Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(Realesne @ 2015 03 31, 19:51)
Man naujiena. Nelogiska, jei nuomotojas apmoka komunalinius, nuo ju dar turi moket 15 proc? nezinau, as moku nuo nuomos mokescio.

o man ne naujiena. kadaise kai nuomavau juridiniam jis mokejo nuo komunaliniu mokesti irgi ... norejo ta dalim man maziau pervesti komunaliniu, sakiau nu joooo man tai vilniaus energija mazesnes saskaitos neisrasys biggrin.gif tai nors finansininke labai nelaiminga buvo, direktorius man pritare biggrin.gif
esme ta, kad kai gauni nuoma plius komunalinius tai traktuoja kaip tavo pajamas, ir jas visas apmokestina. manau siuo atveju paprasciau pirkti VL ir moketi fiksuota mokesti, bet aisku reik ziuret kas atsieina pigiau 15 proc mokestis nuo gautu pajamu, ar fiksuotas VL mokestis.
beje straipsnyje pamineta idomiai :
"(GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių, jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai."

ka reiskia susitarta atskirai? unsure.gif ty nuoma plius komunaliniai? o ne nuomos mokestis I kuri jau neva ieina komunaliniai? bet tai bet kokiu atveju tas pats, apmokestina visais atvejais gautas pajamas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2015 03 31, 18:49)
o man ne naujiena. kadaise kai nuomavau juridiniam jis mokejo nuo komunaliniu mokesti irgi ... norejo ta dalim man maziau pervesti komunaliniu, sakiau nu joooo man tai vilniaus energija mazesnes saskaitos neisrasys biggrin.gif tai nors finansininke labai nelaiminga buvo, direktorius man pritare biggrin.gif
esme ta, kad kai gauni nuoma plius komunalinius tai traktuoja kaip tavo pajamas, ir jas visas apmokestina. manau siuo atveju paprasciau pirkti VL ir moketi fiksuota mokesti, bet aisku reik ziuret kas atsieina pigiau 15 proc mokestis nuo gautu pajamu, ar fiksuotas VL mokestis.
beje straipsnyje pamineta idomiai :
"(GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių, jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai."

ka reiskia susitarta atskirai?  unsure.gif ty nuoma plius komunaliniai? o ne nuomos mokestis I kuri jau neva ieina komunaliniai? bet tai bet kokiu atveju tas pats, apmokestina visais atvejais gautas pajamas.  cool.gif

gal but, bet as manau, kad mokesciai yra iskaiciuoti, juos sumokant paslaugos tiekejui. Realiai tai nera pajamos, tai skirta sumoketi mokescius. Jei prisikabintu, tai apmokestinciau nuomninkus tai sumai papildomai biggrin.gif. Nu totali nesamone. praktiskai tas pats, kas apmokestinti grazinima skola.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 31 kovo 2015 - 21:02
QUOTE(Realesne @ 2015 03 31, 21:01)
gal but, bet as manau, kad mokesciai yra iskaiciuoti, juos sumokant paslaugos tiekejui. Realiai tai nera pajamos, tai skirta sumoketi mokescius. Jei  prisikabintu,  tai apmokestinciau nuomninkus tai sumai papildomai biggrin.gif. Nu totali nesamone. praktiskai tas pats, kas apmokestinti grazinima skola.

teisingai, as ir suprantu kad nesamone, bet taip jie isaiskina ir taip gali reikalauti susimoketi 15 proc nuo pajamu wink.gif tiesog kol kas taip yra 4u.gif butu fain jei kas susijes su mokesciais pasireikstu, as tik pasidalinau patirtimi, o sis straipsnis irgi tai dar kart patvirtina ...
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2015 03 31, 21:49)

O kodėl jūs nesudarote tokios sutarties, kad jie patys susimokėtų už visas paslaugas. Juk juridinis asmuo visus mokesčius gali įtraukti į sanaudas.
Kažkada patys nuomojomės ( įmonė) patalpas. Buvo sutarta kad mes mokėsime visus mokesčius. Jokių problemų. Dabar pati nuomoju įmonei patalpas. Sutartyje yra įrašyta kad jie susimokės už visas paslaugas. Ir jokių man problemų. Nelabai suprantu iš kur jūs prisidarote tų problemų. Suprantu išnuomojate val,. savaitei ar mėnesiui. Bet jeigu daugiau negu metams, tai tegul nuomininkai patys su tiekėjais sudaro sutartis ( juridinis asmuo) ir moka tiesiogiai.
Taip pat dukrai dabar nuomojame butą. Tai sutartyje yra punktas kad nuomininkas pats susimoka už paslaugas. Tai ji ir perveda pinigus paslaugų tiekėjui. Aišku nuomotojas gali pasiskambinti paslaugų tiekėjui ir pasidomėti ar sumokėti mokesčiai. Ir tiek tos problemos su VMI.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 04 01, 08:08)
O  kodėl jūs nesudarote tokios sutarties, kad jie patys susimokėtų už visas paslaugas. Juk juridinis asmuo visus mokesčius gali įtraukti į sanaudas.
Kažkada patys nuomojomės ( įmonė) patalpas. Buvo sutarta kad mes mokėsime visus mokesčius. Jokių problemų. Dabar pati nuomoju įmonei patalpas. Sutartyje yra įrašyta kad jie susimokės už visas paslaugas. Ir jokių man problemų. Nelabai suprantu iš kur jūs prisidarote tų problemų. Suprantu išnuomojate val,. savaitei ar mėnesiui. Bet jeigu daugiau negu metams, tai tegul nuomininkai patys su tiekėjais sudaro sutartis ( juridinis asmuo) ir moka tiesiogiai.
  Taip pat dukrai dabar nuomojame butą. Tai sutartyje yra punktas kad nuomininkas pats susimoka už paslaugas. Tai ji ir perveda pinigus paslaugų tiekėjui. Aišku nuomotojas gali pasiskambinti paslaugų tiekėjui ir pasidomėti ar sumokėti mokesčiai. Ir tiek tos problemos su VMI.

