Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(ego @ 2015 04 01, 15:00)
man rodos, aš nesupratau šito posto g.gif
Kalbėjau apie, mano galva, nelogiškumą, kai plotas daro šiuksles, t. y. kai šiukšlių kainą skaičiuoja  proporcingai turimam plotui. Mano 120 m2 gyvena du žmonės, mano kaimynų 50 m2 - trys kartos vienas ant kito, net nelabai išeina suskaičiuoti, regis, 6-7 žmonės.  doh.gif  O aš moku du kartus daugiau.
Negaliu atsakyti tiksliai, kiek reikia mokėti, nes pas mus kieme naujoviškas šiukšlynas, toks gilus ir didelis maišas, kuris yra nuomojamas ir jį spec. mašinos pakeičia ar ištuština, kai prisipildo.  Pervedam bendrijai fiksuotą mokestį už kvadratinį metrą, o ji paskui skirsto, kam kur kiek. Bet viskas  dalijama pagal turimą plotą. Ne tragedija, ne milijonai, bet labai durnai man tai atrodo.  g.gif

šis klausimas jau labai senai rutuliojamas, daug teismų buvo, ir savivaldybės sprendimai skųsti. Senai jau išaiškinta, kad skaičiuoti nuo ploto ar nuo žmonių už išvežimą yra savivaldybės pasirinkimas (išskyrus jei nėra bendrijos, kuri pati skaičiuojasi). Ir šios nuostatos niekaip neprieštarauaja, nei LT, nei ES teisei, todėl dažniausiai renkamasi ploto variantas, kadangi lietuviai, kaip visada linkę gudrauti ir nerodyti realių duomenų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 15:16)
Tai rodo, kad jie atsibusti ir patikrinti gali bet kada už bet kokius metus. Rodos, 10 metų reikia saugoti visokius čekius ir pan. įrodymus.  Tuoj panaudotų prezervatyvų nebegalėsim laisvai išmesti  lotuliukas.gif

Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme nurodyta, kad reikalauti deklaracijų ir pan. VMI gali tik už paskutinius 5 metus. Tad šiais metais susisgribo, kad 2010 metų deklaracija jūsų nepateikta, todėl jūsų sąvoka "bet kada už bet kokius metus" nevisai atitinka realybę.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 04 01, 16:08)
šis klausimas jau labai senai rutuliojamas, daug teismų buvo, ir savivaldybės sprendimai skųsti. Senai jau išaiškinta, kad skaičiuoti nuo ploto ar nuo žmonių už išvežimą yra savivaldybės pasirinkimas (išskyrus jei nėra bendrijos, kuri pati skaičiuojasi). Ir šios nuostatos niekaip neprieštarauaja, nei LT, nei ES teisei, todėl dažniausiai renkamasi ploto variantas, kadangi lietuviai, kaip visada linkę gudrauti ir nerodyti realių duomenų smile.gif

Papildyta:

Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme nurodyta, kad reikalauti deklaracijų ir pan. VMI gali tik už paskutinius 5 metus. Tad šiais metais susisgribo, kad 2010 metų deklaracija jūsų nepateikta, todėl jūsų sąvoka "bet kada už bet kokius metus" nevisai atitinka realybę.

Dėkui, dėl pasirinkimo žinau, tai ir rašau, kad apmaudauju. O dėl gudravimo tai galima žiūrėti iš abiejų pusių: vieni nerodo, kiek gyvena, kiti nesidrovi gyventi visa kaimene viename bute ir šiukšlinti, o kaimynai už juos turi mokėti. Bet čia smulkmena, tiesiog užėjo tuo pačiu lotuliukas.gif Daugiabutis kaip ir kolektyvas - visko būna. O prasidėjo kalba apie pelno mokestį, kaupiamąjį mokestį ir atsiskaitymą už paslaugas. Ir kažkaip nuvyto... be tikslių rezultatų. schmoll.gif

Mano deklaracija buvo pateikta. Rašiau, kad šiemet pareikalavo patikslinti, t. y. visų palėpės pirkimo/pardavimo/keitimo/jungimo ir pan. dokumentų. Vargo ir jie, ir aš, nes buvo 24 bendraturčiai, o visokių notarinių veiksmų gal šimtas... Aha, dėkui, gera žinia, kad tik 5 metus gali miegoti, o ne amžinai... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 01 balandžio 2015 - 17:04
Vyriausybė siūlo įvesti paprastesnę gyvenamosios vietos deklaravimo tvarką nuomininkams. Numatyta galimybė vietoj patalpos ar pastato savininko sutikimo pateikti kitą dokumentą, patvirtinantį asmens teisę gyventi toje patalpoje ar pastate: nuomos sutartį, panaudos sutartį, kitus dokumentus. Taip siekiama išvengti atvejų, kai savininkas nenori ar nesutinka, kad jo būste gyvenantis nuomininkas ten deklaruotų savo gyvenamąją vietą.

Plačiau rašoma Verslo žiniose

Atsakyti
QUOTE(Lady River @ 2015 04 08, 13:57)
Vyriausybė siūlo įvesti paprastesnę gyvenamosios vietos deklaravimo tvarką nuomininkams. Numatyta galimybė vietoj patalpos ar pastato savininko sutikimo pateikti kitą dokumentą, patvirtinantį asmens teisę gyventi toje patalpoje ar pastate: nuomos sutartį, panaudos sutartį, kitus dokumentus. Taip siekiama išvengti atvejų, kai savininkas nenori ar nesutinka, kad jo būste gyvenantis nuomininkas ten deklaruotų savo gyvenamąją vietą.

