Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(giedre_giee @ 2014 05 14, 14:44)
Gyventojų paajmų mokesčio įstatymo 2 str. 15 d. ir 9 straipsnis

aciu, pasidomesiu
Atsakyti
QUOTE(Diditukas @ 2014 05 22, 19:56)
Mieli nuomotojai, kur JUS rasti be tarpininkų..?  ax.gif

savo buta kai nuomoju(ne Vilnius), tai aplamai tik skelbima prie parduotuves pakabinu ir pakanka besikreipianciu.

QUOTE(Layla @ 2014 05 23, 14:32)
nesvarbu koks tas butas buvo jam atsikraustant?

nesvarbu.

QUOTE(Punce @ 2014 05 23, 19:47)

Turiu dar tokį klausimą. Kai atsikrausčiau iškart pastebėjau, kad orkaitė praktiškai neveikia, o ir kaitlentė veikia ne 100%...

Nors pati kvaila, kad iškart nepasakiau :-(

na, zinokit, tikrai nebuvo protinga nesakyt. Gaunasi, kad buta apziurejot ir jis jums tiko su visais trukumais, tiksliau, tai jum tai nebuvo trukumai. Tiko ir sutikot gyventi. Ir gyvenat. O paskui susigalvojat, kad taip nenorit, norit kitaip. Tokiu atveju savininkas gali, bet neprivalo keist ar taisyt orkaites.
Atsakyti
QUOTE(Quick @ 2014 05 23, 10:47)
O kur dabar savininkai gali nemokamai kelti skelbimus? Anksciau edomus.lt budavo zmoniu skelbimu, esam rade.

skelbiu.lt mokama bet tikrai nedaug
Papildyta:
QUOTE(Layla @ 2014 05 23, 15:32)
nesvarbu koks tas butas buvo jam atsikraustant?

na matote - įsikeliant teik nuomininkas tiek nuomotojas mato buto stovį ir pagal tai derina nuomos kaina. Nelogiška, po metų/kitų pradėti reikalauti ženkliai geresnių sąlygų. Visos investicijos į buto stovio pagerinimą - jei tai yra savininko saskaita atitinkami keltų nuomos kainą.

todėl einamasis - tai tik toks, kuris skirtas palaikyti tik palaikyti tai būklei, kuris buvo atsikraustymo metu.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 05 24, 10:05)
skelbiu.lt mokama bet tikrai nedaug
Papildyta:
na matote - įsikeliant teik nuomininkas tiek nuomotojas mato buto stovį ir pagal tai derina nuomos kaina. Nelogiška, po metų/kitų pradėti reikalauti ženkliai geresnių sąlygų. Visos investicijos į buto stovio pagerinimą - jei tai yra savininko saskaita atitinkami keltų nuomos kainą.

todėl einamasis - tai tik toks, kuris skirtas palaikyti tik palaikyti tai būklei, kuris buvo atsikraustymo metu.

