Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

Sveiki, 4 asmenu seima Kaune ieskom sodybos, ar sodo namelio, uz nedideli mokesti, gali buti be remonto, be baldu nesvarbu, svarbu vaikai nesaltu, toliau viska susitvarkysime patys, kai mus ileido gyventi i nama, buvo baisu, sudejom langus, sutvarkem, o dabar turim iseiti su mazais vaikais, tai noretumem kad taip nebenutiktu, gal kas ka zinot labai butumem dekingi, siulikite ivairius varijantus, aciu, 860805079
Atsakyti
Sveiki,

kaip galvojate, ar turiu teisę pateikti nuomos sutarties kopiją tretiesiems asmenims, konkreciai policijos tyrejui?

Buvusiems nuomininkams buvo iskviesta policija del triuksmo, kas ten dar nutiko nezinau, matyt buvo parasytas skundas ar pareiskimas. Dabar tyrejas skambineja man, praso sutarties kopijos. Nes tas buves nuomininkas pats vengia atvykti i apklausa.
aciu ax.gif
Atsakyti
turit. Tai nera jokia paslaptis, kad po devyniais uzraktais laikyt.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 10 02, 12:07)
turit. Tai nera jokia paslaptis, kad po devyniais uzraktais laikyt.

Aciu, pateiksiu sutarti, tegul aiskinasi. ne as juk kazko prisidariau ir neturiu pati ko slept biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 10 02, 09:33)
Sveiki,

kaip galvojate, ar turiu teisę pateikti nuomos sutarties kopiją tretiesiems asmenims, konkreciai policijos tyrejui?

Buvusiems nuomininkams buvo iskviesta policija del triuksmo, kas ten dar nutiko nezinau, matyt buvo parasytas skundas ar pareiskimas. Dabar tyrejas skambineja man, praso sutarties kopijos. Nes tas buves nuomininkas pats vengia atvykti i apklausa.
aciu ax.gif

Na šiaip sutartis sieja 2 šalis ir tretiesiems asmenims tikrai nėra būtina žinoti visų sutarties sąlygų, bet jei prašo ikiteisminio tyrimo pareigūnas, tai pateikit. Bet gal jūsų sutartis neregistruota viešame registre? Tokiu atveju pareigūnas negali kitu būdu įrodyti, kad jūsų nuomininkas tikrai naudojosi jūsų butu ir padarė nusikalstamą veiką.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 10 02, 16:57)
Na šiaip sutartis sieja 2 šalis ir tretiesiems asmenims tikrai nėra būtina žinoti visų sutarties sąlygų, bet jei prašo ikiteisminio tyrimo pareigūnas, tai pateikit. Bet gal jūsų sutartis neregistruota viešame registre? Tokiu atveju pareigūnas negali kitu būdu įrodyti, kad jūsų nuomininkas tikrai naudojosi jūsų butu ir padarė nusikalstamą veiką.

ka jus cia kalbat doh.gif jei sutarti pasirase, tai gali irodyt.
Atsakyti
Ne, sutartis nebuvo registruota registre.

Aš ruošiuosi pavasari deklaruojant pajamas deklaruoti nuomą ir sumokėti pelno mokestį. Ar dar turiu kažkokius veiksmus atlikti (privalomus), kad viskas būtų apiforminta teisingai? pvz užregistruoti sutartį registre? dar kas nors? Ar pakanka deklaracijoje nurodyti kiek pajamų gavau?

Ar deklaraciją galima siųsti be tkuriuo metu, pvz nutraukiu sutartį su vienais nuominikais ir išsiunčiu VMI? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 10 02, 20:38)
ka jus cia kalbat  doh.gif jei sutarti pasirase, tai gali irodyt.

Aš tuėjau omeny, kad nuomininkas prisicirkino. Sutartis neregistruota viešame registre, o pareigūnui kažkaip reikia surašyti protokolą, kad toks ir toks gyvenantis ten ir ten padarė tą ir tą, o kad įrodyti, kad tam tikras asmuo tikrai ten buvo, jam reikalingi įrodymai, na tai nuomotojo ir paprašė. Jei nuomos faktas būtų registruotas registre, pareigūnui nereikėtų prašyti sutarties.
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2014 10 03, 08:41)

Aš ruošiuosi pavasari deklaruojant pajamas deklaruoti nuomą ir sumokėti pelno mokestį. Ar dar turiu kažkokius veiksmus atlikti (privalomus), kad viskas būtų apiforminta teisingai? pvz užregistruoti sutartį registre? dar kas nors? Ar pakanka deklaracijoje nurodyti kiek pajamų gavau?

