Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

Ir dar begalinis lindimas i asmeniskumus ir jautrumas tu NT brokeriu smile.gif ir turejimas begalinio laiko rankioti info.
cool.gif

Karra, o kaip jums su detektyvais? unsure.gif as kai TV beveik neziuriu, biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

ieskau cia patarimo 4u.gif Zadu pirkti nuomai,atrode viska zinau,o dabar atrodo,kad nieko nezinau.Tai tikiuosi patars kas.
*Ar yra koks nuomos sutarties pavyzdys,kuri galima butu atsisiusti ir redagavus pagal poreikius,naudoti?
*Gal yra kokiu plonybiu apie kurias reikia zinoti ir itraukti i sutarti?
*Ar verta nurodyti kokiu nuomininku pageidauji ir kokie yra "geriausi"? Suprantu visokiu visur yra,bet tarkim isnuomavus studentui gal didesne nesibaigianciu vakareliu rizika ir t.t. Kadangi tai bus vieno kambario butas,tai realiausia klientura manau bus jaunos seimyneles ar poreles ar tai studentija.
* Ar imanoma patikrinti nuomininko mokuma?As ne LT,tai man tokie niuansai tolimi.UK nt agenturos uzsiima rekomendaciju ir kredito istorijos tikrinimu.
*Kaip eilinis susidevejimas ar mazi technikos gedimai.
Devijimasi as suprantu,bet tarkim suges skabianke ar kokia orkaite,kad tada?Mano bedos?

Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
Man labai keista, kad jūs NT brokeriui mokėjote. Man brokeris pats mane susirado, atvažiavo, nusifotkino ir paprašė 500 lt. Aš jam aiškiai pasakiua, kad niekam nieko mokėti nesiruošiu. Buvo atvedę kelis klientus, bet vistiek išnuomavau tiesiogiai..
Man labai keisti tie nuomininkai, kurie eina per tarpininką ir moka pinigus, kai šalia yra to pačio buto skelbimas be mokesčo.

Dėl buto einamųjų remontų - aš viską tvarkau pati: dušo kabina, skalbimo mašina......
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2014 07 07, 22:29)

*Ar yra koks nuomos sutarties pavyzdys,kuri galima butu atsisiusti ir redagavus pagal poreikius,naudoti?
*Gal yra kokiu plonybiu apie kurias reikia zinoti ir itraukti i sutarti?
*Ar verta nurodyti kokiu nuomininku pageidauji ir kokie yra "geriausi"? Suprantu visokiu visur yra,bet tarkim isnuomavus studentui gal didesne nesibaigianciu vakareliu rizika ir t.t. Kadangi tai bus vieno kambario butas,tai realiausia klientura manau bus jaunos seimyneles ar poreles ar tai studentija.
* Ar imanoma patikrinti nuomininko mokuma?As ne LT,tai man tokie niuansai tolimi.UK nt agenturos uzsiima rekomendaciju ir kredito istorijos tikrinimu.
*Kaip eilinis susidevejimas ar mazi technikos gedimai.
Devijimasi as suprantu,bet tarkim suges skabianke ar kokia orkaite,kad tada?Mano bedos?

*Yra atkira tema apie nuomos sutartis, ten ivairus pavyzdziai ir pamastymai...
*plonybiu g.gif nuo kiekvieno pageidavimu priklauso. Jei nenorit, kad nuomininkas augintu gyvunus, tai galit itraukt tai, kad paskui nesakytu, jog gi nieko parasyta nebuvo. Pas mane sutartyje punktas yra, kad negalima keistu be mano sutikimo buto spynos ar pametus rankta lauzt duris, o reikia vaziuot pas mane pasiimt atsarginio. Yra dar punktas, kad jei kaimynai skusis del triuksmo, tai galesiu juos lauk mest. Bent apsisaugosiu nuo policijos iskvietimu ir galimu baudu (man)
*aisku, kad tausojant savo ir kitu laika geriausia iskart skelbime nurodyt ko pageidauji, pvz. "Studentei isnuomojamas 1 kambario butas su baldais", ar "Seimai be vaiku isnuomojamas 2 kambariu butas", ar "Dirbanciai moteriai......." Man labiausiai pasitvirtino dirbancios moterys be vaiku ir gyvunu. Su vaikais jau nudegiau, gyvunais irgi, vyro dirbancio daugiau irgi niekada schmoll.gif
*del mokumo nezinau. Bet reikia uzstata paimt ir bent 1 nuoma i prieki. Ir kazkuri kontroliuot apmokejima, kol igysit pasitikejima. Jusu atveju, gal kokia giminaite gali ateit karta per men. ir paimt pinigus uz nuoma ir mokescius is pati sumoket? Ar geriau, kad nuomininkai jum i banko saskaita pervestu visus pinigus, tai patys apsimokesit ir zinosit, kad skolu ner.
*eilinis susidevejimas tai pvz. nuo saules nubluke tapetai. Tai mano rupestis. Bet jei tapetai subraizyti, taida jau nuomininku padaryta zala, kuria jie turi dengti. Sugedusi technika mano rupestis, bet jei kas tycia padaryta (nulauztos skalbimo masinos dureles), tai jau zala. Laiptines dazyma as irgi sau apsiimu, nors kai kurie sako, kad uz tai nuomininkai turetu moket g.gif Geriau is anksto nuspreskit ir aptarkit viska, kad maziau nesklandumu butu.
Atsakyti
Na, iškilo tokie klausimai:
jei butą nuomojasi studentai, tai kiekvienas pasirašo sutartį?
ir dar - ar studentai turi mokėti už vasarą, kai negyvena? - suprantu, kad kaip susitarta, bet kaip dažniausiai būna ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2014 07 29, 09:09)
Na, iškilo tokie klausimai:
jei butą nuomojasi studentai, tai kiekvienas pasirašo sutartį?
ir dar - ar studentai turi mokėti už vasarą, kai negyvena? - suprantu, kad kaip susitarta, bet kaip dažniausiai būna ?  g.gif