Nevisada nuomininkas mato buto stovį, dažnai tai laiko stoka, na ir ne visada sugalvoji visur įkišti savo nosį. Tada taip ir gaunasi, kad po metų atsipeikėji. Atėjus nespėji atidaryti visų spintelių, stalčių, apžiūrėti skalbyklės iš išorės ir vidaus, pagulėti lovoje, apversti čiužinius ir kt... O šeimininkai vis ir kalba - greičiau galvokit, nes tuoj turi atvažiuoti kiti. Na ir sutinki nuomotis. Man taip buvo. Virtuvėj įrankių stalčius toks baisus buvo, nenutuokiu, kas tai galėjo būti, bet stalčius buvo pripiltas rudo lipnaus skysčio, po įrankių dėžute smirdėjo ; skalbyklė buvo visa supelyjusi, stalčiukas kur vanduo įbėga, tai ten išvis košė, manyčiau viduje buvo ne geresnė situacija, kiek aš ten vėliau grandžiau doh.gif, gal pusmetį mano skalbiniai smirdėjo pelėsiu .... Pats bendras buto stovis tikrai buvo neblogas, nors vėliau vis išlįsdavo nemalonios smulkmenos: sugedusios žaliuzės, sugedusi dušo žarna ir galva, kažkodėl sulūžo itin greit virtuvinės kėdės.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 25, 19:56)
Nevisada nuomininkas mato buto stovį, dažnai tai laiko stoka, na ir ne visada sugalvoji visur įkišti savo nosį. Tada taip ir gaunasi, kad po metų atsipeikėji. Atėjus nespėji atidaryti visų spintelių, stalčių, apžiūrėti skalbyklės iš išorės ir vidaus, pagulėti lovoje, apversti čiužinius ir kt... O šeimininkai vis ir kalba - greičiau galvokit, nes tuoj turi atvažiuoti kiti. Na ir sutinki nuomotis. Man taip buvo. Virtuvėj įrankių stalčius toks baisus buvo, nenutuokiu, kas tai galėjo būti, bet stalčius buvo pripiltas rudo lipnaus skysčio, po įrankių dėžute smirdėjo ; skalbyklė buvo visa supelyjusi, stalčiukas kur vanduo įbėga, tai ten išvis košė, manyčiau viduje buvo ne geresnė situacija, kiek aš ten vėliau grandžiau  doh.gif, gal pusmetį mano skalbiniai smirdėjo pelėsiu .... Pats bendras buto stovis tikrai buvo neblogas, nors vėliau vis išlįsdavo nemalonios smulkmenos: sugedusios žaliuzės, sugedusi dušo žarna ir galva, kažkodėl sulūžo itin greit virtuvinės kėdės.

hm... o savame bute akivaizdu, kad to nebūtų? g.gif

is kitos pusės - manau, kad nenaudojant tų kedžių ar tos duso žarnos vargu, ar ji būtų sugedusi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 25, 18:56)
Nevisada nuomininkas mato buto stovį, dažnai tai laiko stoka, na ir ne visada sugalvoji visur įkišti savo nosį. Tada taip ir gaunasi, kad po metų atsipeikėji. Atėjus nespėji atidaryti visų spintelių, stalčių, apžiūrėti skalbyklės iš išorės ir vidaus, pagulėti lovoje, apversti čiužinius ir kt...

tik jau nejuokaukit taip lotuliukas.gif Gal tik atejus apziuret visko ir nepamatysi, bet per kelias dienas paprastai zmones isikrauste i svetima buta ji valo ir tvarko. O valydami pamatys ir stalcius, ir spinteles, o jei maudysis dazniau nei karta metuose tai ir duso trukumus pastebes. Tai kokie dar metai ar koks dar pusmetis?
Atsakyti
Kai kurie trūkumai išlenda, o kai kurie atsiranda. Pas mus buvo ir to kas išlindo ir kas atsirado. Tai kas išlindo gyvent netrugdo, o kas atsirado - stengiamės patys susitvarkyti. Pvz pas mus naujos statybos namas. Statytojai nekokybiškai padarė balkonus. Spalvotas tinkas po truputį atšokinėja, fuga tarp plytelių baigia ištrupėti, kai vaikštai jauti, jog po kai kuriomis plytelėmis klijų nelabai rasta. Nju bet nei aš nei nuomotojas dėl to nekalti. Tai taip ir gyvenam.
O dėl tos orkaitės, tai pažiūrėjau į nuomos sutartį ir ten parašyta, jog sugedus buitinei technikai ar dar kokiam biesui atsitikus ne dėl mano kaltės - viską tvarko nuomotojas. Po poros savaičių atvažiuos tada ir pakalbėsim. Nors man vis tiek nesmagu kažkaip kažko prašinėt. Būtų koks bjaurybė, tai lengvai pasakyčiau, o kai toks nuostabus žmogus... Net kažkaip nepatogu :-(
Atsakyti
QUOTE(Punce @ 2014 05 25, 20:29)
1.Statytojai nekokybiškai padarė balkonus. Spalvotas tinkas po truputį atšokinėja, fuga tarp plytelių baigia ištrupėti, kai vaikštai jauti, jog po kai kuriomis plytelėmis klijų nelabai rasta.
2. Būtų koks bjaurybė, tai lengvai pasakyčiau, o kai toks nuostabus žmogus... Net kažkaip nepatogu :-(