Plačiau rašoma Verslo žiniose

tada turetu ir paprastesne isdeklaravimo tvarka priimt. Man paciai susidurti neteko, bet zmones skundziasi, kad be sutikimo ir geros valios sunkiai isdeklaruosi, kad ir pvz. buvusius buto savininkus, arba jie nenurodys kur gyvens, ir niekas tau ju neisdeklaruos taip paprastai.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2015 04 08, 17:01)
tada turetu ir paprastesne isdeklaravimo tvarka priimt. Man paciai susidurti neteko, bet zmones skundziasi, kad be sutikimo ir geros valios sunkiai isdeklaruosi, kad ir pvz. buvusius buto savininkus, arba jie nenurodys kur gyvens, ir niekas tau ju neisdeklaruos taip paprastai.

Nesuprantu aš tokių svarstymų. Mes dar nepasiruošę civilizuotai nuomos rinkai, tai kokie gali būti deklaravimai. Ir dabar tik per teismus iškrapštyti nuomininkus galima, ypač su vaikais.
Deklaravimą sugalvoti lengva, o va, kaip paskui išdeklaruoti? Jeigu reikės tik pateikti sutartį, vadinasi, ji turėtų būti notariškai patvirtinta, nes surašyti ir pasirašyti bet kas gali. Vėl mokesčiai, laiko gaišimas ir pan.
Kodėl pas mus vieną dalyką taisant, reikia būtinai pakeliui bent kelis sugadinti. Man kyla asociacijos, kad mūsų valdžiavyriai pasiryžę geriau dešimt nekaltų pakarti, kad tik vieno nusikaltusio nepraleistų.
Matysim, o gal įvyks stebuklas ir viskas bus apgalvota.
Aš nieko prieš deklaravimą, bet, tarkim, jis gali būti laikinas, kiek tęsiasi sutartis, o paskui automatiškai išregistruojama ar kažkaip. Kad ši procedūra nekeltų baimės nuomotojams.
PS. Nežinau, kaip dabar, bet pries kokius 8 metus išdeklaruoti buvo nesudėtinga. Net nežinojom, kad nusipirkom butą su 'mirusia siela'. Manėm, kad viską notarai sužiūri. Deja. Tai savivaldybėje reikėjo užpildyti kažkokią formą, paaiškinti, kad nežinoma to žmogaus gyvenamoji vieta, kad nežinojome ir mes ir pan. Išdeklaravo. Žinoma, reikėjo kelis kartus nueiti, ten irgi dirba/nedirba, priima/nepriima, išduoda/neišduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 08 balandžio 2015 - 21:46
QUOTE(Realesne @ 2015 04 08, 17:01)

Tikrau taip.seniau buvo paprasčiau.buto savininkas galėjo isdeklaruoti ir viskas.dabar nusipirkom butą kuriame buvo likusi deklaruota nepilnametė.tai daug vargo buvo su buvusiais savininkais kurie gyveno uzsenyje ir neturėjo kur dukros perdeklaruoti.tai pusę metų vargom su papildomu 'seimos nariu'
Atsakyti
Sveikos nuomotojos 4u.gif ar yra kažkas is jusu uzsiregistraves Booking.com ? turiu viena klausimuka , galetume per AZ pabendrauti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos norim isnuomoti buta, gal galetumet kas imesti nuomos sutarti. aciu
Atsakyti
QUOTE(ab8 @ 2015 04 29, 17:46)
sveikos norim isnuomoti buta, gal galetumet kas imesti nuomos sutarti. aciu

http://www.esablonai...tsisiuntimas/65
Atsakyti
Labas, labai reikia patarimu smile.gif

Mano kambarioke, kuri buvo siek tiek pazistama, prieme gyvent spalio menesi, nes issikrauste jos kambarioke. Nuomos sutarties nesirasiau, sake, seimininke Sveicarijoj, ir nebutina nieko rasytis, kiek noresiu, galesiu gyvent. Viskas buvo gerai, sutarem kaip geros drauges..Iki vakar..Vakar ji man pranese, jog turiu issikraustyt iki Birzelio 1 is buto, nes ji su draugu, kuri is uzsienio grizo, nori tenai gyvent..As pasakiau, kad butas gi ne jos ir ji neturi tteises, tada ji pasake, kad is tikro ta buta jos mama yra isnuomojusi, ir depozita sumokejus, taigi ji gyvens su kuo nores..Ka patartumet daryt tokiu atveju? Kazkaip slyksciai apgauta jauciuosi..Aciu.
Atsakyti
visgi neaisku kas is tiesu issinuomojo buta, bet zinokit, kad paprastai nuomininkas net neturi teises buto pernuomot be seimininko rastisko sutikimo. Taigi, drauge aplamai neturejo jusu i ta buta ileist. Ir sutarties, aisku, kad negalejot pasirasyt, ji net negaliotu. Taigi, kraustykities ir kitakart bukit atsargesne. O tai dar kada grizes savininkas jums policija iskviestu, kad savavaliskai jo buta uzemet.
Ateiciai zinokit, kad: buta gali isnuomoti tik savininkas, nebent su kitu zmogumi yra pasirasytas del to igaliojimas; sutartis iki metu laikotarpio gali buti ir zodine, bet geriau jums visgi rasytine, tai maziau nesusipratimu paskui kils.
Atsakyti
Gyvenamosios vietos deklaravimo projektas

http://www3.lrs.lt/p...a.s... &p_tr2=2
Atsakyti