Labas vakaras,
noreciau paklausti jeigu butas yra isnuomuojamas zodziu,nuomininkas paliko uzstata 600Lt ir nuomos mokestis 1 menesi i prieki 600Lt viso 1200Lt,uz tuos 1200Lt pasirasytas pinigu gavimo perdavimo aktas. Is pirmo zvilgsnio viskas buvo gerai, bet atidziau apziurejus ta buta (kai jau gavome raktus) netenkina jo bukle. Sutartis nepasirasyta, nes jos salygos netenkina nuomotojo o nuomininkas nenori jos keisti, nori kad uz viska atsakytu tik nuomininkas, net uz laiptines remontus.. Ar dar galima atgauti pinigus, 1200Lt? Padekite prasau.Aciu.
QUOTE(Zviro @ 2014 06 22, 19:40)
Labas vakaras,
noreciau paklausti jeigu butas yra isnuomuojamas zodziu,nuomininkas paliko uzstata 600Lt ir nuomos mokestis 1 menesi i prieki 600Lt viso 1200Lt,uz tuos 1200Lt pasirasytas pinigu gavimo perdavimo aktas. Is pirmo zvilgsnio viskas buvo gerai, bet atidziau apziurejus ta buta (kai jau gavome raktus) netenkina jo bukle. Sutartis nepasirasyta, nes jos salygos netenkina nuomotojo o nuomininkas nenori jos keisti, nori kad uz viska atsakytu tik nuomininkas, net uz laiptines remontus.. Ar dar galima atgauti pinigus, 1200Lt? Padekite prasau.Aciu.
Jei pinigu perdavimo akte irasyta, kad pinigai persigalvojus negrazinami, tai bent jau uzstato neatgausit.Del to ir reikia nepult akis isdegus moket pinigu. Kartais man tokie kvepia, kad nuomininkas susirado pigiau nuomotis. As suprantu, sutarties salygos gali netikt. Bet buta apziurejot, ir cia nemotyvas.
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 24, 09:10)
Gal kas pasidalintų įspūdžiais apie butų nuomininkus Kaune. Kokie žmonės dažniausiai ieško butų nuomos? Ar yra daug tokių, kurios tenkina prastesnis buto apstatymas? Ar dažnai žmonės turi savo baldus?
Iesko visokie. Pirma turejau labai tvarkinga ir malonia triju asmenu seima, kurie eigoje pavirto keturiu asmenu seima. puikus nuomininkai ! Paskui vieni pretendentai (triju asmenu seima) atrode tvarkingi, bet pasirodo susipyke su kredito istorija ir prasta reputacija, todel neemiau ju. Sekanti jauna mergina su sunumi. Suo man netiko, todel issinuomavo ji su vaiku. Skambinanciu buvo daug ir ivariu, ir poreliu, ir statybininkai 5 , ir seimos. Nors skelbime buvo nuridyta, kad iskirtinai pageidavau tik poros. Kadangi mano su daliniais baldais, tai buvo, kas teiravosi, ar butu tie baldai, kuriu truksta.
Ačiū, realesne
Esu nuomavimo naujokė beveik.
Turiu idėją sutarti nuomos kainą pvz 300 Lt , iš kurių 250 būtų man, o 50 LT kauptų nuomininkas kokiems nors kranų, unitazų ar pan taisymui, buto smulkiam gerinimui. Man būtų mažesni mokesčiai ir prisikauptų pinigų tokiems reikalams, kuriuos nuomininkas su savininko žinai galėtų naudoti.
KĄ apie tai galvojate?
Esu nuomavimo naujokė beveik.
Turiu idėją sutarti nuomos kainą pvz 300 Lt , iš kurių 250 būtų man, o 50 LT kauptų nuomininkas kokiems nors kranų, unitazų ar pan taisymui, buto smulkiam gerinimui. Man būtų mažesni mokesčiai ir prisikauptų pinigų tokiems reikalams, kuriuos nuomininkas su savininko žinai galėtų naudoti.
KĄ apie tai galvojate?
Niekada savo turto "patobulinimo" nepatikėčiau kitam asmeniui. Po to daugiau gali kainuoti "atitobulinti".
Nuomininkas gal ir kaups, kas man nelabai tikisi, bet kai išsikraustys, tų sankaupų iš jo niekaip nepareikalusi. Liksi ir be dalies nuompinigių ir be biudžeto.
Imk viską pati. Kai reikės taisyti kraną, tada ir sutaisysi. O gal jį taisytio reikės tik po 5 metų.
Nuomininkas gal ir kaups, kas man nelabai tikisi, bet kai išsikraustys, tų sankaupų iš jo niekaip nepareikalusi. Liksi ir be dalies nuompinigių ir be biudžeto.
Imk viską pati. Kai reikės taisyti kraną, tada ir sutaisysi. O gal jį taisytio reikės tik po 5 metų.
