Ir kuo aš čia stebinu O kas jeigu neaptarė įsikeliant? Man įdomu, ar nuomotojui būtų geriau prarasti gerus nuomininkus tik todėl ,kad jie nenori mokėti už kabelinę, kuria nesinaudoja, ar tiesiog pačiam susimokėti. Parašėt taip, tarsi už kiekvienų durų laukia eilė nuostabių nuomininkų ir jei tik kažkam kažkas nepatinka, metate lauk ir imate kitus. Kažkaip turėtų būti abipusis supratimas ir susitarimas. O ne tik nauda nuomotojui.
As rasiau pradzioje kad kompromisu budu pvz perpus...
Jei butas ekonomines klases, uz normalia kaina-tikrai laukia eile...tik su tokiais kalba trumpa buna,ypac su nesaugiais klijentais. Prisidirbai-lauk!
Del prabangesniu butu-patikekite geriau tuscias nei su neaiskiom asmenybem ir isikalinetojais susideti...tie pageidavimai niekad nesibaigs...
Jei butas ekonomines klases, uz normalia kaina-tikrai laukia eile...tik su tokiais kalba trumpa buna,ypac su nesaugiais klijentais. Prisidirbai-lauk!
Del prabangesniu butu-patikekite geriau tuscias nei su neaiskiom asmenybem ir isikalinetojais susideti...tie pageidavimai niekad nesibaigs...
QUOTE(looo @ 2015 10 01, 10:38)
.kai nuomojates buta, nuonojates su viskuo- piktu kaimynu, letu internetu, maza duso kabina, nepatinka, einat kitur...
juokiausi, nes nelaimingą ir išskirtinai teisingą , todėl itin piktą kaimynę turiu.
Bet labai teisingai parašėte. Viskąs apžiūrima ir suderinama iki, o ne po.
Mano galva, nėra nei gerų nuomininkų, nei gerų nuomotojų. Yra suderinantys lūkesčius, pageidavimus ir galimybes. Ir yra nesuderinantys - ypač norų ir galimybių Tada prasideda 'neatitinka kainos ir kokybės santykis'. Nors nuomojamų butų pasirinkimas - milžiniškas.
QUOTE(ego @ 2015 10 01, 07:02)
nuomos sutartis negali buti PRIESINGA istatymui. PVZ. - uzdraudziu nuomininkui sutartyje isgyti antraja puse. Arba itraukiu i salygas, kad susilaukus vaiko, sutartis nutraukiama. tai yra priesinga istatymui.
Sutarciu teise tam ir yra sutarciu teise , kad susitarti.
Papildyta:
QUOTE(ego @ 2015 09 25, 13:04)
Gal kas nors žinote - teoriškai ar praktiškai - kaip visą atsakomybę perkelti ant nuomininko. Gerąja prasme ir įstatymiškai
Aš nuomoju pagal sutartį, ją užregistruoju, sumoku 15 proc. pelno mokestį.
Bet, pvz., draudikai draudžia mano, t. y. savininko civilinę atsakomybę, už nesumokėtus mokesčius, jeigu kas, irgi aš atsakau.
Ar pagal Lietuvos įstatymus yra galimybė savininkui nesirūpinti niekuo, t. y. kol butas išnuomotas, už viską atsako nuomininkas. Kaip civilizuotame pasaulyje... Kaip tai padaryti? Dėkui.
Aš nuomoju pagal sutartį, ją užregistruoju, sumoku 15 proc. pelno mokestį.
Bet, pvz., draudikai draudžia mano, t. y. savininko civilinę atsakomybę, už nesumokėtus mokesčius, jeigu kas, irgi aš atsakau.
Ar pagal Lietuvos įstatymus yra galimybė savininkui nesirūpinti niekuo, t. y. kol butas išnuomotas, už viską atsako nuomininkas. Kaip civilizuotame pasaulyje... Kaip tai padaryti? Dėkui.
parodykit man, kur konkreciai sitos nuostatos, jeigu jos bus itrauktos i nuomos sutarti, bus priesingos istartymui ir kokiam?
mano sutarty itraukta, kad nuomininkai atsako uz mokescius mokejima nuomos laikotarpiu. Ir tai visiskai teiseta. Jei sugalvociau ir i sutarty itraukciau punkta, kad nuomininkai privalo apdrausti tokia ir tokia draudimo rusimi, ir nuomininkui tinka, kodel ir kam tai priestaraus?
