Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

Sveiki,

trumpai galiu papasakoti savo patirtį. Mes turime papildomą butą, kurio nepavyko parduoti už norimą kainą, išlaikymas jo praktiškai nekainuoja, tai prisiskaičiusi neigiamų patirčių pralaikėme jį tuščią, po to nusprendėme surizikuoti ir išnuomoti, kaina buvo vidutinė (mums atrodė didoka, jam labai tinkama) ir išnuomavom vaikinukui, kuris sakė, kad niekas jam nenori nuomoti, gyvena dabar jis metus (beldžiu į stalą tris kartus), labai džiaugiasi butu, labai gražiai prižiūri, mokesčius visada kontroliuoju pati, tvarkingai be jokių problemų visada susimoka. Mūsų patirtis ne dešimties metų, bet tikrai yra ir gerų tvarkingų žmonių-nuomininkų.
Atsakyti
QUOTE(summmer @ 2014 01 23, 13:20)
Sveiki,

trumpai galiu papasakoti savo patirtį. Mes turime papildomą butą, kurio nepavyko parduoti už norimą kainą, išlaikymas jo praktiškai nekainuoja, tai prisiskaičiusi neigiamų patirčių pralaikėme jį tuščią, po to nusprendėme surizikuoti ir išnuomoti, kaina buvo vidutinė (mums atrodė didoka, jam labai tinkama) ir išnuomavom vaikinukui, kuris sakė, kad niekas jam nenori nuomoti, gyvena dabar jis metus (beldžiu į stalą tris kartus), labai džiaugiasi butu, labai gražiai prižiūri, mokesčius visada kontroliuoju pati, tvarkingai be jokių problemų visada susimoka. Mūsų patirtis ne dešimties metų, bet tikrai yra ir gerų tvarkingų žmonių-nuomininkų.

Aš taip pat pastebėjau, kad čia rašo tik nukentėję nuomininkai su karčia patirtimi.
Pfiu pfiu mes nuomojame ir jokių nesusipratimų nebuvo. Su buvusiais nuomininkais iki šiol palaikome ryšį, esami taip pat šaunūs.
Seniau ir mes buvome nuomininkų vietoje, tai net nekilo mintis, kad jei ne mūsų būstas, tai galima jo neprižiūrėti. Ir šiaip nemažai pažįstamų buvo, kaip nuomininkai (kai kurie ir su vaikais) ir nebuvo jokių probelmų.
O nuo nemokių ar gadinančių turtą nuomininkų manau neapsaugos jokia super duper sutartis. Tiesiog visokių gyvenime pasitaiko. Ačiū Die, mes ir mūsų aplinkos žmonės jokių neigiamų dalykų nėra patyrę, kas susiję su nuoma.
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2014 01 22, 19:51)
1.as nesuprantu savininku, kurie saskaitu apmokejima palieka nuomininkams ir neateina bent jau pradzioj patikrint, kaip tie nuomininkai gyvena. juk normalus zmogus tikrai del to neisizeistu.
2.o jei nesinori del savo turto saugojimo nei pirsto pajudinti, tai tada nereikia nieko kaltinti 4u.gif

1. jei paskaitinesit dar ir nuomininku tema, tai rasit nuomininku komentaru - pasibaisejimu, kad kaip cia galima, kad savininkas kiekviena men. ateitu nuomos ir mokesciu pasiimt, kaip jis drista reikalaut ji isileist, kokia jis teise turi ziuret kaip as gyvenu, as gi gyvenu, as gi jam moku, von is mano namu! (panasiai)
2. jei taikot konkreciai man, tai 2 men. as atejau pas nuomininka, pinigus pasiemiau, pati saskaitas apmokejau. Gyveno vyrukas tvarkingai. Paskui dave man nuoma uz 3 men i prieki (tada gal 80 Lt buvo), nes as emigravau!!!!!! manot turejau vistiek "pirsta pajudint" ir kiekviena men. ziema grizinet i Lietuva buto tikrint???? O kazkokios galimybes patikrint ar sakskaitos apmokamos bent pries 10 metu musu mieste nebuvo. Tai truputi pamastykit pries rasant apie pirstu judinimus.
Papildyta:
QUOTE(Vaka @ 2014 01 23, 13:49)
Aš taip pat pastebėjau, kad čia rašo tik nukentėję nuomininkai su karčia patirtimi.

turiu as ir geros patirties su nuomininkais, bet.... apie ka cia rasyt??? Na, geri buvo, nieko nesugadino, tvarkingai gyveno, saskaitas visas apmokedavo laiku, kaimynai nesiskunde.