Ar deklaraciją galima siųsti be tkuriuo metu, pvz nutraukiu sutartį su vienais nuominikais ir išsiunčiu VMI?  ax.gif

Sutartį registruoti viešame registre reikia. Registruoti gali tiek nuomininkas, tiek nuomotojas. VMI turi prieigas prie registro duomenų. Ar VMI reikalaus, kad būtų būtinai įregistruota, ar ne. Negaliu atsakyti. Greičiausiai jiems svarbus pelno sumokėjimo faktas.
Tačiau, jei viską darote oficialiai, sutartį registruoti patartina.
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 10 03, 09:16)

Sutartį registruoti viešame registre reikia. Registruoti gali tiek nuomininkas, tiek nuomotojas. VMI turi prieigas prie registro duomenų. Ar VMI reikalaus, kad būtų būtinai įregistruota, ar ne. Negaliu atsakyti. Greičiausiai jiems svarbus pelno sumokėjimo faktas.
Tačiau, jei viską darote oficialiai, sutartį registruoti patartina.

Galima registruoti, bet tikrai ne butina. Neklaidinkite zmoniu. Sutarties pasirasymas teisiskai galioja ir nerigistravus jos viesajame registre.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2014 10 03, 09:33)
Galima registruoti, bet tikrai ne butina. Neklaidinkite zmoniu. Sutarties pasirasymas teisiskai galioja ir nerigistravus jos viesajame registre.

Aš neparašiau "būtina". Aš parašiau "reikia" arba kitiap rekomenduotina. Neregistruota sutartis galioja jos šalims (nuomininkui ir nuomotojui), bet negalioja tretiesiems asmenims. Jei atsiranda problemų su paslaugų tiekėjais ir t.t. tos registracijos prisireikia. Arba jei nuomininkas padaro žalą kaimynams, tai neregistruotos sutarties atveju, savininkas atlygina žalą ir paskui jau savininkas savo eiga išsireikalauja iš nuomininko. Registruotos sutarties atveju kaimynams žalą dengti iš karto turi nuomininkas ir t.t. (atvejų daugybė, situacijų taip pat). Civilinio kodekso neperrašinėsiu. Jeigu nuomotojas deklaruoja savo pajamas, tai vienareikšmiškai jam geriau tą sutartį registruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 03 spalio 2014 - 09:21
Aciu uz info 4u.gif
Na, uzdeklaravus turbut VMI gali ir taip pareikalauti pristatyti kokias nor sutarciu kopijas, jeigu labai prireiktu...

O deklaruojate VMI gegužės mėn??? Nuomojame nuo š.m. balandžio, dar nedeklaravau.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 10 03, 05:41)

Ar deklaraciją galima siųsti be tkuriuo metu, pvz nutraukiu sutartį su vienais nuominikais ir išsiunčiu VMI?  ax.gif

Ne pelno, o gyventoju pajamu mokesti. pakanka nurodyti deklaracijoje, kiek gavote pajamu.
Papildyta:
QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 10 03, 07:13)
Aš neparašiau "būtina". Aš parašiau "reikia" arba kitiap rekomenduotina. Neregistruota sutartis galioja jos šalims (nuomininkui ir nuomotojui),  bet negalioja tretiesiems asmenims. Jei atsiranda problemų su paslaugų tiekėjais ir t.t. tos registracijos prisireikia. Arba jei nuomininkas padaro žalą kaimynams, tai neregistruotos sutarties atveju, savininkas atlygina žalą ir paskui jau savininkas savo eiga išsireikalauja iš nuomininko. Registruotos sutarties atveju kaimynams žalą dengti iš karto turi nuomininkas ir t.t. (atvejų daugybė, situacijų taip pat). Civilinio kodekso neperrašinėsiu. Jeigu nuomotojas deklaruoja savo pajamas, tai vienareikšmiškai jam geriau tą sutartį registruoti.

Jus man kaip teisininkas (!) teisininkui atsakykit, kuo skiriasi zodziu "butina" ir "reikia" prasme? Siuo atveju tikslesnis zodis butu rekomenduojama registruoti registruoti registru centre, bet tikrai nei butina, nei reikia.

jei atsiras problemu su paslaugu tiekejais, tiek iregistravus sutarti, tiek ne, problemu savininkas tures analogiskai vienodai. As vienareiksmiskai deklaruoju savo pajamas, bet taip pat vienareiksmiskai neregistruoju registru centre sutarties ax.gif Kodel? todel, kad nera tokios prievoles pirmiausiai. Antra, butas paskolinis, norint registruoti registru centre, reikia sutarti derinti su banko teisininkais, nuomininkas igyja pareiga pervedinet butent per ju banka ir t.t. trecia, jokia registracija neapsaugos nuo piktybisku, nemokiu nuomininku, tai bobociu pasakos. paslaugos tiekejas skolu reikalaus is busto savininko, nes su juo yra pasirasyta paslaugu teikimo sutartis. wink.gif

tarpusavyje pasirasyta sutartis yra lygiai toks pats garantas, kaip ir uzregistruota registru centre, ar pasirasyta pas notara. (ta prasme man, kai nuomotojui, registracija registru centre nesuteikia joku papildomu garantiju, tik bereikalingo popierizmo wink.gif. Nuomininkui suteikia, kad ir buto pardavimo atveju.
Atsakyti