Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų asocijacija

QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 10, 20:16)
kyla klausimas, kiek tie APLINKINIAI turi patirties nuomodami savo butus. Itariu, kad nuli, nes jei turetu, taip nekalbetu. Mano patirtis - 10 metu. Po pirmu metu verkt norejosi (ir verkiau).

sventa teisybe 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

toks klausimas man iškilo, ar asmens kodą į nuomos sutartį galima reikalauti įrašyti, jei pas notarą netvirtinam jos? Nes dabar visi su tais asmens kodo viešinimais griežtai prieš nusistatę.

Nuomos sutartis tik tarp mūsų, nes visus pinigus nuomininkas perveda per banką oficialiai, tai kažkaip nematom reikalo notaro paslaugomis naudotis. Be abejo, deklaruoju VMI.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2014 01 13, 14:38)
Sveikos merginos,

toks klausimas man iškilo, ar asmens kodą į nuomos sutartį galima reikalauti įrašyti, jei pas notarą netvirtinam jos? Nes dabar visi su tais asmens kodo viešinimais griežtai prieš nusistatę.

Nuomos sutartis tik tarp mūsų, nes visus pinigus nuomininkas perveda per banką oficialiai, tai kažkaip nematom reikalo notaro paslaugomis naudotis. Be abejo, deklaruoju VMI.

akivaizdu, kad turi teis4s pra6yti (as beje ir savo rasau i sutarti) o pazeidziamesne puse cia nuomuotojas, o ne nuomininkas. Tai jei jau potencialus nuomininkas dokumentus atsisakytu pateikti - vyciau ji lauk schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2014 01 13, 16:51)
akivaizdu, kad turi teis4s pra6yti (as beje ir savo rasau i sutarti) o pazeidziamesne puse cia nuomuotojas, o ne nuomininkas. Tai jei jau potencialus nuomininkas dokumentus atsisakytu pateikti - vyciau ji lauk  schmoll.gif

as ne tik asmens koda, as ir dokumento kopijos prasau smile.gif. Jei atsisakytu - irgi, nepasirasineciau sutarties. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2014 01 13, 21:20)
as ne tik asmens koda, as ir dokumento kopijos prasau smile.gif. Jei atsisakytu - irgi,  nepasirasineciau sutarties. mirksiukas.gif

Ačiukas thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena. Musu situacija tokia, kad norim isnomuot busta , taciau mes negyvename LT. Sutarti su nuomininkais pasirasys vyro mama, ji ir raktus turi. Klausimas toks: kaip taisyklingiau i sutarti irasyt, kad sutartis sudaroma tarp nuomuotojo petro petraicio igalioto asmes jono jonaicio ir nuominku kosto kostaicio. ? Nezinanu, kaip teisingai uzvadinti vyro mama. Ji reikalinga bus tik ekstra atvejams, jei prireiktu antru raktu, ar kas ekstra nutiktu. Nuomininkas musu visus kontaktus tures
dekui
Atsakyti
QUOTE(JurgiukasR @ 2014 01 17, 19:01)
Laba diena. Musu situacija tokia, kad norim isnomuot busta , taciau mes negyvename LT. Sutarti su nuomininkais pasirasys vyro mama, ji ir raktus turi. Klausimas toks: kaip taisyklingiau i sutarti irasyt, kad sutartis sudaroma tarp nuomuotojo petro petraicio igalioto asmes jono jonaicio ir nuominku kosto kostaicio. ? Nezinanu, kaip teisingai uzvadinti vyro mama. Ji reikalinga bus tik ekstra atvejams, jei prireiktu antru raktu, ar kas ekstra nutiktu. Nuomininkas musu visus kontaktus tures
dekui