P.S. buto savininkas, kuris isnuomoja buta yra nuomotojas, o tas kuris nuomojasi yra nuomininkas.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 23, 19:43)
1. jei paskaitinesit dar ir nuomininku tema, tai rasit nuomininku komentaru - pasibaisejimu, kad kaip cia galima, kad savininkas kiekviena men. ateitu nuomos ir mokesciu pasiimt, kaip jis drista reikalaut ji isileist, kokia jis teise turi ziuret kaip as gyvenu, as gi gyvenu, as gi jam moku, von is mano namu! (panasiai)
2. jei taikot konkreciai man, tai 2 men. as atejau pas nuomininka, pinigus pasiemiau, pati saskaitas apmokejau. Gyveno vyrukas tvarkingai. Paskui dave man nuoma uz 3 men i prieki (tada gal 80 Lt buvo), nes as emigravau!!!!!! manot turejau vistiek "pirsta pajudint" ir kiekviena men. ziema grizinet i Lietuva buto tikrint????  O kazkokios galimybes patikrint ar sakskaitos apmokamos bent pries 10 metu musu mieste nebuvo. Tai truputi pamastykit pries rasant apie pirstu judinimus.

kodel taip isizeidet, juk nera del ko biggrin.gif grizinet nereikia, mes ir daugiau nei desimt metu nuotoliniu budu nuomavom, bet kazkaip sugebejom suorganizuot viska: ir kas pinigus surinks, ir kas patikrins. Tik noro reikia 4u.gif Juk ne miske gyvenam ax.gif Daugiabuciu vienkiemiuose lyg ir neteko matyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 23, 20:43)
turiu as ir geros patirties su nuomininkais, bet.... apie ka cia rasyt??? Na, geri buvo, nieko nesugadino, tvarkingai gyveno, saskaitas visas apmokedavo laiku, kaimynai nesiskunde.

Net nejuokinga iki ko priejome: gerais vadiname tuos, kurie elgiasi na nors mazdaug normaliai. blush2.gif
Juk apie savo vaikus nesakome, kad jis geras, nes namie baldu nesulauze, kaimynu neapspjaude ar dar blogiau, naktimis bordaku nekelia, ir siaip mes puikus zmones, nes uzmokame mokescius uz sildyma
Klausykit, juk tai absurdas. Tai ne geri nuomininkai, o normalus, tokiu turetu buti 99 proc.
Kas taip kreiva toj Lietuvoj, kur problema. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Flirt @ 2014 01 23, 20:49)
kodel taip isizeidet, juk nera del ko biggrin.gif  grizinet nereikia, mes ir daugiau nei desimt metu nuotoliniu budu nuomavom, bet kazkaip sugebejom suorganizuot viska: ir kas pinigus surinks, ir kas patikrins. Tik noro reikia 4u.gif  Juk ne miske gyvenam ax.gif  Daugiabuciu vienkiemiuose lyg ir neteko matyt 4u.gif

Kiekvienam savo. As irgi niekam neuzkraunu savo problemu, nemanau, kad draugai ar artimieji tam skirti. Nemegstu isnaudoti.
Jeigu ateityje kazkam pavesiu tai kontroliuoti, tai tik agenturai uz tam tikra mokesti. Bet kolei kas to nereikejo - atskrendu pora trejeta kartu per metus, saskaitas elektroniskai zvilgteriu, pinigus perveda.
Taigi kievienas organizuojames kaip sugebame ir kaip suprantame. g.gif
O pasidalinti negatyvia patirtimi ir pasvarstyti, kaip jos isvengti, labai naudinga. Aciu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 23 sausio 2014 - 20:59
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 23, 19:43)
2. jei taikot konkreciai man, tai 2 men. as atejau pas nuomininka, pinigus pasiemiau, pati saskaitas apmokejau. Gyveno vyrukas tvarkingai. Paskui dave man nuoma uz 3 men i prieki (tada gal 80 Lt buvo), nes as emigravau!!!!!! manot turejau vistiek "pirsta pajudint" ir kiekviena men. ziema grizinet i Lietuva buto tikrint????  O kazkokios galimybes patikrint ar sakskaitos apmokamos bent pries 10 metu musu mieste nebuvo. Tai truputi pamastykit pries rasant apie pirstu judinimus.

o nuomininkai tegul komentuoja ka tik nori savo temoje. normalus del tokiu dalyku net nekreiptu demesio, nes tai yra normalu, aisku jei savininkas nelenda kas antra diena biggrin.gif
visada tik pries isnuomojant reikia pabrezti, kad ateisit nurasyt skaitliuku, paimt pinigeliu.
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2014 01 23, 20:49)
Tik noro reikia 4u.gif  Juk ne miske gyvenam ax.gif 

pries ta nora, reikia ziniu, kad ir kitu zmoniu patirties. Nes kol neturi patirties, kol nieko blogo apie kazka negirdejai, tai ir nesitiki. Tai ir pasitiki. Nes tiesiog nesugalvoji, kad zmogus gali landyne padaryti is tavo namu. Nors atrodo tvarkingas, Nors atrodo patikimas.