1.butinai tai pasakykit ir parodykit savininkui, nes kitaip jums isiskraustant galvos, kad jus tycia ir tai gadinot.
2.butu koks bjaurybe, tai jam butu nusispjaut i jusu prasymus, jis tiesio pasiulytu issikraustyt, o ne naujas orkaites pirkinetu.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 05 25, 22:37)
1.butinai tai pasakykit ir parodykit savininkui, nes kitaip jums isiskraustant galvos, kad jus tycia ir tai gadinot.
2.butu koks bjaurybe, tai jam butu nusispjaut i jusu prasymus, jis tiesio pasiulytu issikraustyt, o ne naujas orkaites pirkinetu.

1. Balkoną jau esu rodžius :-) Pats sakė pastebėjęs situaciją. Nors kiek mačiau ne pas vieną kaimyną vaizdas tas pats.

2. Gal ir jūsų tiesa. Reikės pabūt drasesnei. Beto juk ir b. technika apynauja. Gal garantinis dar galios.
Atsakyti
na bet neblogai čia išeina, turi būtą, nedarai jame N metų jokių remontų, sudedi kinietišką santechniką, arba palieki tą pačią dar nuo sovietų laikų ir ką - išnomuoji butą, akivaizdų kad viskas ims trupėti ir reikalauji kad nuomininkai remontą darytų smile.gif gal čia aš per daug ironiškai, na bet vis gi smile.gif

kitas klausimas - reik nuomotojų nuomonės - kaip su balkono bukle?. balkonas medinis sliklintas prieš daugybę metų, balkono išorė lyg ir buvo apkalta kažkokiom lentutėm, bet vėl gi - nuo oro sąlygų trupa baisiausiai. viskas tik iš išorinės pusės, kur nuomininkas nei sugadint kažką gali ir nei išgelbėti. kas šiuo atveju privalo atlikti "einamąjį remontą" ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Layla: 26 gegužės 2014 - 10:20
QUOTE(Layla @ 2014 05 26, 12:20)
na bet neblogai čia išeina, turi būtą, nedarai jame N metų jokių remontų, sudedi kinietišką santechniką, arba palieki tą pačią dar nuo sovietų laikų ir ką - išnomuoji butą, akivaizdų kad viskas ims trupėti ir reikalauji kad nuomininkai remontą darytų smile.gif gal čia aš per daug ironiškai, na bet vis gi smile.gif

kitas klausimas - reik nuomotojų nuomonės - kaip su balkono bukle?. balkonas medinis sliklintas prieš daugybę metų, balkono išorė lyg ir buvo apkalta kažkokiom lentutėm, bet vėl gi - nuo oro sąlygų trupa baisiausiai. viskas tik iš išorinės pusės, kur nuomininkas nei sugadint kažką gali ir nei išgelbėti. kas šiuo atveju privalo atlikti "einamąjį remontą" ?

Na mano nuomone čia jau ne nuomotojo problemos. Tos lentutės trupa dėl aplinkos sąlygų. Tai jei pvz pas mane bute siena skilinėja, nes namas vaikšto, tai irgi man tvarkyti? Man pigiau būtų kitą butą susirasti... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2014 05 26, 11:20)

<..>

Nors rasete su ironija, bet as linkusi Jums pritarti labai rimtu tonu. Paaiskinsiu del ko: kaip taisykle butai be remonto N metų ar dar su sovietinių laikų technika, nuomuojami uz DAUG mažesnę nei rinkos kaina, kartais net "už mokesčius" todėl, mano nuomone, akivaizdu, kad net tokiais elementariais buities sutvarkymo klausimais aktyviau turėtų prisidėti nuomininkas. 4u.gif

(P.S. o jei tokie butai nuomuojami barngiau nei rinkos kaina - tai aš drįsčiau suabejoti tokių nuomininkų psichine sveikata, arba tarti - kad toks raritetas - jiems labai priimtinas, tada irgi galioja anksčiau mano išsakyta nuomone mirksiukas.gif )
Atsakyti