Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(ramindute @ 2014 06 17, 09:07)
Sveikos,

As siulau visada pasinaudoti agentura, aisku reikia tureti patikima brokeri. As nenorejau ,kad mano buto nuotraukos smezuotu internete tai atvaziavo brokere paziurejo, ir sake gerai isnuomosim ir be foto. Ir nepatikesit ryte jinai buta apziurejo, as pasakiau kokios nuomininkes noriu, nes norejau butent moteriskes ir jinai vakare man atvede moteriske kuri sumokejo nuoma uz menesi ir dar 2 menesiu uzstata . Viska sutarem ir esu labai patenkinta savo nuomininke ir nereikejo jokio popierizmo pildyt ,atsiveze brokere sutarti ja supildem dviem egzemplioriais ir viskas. Tad jeigu man reikes vel kada nuomoti arba sugalvosiu paradavineti tai skambinsiu tik jai, maloni ,paslaugi ,protinga moteriske ,nereikejo man jokiu salygu nuomininkams aiskinti, pasakiau jai ko noriu ir jinai man toki zmogu surado. O mokejau jai palyginti tikrai nedaug. smile.gif

Pagryskit privalumus, apart to, kad buto foto nesmezuoja internete? Normalus, rinkos kaina atitinakantis butas isnuomojamas per pusvalandi, ir netgi ne sezono metu (siu metu sausio menesio patirtis), ir norimiems nuomininkams, ir su prasomu uzstatu. O kad Jusu moteriske po sutarties neatsives vyriskio ir septyniu biggrin.gif vaiku, jums joks brokeris negarantuos, ir jokia sutartimi to neuzdrausit.
Atsakyti
turiu minciu nuomot 2 k. buta.
Sakykit kokia procedura mokant ta 15 proc. VMI? Rekia deklracija daryti ir kas toliau? Be to as negyvenu Lietuvoje, esu is jos issiregistravusi kaip tada?
Ir kokios dabar nuomos rinkos kainos Klaipedoje 2 k. butu. (su baldais ir buitine technika). Turiu omeny normalios, realios, o ne tos kur aruoduose ir skelbiu.lt smezuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2014 06 17, 17:40)
turiu minciu nuomot 2 k. buta.
Sakykit kokia procedura mokant ta 15 proc. VMI? Rekia deklracija daryti ir kas toliau? Be to as negyvenu Lietuvoje, esu is jos issiregistravusi kaip tada?
Ir kokios dabar nuomos rinkos kainos Klaipedoje 2 k. butu. (su baldais ir buitine technika). Turiu omeny normalios, realios, o ne tos kur aruoduose ir skelbiu.lt smezuoja smile.gif

tiesiog, pildant pajamu deklraracija, yra tokia punktas apie gautas pajamas. Pazymi, kad pajamos gautos is nuomos, irasai suma, kuria gauni uz metus, ir tau paskaiciuoja sistema. kiek turi sumoketi.

pvz.,nuomos kaina menesiui - 500 lt., gautos pajamos per metus irasom suma 6000. sumokam mokesciu -900 lt.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 06 17, 19:52)
tiesiog, pildant pajamu deklraracija, yra tokia punktas apie gautas pajamas. Pazymi, kad pajamos gautos is nuomos, irasai suma, kuria gauni uz metus, ir tau paskaiciuoja sistema. kiek turi sumoketi.

pvz.,nuomos kaina menesiui  - 500 lt., gautos pajamos per metus irasom suma 6000. sumokam mokesciu -900 lt.

aaa supratau, o sutarti su nuomininku reikia kazkur iregistruoti ar uztenka tarpusavy pasirasyti?
Atsakyti
iki metu sutartis gali buti netgi zodine, tai tokios nepriregistruosi biggrin.gif Bet geriau vistiek reasykities sutarti. Rasytine nebutinai privalo but registruojama.
Atsakyti
tai jei gerai suprantu i deklaracija irasai suma kokia gavai uz nuoma ir viskas? niekas nepraso parodyt sutarti VMI?
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2014 06 19, 10:14)
tai jei gerai suprantu i deklaracija irasai suma kokia gavai uz nuoma ir viskas? niekas nepraso parodyt sutarti VMI?

tikrindama VMI gali paprasyti pateikti sutarti. Bet man nepasitaike dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 06 19, 19:27)
tikrindama VMI gali paprasyti pateikti sutarti. Bet man nepasitaike dar smile.gif

aaaa na dabar aiskiau jau pasidare kaip cia ta procedura vyksta smile.gif Dekui uz atsakymus!
Atsakyti
Gal kas turite patirties nuomuojant butą su patentu. Kiek jis kainuoja ??
Atsakyti
QUOTE(Sara33 @ 2014 06 20, 11:29)
Gal kas turite patirties nuomuojant butą su patentu. Kiek jis kainuoja ??

Kiekviename mieste skirtingai. Vilniuje siemet berods 1800 metams. Cia apsimoka tik tuo atveju jei nuoma brangi, nes kitu atveju pigiau 15 proc. moketi.
Atsakyti
Ar keičiate spynas, kai pasikeičia nuomininkai?
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 21, 11:02)
Ar keičiate spynas, kai pasikeičia nuomininkai?

Yra buvę įvairių variantų. T.y. jei spynos pakankamai parastos -15 Lt. paprasta investicija, kurią tikrai galima padaryti. T.y. pakeisti bent 1 iš trijų informuoti naujus nuomininkus, kuri spyna tikrai nauja ir kurios raktų ankstesni gyventojai neturi/ neturėjo. Kalbant apie seifines duris - sudėtingiau ( brangesnis keitimas). esu keitusi, bet esu ir nekeitusi.
Atsakyti