dėkui. Na, kiekvienas sudarinėja sutartį, kaip jam atrodo tinkamiau. Juolab, kad čia kalbame apie fizinius, ne juridinius asmenis. Žinoma, jeigu teisingai supratau. Aš maždaug išsiaiškinau palandžiojusi po internetą, bet nesu tikra, taigi nerašysiu, kad netyčia nesuklaidinčiau. Gal kas nors išmanantis pakomentuos. Bet man labiausiai kirba suprasti, kas parašyta VMI genijų... g.gif

15 proc. Gyventojų pajamų mokestis (GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių, jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai.

Aš tai turėsiu peržiūrėti sutartį, nes pas mane nuomininkas sumoka ir mokesčius bendrijai, taip sutarėme. Nors bendrijos renkami mokesčiai su užrašu 'Kaupiamosios lėšos', iš tiesų tie pinigai eina proporcingai pagal plotą šiukšlių išvežimui, bendrai elektrai, katilinės priežiūrai, kiemo, laiptinės valymui ir pan. Kas šiaip turėtų būti įvardinta kaip 'Kitos išlaidos'. Bet aiškintis su VMI, jeigu kas, tik galvos skausmas.
Tuo pačiu dar noriu pasikolioti schmoll.gif dėl šiukšlių mokesčių skaičiavimo pagal plotą. Visada galvojau, kad 1 tarakonas 100 m2 bute shika tikrai mažiau nei 100 tarakonų 10 m2...

Atsakyti
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 12:00)

Aš tai turėsiu peržiūrėti sutartį, nes pas mane nuomininkas sumoka ir mokesčius bendrijai, taip sutarėme. Nors bendrijos renkami mokesčiai su užrašu 'Kaupiamosios lėšos', iš tiesų tie pinigai eina proporcingai pagal plotą šiukšlių išvežimui, bendrai elektrai, katilinės priežiūrai, kiemo, laiptinės valymui ir pan.  Kas šiaip turėtų būti įvardinta kaip 'Kitos išlaidos'. Bet aiškintis su VMI, jeigu kas, tik galvos skausmas. 
Tuo pačiu dar noriu pasikolioti  schmoll.gif dėl šiukšlių mokesčių skaičiavimo pagal plotą. Visada galvojau, kad 1 tarakonas 100 m2 bute shika tikrai mažiau nei 100 tarakonų 10 m2...

Tai jeigu jis pats sumoka visus mokesčius ( tiesiogiai perveda tiekėjams), tai jums neturėtų būti problemu su deklaravimu.
Pas mus už šiukšles skaičiuoja ,, nuo žmogaus''.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 04 01, 11:13)
Tai jeigu jis pats sumoka visus mokesčius ( tiesiogiai perveda tiekėjams), tai jums neturėtų būti problemu su deklaravimu.
Pas mus už šiukšles skaičiuoja ,, nuo žmogaus''.

Aš gi rašiau ne apie VISUS mokesčius, o apie mokestį bendrijai. Pagal įstatymą, kaupiamąjį mokestį turi mokėti savininkas, o ne nuomininkas. Žinoma, esant reikalui, tektų išreikalauti iš bendrijos visokių skaičiavimų, kur tie 'Kaupiamieji' pinigai panaudoti. O jie 99 proc. panaudoti kaip 'Kitos paslaugos'. Neteisingai bendrija rašo, sakiau jiems, bet jiems px, susirinkęs pensininkų choras, kompo gyvenime nematęs ir pagrindinis gyvenimo argumentas - mes visą laiką taip rašome/darome/manome/elgiamės/etc.
Taigi tikrai neturetu buti problemu, bet kai kalba eina apie santykius su VMI, logika negalioja schmoll.gif

Noreciau ir as, kad nors siuksles skaiciuotu pagal zmones, ne plota.
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 12:29)

Noreciau ir as, kad nors siuksles skaiciuotu pagal zmones, ne plota.

