Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(katinas89 @ 2014 02 04, 13:12)
Mieli nuomotojai, norėčiau išgirsti jūsų nuomonę.
Radau šaunų butą nuomai Vilniaus senamiestyje. Nuoma nebrangi, 70 kv.m. butas su autonominiu šildymu tik 1000 lt/mėn. Pamačiau, jog savininkas tą butą tuo pačiu pardavinėja. Norėčiau jį pirkti išperkamosios nuomos būdu, t.y. kas mėnesį sumokant po, tarkime 15-20 tūks.lt., dvejus metus. Ar jūs sutiktumėte taip parduoti butą? Be abejo, čia dar daug detalių, tačiau iš esmės, jei galėtumėte parduoti savo butą šitokiu būdu per ne ilgiau nei dvejus metus, ar sutiktumėte?

Nesutikciau schmoll.gif Musu jau yra prase nuomininkai ax.gif Yra tam bankai. Dabar is kur man garantijos, kad jus mokesit? Gerai notariskai pasirasysim ir ta buta uzstatysim man, taciau jei kas ar ka kiek kryziaus keliu reiktu praeiti doh.gif Sveikata brangesne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 02 03, 23:00)
Sveikinu su busimomis ikurtuvemis, sekmes 4u.gif
Ne, del isgasdinimo, kad "oi, kitą savaitę išsikraustom" tai nerealu: pagal CK ispeti reikia berods pries du menesius. Taigi galite kraustytis, kada jums tinka ar patinka, bet uz du menesius nuo oficialaus pranesimo moketi turite.  biggrin.gif  Zinoma, jeigu nesuderinsite kitaip, kas butu priimtina abiem pusems.
Del pasakymo seimininkams: as manau, kad seniai reikejo pasakyti, kad darote ta ir ta, nusimato tokia ar kitokia situacija, ir pagalvoti, kaip ja optimaliai isspresti. Jus galvojate, deja, tik apie save, o ka daryti seimininkui, jeigu jus greitomis issikraustysite - laikyti tuscia buta, kol ras nauja nuomininka, moketi mokescius? O gal seimininkai turetu kazkokiu planu, pvz., atnaujinti ar pan. O jeigu jus norite issikraustyti be jokiu isipareigojimu, o kada jums patogiau, gal galetumete rasti, ka iskart pasiulyti i jusu vieta. Bet kuriuo atveju, as kaip nuomotoja, noreciau buti is anksto informuota apie planus ir padeti. Be tokiu siurprizu.  g.gif

Nuomininkui nutraukiant nuomos sutartį galioja vieno mėnesio terminas (LR CK 6.609 str. 1 d.)

Tai, jei pagal įstatymą mes pranešam prieš menesį iki numatomos datos. Bet atsitinka taip, kad butas būna vis dar netinkamas gyventi ir reikia laukti dar mėnesį, o šeimininkas jau tarkim suranda kitą nuomininką tai mes tada būtume išvaryti į gatvę? Kaip Jūs elgtumėtės?
Atsakyti
QUOTE(auksine_roze @ 2014 02 04, 16:16)
Nuomininkui nutraukiant nuomos sutartį galioja vieno mėnesio terminas (LR CK 6.609 str. 1 d.)

Tai, jei pagal įstatymą mes pranešam prieš menesį iki numatomos datos. Bet atsitinka taip, kad butas būna vis dar netinkamas gyventi ir reikia laukti dar mėnesį, o šeimininkas jau tarkim suranda kitą nuomininką tai mes tada būtume išvaryti į gatvę? Kaip Jūs elgtumėtės?

As Jusu vietoj papasakociau nuomotojui situacija jau dabar. Juk tikrai neisvarys dabar biggrin.gif O tada jau sprestumet kartu 4u.gif Tikrai rastumet abiem palanku sprendima, juk norinciu issinuomuoti dabar tikrai daug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katinas89 @ 2014 02 04, 15:12)
Be abejo, čia dar daug detalių, tačiau iš esmės, jei galėtumėte parduoti savo butą šitokiu būdu per ne ilgiau nei dvejus metus, ar sutiktumėte?

