring, opozicija išeina warm autumn - o mano kukliu supratimu, čia kaip tik tas tipas, su kuriuo mano riba labai slidi, ir aš nesunkiai galiu į jį migruoti, ką pastaruoju metu ir darau unsure.gif

QUOTE(Noa @ 2013 08 31, 20:35)
Motyvuoju - plaukai - fignia. Gali būt plikas kaip kulnas, ir vis viena priklausyt kažkokiam tipui biggrin.gif Šiais chemijos pramonės laikais plaukai yra aksesuaras, ir į juos galima nekreipti dėmesio (mano nuomonė labai radikali ir ginčytina) biggrin.gif Taipogi į antakius ir blakstienas - tušas blakstienoms yra labai išplitęs reiškinys biggrin.gif

O va akys ir oda - sunkiau pakeičiamos. Galima, žinoma, bet nafig reikia biggrin.gif

Man išvis susidaro įspūdis, kad spalvos tinkamumą ir netinkamumą labiausiai lemia oda. Nes su vienom spalvom oda atrodo papilkėjusi, su kitom gaivi, ir pagal tai sprendžiam, kuri spalva tinka. Va mano atveju - ryški rožinė (fuksija) gerai paryškina akis, jos su ta spalva labai sužiba. Tačiau ant odos metasi rožinis "paršelio" efektas, ir bendra išvada - spalva netinka. Pagal tai buvo padaryta išvada, kad aš ne bright spring, o warm. Nors akys taip tamsiai pilkos, kad kažin ar tamsesnių būna iš vadinamų mėlynomis. Vadinasi, ne akys svarbiausia.

Dabar parduotuvėje, užmačiusi dominantį rūbą, pirmiausia dedu ant medžiagos ranką ir žiūriu, kaip dera su oda. Ar ranka tampa oranžinio, auksinio atspalvio, ar pilkšva. Ir jau tik po to dedu prie veido. Beveik niekad neprašaunu.

QUOTE(Noa @ 2013 09 01, 08:24)
Tu žinok, kai va taip rašo apie sezonus, tai jie gal kiek kitaip suvokia tą akių ryškumą biggrin.gif Nu kur jau ryškios, jeigu jos šviesios! Kad jos ten didelės ir blakstienos ilgos, taigi spalviškai nesvarbu, o pati spalva akių tai šviesi.  Sulygink akių spalvą su odos spalva - ir nesigauna nieko labai ryškaus. Tiksliau, ant tavęs gal ryšku, kai ryškesnio šalia nėr, bet tu pažiūrėk kokios žieminės babcės akis - ot ten tai ryškumas! Kokias, pavyzdžiui, juodas! biggrin.gif

Aš, tarkim, irgi maniau, kad mano antakiai ir blakstienos juodi, nes man nuo vaikystės taip sakė mama ir ten visi biggrin.gif Vat aš blondė, o antakiai juodi, štai kokia aš faina! Cha cha. Taip, ant manęs tai jie juodi biggrin.gif Bet atsistoji greta kokios italės, ir supranti, kad tavo juodi antakiai, su jos juodais palyginus - tai išvis švelniai smėliavi, o aš visa - kontrasto maždaug kaip vištašūdis lotuliukas.gif 

drinks_cheers.gif Kaip faina, kad grįžai į šitą temą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 01 rugsėjo 2013 - 09:50
O aš buvau dingus čiut jei pastebėjot lotuliukas.gif - švenčiau gimšę, vaikus mokyklai , darželiams ruošiau. biggrin.gif

Parodysiu dovaną, kurią nuo draugės gavau -žalvariniai "lietis" auskarėliai. Įdomumo dėlei šalia padėjau ir varinį pagaliuką. Sakyčiau man varis net smagiau tinka. Turiu ne vieną rūbą įsitaisius biggrin.gif

variai ir žalvariai biggrin.gif
user posted image

na o čia jubiliejinis autoportretas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2013 09 01, 10:44)
O migruoti patogiausia į gretimus tipus? Bet tuomet mano, warm (true) spring, opozicija išeina warm autumn - o mano kukliu supratimu, čia kaip tik tas tipas, su kuriuo mano riba labai slidi, ir aš nesunkiai galiu į jį migruoti, ką pastaruoju metu ir darau  unsure.gif

