Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

Mano turimi butai nėra "chruščiovkės" ir nenuomojami studentams ir varguoliams. Negerbčiau jų, jei kiekvieną mėnesį trinčiaus apie jų išsinuomotus butus kaip rujojanti kalė.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 09 12, 18:36)
nuejus kas menesi aplankyti dar ir matosi ar tvarkingai gyvena, ar neapgadino turto.

drinks_cheers.gif .....dar be to matai, kad jau koks šuo ar katinas atsirado, kad vaiką atsivežė, kad vietoj vieno - jau du gyvena ir t.t. Aš irgi už tai, kad reikia pačiam eiti. Aišku - vargas, nesinori.....bet saugiau ir patikimiau.
Ir dar, kai nuomininkai žino, kad tu ateisi kas mėnesį - tai ir prisižiūri tvarkos, ir dėl augintinių paklausia ar galima ar ne ir t.t. O kai žino, kad neateisi ir nepatikrinsi - tai su kuo norės ir kaip norės, taip ir gyvens - vistiek žino, kad šeimininkas nepatikrins.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 09 16, 08:41)
kaip rujojanti kalė.

Kiekvienas elgiasi su savo turtu kaip jam atrodo patogiau ir priimtina arba kaip susitarta. Yra žmonių, kurie nuomoja tą niekingą 'chruščiovkę' ir džiaugiasi galėdami prisidurti nors 100 eurų. Ir saugo, nes tai jų turtas. O 'varguoliai' dažniausiai elgiasi daug padoriau nei nevarguoliai. Skurdas ne yda, o laikina būsena smile.gif

Aš nuomoju labai brangų butą, nevaikštau, netikrinu, nebent pakviečia į svečius smile.gif Kaip kažkada minėjau, esam padarę atsiskaitymą per 'Viena sąskaita' ir turim slaptažodžius. Suderinome tokią 'kontrolę'. Kada noriu, tada pasižiūriu mokėjimus.

Papildyta:
QUOTE(rūtelė.ramunėlė @ 2015 09 16, 09:53)
:
Ir dar, kai nuomininkai žino, kad tu ateisi kas mėnesį - tai ir prisižiūri tvarkos,

Nesu tikra, bet man regis, kad CK yra nustatyta procedūra, kada ir kiek kartų galima 'vizituoti' nuomininkus. Žinoma, jeigu kalbame apie civilizuotą legalų nuomavimą, o ne apie 'bobučių' biznelį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 16 rugsėjo 2015 - 10:39
QUOTE(ego @ 2015 09 16, 10:35)

Papildyta:
Nesu tikra, bet man regis, kad CK yra nustatyta procedūra, kada ir kiek kartų galima 'vizituoti' nuomininkus.  Žinoma, jeigu kalbame apie civilizuotą legalų nuomavimą, o ne  apie 'bobučių' biznelį.

pirma karta girdziu ir.... netikiu.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2015 09 16, 11:01)
pirma karta girdziu ir.... netikiu.

Ko gero, sutartyje turi būti aptarta apsilankymo nuomojame bute sąlygos ir dažnumas.
Pagal Konstituciją - būstas yra neliečiamas, jeigu išnuomotas, jis - nuomininkų. Bet pagal CK - savininkas turi teisę, net pareigą rūpintis savo turtu smile.gif Bet tai gali būti paranoja ir nuomotojas lakstytų kasdien... arba nuomininkai itin agresyviai gintų savo teises ir neįleistų sad.gif
Radau forume diskusiją apie tai, pasiskaitykite. Gal daugiau išmanantys rašo.
http://www2.lat.lt/p...i...4&groupID=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 16 rugsėjo 2015 - 11:25
Mano žiniomis CK nenumato jokios nuomotojo apsilankymų tvarkos ir nėra jokio įpareigojimo nuomos sutartyje numatyti tokią tvarką g.gif
Nuomotojas neturi teisės lankytis nuomojamoje patalpoje be nuomininko žinios.