Neapsimoka toks būdas savininkui. 4u.gif

Man tik sunku suprast - jei galite per DU METUS pilnai išsimoėkti už butą Vilniaus senamiestyje, vadinasi, jūsų pajamos išties nemažos. Kas trukdo pasiimt paskolą iš banko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 vasario 2014 - 18:05
QUOTE(auksine_roze @ 2014 02 04, 17:16)

4u.gif Dėkui, atrodo, kad tikrai užtenka įspėti tik prieš mėnesį. Aš daugiau domėjausi nuomotojų pareigomis g.gif
Perskaiciau teisinko komentarą ir pamaniau, kad nuomotojai labai diskriminuojami g.gif

http://seimosadvokat...-nutraukti.html

Atsakyti
QUOTE(auksine_roze @ 2014 02 04, 17:16)

Aš tai siūlyčiau nieko nesakyti šeimininkams. Butą šiais laikais už realią kainą galima išnuomoti per dieną. Kai jau galėsite kraustytis į naują butą, tai ir pranešit. Blogiausiu atveju, sumokėsit 1 mėnesio nuomos mokestį kaip kompensaciją, kad prieš mėnesį nepranešėt. Visokių savininkų būna, pasakysit ir iškraustys iš buto, galėsit paskui teistis neturėdami kur gyvent. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 02 04, 13:23)
Zodine sutartis turi tokia pacia galia. Jeigu gyvenate, mokate nuompinigius, vadinasi, kazka sutare esate.Atsiverskit gi CK, ten labai aiskiai parasyta. Kitas dalykas, jeigu savininkas nemoka mokesciu, ji lengva pagasdinti mokesciu inspekcija ir primesti savo valia. Nors esu nuomotoja, man tokiu kolegu negaila, nes jie iskreipia rinka ir sukelia visokiu nepasitikejimu/problemu.  blush2.gif

Teisingai smile.gif Uztat as visad uz rasytine sutarti, aiskiai isdestant nutraukimo atvejus, ir ispejimo laikotarpius. Pas mane sutarty yra trys nutraukimo budai - saliu susitarimu (tada uzstato grazinu dali), pasibaigus terminui (grazinu visa), bei ispejus pries du menesius (uzstato negrazinu), bei pazeidus nuomos sutarti.

beje, apie nuomininkus. Pvz, mano buve nuomininkai tikrai geri zmones, nekele jokiu problemu ir issikyreme graziuoju. BET isikelus naujiems, pastebejome, kad lasa virtuves kranas, sutrukusi duso zarna, ir uzsikises gatraukis.

As priimdama buta, nepastebejau, jie nepasake. Kai pasiteiravau, pasake, kad kranas lasejo jau senai. Na, viskas yra naturalaus devejimosi pasekme, tik tiek, kad nepasake, nes pamirso zmones. smile.gif. Teoriskai apturesiu islaidu, bet praktiskai vis tiek buciau turejus biggrin.gif biggrin.gif

ai, dar momentas - buve nuomininkai sake, kad butas buvo visai siltas, o naujieji, kad bute salta blink.gif , ir netgi labai. Supratau, kad silumos savoka labai subjektyvus dalykas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ego @ 2014 02 04, 16:31)
4u.gif Dėkui, atrodo, kad tikrai užtenka įspėti tik prieš mėnesį. Aš daugiau domėjausi nuomotojų pareigomis g.gif
Perskaiciau teisinko komentarą ir pamaniau, kad nuomotojai labai diskriminuojami  g.gif

http://seimosadvokat...-nutraukti.html

cia taip paraidziui paskaicius, nuomotojas be teismo isvis negali nutraukt sutarties biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 02 04, 20:19)
beje, apie nuomininkus. Pvz, mano buve nuomininkai tikrai geri zmones, nekele jokiu problemu ir issikyreme graziuoju. BET isikelus naujiems, pastebejome, kad lasa virtuves kranas, sutrukusi duso zarna, ir uzsikises gatraukis.

Pazistama situacija. 4u.gif Tik man buvo dar 'linksmiau': sudauze duso galvute, nupirko, pakeite i kita. Regis, viskas OK, sutvarke. Tik reikalas tas, kad musu visa santechnika italiskos keramikos, ta duso galvute kainavo labai nemazus pinigus, tikrai ne simta ir ne du. O nupirko kazkokia is turgaus gal uz 5 litus, net slangos metalo spalva skyresi nuo visos kitos irangos. blush2.gif Ir ka, nieko neirodziau, tiksliau 'nesuprato', apie ka as kalbu - gi sugadino, tai pakeite. Ilgai paskui ieskojau, kol radau nupirkti kad mazdaug priderinciau prie komplekto. Taigi fotografuokit daiktus ir iranga, aprasykit, nes nuomojantis visi nori graziu ir tvarkingu namu, o kai reikia grazinti/priduoti, tai dazniausiai buna 'ai, kas cia tokio, deme ant sienos, ai kas gi cia baisaus, kilima apipyliau' ir pan. Zinoma, nieko cia baisaus, tik reikia aplieta siena reikia perdazyti, o sulieta kilima nuvezti i valykla. thumbup.gif
Todel reikia sudaryti sutartis ir moketi mokescius valstybei, kad paskui nesantazuotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 04 vasario 2014 - 21:23
QUOTE(Blobse @ 2014 02 04, 20:47)
Aš tai siūlyčiau nieko nesakyti šeimininkams. Butą šiais laikais už realią kainą galima išnuomoti per dieną. Kai jau galėsite kraustytis į naują butą, tai ir pranešit. Blogiausiu atveju, sumokėsit 1 mėnesio nuomos mokestį kaip kompensaciją, kad prieš mėnesį nepranešėt. Visokių savininkų būna, pasakysit ir iškraustys iš buto, galėsit paskui teistis neturėdami kur gyvent.  4u.gif