Papildyta:
QUOTE(Fabiana @ 2015 10 01, 08:49)
Ir kuo aš čia stebinu O kas jeigu neaptarė įsikeliant? Man įdomu, ar nuomotojui būtų geriau prarasti gerus nuomininkus tik todėl ,kad jie nenori mokėti už kabelinę, kuria nesinaudoja, ar tiesiog pačiam susimokėti. Parašėt taip, tarsi už kiekvienų durų laukia eilė nuostabių nuomininkų ir jei tik kažkam kažkas nepatinka, metate lauk ir imate kitus. Kažkaip turėtų būti abipusis supratimas ir susitarimas. O ne tik nauda nuomotojui.
Nezinau, pas mus siaip laukia ir as renkuosi nuomininkus, todel viska aptariam pries isikeliant. Ypac tai, kas susije su pinigais. Nes mane irgi stebina
Todel ir pas mane nera jokios kabelines, vieni buvo isivede, savo vardu, man del to jokiu problemu nekilo. Sutarty irasiau, kad uz visas sutartis sudarytas mano nuomojamo buto adresu atsako pats nuomininkas.
QUOTE(Realesne @ 2015 10 01, 18:28)
nuomos sutartis negali buti PRIESINGA istatymui. PVZ. - uzdraudziu nuomininkui sutartyje isgyti antraja puse. Arba itraukiu i salygas, kad susilaukus vaiko, sutartis nutraukiama. tai yra priesinga istatymui.
va čia aš ir nesuprantu. Susitariame ir sutartyje įrašome, kad nuomosiu butą 5 metus VIENAM žmogui.
O nuomininkas ima ir apsiveda. Negaliu gi uždrausti. Ir įstatymas leidžia mano bute gyventi jam, jo žmonai, gal jos ar jų vaikams ir dar krūvai visokių, priklausančių genčiai
Paskaičius įstatymus ir jų traktavimus forumuose, atrodo, kad sutarties net nereikia - ji vis tiek gali būti apeinama, t. y. visus 'susitarimus' reglamentuoja įstatymas. Na, aš ne teisininkė, man sunku suprasti tuos subtilumus, jie man atrodo nelogiški
QUOTE(Realesne @ 2015 10 01, 18:35)
mano sutarty itraukta, kad nuomininkai atsako uz mokescius mokejima nuomos laikotarpiu.
Dėkui, bet aš klausiu ne kas sutartyje parašyta, o kaip tai įvykoma nemokėjimo atveju. T. y. jeigu nuomininkas nesumoka už šildymą, pvz., visą sezoną, tai į teismą/antstoliams gi šilumininkai paduos mane, savininką, o ne nuomininką. Man šiuo atveju netinka pamokslai, kad reikia stebėti, iškart imtis priemonių ir pan. Aš noriu žinoti, ar yra teisinių būdų perkelti atsakomybę ant nuomininko. Ir nesidomėti iki sutarties pabaigos
Ir su draudimu tas pats: jeigu, neduok Dieve, nuomininkas sudegins butą ir papildomai dar poros kaimynų butus - atsakau aš, savininkas. Galima, žinoma, paskui teistis su nieko neturinčiu nuomininku... Na, čia ekstemalus pavyzdys, bet visko gyvenime būna.
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2015 10 01, 18:40)
na, kad negali nuomininkui uzdraust uzniestet, ar apsizenyt, yra numatyta CK. Bet del "gentainiu", galima itraukti savoka, kad bute negali gyventi daugiau nei skirta vienam zmogui leidziamo ploto yra kazkur normos itrauktos, kiek reikia vienam zmogui, nepamenu tik kur.
jeigu atmintis neapgauna, skaičiau, kad pabėgėliams numatyta po 20 m2. Lietuvaičiams, matyt kukliau... Nuteistiesiems 4-5 m2 priklauso. Tai pas mane 'gentainių' galima tuziną prištabeliuoti Va ir klausiu, tai kam sutartis, jeigu ji nieko negali garantuoti?