jei laiko savo daiktus, ir žada rugsėjį sugrįžti, tai taip. Nes užima butą. Jei atlaisvina, ir šeimininkė kam nori kitiems gali išnuomoti, tai jau aišku kad ne.
Atsakyti
Na, daiktų galima ir nelaikyti, bet šeimininkai motyvuoja prašymą tuo, kad jie laiko butą vėl tiems studentams rugsėjui, o juk galėtų kam nuomoti pastoviai (pvz., ne studentams)ir už tuos mėnesius gauti pajamas, nes išnuomoti keliems vasaros mėnesiams kam nors praktiškai be šansų. tad ir klausiu - kaip dažniausiai būna su tais studentais: ar mokėti nuomą už nebūtus mėnesius, bet išlaikyti galimybę gyventi ten pat ir atėjus naujiems mokslo metams nesiieškoti vėl kur, ar rizikuoti, ir, jei šeimininkai bus kam neišnuomavę, gauti tą patį butą, o jei ne - vėl iš naujo ieškotis?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2014 07 30, 19:46)
Na, daiktų galima ir nelaikyti, bet šeimininkai motyvuoja prašymą tuo, kad jie laiko butą vėl tiems studentams rugsėjui, o juk galėtų kam nuomoti pastoviai (pvz., ne studentams)ir už tuos mėnesius gauti pajamas, nes išnuomoti keliems vasaros mėnesiams kam nors praktiškai be šansų. tad ir klausiu - kaip dažniausiai būna su tais studentais: ar mokėti nuomą už nebūtus mėnesius, bet išlaikyti galimybę gyventi ten pat ir atėjus naujiems mokslo metams nesiieškoti vėl kur, ar rizikuoti, ir, jei šeimininkai bus kam neišnuomavę, gauti tą patį butą, o jei ne - vėl iš naujo ieškotis?

Aš manau, kad jei studentai nori garantijos nuomotis vėl ten pat nuo rudens, tai turėtų mokėti už vasarą, nes antru atveju gal šeimininkai ras nuomininkus, kas nuomosis ištisus metus ar ilgiau be pertraukos. Nebent šeimininkai nenori ieškotis kitų nuomininkų, nes šitie patiko, tada gal galima ieškoti kompromiso, tarkime pusė sumos mokėti.
Atsakyti
kiek as nuomavau studentams ir jie norejo pasilikti ir kitiems metams, per vasar imdavau normalia nuoma smile.gif

mes irgi ieskom gyventoju, si kart kazkaip sprangiai sekasi biggrin.gif matyt kaina netinka, mazinsim biggrin.gif tik baisiai ikyrus vel agentai ir siaip kazkaip keistuoliai pakliuna "paziuretojai" biggrin.gif arba musu reikalavimai nejucia isaugo unsure.gif
Atsakyti
Nors mes - ta kita suinteresuotoji pusė, bet, manau, šeimininkų noras imti ir už vasarą, su garantija išsaugant butą rudenkiui, pagrįstas smile.gif
Papildyta:
Ačiū už pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2014 07 30, 19:24)
kiek as nuomavau studentams ir jie norejo pasilikti ir kitiems metams, per vasar imdavau normalia nuoma smile.gif

mes irgi ieskom gyventoju, si kart kazkaip sprangiai sekasi biggrin.gif matyt kaina netinka, mazinsim biggrin.gif tik baisiai ikyrus vel agentai ir siaip kazkaip keistuoliai pakliuna "paziuretojai" biggrin.gif arba musu reikalavimai nejucia  isaugo  unsure.gif

O kiel prasot, kad norit nuleist kaina?
Atsakyti
sveikutes, ieskau temos kur nuomoja butus. padekit smile.gif
Atsakyti