Bet tai tu žėk. Pagal oro temperatūrą pavasaris su rudeniu labai panašūs biggrin.gif Jei nežinai, pvz. iš kokios komos atsibudai, tai balandį su spaliu gali ir supainiot, ypač jei lapai jau nukritę ir dar neišsiskleidę biggrin.gif

Viską joms matai praktiškai pritaikyt reik laugh.gif

drinks_cheers.gif Kaip faina, kad grįžai į šitą temą  thumbup.gif
Tema pasibaigia, ir aš ją pametu lotuliukas.gif Randu jau 10tam puslapy lotuliukas.gif Amžiais taip lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(inc @ 2013 09 01, 10:57)
na o čia jubiliejinis autoportretas  biggrin.gif

Tu čia stilistiškai nepadirbėjai! Vietoj fotoaparato turėtų būti kokia lempa, panaši į Aladino! biggrin.gif
O kad dažytis pradėjai, tai labai gražu wub.gif Dar tik paakius pamaskuok! Ir bus super.
Visi ***** gražėja, aš viena bjūru dry.gif Mat, nutariau auginti plaukus, tai dabar nu ir nafig, pats bjaurumas, nei surišt, nei išleist biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2013 09 01, 09:57)
O aš buvau dingus čiut jei pastebėjot  lotuliukas.gif - švenčiau gimšę, vaikus mokyklai , darželiams ruošiau.  biggrin.gif

Parodysiu dovaną, kurią nuo draugės gavau -žalvariniai "lietis"  auskarėliai. Įdomumo dėlei  šalia padėjau ir varinį pagaliuką. Sakyčiau man varis net smagiau tinka. Turiu ne vieną rūbą įsitaisius  biggrin.gif

variai ir žalvariai  biggrin.gif

na o čia jubiliejinis autoportretas  biggrin.gif

Labai gražu thumbup.gif Su jubiliejumi 4u.gif O jau auskarai kokie wub.gif

QUOTE(Noa @ 2013 09 01, 10:02)
Bet tai tu žėk. Pagal oro temperatūrą pavasaris su rudeniu labai panašūs biggrin.gif Jei nežinai, pvz. iš kokios komos atsibudai, tai balandį su spaliu gali ir supainiot, ypač jei lapai jau nukritę ir dar neišsiskleidę biggrin.gif

Visi ***** gražėja, aš viena bjūru dry.gif Mat, nutariau auginti plaukus, tai dabar nu ir nafig, pats bjaurumas, nei surišt, nei išleist biggrin.gif

Bet tokiu atveju bright spring turėtų būti galima supainioti su soft autumn, kas jau visiška nesąmonė doh.gif

Tai tau dar nieko, jei tik ilgį atsiaugini. O aš atsiauginau ir spalvą, va ten tai grožis buvo, metus kentėjau doh.gif Užtat kokia dabar patenkinta savo plaukų spalva, norėdama tokios nebūčiau sugebėjusi išsirinkti biggrin.gif

Po truputį atrandu, kad warm spring turi ir padorių, nekurortinių spalvų. Kai atitaikai atspalvį, efektas ne blogesnis už oranžinių, geltonų ir pomidorinių. Vienas labiausiai džiuginančių atradimų -

user posted image

Tuo pačiu - šitas lūpdažis rudens ar gali būti ir pavasario? Daugiau niekas nepadažyta, vien tik lūpos.

