Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 20, 09:51)
aha  lotuliukas.gif pamenu, kaip viena forumiete parase, kad jei vaikas apipies jos nuomojamo buto sienas, tai kas cia tokio, gi gal net grazu, meniska. Buvo prasymu ikelt jos vaiko piesiniu pavyzdziu, bet taip ir nesulaukem  biggrin.gif
as buvau ir vienoj stovyklos pusej, ir kitoj. Bet su ego issakytais zodziais sutinku ir jiems pritariu 100 proc.  drinks_cheers.gif
Papildyta:

kai jus pagaliau turesit savo buta, kai ji issirengsit is savo sunkiai uzdirbtu pinigu, kas truks gal ne metus ir ne du, ir kai gyvenimas gal pasikeis, jog teks issikraustyt (visko gyvenime buna, tai nesakykit, kad taip nebus), tada galesit savo buta su visa kuo isnuomoti benamiams su katems, sunims ir vaikais. Sekmes tada. Ir tada pasikalbesim kitaip.

O is kur taip zinote, kad as nenuomoju kitiems ir neinvestuoju i ta buta? Yra kitame mieste butas, kuris yra isnuomotas ir taip pat priziuriu ji. Ir nieko nesakau, kas man bus ir ko nebus. Juk aiskiai parasiau, kad vieniems ir kitiems yra sunku.
Ir issakydama savo nuomone, as kalbu apskritai. As vadinu zmones be atsakomybes, o jus dar pridedat neturinciais kur prisiglausti. Uz diskriminacija taip pat baudziama. Taciau cia mentaliteto reikalas. Be to, tie benamiai, galbut kitokio lygio, kuriems nuomojate, jus is to gyvenate. Gal ant nulio, bet vis gi, ne minusas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimoLuka: 20 sausio 2014 - 09:16
[quote=SimoLuka,2014 01 20, 07:21]
[quote=ego,2014 01 20, 00:46]

Jokiu formuliu neduosiu, nes tai apsurdas. Kiekvienas turi savo nuomone ir jos skiriasi. Kai ne duok Dieve susitiksim akis i aki, tada pasakysiu. mirksiukas.gif

4u.gif
[/quote]
Na, akis į akį nesusitiksim, duok ar neduok Dieve, taigi ir liksiu nesužinojusi nuomonės. 4u.gif

Taip, formulė yra absurdas. Bet pastebėjau, kad itin aukštus reikalavimus kelia tie, kurių kišenė tuščiausia. Už 500 LTL nori buto centre, gerai įrengto plius su visokiais papildomais navarotais biggrin.gif Ir tada prasideda diskusijos apie kažkokį mistinį santykį. Mokant 2000-2500 LTL galima išsinuomoti beveik tobulą butą. Nepamirštant, kad savininkai į jį įdėjo mažiausiai milijoną.

Apie augintinius: aš pati labai mėgstu kates, bet mano sūnus joms alergiškas, tai skaičiau labai daug literatūros, tariausi su gydytojais. Net planavom beplaukę įsigyti. Tai va: kačių alergenas bute laikosi dar dvejus metus išsikrausčius. Praktiškai neišnaikinamas. Taigi pernuomojant butą reikia žmones įspėti, kad prieš tai 'gyveno' katė, nes šiais laikais labai daug alergiškų žmonių, ypač vaikų. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 20 sausio 2014 - 11:56
QUOTE(SimoLuka @ 2014 01 20, 09:07)
O is kur taip zinote, kad as nenuomoju kitiems ir neinvestuoju i ta buta? Yra kitame mieste butas,

As vadinu zmones be atsakomybes, o jus dar pridedat neturinciais kur prisiglausti.

Gal ant nulio, bet vis gi, ne minusas.

kad pati raset,jog esat kitoj stovyklos pusej,nei mes. O dabar staiga butas atsirado biggrin.gif

apie benamius irgi pati paraset, o dabar jau pykstat, kad mes juos pridejom.