QUOTE(Realesne @ 2014 06 17, 20:32)
Pagryskit privalumus, apart to, kad buto foto nesmezuoja internete? Normalus, rinkos kaina atitinakantis butas isnuomojamas per pusvalandi, ir netgi ne sezono metu (siu metu sausio menesio patirtis), ir norimiems nuomininkams, ir su prasomu uzstatu. O kad Jusu moteriske po sutarties neatsives vyriskio ir septyniu vaiku, jums joks brokeris negarantuos, ir jokia sutartimi to neuzdrausit.
Gal ne akmens amžiuje gyvenam, kaip manote? Sutartyje aiškiai nurodyta, kad gyvens vienas asmuo ir jis įvardytas. Turėti 7 vaikus jinai per jauna ,tiksliau vaikų neturi. Ir privalumai buvo tokie ,kad nuotraukos nesmezavo, į skambučius atsakinėti neturiu laiko darbe o jų būtų visokių ir daug, nereikėjo rodyti buto daugybei žmonių tai man irgi nepatiktų, nereikėjo aiškinti sąlygų ir prašyti pinigų ko labai nemėgstu,nes jau žinojo kiek reiks mokėti ir iškart. Ir dar žinau,kad jeigu turėsiu problemų su nuomininkais galiu į ją kreiptis pati taip liepė, nes įmonė jų turi teisininka kuris tais reikalais rūpinasi. Man nebuvo gaila sumoketi kelis šimtus ,kad isspresciau tiek problemų.
Už gerą kainą visada sezonas.
Galbūt sunkiau nuo rugsėjo iki naujų metų.
Galbūt sunkiau nuo rugsėjo iki naujų metų.
QUOTE(ramindute @ 2014 06 27, 14:13)
Gal ne akmens amžiuje gyvenam, kaip manote? Sutartyje aiškiai nurodyta, kad gyvens vienas asmuo ir jis įvardytas. Turėti 7 vaikus jinai per jauna ,tiksliau vaikų neturi. Ir privalumai buvo tokie ,kad nuotraukos nesmezavo, į skambučius atsakinėti neturiu laiko darbe o jų būtų visokių ir daug, nereikėjo rodyti buto daugybei žmonių tai man irgi nepatiktų, nereikėjo aiškinti sąlygų ir prašyti pinigų ko labai nemėgstu,nes jau žinojo kiek reiks mokėti ir iškart. Ir dar žinau,kad jeigu turėsiu problemų su nuomininkais galiu į ją kreiptis pati taip liepė, nes įmonė jų turi teisininka kuris tais reikalais rūpinasi. Man nebuvo gaila sumoketi kelis šimtus ,kad isspresciau tiek problemų.
Pasiskaitykit Ck. Jus galit rasyt ka norit sutartyje, neuzdrausit nei vyro/nuomininko atsivest, nei septyniu;) vaiku atsivest/pasigimdyt, tai legalu netgi sutarty irasius, kad viena gyvens-del to draudziama sutarty nutraukt.
salygas uztenka nuosekliai isdestyti skelbime.
Darbe as neatsiliepineju, neturiu galimybes tam, perskambinu po darbo.
Rodyt teko vienam, kita kart dviem.
Niekas problemu nesukele. Vienintelis pliusas, kad nrskambineja agenturos . Netikiu agenturos teisininku pagalba realia juolab pati 20 metu dirbu ;)teisini darba.
zodziu neitikinot, nemokeciau nei 50 lt. Man cia tas pats, kas moket elektrikui uz isukima lemputes pinigus. As pati tai neblogiau padarau.
Papildyta:
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 27, 18:54)
Ačiū patarusioms dar kartą. Pasinaudosiu jūsų patirtimi. Kas yra sezonas - nesezonas nuomoje?
Sezonas vasaros metas. Kai paaiskeja stojamuju rezultatai iki rugsejo 15. Nesezonas visa kita
QUOTE(Sara33 @ 2014 06 27, 15:52)
nereikes taisyt krano po 5 metu,nes jau po metu einamaji remonta atlieka pats nuomininkas.
QUOTE(ramindute @ 2014 06 27, 16:13)
Ir dar žinau,kad jeigu turėsiu problemų su nuomininkais galiu į ją kreiptis pati taip liepė, nes įmonė jų turi teisininka kuris tais reikalais rūpinasi.
o jums sake, kad teisininkas pades nemokamai? Ne? Tai taip paciai galesit ir i bet kuri kita kreiptis, gal net pigiau rasit.
QUOTE(Terroriste @ 2014 06 28, 11:18)
nereikes taisyt krano po 5 metu,nes jau po metu einamaji remonta atlieka pats nuomininkas.
<..>
<..>
na niekur nera garantijos, kad TAS PATS nuomininkas gyvens 5 metus. Va ims ir keisis kas metai. o gal net kas 3 men