Man irgi norėtųsi nuomotojų požiūrio į mano situaciją.. Savininkas planuoja bute keisti langus ir pasakė, kad tai aš turėsiu atsiprašyt iš darbo ir viską prižiūrėt, nes jam mano bute, matot, per karšta, neištvers visą dieną, nors bus skylės sienose ir naujus langus galės plačiai atsidaryt, be to butas saulę mato tik rytais. Kas privalėtų darbų eigą prižiūrėt? Aš geriausiu atveju tik prieš kelias dienas sužinočiau, kada man namie sėdėt reiktų, tai prašymas panaudot atostogų dieną niekaip nespėtų suvaikščiot, o neapmokamą kodėl turėčiau imt savo sąskaita? Tvarkingai moku nuomą, pati sumoku mokesčius, neskambinėju ir nesiskundžiu, kaimynai irgi manim neturi dėl ko skųstis, tai kodėl aš turiu aukoti savo laiką ir pinigus dėl buto, už kurį dar ir moku? Nauji langai buvo tikrai ne mano prašymas. Butas prieš išnuomojant buvo pigiai suremontuotas, tai nuo žiemos dėl šalčio atsiklijavę tapetai, kuriuos pati privalau priklijuot, tai net klijų nesugeba tiek laiko atvežt ir durų iki galo sutvarkyt, įdėjo naujas, o kad aplink sienos liko apgriautos ir nesutvarkytos, tai nesvarbu.. Mažiau nei už mėnesio bus man oficialos atostogos, negi ta firma ir darbuotojai negali savaitę ar dvi tuos langus palaikyt pas save, gal kas geriau žino?
Sveikos o man įdomu kaip išsinuomavot? per skelbimų portalus? Nes bent dabar kiek žiūriu arba kainos labai kandžiojasi..arba jau visai nekokie tie butai (nuoma tiktų iki 650lt..gal per mažai aš pasiruošus mokėt...)...
QUOTE(delfiuka @ 2014 05 26, 19:58)
Man irgi norėtųsi nuomotojų požiūrio į mano situaciją.. Savininkas planuoja bute keisti langus ir pasakė, kad tai aš turėsiu atsiprašyt iš darbo ir viską prižiūrėt,
jus to daryt neprivalot. As jusu vietoj pasakyciau, kad man laisvadienio darbe tiesiog neduoda(net jei ir duotu, neimciau specialiai, nes gal MAN kada is tikro dar reikes), tai arba pats prisiziuri buta arba laukia mano atostogu.
QUOTE(Terroriste @ 2014 05 28, 13:38)
jus to daryt neprivalot. As jusu vietoj pasakyciau, kad man laisvadienio darbe tiesiog neduoda(net jei ir duotu, neimciau specialiai, nes gal MAN kada is tikro dar reikes), tai arba pats prisiziuri buta arba laukia mano atostogu.
Ačiū labai už palaikymą, galvoju dar pasiūlyt variantą. kad birželio mėnesio nuomą atitinkamai sumažintų ta suma, kurios negausiu už tą dieną, tegu galvoja, kas jam labiau apsimoka. Aš pati butą turėdavau nuo krūvos dulkių valyt nuo remonto ir naujai įdėtų durų, nuo langų irgi krūva darbo bus, kodėl dar ir algą turiu aukot dėl to, ko net neprašiau O moku tikrai ne simbolinę nuomą..
niekas jums nepatars teisingai, nes tokio patarimo nera. Nuomininkai tai laimes dalykas. Jei pasitaikys gei, tai buto ir 10 metu nereikes remontuoti. Tada jei ir gausit 200Lt/men, tai tie pinigai bus i kisene. O jei ne kokie, tai per metus sugebes naujai jusu suremontuota busta taip nusiaubti, kad verksit para pamate. Ir nebutinai atgausit pinigus uz zala ar mokescius, nes ir pabegt gali, ir baldus perstatyt, kad nesimatytu apgadintos sienos. Tada tik i minusa pulsit. Visko gali but. Jei man griztu laikas atgal, savo buto visai nenuomociau, geriau parduociau. Arba bent jau isparduociau baldus, kad ir po 30 Lt, bent taip sirdies neskaudetu pamacius i ka paversti MANO NAMAI, i kuriuos sirdi idejau. Bet tai buvo pirmas toks nuomininkas, kiti geresni buvo. Gal jus tokio visai neturesit, kas zino......