Mano atveju ne nulis, o minusas. Didelis. Kokius 20 metu panuomavus GAL turesiu nuli.
Atsakyti
Aleksandra, atsiprašau už nekuklų klausimą, bet man tikrai neaišku, kodėl minit prie buto stovinčią nuomininkų eilę, nes miestelyje nėra pasiūlos, bet nuomos dydis praktiškai nulis? (Nors irgi įdomu, ką laikot nuomos kainos nebuvimu - 50Lt ar 300Lt?) Jei jau tokia eilė susidaro, kas trukdo tą nuomą 50-100 Lt pakelt? Žmonės neišgali tiek mokėt?
Atsakyti
mes tai turim katina, kai ieskojom buto, visada savininkam pasakom, ir pasakom, kad jeigu ka pridirbs, apmokesim arba gales uzstato negrazint. Vienam bute buvo tapetus apdraskes, tai jau ketinau pries issikraustant ieskot tokiu paciu (buvo paprastas remontas su eiliniais tapetais, kuriu visuose senukuose yra) ir pertapetuot, bet kadangi ta buta pasieme pats savininkas gyventi ir sake kapitaliai remontuos, nebepertapetavau.kituose butuose nieko katinas nepridirbo, o pvz. nukrites dviratis siena pradauze (labia nezymiai). Taip kad manau tiek su gyvunais, tiek be visokiu bedu gali buti.
Atsakyti
[quote=SimoLuka,2014 01 20, 05:21]
[quote=ego,2014 01 20, 00:46]

Kaip bebutu, sekmes jums. Ir tikrai, nenuomokit benamiams su katemis, sunimis ir vaikais!!! Jie ne zmones, turi daug blusu, sisioja kakoja kur papuole. Tikras vargas!
Taip kad, tikrai jums linkiu sekmes. Linkiu to paties ir su kaupu!
4u.gif
[/quote]

oi kiek pykcio ohmy.gif bigsmile.gif

as pati turiu suniuka. mazas, toicikas. Bet sugebejo medines uosines grindis sumyzti man koridoriuj. Mano, o ne nuomojam bute. Po patiesalu kojom nusivalyt sugebejo nesusektas "privaryt", pastebeta tik po savaites, po guma staigiai medis pajuodavo.

Kad ir kaip bemyleciau gyvunus, neleisiu su jais nuomotis, nebent dviguba uzstata moketu biggrin.gif.

Papildyta:
QUOTE(giedre_giee @ 2014 01 20, 16:21)
. Taip kad manau tiek su gyvunais, tiek be visokiu bedu gali buti.

bet dviratis kvapo nepalieka. ir plauku visur unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 01 20, 12:47)
Bet pastebėjau, kad itin aukštus reikalavimus kelia tie, kurių kišenė tuščiausia. Už 500 LTL nori buto centre, gerai įrengto plius su visokiais papildomais navarotais  biggrin.gif 

Būtent...
Viskas turi savo kainą..
Atsakyti
QUOTE(Kodel @ 2014 01 20, 18:14)
Aleksandra, atsiprašau už nekuklų klausimą, bet man tikrai neaišku, kodėl minit prie buto stovinčią nuomininkų eilę, nes miestelyje nėra pasiūlos, bet nuomos dydis praktiškai nulis? (Nors irgi įdomu, ką laikot nuomos kainos nebuvimu - 50Lt ar 300Lt?) Jei jau tokia eilė susidaro, kas trukdo tą nuomą 50-100 Lt pakelt? Žmonės neišgali tiek mokėt?

normalus cia visai klausimas bigsmile.gif
Mano miestelyje butai nuomojami nuo 0 iki 100 Lt. As imu dabar 100 Lt. Ir tai palyginus laaaabai brangu, nes butas po nuomininku nuniokotas, aisku, kiek patvarkytas, bet vistiek ne kas (bent as tokiam gyvent nenoreciau). Na, nelogiska butu imt nuoma 200 schmoll.gif net jei ir nuomininku eile, nors tikrai eile. Kazin ar kas tada nuomotusi. Bedarbyste pas mus milziniska. Cia zmones dziaugiasi, jei darba uz minimuma gauna. Va, mano dvi pazistamos viena 2, kita 3 metus darbo neranda. O dirbtu ir valytojom, kad tik pinigus gaut. Situacija tiesiog mazuose miestuose kitokia, ne kaip forume sukurta tema"Ar verta dirbt uz minimuma?". Cia tik zmogus is mazo miesto supras, kitiems tai kosmosas, kaip galima darbo nerast ir kaip galima nusizemint dirbant uz minimalia alga.
Na, o jei ir netyciukais rasciau, kad man moketu 150 Lt, tai ka as islosciau? Mokejau uz stogo taisyma, laiptines dazyma, aiksteles didinima, pavasari nama ronovuos, vel mokesiu. O kur tie pinigai, kur reiketu nuniokotui butui suremontuot: visus baldus pakeist, lubas, sienas perdazyt, kriaukle ir vonia pakeist (suskaldytos), grindis det naujas, palanges irgi. Zodziu viska. Visiskai viska. Manot tie 50 Lt daugiau man padetu?
Jei buciau zinojus, kokia pelke yra buto nuoma, geriau pardavus buciau, bet dabar... sedziu ir net nezinau ka daryt. Pingiu kaip ir nereikia, naudos is ju banke irgi nulis, juolab jei eura ives ir viskas pabrangs. O gal ir pati kada grisiu gyventi.... Ziaurus reikalas tas butas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 08, 20:28)
asmeniskai as nepazistu nei vieno zmoguas, kuris butu pirkes buta tam, kad ji isnuomotu  schmoll.gif Tiek as, tiek mano pazistami nuomotojai, tiek nepazistami, bet kur mano mieste nuomoja butus (tai zinau padeti), visi mes butus isigijome SAU, SAU juos isikureme, SAU susiremontavome, SAU susipirkom baldus, kilimus, technika. Ir tiesiog del kazkokiu priezasciu turejome issikelti. Ir tada svarsteme ka daryti su SAVO butais, SAVO turtu - nuomoti ar isparduoti. Ir nusprendeme nuomoti (dabar as pasirinkciau pardavima, tikrai niekada nenuomociau, jei zinociau, kas liks is MANO NAMU  verysad.gif ).
Stai todel dauguma butu su baldais. Gi tikrai ne visi turi, kur isvezti baldus, technika ir t.t.