Šiaip įdomu, gal už plotą mokant išeina mažiau negu už žmogų g.gif
Kiek už 60 kv.m. buto ploto reikia mokėti už šiukšles?
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 04 01, 08:08)
O  kodėl jūs nesudarote tokios sutarties, kad jie patys susimokėtų už visas paslaugas. Juk juridinis asmuo visus mokesčius gali įtraukti į sanaudas.

As tai tiesa sakant jokiu problemu neturejau smile.gif kodel jus nusprendet kad prisidariau ? smile.gif man ramiau kai komunalinius sumoku pati. Tada tikrai zinau kad sumoketa ir nereik niekam skambinet ir klausinet. Tuo metu kai nuomavau juridiniam jie tokio varianto nesiule. Siule tik pervesti man maziau
Papildyta:
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 11:29)

Taigi tikrai neturetu buti problemu, bet kai kalba eina apie santykius su VMI, logika negalioja  schmoll.gif

Labai taiklus pastebejimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2015 04 01, 12:43)
Šiaip įdomu, gal už plotą mokant išeina mažiau negu už žmogų g.gif
Kiek už 60 kv.m. buto ploto reikia mokėti už šiukšles?

man rodos, aš nesupratau šito posto g.gif
Kalbėjau apie, mano galva, nelogiškumą, kai plotas daro šiuksles, t. y. kai šiukšlių kainą skaičiuoja proporcingai turimam plotui. Mano 120 m2 gyvena du žmonės, mano kaimynų 50 m2 - trys kartos vienas ant kito, net nelabai išeina suskaičiuoti, regis, 6-7 žmonės. doh.gif O aš moku du kartus daugiau.
Negaliu atsakyti tiksliai, kiek reikia mokėti, nes pas mus kieme naujoviškas šiukšlynas, toks gilus ir didelis maišas, kuris yra nuomojamas ir jį spec. mašinos pakeičia ar ištuština, kai prisipildo. Pervedam bendrijai fiksuotą mokestį už kvadratinį metrą, o ji paskui skirsto, kam kur kiek. Bet viskas dalijama pagal turimą plotą. Ne tragedija, ne milijonai, bet labai durnai man tai atrodo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2015 04 01, 15:00)
man rodos, aš nesupratau šito posto g.gif
Kalbėjau apie, mano galva, nelogiškumą, kai plotas daro šiuksles, t. y. kai šiukšlių kainą skaičiuoja  proporcingai turimam plotui. Mano 120 m2 gyvena du žmonės, mano kaimynų 50 m2 - trys kartos vienas ant kito, net nelabai išeina suskaičiuoti, regis, 6-7 žmonės.  doh.gif  O aš moku du kartus daugiau.
Negaliu atsakyti tiksliai, kiek reikia mokėti, nes pas mus kieme naujoviškas šiukšlynas, toks gilus ir didelis maišas, kuris yra nuomojamas ir jį spec. mašinos pakeičia ar ištuština, kai prisipildo.  Pervedam bendrijai fiksuotą mokestį už kvadratinį metrą, o ji paskui skirsto, kam kur kiek. Bet viskas  dalijama pagal turimą plotą. Ne tragedija, ne milijonai, bet labai durnai man tai atrodo.  g.gif

Aš pilnai sutinku kad nelogiškas. Tik norėjau paklausti kiek mokate nuo 1 kv.m.
Bet dabar supratau kad bendrija skirsto.
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2015 04 01, 13:47)

Papildyta:

Labai taiklus pastebejimas  4u.gif

Jooo, čia iš patirties kalbu biggrin.gif
Neseniai bendravau su VMI. Gerai, kad turiu įprotį archyvuoti elektronines užklausas ir pan. Tai va- gavau el. pranešimą, kad neteisingai užpildyta ir reikia patikslinti/pateikti dokumentus mano deklaracijai uz 2010 metus. TAIP, TAIP, dėl deklaracijos už 2010 metus gaunu pretenziją 2015 m. pavasariop. Su prierašu, kad dokumentus turiu pateikti per, rodos, 5 darbo dienas. Aš gyvenu ne Lietuvoje, dokumentai išsklaidyti gal trijose vietose, nes visokių pirkimų pardavimų ir pan. buvo.
Susirašiau su duota pavarde bigsmile.gif aiškinomės netikslumus, tiksliau, tai, ko jie nesuprato. Ieškojau dokumentų, prašiau notaro, kad elektroniškai atsiųstų sandorių kopijas, siunčiau užklausas, atsakymus, vienžo, oi. Man buvo net gaila tos moteriškaitė iš VMI, kuri turėjo didžiulį papildomą darbą atlikti, vien kad susigaudytų tuose popieriuose... Ten dėl palėpės, pirkau iš 24 bendrasavininkų, visokiais plotais, datomis ir pan. Viskas buvo OK. Tai rodo, kad jie atsibusti ir patikrinti gali bet kada už bet kokius metus. Rodos, 10 metų reikia saugoti visokius čekius ir pan. įrodymus. Tuoj panaudotų prezervatyvų nebegalėsim laisvai išmesti lotuliukas.gif
Atsakyti