P.S. su geru remontu ir brangesni buta galima tekti ilgiau ieskot nuomininku, bet jie gali geresni (gal) pasitaikyt, daugiau uzdirbantys, tai gal kiek ir kulturos daugiau. Su prastesniu remontu, bet pigu isnuomosit greiciau, gal net niekad be nuomininku tuscias nestoves.
P.S. su geru remontu ir brangesni buta galima tekti ilgiau ieskot nuomininku, bet jie gali geresni (gal) pasitaikyt, daugiau uzdirbantys, tai gal kiek ir kulturos daugiau. Su prastesniu remontu, bet pigu isnuomosit greiciau, gal net niekad be nuomininku tuscias nestoves.
Ačiū Leksa, anksčiau nuomavau priemiestyje prastą namą <tik už tai kad kažkas gyventų - tuščias nestovėtų> Baigėsi 600 Lt nuostoliu už elektrą . Namą pardaviau, nes ten buvo ir daugiau savininkų, nusipirkau neremontuotą butą - gal ateityje vaikas gyvens arba mes patys. Taigi supratau žodžius apie loteriją. Pagyvensim pamatysim. Nenoriu ypač didelio pelno - noriu ramybės, kol to buto prisireiks mums patiems.
tada neremontuokit, nebent kaip bomzynas atrodo. Bet jei stovis nera blogas, tai nuomokit koks yra. O jau kai jums reiks, tai ir susiremontuosit.
QUOTE(Leksa @ 2014 06 01, 13:30)
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 01, 18:43)
paskaičiavau truputį.
Sakykim mano butas kainavo 100 tūkst litų
Bankas terninuotas indėlis 100 000*0,35%=350 Lt per metus.
nuoma 200*12=2400 Lt
Nuoma kaip ir geriau negu indėlis.
KItas klausimas - ar reikia nuomininkama nupirkti puodų, įrankių , ranšluosčių ir pan.
nuoma 200*12=2400 Lt
KItas klausimas - ar reikia nuomininkama nupirkti puodų, įrankių , ranšluosčių ir pan.
Sveikos,
aš galiu pasisakyti kaip ta, kuri ieškosi Vilniuje nuomai buto ir kaip ta, kuri Kaune nuomoja butą
tai idėja gera, kad daugiau galės mokėti tie, kurie yra tvarkingesni ir geresni pasitaikys..tačiau tarkim mes esam dviese..dirbantys..uždirbantys ne minimumus..tačiau 1000lt už nuomą niekaip sau leisti negalim.. (jei dar pagalvot apie komunalinius.. ) nors būtumėm geri nuomininkai.. Todėl jau geriau be remonto bet normali kaina, arba sutart su nuomininkais būsimais, gal ką paremontuot ir kt.
Kaune prieš nuomodami remonto nedarėm, nors ir senas butas buvo, tačiau tik pakeitėm klozetą, vonią ir kriauklę (man pačiai šie dalykai labai svarbūs, tai norėjosi, kad ir kitiem būtų geri šie dalykai).
Kas dėl tų daiktų - tai aš kaip nuomininkė juos norėčiau tik pati atsinešti. Tikrai nesinaudočiau nuomotojo indais, rankšliuosčiais ir kt.
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 01, 17:43)
zinokit negirdejau, kad kas specialiai nuomininkams pirktu Ne viesbutis, kad ranksluoscius dalintu.
ir pati nenoreciau naudotis kazkieno puodu, keptuve ar ranksluosciu
QUOTE(PRANAITE @ 2014 06 01, 15:43)
paskaičiavau truputį.
nuoma 200*12=2400 Lt
nuoma 200*12=2400 Lt
o kur 15 proc. GPM? kur nenumatytos islaidos sugedusiai butinei technikai nuo senumo, varvanciam kranui ar prakiurusiam gyvatukui? . Ar kitoms, namo pagerinimo skirtoms islaidoms - pvz laiptines langu keitimas, silumos mazgo keitimas, kurie yra laikomi ilgalaike investicija i NT ir priskiriami moketi savininkui, o ne nuominkui?