susipazinkim 4u.gif as tas zmogus,kuris pirko buta nuomai smile.gif
tas butas kuris su baldai ir buitine technika,nuoma dvigubai didesne uz to,kuris be baldu ir buitines technikos. tusciame bute ir nuomininkai keiciasi ir buta landyne paverte,reikejo po 3 metu kapitalini remonta daryti, senu baldu pritempe, skirtingais tapetais sienas tapetavosi, o kiti tik atsikrauste i buta virtuvinio komplekto ar sarvo duru reikalavo.cia sakyciau ne nuo nuomininku ar nuomuotoju priklauso.paprasciausiai koks butas,tokie ir nuominikai.cia tik mano nuomone g.gif
Atsakyti
QUOTE(aleairijoj @ 2014 01 21, 18:58)

tas butas kuris su baldai ir buitine technika,nuoma dvigubai didesne uz to,kuris be baldu ir buitines technikos.

paprasciausiai koks butas,tokie ir nuominikai.cia tik mano nuomone  g.gif

savo buta as palikau irgi su visais baldais, na gal ne naujausiais, bet tuo metu jie buvo be priekaistu.
manot, jei atliksiu kapitalini remonta, supirksiu vel naujus baldus ir isnuomosiu uz dviguba kaina buta (vietoj 100 Lt uzsiprasysiu 200 Lt), tai nuomininkus garantuotai gausiu tvarkingus, kurie ilgai bute gyvens ir gerbs svetima turta? Kazko nesitiki....... O juk uzsiprasysiu DVIGUBAI ir remonta galiu super padaryt..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(SimoLuka @ 2014 01 20, 08:21)
Kaip bebutu, sekmes jums. Ir tikrai, nenuomokit benamiams su katemis, sunimis ir vaikais!!! Jie ne zmones, turi daug blusu, sisioja kakoja kur papuole. Tikras vargas!

Laiyti gyvūną neturint nuosavo būsto visados yra rizika. Nuosavam būste - kad ir trys katės, nuomotas - vis tiek ne tavo ir savininkas turi teisę nepriimti. Auginant vaikus, man sunku apskritai įsivaizduoti, kaip galima norėti gyvent nuomininko gyvenimą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 22 sausio 2014 - 09:25
Dėl nuomų už 0-100Lt: artimas žmogus turėjo antrą butą, su kuriuo labai vargo - įleisdavo gyventi už skatikus, pradėdavo nemokėti arba pabėgdavo palikę skolų. Vis vargo ir dejavo. Pasiūliau išnuomoti už pinigus, o ne už gražias akis, nes kai žmogus moka už prekę, tai ją ima šiek tiek vertinti. Bet artimasis priešinosi ir sakė aš, miestietė, nežinanti situacijos. Atvežė net vietinį laikraštį parodyti su skelbimų, siūlančių butus už dyka, gausa biggrin.gif
Bet galų gale įtikinau ir pati įdėjau skelbimą internetan smile.gif Ir radom šeimą, mokančią iki 200 lt bei susiremontavusią tą nuo ankstesnių nuomininkų butelį (realiai jame tik plastikiniai langai ir durys buvo mūsų sudėti). Iki šiol gyvena. Tik tiek, kad iškilo kita problema - nenueina paimti nuompinigių, "nes gėda".
Tad aš vis tiek manau, kad jei yra norinčių nuomotis, tai ir prašai protingą pinigų sumą. Gal butas ir sau įrenginėjamas buvo, bet nusprendus nuomoti tai tampa jau "verslu". O biznis yra biznis. Renkiesi, pačiam mokėt komunalinius ar įsileist svetimus.
Atsakyti