Labai geras pastebėjimas dėl realios buto nuomos kainos. Nes kaip sakant "visų nagai į save riesti" ir neabejoju, kad nuomotojas tikrai pasididins kainą ieškodamas naujų nuomininkų. O jei dėl to neatsiras nuomininkai (neinvestuojant į buto priežiūrą, kad atitiktų kainą) ilgesnį laiką čia jau ne mūsų bėdos.
Atsakyti
QUOTE(auksine_roze @ 2014 02 04, 21:25)
Labai geras pastebėjimas dėl realios buto nuomos kainos. Nes kaip sakant "visų nagai į save riesti" ir neabejoju, kad nuomotojas  tikrai pasididins kainą ieškodamas naujų nuomininkų. O jei dėl to neatsiras nuomininkai (neinvestuojant į buto priežiūrą, kad atitiktų kainą) ilgesnį laiką čia jau ne mūsų bėdos.

Paskaiciau, pasvarsciau ir manau, kad ko gero, taip, galima neinformuoti is anksto, nederinti. smile.gif Pranesti, kai bus 100 proc. garantija del issikraustymo. Jeigu pagal CK reikia pranesti pries menesi, tai blogiausiu atveju reikes sumoketi uz menesi, juk ne karve ta nuoma kainuoja, bet koks komfortas tureti kur pagyventi ir neskubeti ant pliku grindu i savaji. O per ta menesi nuomotojas susiras kitus nuomininkus, arba remontuos, arba darys ka tik nori - tai jo nuosavybe ir jo reikalas.
Tik man visada sukelia siokiu tokiu nesupratimu tokios savokos kaip 'reali kaina' 'kokybes ir kainos santykis' ir pan. Mano galva, reali kaina yra ta, kuria moka nuomininkai. Pvz., jeigu as prasau uz buta 1000 LTL, o kazkam atrodo, kad jis to nevertas, ir per kazkuri laika as neisnuomosiu uz 1000 LTL, taip, vadinasi, kaina per didele. doh.gif Bet jeigu as isnuomosiu kazkam uz 1000 LTL, nors desimciai atrodys, kad tai 'nereali kaina', vadinasi, kaina buvo reali ir visi 'santykiai' islaikyti. Tai rinka.
Zinot, kaip liaudis sako: parduodanciam visada pigu, o perkanciam visada brangu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 02 04, 21:20)
'ai, kas cia tokio, deme ant sienos, ai kas gi cia baisaus, kilima apipyliau' ir pan. Zinoma, nieko cia baisaus, tik reikia aplieta siena reikia perdazyti, o sulieta kilima nuvezti i valykla.  thumbup.gif 

as tai susiduriau, kai nuomininkai be leidimo prigrezia sienoj skyliu lentynom pakabint, dar kokius pakabus padaro, o paskui isiskraustydami uzspakliuoja ir tipo sutvarkiau. Man sutvarkyta, tai ir uzdazyta, kad nesimatytu ar tapetais uzklijuota. Bet padaryta, kaip buvo, o ne spaklium aptepta ir va, gi pataisiau, kas gi cia tokio.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 02 05, 10:01)
as tai susiduriau, kai nuomininkai be leidimo prigrezia sienoj skyliu lentynom pakabint, dar kokius pakabus padaro, o paskui isiskraustydami uzspakliuoja ir tipo sutvarkiau. Man sutvarkyta, tai ir uzdazyta, kad nesimatytu ar tapetais uzklijuota. Bet padaryta, kaip buvo, o ne spaklium aptepta ir va, gi pataisiau, kas gi cia tokio.

Mes kai atsikraustėm tai buvo prigrežiota 30 skylių (kambary tik 5, kitos virtuvėj ir kolidoriuj) tai teko atitaikyti vinukus ir bent dalį jų panaudoti. Taip jos ir liks kitiems galvos skausmu - ką kabinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auksine_roze: 05 vasario 2014 - 09:49