QUOTE(klaudi @ 2015 10 01, 05:26)
Sveikos, susiduriau su tokia situacija: Nuomojame bute yra ivesta kabeline televizija, nuomininkai tikina kad jie neziuri televizoriaus ir nenori moketi kabelines telev mokesti. Ar jie teisus?
ne, neteisus. Nes issinuomojo buta, koks jis yra. Cia tas pats, kas pasakys jums, kad pvz. sausi nemokes uz sildyma, nes isvaziave bus ir sildymu nesinaudos. Ar tada irgi patys apmokesit mokescius?
QUOTE(Fabiana @ 2015 10 01, 08:23)
Bet čia juk nuomotojo sutartis, tai kodėl nuomininkas turėtų mokėti, ypač jei nesinaudoja
nes kai norejo buta issinuomoti, jam salygos tiko. Jei tiko, jis buta issinuomojo, tai kokios dabar pretenzijos? Pageidavimu koncertai deriami turi buti pries isinuomojant. Kas cia bus, vienam ivesk kabeline, kitam atjunk, vienam baldus pasiimk, savo turi, kitam atvezk kelis, treciam visus Ir taip kiek laiko? Visa nuomos laikotarpi? Gali visa to prasyt, bet PRIES ISSINUOMOJANT.
QUOTE(Fabiana @ 2015 10 01, 10:49)
Parašėt taip, tarsi už kiekvienų durų laukia eilė nuostabių nuomininkų ir jei tik kažkam kažkas nepatinka, metate lauk ir imate kitus. Kažkaip turėtų būti abipusis supratimas ir susitarimas. O ne tik nauda nuomotojui.
mano mieste yra uz duru eile, tikrai ne problema su nuomininkais. Kitur, jei tik kaina normali, tai manau, kad irgi. O abipusis susitarimas, t.y. salygu derinimas, privalo buti pries nuomojant buta. Jei salygos tinka - nuomojaties buta, netinka - derities arba ieskot kito. O ne nuomojasi zmones buta, o paskui galvoja, ko cia dar uzsimanius.......
QUOTE(ego @ 2015 10 01, 18:36)
va čia aš ir nesuprantu. Susitariame ir sutartyje įrašome, kad nuomosiu butą 5 metus VIENAM žmogui.
O nuomininkas ima ir apsiveda. Negaliu gi uždrausti. Ir įstatymas leidžia mano bute gyventi jam, jo žmonai, gal jos ar jų vaikams ir dar krūvai visokių, priklausančių genčiai
Paskaičius įstatymus ir jų traktavimus forumuose, atrodo, kad sutarties net nereikia - ji vis tiek gali būti apeinama, t. y. visus 'susitarimus' reglamentuoja įstatymas. Na, aš ne teisininkė, man sunku suprasti tuos subtilumus, jie man atrodo nelogiški
yra ka sutartyje galima numatyti, o ko ne. kai ko negalima itraukt i sutarti, kad nepazeisti zmogaus teisiu, kad ir i santuoka. Bet galit uzdraust buta pernuomot kitam zmogui ar siaip koki pasalieti isileist. Istatymuose norima abi puses apsaugoti nuo kitos puses savivales, taigi...nereikia tiketis, kad viskas visiems tiks.
Del jusu aprasytos situacijos. Jei tikrai norit, kad bute gyventu 1 zmogus, tiesiog nenuomojat buto jam 5 metams, o 1. Paskui pratesiat. Jei susituokia, o jus to nenorit, sutarties nepratesiat.
QUOTE(Leksa @ 2015 10 01, 20:27)
Del jusu aprasytos situacijos. Jei tikrai norit, kad bute gyventu 1 zmogus, tiesiog nenuomojat buto jam 5 metams, o 1. Paskui pratesiat. Jei susituokia, o jus to nenorit, sutarties nepratesiat.
Labai ačiū, suprantu. Ko gero, saugiausias dalykas ir yra sudarinėti terminuotąją sutartį trumpesniam laikotarpiui. Ir pratęsinėti. Disciplinuotų abi suinteresuotas puses.