o šiaip manau dėl tokių dalykų verta iš anksto apsitarti, t. y. jei nuomotojas nori nosį kaišioti kas mėnesį, tai taip ir turėtų pasakyti prieš nuomojant, tam kuriam tai netrukdo nuomosis, kitas gal ieškos kitokių nuomotojų g.gif

mes kai nuomodavomės butus tai apžiūrėjimo/ paieškos metu iškarto klausdavom kaip vykdomi atsiskaitymai ir pan, man asmeniškai tikrai nesinorėjo, kad lankytųsi, tokius ir radom (nuomojomės tris skirtingus butus). Tiesa viena pasakius gerai gerai buvo prigauta su apsilankymu, išsikraustėm labai greitai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 09 16, 08:41)
Mano turimi butai nėra "chruščiovkės" ir nenuomojami studentams ir varguoliams. Negerbčiau jų, jei kiekvieną mėnesį trinčiaus apie jų išsinuomotus butus kaip rujojanti kalė.

na mano butas butent toks koks ne Jūsų, ir nuomojamas studentams, bet bute dažniausiai būnu įleisdama gyventi ir išlydėdama smile.gif tiesiog jei žmonės normalūs tikrai nėra reikalo eiti ir tikrinti.... tas "tikrinimas" visiskai ne nuo to priklauso prabangus Jūsų nuomojamas būstas ar paprasta chruščiovkė.... tiesiog vieniems patogiau lankytis kitiems patogiau nesilankyti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Žmonės, patarkite, prašau. Ar apsimoka pirkti butą nuomai Naujenikuose? Ar atsiras normalių nuomininkų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss Bennet @ 2015 09 23, 21:41)
Žmonės, patarkite, prašau. Ar apsimoka pirkti butą nuomai Naujenikuose? Ar atsiras normalių nuomininkų smile.gif

Turėjau butą kauno g. Išnuomuoti nebuvo bėdų dabar lazdynuose kad nuomuoju. Desiu skelbimą, matysiu kaip čia paklausa 2 k. Nes kauno g 1 k.b. Greitai ir sakyčiau vidutinio dydžio nuomą gaudavau.
kiek kaži prašyti už 2k.su baldais ir buitine? Planuoju apie 250... Kaži normaliai čia?
Atsakyti

ar apsimoka, pasiskaiciuokit pati. Kiek kainuos butas, kiek planuojat uz ji gauti, kada atsimokes. O ar atsiras normaliu nuomininku g.gif susitaikykit, kad visokiu gali but, tai gryn laimes dalykas. Skaitykit sita tema, senesnes kiek rasit, kai visko (nuomotoju patirties) prisiskaitysit, tada ir nuspresit. Ir zinosit, kokie sunkumai su nuoma gali but.
Atsakyti

as susilaikuciau. 4u.gif

Perkant mokesite maziau, bet tuo paciu ir nuompinigiai mazesni.
Yra didele tikimybe dazna nuomininku kaita.

Nebent perkant naujos statybos buta, yra tam rajone visai neblogu variantu.

Atsakyti
QUOTE(Miss Bennet @ 2015 09 23, 22:41)

Žiūrint kokį butą pirksite. Naujininkuose butai nebrangūs - bet ir nuoma pigi (pigiau tik N. Vilnioje). Jei bendrabutyje ar chruščiovkėje - nuoma bus nedidelė - bet ir norinčių bus labai labai daug - netils telefonas....(statybininkai, Maximų pardavėjos, studentai, mamos su vaikais - na, vnž žemas pajamas gaunantys žmonės) Čia jau reikia mokėti atsirinkti pokalbių metu (pats svarbiausias dalykas)....Bet gerai atsirinkus galima rasti padorius nuomininkus net keleriems metams - tarkim jauna porelė, abu dirbantys, ne vilniečiai ir nelabai ką blogo dar prisiklausę apie šį rajoną arba tarkim vienišas vyras, kuris labai dažnai būna komandiruotėse ir buto jam reikia tik kartais pernakvoti - tai jam tas pats koks rajonas, kad tik pigu.
Jei, tarkim, pirksite Naujininkuose gerą butą naujame name, tarkim Kaminkelio gatvėje - bus sunku - nes jau nuoma daug didesnė, o norinčių nebus - nes tiesiog vidutines ir didesnes pajamas gaunantys žmonės niekada neis į Naujininkus - ieškos buto už panašią kainą kitame rajone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rūtelė.ramunėlė: 24 rugsėjo 2015 - 10:06