Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(Nastya @ 2015 03 29, 00:55)
Manau taip, normalu  smile.gif

O as manau nenormalu. O jei ju nebus ir ivyks kokia vandens avarija. Tai jus net patekti negalesite.
Sutartyje numatykite, kad be ju zinios nesilankysite bute.
Na bent jau as nesutickiau, kad keistusi spynas ir raktus tik nuomininkai turetu. Visgi butas tai jusu.
Atsakyti
QUOTE(Bagel @ 2015 03 28, 22:45)
Esu naujokė šiuose reikaluose. Nuomoju pirma kartą, ir neramina viena situacija. Nuomininkai kaip sąlygą kelia reikalavimą, kad turime jiems leisti pasikeisti spynas ar bent vieną jų, kad mes kaip nuomotojai neturėtume raktų ir galimybės ten patekti, ir jie galėtų ramiai gyventi (visa kita jiems/mums tinka). Ar tai normalu? Mane tai nustebino. Gal dabar tokios mados?

Nenormalu. As turiu raktus, tik niekad neinu. O sutarty numatyta kad nelaimes atveju galiu ieit, jei neimanoma nuomininkams atvykti.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2015 03 29, 09:28)
Nenormalu. As turiu raktus, tik niekad neinu. O sutarty numatyta kad nelaimes atveju galiu ieit, jei neimanoma nuomininkams atvykti.

4u.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus. Laikysiuos tokios nuostatos, kad jokių spynų keitimų. Nenori tegu neima, vaikščiot ten tikrai noro niekas neturi. Tik baisu, jei dings su visais naujaisiais raktais, paskui laužyt šarvuotų durų nesinorėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagel: 29 kovo 2015 - 09:47
Jei ir prieš tai butas buvo nuomojamas, tai jie gali bijoti ne jūsų o buvusių nuomininkų, tada turbūt reiktų bent 1 spyną pakeisti, bet aišku ir jie ir jūs pays naują raktą turėtumėt.
Atsakyti
Panašu, kad konfliktai su tais nuomininkais neišvengiami, nes jūs, kaip rašėte, nepatyrusi, o jie tai mato ir šokdina jus iš pat pradžių.
Tikrai normalu pakeisti spyną, kad neateitų buvę nuomininkai, bet keisti spyną dėl pačių buto šeimininkų, t.y. kad jūs neateitumėt, čia jau kvepia kažkuo nenormaliu g.gif Jie priešiškai nusiteikę jūsų atžvilgiu, tai gal palaukit kitų nuomininkų. Apskritai užtemimų metu nei butą pirkčiau, nei svarbias sutartis pasirašinėčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2015 03 29, 07:53)
O as manau nenormalu. O jei ju nebus ir ivyks kokia vandens avarija. Tai jus net patekti negalesite.
Sutartyje numatykite, kad be ju zinios nesilankysite bute.
Na bent jau as nesutickiau, kad keistusi spynas ir raktus tik nuomininkai turetu. Visgi butas tai jusu.

QUOTE(Realesne @ 2015 03 29, 08:28)

pritarciau daugumai kad nenormalu;) ty jie gali jusu prasyti pakeisti spyna, bet kad jus neturetumet raktu, tokio varianto buti negali... ir nebutinai del avarijos.... niekada neinam pas savo nuomininkus kai ju nera namuose, ir tik viena vieninteli karta pasinaudojom teise ieiti kai nieks mums neatidare duru... beje buvom sake, kad ateisim, ne siurpriza darem, nieks nelauke, tai aciu die kad turejom raktus, po to kai pamatem kas per dvi savaites nuomos like is buto per kitas dvi iskraustem nuomininkus be jokiu kalbu smile.gif geriau palaukti savu nuomininku, kuriems tiks jusu salygos (aisku jos irgi turi buti normalios wink.gif )

Atsakyti
Kaip ir minėjau, esam naujokai, taigi butas niekada nebuvo nuomotas, nėra buvusių nuomininkų, kas turėtų raktus. Bet potencialieji pareiškė, kad "iš kur jiems žinot, nori būt tikri, jaustis ramiai ir saugiai".
Norėtųsi nuo pat pradžių neužtaikyt ant aferistų, o čia man kažkaip įtartinai pasirodė...
Atsakyti
QUOTE(Bagel @ 2015 03 29, 22:03)
Kaip ir minėjau, esam naujokai, taigi butas niekada nebuvo nuomotas, nėra buvusių nuomininkų, kas turėtų raktus. Bet potencialieji pareiškė, kad "iš kur jiems žinot, nori būt tikri, jaustis ramiai ir saugiai".
Norėtųsi nuo pat pradžių neužtaikyt ant aferistų, o čia man kažkaip įtartinai pasirodė...

Sveikos. Aš atsarginius raktus visada turiu, net kalbos tokios nėra, kad neturėčiau. Sutartyje parašyta, kad nuomininkui perduodami du raktų komplektai ir atsarginis yra pas mane. Taip pat sutartyje nurodyti atvejai, kada galima ateiti į butą, prieš tai suderinus.
Manau, kad tokius reikalavimus keliantys nuomininkai yra nepatikimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 29 kovo 2015 - 22:22
QUOTE(Bagel @ 2015 03 29, 22:03)

ieskokities kitu nuomininku. Tai jus labiau rizikuojat savo turtu, nei svetimi zmones pas jus gyvendami.
Atsakyti
Sveikos, perskaiciu siandien delfyje straipsniuka apie nuoma. Viskas ten suprantama, bet VMI atsakyme uzkliuvo aiskinimas apie pajamu mokesni nuo komunaliniu paslaugu. Gal galetumete kas nors pakomentuoti.
Dekui ir geros dienos visoms.

Portalui DELFI užklausus, VMI aiškina, kad gyventojui, gaunančiam nuomos pajamas ir neturint verslo liudijimo, atskaitymai deklaruojant apmokestinamas pajamas negalimi. 15 proc. Gyventojų pajamų mokestis (GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių, jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai.

http://www.delfi.lt/...6#ixzz3Vx1CoxP6

PS. nu taip idiotiskai sumestu reklamu dar niekur neteko 'naudoti', tiesiog neimanoma rasyti, vis lenda visokios. Nezinau kaip jums, bet man tas pirsimas visada sukelia pasipriesinimo jausma - NIEKADA neskaitau, juolab neperku nieko, ka man primygtinai siuloma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 31 kovo 2015 - 10:50
Man naujiena. Nelogiska, jei nuomotojas apmoka komunalinius, nuo ju dar turi moket 15 proc? nezinau, as moku nuo nuomos mokescio.
Atsakyti