QUOTE(Realesne @ 2015 03 31, 19:51)
Man naujiena. Nelogiska, jei nuomotojas apmoka komunalinius, nuo ju dar turi moket 15 proc? nezinau, as moku nuo nuomos mokescio.
o man ne naujiena. kadaise kai nuomavau juridiniam jis mokejo nuo komunaliniu mokesti irgi ... norejo ta dalim man maziau pervesti komunaliniu, sakiau nu joooo man tai vilniaus energija mazesnes saskaitos neisrasys tai nors finansininke labai nelaiminga buvo, direktorius man pritare
esme ta, kad kai gauni nuoma plius komunalinius tai traktuoja kaip tavo pajamas, ir jas visas apmokestina. manau siuo atveju paprasciau pirkti VL ir moketi fiksuota mokesti, bet aisku reik ziuret kas atsieina pigiau 15 proc mokestis nuo gautu pajamu, ar fiksuotas VL mokestis.
beje straipsnyje pamineta idomiai :
"(GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių, jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai."
ka reiskia susitarta atskirai? ty nuoma plius komunaliniai? o ne nuomos mokestis I kuri jau neva ieina komunaliniai? bet tai bet kokiu atveju tas pats, apmokestina visais atvejais gautas pajamas.