Beje, Ajste man panaši į soft autumn unsure.gif

Tiesa, Noa - man irgi sakydavo, kad blondinė, antakiai juodi biggrin.gif Realiai antakių spalva ir nepakito, o plaukai patamsėjo ir tapo tokia pat spalva, kaip antakių. Ir kur čia juoda? lotuliukas.gif Kirpėja mano plaukus įvardija kaip "tamsi blondinė".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 01 rugsėjo 2013 - 10:51
QUOTE(Erszebeth @ 2013 09 01, 11:40)
Tai tau dar nieko, jei tik ilgį atsiaugini. O aš atsiauginau ir spalvą, va ten tai grožis buvo, metus kentėjau  doh.gif Užtat kokia dabar patenkinta savo plaukų spalva, norėdama tokios nebūčiau sugebėjusi išsirinkti  biggrin.gif

Ale žinok, augini ilgį, o atauga spalva lotuliukas.gif Nuo šaknų lotuliukas.gif O aš gi dažau - tai bleeeee, kaip negražu man tos ataugę šaknys doh.gif O aš pati plaukų nedažau - šviesinu mat, kai pati pasidažysiu, tai jie man nukris nafig lotuliukas.gif Einu į kirpyklą. O jei aš nueisiu į kirpyklą, tai negi tik dažys, o galiukų nepakirps! Kad ir centimetrą! Pakirps, pati paprašysiu, nesusilaikysiu lotuliukas.gif
O jei bus cm ataugęs, jį uždažys ir tiek pat nukirps - tai kas čia bus per auginimas dry.gif
Žo, atidėlioju vizitą į kirpyklą ir stengiuosi apeiti veidrodžius... lotuliukas.gif

Po truputį atrandu, kad warm spring turi ir padorių, nekurortinių spalvų. Kai atitaikai atspalvį, efektas ne blogesnis už oranžinių, geltonų ir pomidorinių
.
Davai ir man nekurortinį, nes aš pati atradau tik tamsiai mėlyną ir laikausi jo įsikabinus it skęstantis šiaudo lotuliukas.gif Dar kažkur buvau radus tamsiai pilką, nors realiai - tiesą pasakius - man jis tas pats, kaip juoda - tai tik sau pateisint, kad ne juoda lotuliukas.gif O mano pilka baisiai jau šviesi... Nu antras geras variantas, bet šviesi, zaraza, aš gi ne kokia jaunoji dry.gif

Šita va tavo mėlyna graži, pas mane yra panaši, tik žydresnė. Paletėj. Betgi su viena tokia tai neisi... dry.gif

Tuo pačiu - šitas lūpdažis rudens ar gali būti ir pavasario? Daugiau niekas nepadažyta, vien tik lūpos.
Man tai rudeninis jisai. Kaip tik dabar nešioti metas lotuliukas.gif

Tiesa, Noa - man irgi sakydavo, kad blondinė, antakiai juodi  biggrin.gif Realiai antakių spalva ir nepakito, o plaukai patamsėjo ir tapo tokia pat spalva, kaip antakių. Ir kur čia juoda?  lotuliukas.gif Kirpėja mano plaukus įvardija kaip "tamsi blondinė".

A to lotuliukas.gif
Mano gi dar šviesesni natūralūs. Ir plaukai, ir juodi antakiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2013 09 01, 10:44)
Įdomus ratas, nagrinėju, bet nelabai aišku. Tai išeina, kad tai, kas opozicijoje tavo tipui, yra tavo priešingybė? O migruoti patogiausia į gretimus tipus? Bet tuomet mano, warm (true) spring, opozicija išeina warm autumn - o mano kukliu supratimu, čia kaip tik tas tipas, su kuriuo mano riba labai slidi, ir aš nesunkiai galiu į jį migruoti, ką pastaruoju metu ir darau  unsure.gif

Siuo atveju kalba ejo konkreciai tik apie ryskumo arba blankumo pika, galbut kitais pozymiais jie ir siejasi, idomu butu panagrinet. ax.gif Pavyzdziui, imant light-us jie yra priesingybe dark'ams, taciau tik sviesumo tamsumo prasme, visom kitom prasmem gal ne taip kardinaliai. Tarkim kaip buna pavyzdziu su tamsiaplaukem light summer, tai galvoju gal jos gali skolintis kazka is dark'u? g.gif Panasiai kaip ir labai tamsios cool summer galetu kazka pasiimti is cool winter... Warm spring su warm autumn giminingi tuo kad abu priklauso siltai grupei ir abu yra per pati viduriuka tarp softiniu ir subalansuotu ryskumo prasme tipu. Taciau manau yra dalykai kurie juos skiria viena nuo kito, pavyzdziui kad ir pavasario spalvoms budingas gaivumas, kurio neturi ruduo.