DABAR buto ir turto saugumo klausima as jau esu issprendusi bigsmile.gif Bet tam man reikejo pamokos. Ziaurios ir brangios. Todel kiek tik imanoma, tai ir meginu ispeti apie galima zala kitus zmones, ko manes nieks neispejo (as as tada dar jauna ir naivi buvau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 01 23, 20:05)
Kiekvienam savo. As irgi niekam neuzkraunu savo problemu, nemanau, kad draugai ar artimieji tam skirti. Nemegstu isnaudoti.
Jeigu ateityje kazkam pavesiu tai kontroliuoti, tai tik agenturai uz tam tikra mokesti. Bet kolei kas to nereikejo - atskrendu pora trejeta kartu per metus, saskaitas elektroniskai zvilgteriu, pinigus perveda.
Taigi kievienas organizuojames kaip sugebame ir kaip suprantame.  g.gif
O pasidalinti negatyvia patirtimi ir pasvarstyti, kaip jos isvengti, labai naudinga. Aciu. 4u.gif

na as geriau kazkam is savu mokesiu, nes niekam pinigai nemaiso, nes labai puikiai zinau, kaip agenturos rupinasi nuomojamais objektais doh.gif na bet kiekvienam savo, kaip ir minejote drinks_cheers.gif
mes negatyvios patirties per beveik 12m dar neturejom schmoll.gif tfu tfu tfu
gal butent todel, kad mokemes is svetimu klaidu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 23, 20:43)
P.S. buto savininkas, kuris isnuomoja buta yra nuomotojas, o tas kuris nuomojasi yra nuomininkas.

Žinau kas yra kas, tik suklydau. O jūs labai pastabi, dar net paryškinote biggrin.gif
Tiesiog noriu nuomotojus nuraminti, kad ne viskas taip jau blogai, nes pasiskaičius jūsų ir dar vienos narės pasisakymų, atrodo, kad visi nuomininkai tik ir svajoja kuo labiau sugadini nuomotojo būstą.

p.s. tikiuosi dabar nesumaišiau sąvokų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 01 23, 21:05)
Net nejuokinga iki ko priejome: gerais vadiname tuos, kurie elgiasi na nors mazdaug  normaliai.  blush2.gif

tai, kad pas mus ir apie vyrus sakoma, kad vyras geras, nes "dirba, nesimusa ir daug negeria" biggrin.gif

QUOTE(Flirt @ 2014 01 23, 21:06)
o nuomininkai tegul komentuoja ka tik nori savo temoje.

bet pravartu ju tema paskaityti jau vien, kad poziuri kitu zmoniu pazinti. O kartais poziuris tai baisus. Nes pasirodo, savininkas neturi teises ziureti kaip nuomininkas su jo butu elgiasi. Savininkas neturi noreti pats susimoketi saskaitu. Ar nuomininkas nepasirasys sutarties, kurioj irasytas punktas, kad jei kaimynai skusis, tai savininkas gales juos iskraustyt. Tipo, jei esu nuomininkas, tai sikt man kaimynam ant galvu, neturi jie teises skustis, o savininkas i tai kistis, nes darau ka noriu.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 23, 20:09)
pries ta nora, reikia ziniu, kad ir kitu zmoniu patirties. Nes kol neturi patirties, kol nieko blogo apie kazka negirdejai, tai ir nesitiki. Tai ir pasitiki. Nes tiesiog nesugalvoji, kad zmogus gali landyne padaryti is tavo namu. Nors atrodo tvarkingas, Nors atrodo patikimas.

DABAR buto ir turto saugumo klausima as jau esu issprendusi  bigsmile.gif Bet tam man reikejo pamokos. Ziaurios ir brangios. Todel kiek tik imanoma, tai ir meginu ispeti apie galima zala kitus zmones, ko manes nieks neispejo (as as tada dar jauna ir naivi buvau  blush2.gif )

smagu girdet, kad viskas jau istorija 4u.gif linkiu tik geru nuomininku ir budrumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2014 01 23, 21:11)

mes negatyvios patirties per beveik 12m dar neturejom schmoll.gif  tfu tfu tfu
gal butent todel, kad mokemes is svetimu klaidu g.gif

As irgi stengiuosi mokytis is svetimu klaidu, bet tada dar apie nuomos klaidas dar nieko nezinojau verysad.gif O ir dabar zmones, kurie tik pradeda nuomoti savo turta, kazin ar pagalvoja, jog reikia blogybiu apie kitus zmones ieskot, nuomos temu internete pasiieskot.
Papildyta:
QUOTE(Flirt @ 2014 01 23, 21:16)
smagu girdet, kad viskas jau istorija 4u.gif  linkiu tik geru nuomininku ir budrumo 4u.gif

ai, dabar jau kokie nuomininkai, tai nelabai ir idomu, nes butas ir taip kapitaliai apgadintas. Jei noreciau grizt i ji gyvent, tai tureciau viska remontuot ir visus baldus keist.
bet likimo ironija - kuo toliau tuo fainesni pas mane nuomininkai apsigyvena bigsmile.gif Kad taip to pirmo parazito nebutu buve...............
Atsakyti