O gal žinote, ar yra būdų perkelti atsakomybę už mokesčius etc. ant nuomininko? Ne tik sutartinius, bet ir tiesiogiai tiekėjui. Regis, kažkada kažką apie tai skaičiau, bet dabar nerandu, kokiu būdu.
del mokesciu atsakomybes perkelimo, tai zinau tik tiek, kad galima tuos, del kuriu apmokejimo nuomininkas pats sudaro sutarti, pvz. mokestis uz kabeline, interneta. Vat del sildymo ar elektros nezinau, bet manau, jog ne, o jei ir imanoma, tai.... nera prasmes. Na, juk jei nuomininkas neapmokes saskaitu uz elektra, tai atjungs elektra jusu bute! Aisku, tada jus galesit su nuomininku po teismus tampytis, kad apmoketu ir vel pajungtu, bet nauda is to tokia pat, kaip ir jei atsakomybe uz mokescius jums tenka. Jie nuomininkas nemoka mokesciu irgi su juo po teismus tampoties. Na, be kabelines ar interneto gyvenat toliau ar kitus isivedat, o va sildymas, elektra ir vanduo
Is savo patirties galiu pasakyt, jog geriausia yra paimti nemenka uzstata ir paciai kas menesi paimti pinigus is nuomotojo ir sumoket mokescius. Galima ir jam leisti tai daryti, bet is pradziu butina kiekviena menesi kontroliuot. O kai igis pasitikejima, jei pasirodys, kad patikimas ir atsakingas zmogus, tai jau galesit netikrint kaskart.
Is savo patirties galiu pasakyt, jog geriausia yra paimti nemenka uzstata ir paciai kas menesi paimti pinigus is nuomotojo ir sumoket mokescius. Galima ir jam leisti tai daryti, bet is pradziu butina kiekviena menesi kontroliuot. O kai igis pasitikejima, jei pasirodys, kad patikimas ir atsakingas zmogus, tai jau galesit netikrint kaskart.
QUOTE(Fabiana @ 2015 10 01, 10:20)
Tai tie, kurie nori, tegul ir vedasi savo vardu, kad paskui išeidami išsineštų, o tiems, kurie nenori, nebūtų reikalo mokėti už nieką.
Mūsų atveju nuomojant kabelinė ir internetas buvo atjungti. Cia nuomininkų pasirinkimas, kokį tiekėja pasirinks ir patys rašosi savo vardu sutartį. Nes Internetas ir kabelinė ne ant buto, o ant žmogaus "registruojasi". Sutartyje tai irgi paminėjome.
Taip pat, kaip pardavus buta, isikelus i kita, issinesem savo interneta su visu savo privilegiju paketu, juk sutarciu nenutraukem ir t.t.
nuomininkas nera NT bendrasavininkas, todel manau mokesciu perkelti nesigaus. nebent rasytumete notairiskai kad keidziate ir jam apmoketi -bet ipareigoti manau negalesite. o kam jum to reikia (nebent esate nuotoliniu butu). labai patogu kas menesi susitinkate, gaunate kesha, ir sumokate patys, nei skolu + apsiziurite ar viskas tvarkoje
del draudimo-mes domejomes pries paleidziant nauja (siek tiek geriau nei yprastai nuomai) irengta buta. draudikai visi tokiu atveju kratosi, nes labai bus sudetinga irodyti ir t.t. mums neisigavo, tesiog apdraudem savo vardu, bet pasiemem geresni paketa. Aisku jei isnes "auksinius unitazus" tai cia nebent vagystes atvejis, kuri reikes irodyti....zodziu keblu.
del draudimo-mes domejomes pries paleidziant nauja (siek tiek geriau nei yprastai nuomai) irengta buta. draudikai visi tokiu atveju kratosi, nes labai bus sudetinga irodyti ir t.t. mums neisigavo, tesiog apdraudem savo vardu, bet pasiemem geresni paketa. Aisku jei isnes "auksinius unitazus" tai cia nebent vagystes atvejis, kuri reikes irodyti....zodziu keblu.