Del akiu ryskumo, man atrodo kad ryskios tai nebutinai tamsios smile.gif

ryskios spalvos
user posted image

softines spalvos
user posted image

Megan Fox (kuri yra priskirta clear winter) akys
user posted image

kaireje Angelina Jolie (soft summer lygtai), desineje Megan Fox
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2013 09 01, 11:04)
Davai ir man nekurortinį, nes aš pati atradau tik tamsiai mėlyną ir laikausi jo įsikabinus it skęstantis šiaudo lotuliukas.gif Dar kažkur buvau radus tamsiai pilką, nors realiai - tiesą pasakius - man jis tas pats, kaip juoda - tai tik sau pateisint, kad ne juoda lotuliukas.gif O mano pilka baisiai jau šviesi... Nu antras geras variantas, bet šviesi, zaraza, aš gi ne kokia jaunoji dry.gif

Šita va tavo mėlyna graži, pas mane yra panaši, tik žydresnė. Paletėj. Betgi su viena tokia tai neisi...

Tai kad tavo paletėje kaip tik gražių mėlynų daugiau, nei mano. Ir tos žydros tokios padorios, ne elektrinės. O rudų, pilkai rudų nebandai?

user posted image

user posted image

Pas mane su mėlynomis liūdnas reikalas, praktiškai viskas ant žalių pamauta. Labai noriu per rudas ir šokoladines prasinešti, jaučiu, tai būtų mano išsigelbėjimas, bet kad pasiūlos praktiškai nėra, nemadingos spalvos doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 01 rugsėjo 2013 - 11:32
inc, su gimtadieniu! 4u.gif Atrodot labai graziai thumbup.gif
Atsakyti
Noa, stai derinukas

is maziau daliu
user posted image

So you’ve landed the job and the dress code is less than sunny…“but I’m a Light Spring and the colours that suit me don’t suit the corporate brief!”
placiau http://truecolour.com.au/blog/?p=1217

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hiver: 01 rugsėjo 2013 - 11:51
O, kokios geros, puikios paletės, tokių dar nemačiau. Labai aš norėčiau tų pilkai rudų, ale rask tokių, kad gudrus dry.gif Būtent, nemadingos spalvos, ir fig rasi dry.gif Na koralinių šiemet pasipirkau, o tai irgi nebuvo - ale bet tai neisi visa koralinė, kaip Patrikas iš Kempiniuko biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hiver @ 2013 09 01, 12:47)

Oi, koks geras, vykęs derinukas! kad taip tokį radus nusipirkt... Tik raudoną maikę pakeisčiau kokia žydrai žalia, tai dar man būt gražiau biggrin.gif

Aš jį užsiseivinsiu. Aišku, turėdama omeny ne sijoną, o kelnes biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hiver @ 2013 09 01, 12:47)

So you’ve landed the job and the dress code is less than sunny…“but I’m a Light Spring and the colours that suit me don’t suit the corporate brief!”
placiau http://truecolour.com.au/blog/?p=1217

user posted image

Paskaičiau, kaip ten aprašyta - tai iš tikro taip ir sukuosi. Imu maksimaliai tamsias leistinas neutralias ir prisabačinu kokią maikutę/skarutę/ nagų laką. Man atrodo, čia visiems pavasariams taip...

Tik va kad realiai tų savo spalvų rasti dažnai baisiai sunku, ypač žiemą. Žėkit, kokia pereita žiema buvo - juoda, oxblood, auksinė. Regis, šita bus tokia pati, mačiau pilką įmestą dar. Gal vietoj tos tamsios teal. Ale bordavos lieka...
Išburbėjau biggrin.gif
Atsakyti
Anas buvo su spalviniais akcentais, o va dar monochrominis variantas siulomas light spring, kai reikia griezto ispudzio biggrin.gif
user posted image

Su teisingu spalvu radimu tai tikrai drinks_cheers.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hiver: 01 rugsėjo 2013 - 12:03
O man ta tamsi teal kaip tik gėris thumbup.gif
Atsakyti