QUOTE(ego @ 2015 04 01, 15:00)
man rodos, aš nesupratau šito posto
Kalbėjau apie, mano galva, nelogiškumą, kai plotas daro šiuksles, t. y. kai šiukšlių kainą skaičiuoja proporcingai turimam plotui. Mano 120 m2 gyvena du žmonės, mano kaimynų 50 m2 - trys kartos vienas ant kito, net nelabai išeina suskaičiuoti, regis, 6-7 žmonės. O aš moku du kartus daugiau.
Negaliu atsakyti tiksliai, kiek reikia mokėti, nes pas mus kieme naujoviškas šiukšlynas, toks gilus ir didelis maišas, kuris yra nuomojamas ir jį spec. mašinos pakeičia ar ištuština, kai prisipildo. Pervedam bendrijai fiksuotą mokestį už kvadratinį metrą, o ji paskui skirsto, kam kur kiek. Bet viskas dalijama pagal turimą plotą. Ne tragedija, ne milijonai, bet labai durnai man tai atrodo.
Kalbėjau apie, mano galva, nelogiškumą, kai plotas daro šiuksles, t. y. kai šiukšlių kainą skaičiuoja proporcingai turimam plotui. Mano 120 m2 gyvena du žmonės, mano kaimynų 50 m2 - trys kartos vienas ant kito, net nelabai išeina suskaičiuoti, regis, 6-7 žmonės. O aš moku du kartus daugiau.
Negaliu atsakyti tiksliai, kiek reikia mokėti, nes pas mus kieme naujoviškas šiukšlynas, toks gilus ir didelis maišas, kuris yra nuomojamas ir jį spec. mašinos pakeičia ar ištuština, kai prisipildo. Pervedam bendrijai fiksuotą mokestį už kvadratinį metrą, o ji paskui skirsto, kam kur kiek. Bet viskas dalijama pagal turimą plotą. Ne tragedija, ne milijonai, bet labai durnai man tai atrodo.
šis klausimas jau labai senai rutuliojamas, daug teismų buvo, ir savivaldybės sprendimai skųsti. Senai jau išaiškinta, kad skaičiuoti nuo ploto ar nuo žmonių už išvežimą yra savivaldybės pasirinkimas (išskyrus jei nėra bendrijos, kuri pati skaičiuojasi). Ir šios nuostatos niekaip neprieštarauaja, nei LT, nei ES teisei, todėl dažniausiai renkamasi ploto variantas, kadangi lietuviai, kaip visada linkę gudrauti ir nerodyti realių duomenų
Papildyta:
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 15:16)
Tai rodo, kad jie atsibusti ir patikrinti gali bet kada už bet kokius metus. Rodos, 10 metų reikia saugoti visokius čekius ir pan. įrodymus. Tuoj panaudotų prezervatyvų nebegalėsim laisvai išmesti
Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme nurodyta, kad reikalauti deklaracijų ir pan. VMI gali tik už paskutinius 5 metus. Tad šiais metais susisgribo, kad 2010 metų deklaracija jūsų nepateikta, todėl jūsų sąvoka "bet kada už bet kokius metus" nevisai atitinka realybę.