Manau, gal jūs tiesiog mamai parašot įgaliojimą, leidžiantį nuomoti butą ir toliau ji nuomoja ir sutartį rašo savo vardu g.gif
arba sudarot sutartį su nuomininkais savo vardu ir mamą įrašot kaip tarpininką, kuris jus atstovaus g.gif ?
Atsakyti
Sveiki,
Pasiskaičiau jūsų postus. Ir darosi baisu.
Pati dabar ieškausi buto nuomotis, bet kažkokia tragedija. Buto, vietos ir kiti duomenys neatitinka kainos. Jei butas gražus, laiptinė baisi. Jei kambariai gražūs, tai vonia ir tualetas baisus. Kita vertus, taip pat norisi, kad su buto savininku būtų gražūs santykiai. Pati patirties turiu apie 8 m. Iki dabar pat mes bendraujame ir turiu jų rekomendacijas. Taip, turiu augintinį, kuris labai išauklėtas. Jis butui nuostolio nepridaro, nei kažkam anksčiau nėra buve. Jį turiu apie 5 m. Pati gyvenu bute, kuriame brangūs odiniai baldai, brangios užuolaidos.. Nėra nei įbrėžęs, nei sudrąskęs. Ir visi baidosi. Galvoja, kad turiu problemą, tačiau pasakau, kad aš turiu privalumą, o šie žmonės - daug problemų.
Bet pažiūrėjus į kitą pusę, iš tikro labai daug neatsakingų žmonių, netaisojančių nei daiktų nei tų pačių sienų. Gyvenu naujos statybos name. Tai laiptinės sienos subražytos, lifto durys taip pat apibraižytos ir nuolat gadinamos. Laukinės durys nuolat sugedusios. Kai reikia mokėti, visi dejuoja. O kas gadina, niekas neprisipažįsta. Net požeminės aikštelės vartų neuždaro išvažiavus į kiemą, tereikia tik mygtuką pultelio paspausti neišlipus iš mašinos. Kai neuždaro vartų, žiemą pripusto, rudenį-pilna lapų. Ir čia taip elgiasi patys tų butų savininkai, net ne nuomotojai! Aš ir galvoju, jei turėčiau galimybę nuomoti butą, tai turbūt išprotėčiau.
Tai vat, kaltinti vienos pusės negaliu. Bet kai man aiškina, vot kaip ten kažkada kažkas gyveno kaip ten smirdėjo, buvo viskas sugadinta, tai klausiu ar tai aš padariau? Sako ne. Tai sakau prašau neprimesti man to, kas man nepriklauso. Taip kad, ir tiems kas ieško normalios gyvenamos vietos ir maloniai žmonėmis taip pat begalo sunku.
Atsakyti
gal maziau kreipkit demesi i laiptiniu apibraizyma, gi ne laiptinej gyvensit.
Mano pvz. laiptine irgi buvo nuolat braizoma, spardomos sienos. Kaimynai ne pjokai (15 butu), skandalu ir triuksmo nesigirdejo, neprisiukslinta, bet ka daryt, kad vienoj seimynelej vaikai ant sienu paise ir batais purvino? buvo kalbeta, bet vaikai tevams gal neprisipazino ar tevai nepkreipe demesio. Situacija pagerejo tik tai seimynelei issikrauscius. Bet nei su ta seima, nei be tos seimos, zmoni gyvenimas BUTUOSE nepasikeite.
Del gyvunu, vaiku ir kitu kliuciu. Zmones mokosi is savo klaidu. Na, ne visi, bet protingi stengiasi is savo ar net is svetimu klaidu pasimokyt, tai irgi ner ko pykt, kad nukenteje paskui vel ant to paties greblio nemegina lipt.
Atsakyti
QUOTE(SimoLuka @ 2014 01 18, 08:00)
Pati dabar ieškausi buto nuomotis, bet kažkokia tragedija. Buto, vietos ir kiti duomenys neatitinka kainos.

Gal malonetumete parasyti formule, pagal kuria galima butu nustatyti tu 'duomenu' ir kainos santyki? doh.gif
Labai palengvintumete gyvenima, nes remtis tokiu iprastu rinkos faktoriumi kaip paklausa-pasiula, regis, ne visiems atrodo teisinga... biggrin.gif

Esu nuomotoju stovykloje ir juos puikiai suprantu. Patyriau ir todel nenuomosiu sunims-katems-smaugliams ar vaikams ir pan. Visiems tevams savo vaiko sudas kvepia, o ispaisytas sienas traktuoja vos ne kaip genialumo apraiska. Tas pats ir su gyvunu myletojais. Nesutikau nei vieno, kuris pasakytu, kad jo numyletinis ir pasisioja po lova, ir paloja, ir smirda, ir kt., t. y. normalus gyvunas, o ne kazkokia vos ne sventa dvasia. Jau nekalbu apie gresmes, nes nukentejusiuju nuo sunu statistika ziauri.
Antra, berods pagal istatyma gyvuno laikymui reikia kaimynu sutikimo.
Trecia, gal busiu per griezta, atsiprasau, bet zmones, neturincius kur patys prisiglausti, o turincius globotinius, as laikaus neatsakingais. Zinoma, yra isimciu. 4u.gif
Sekmes ieskotis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JurgiukasR @ 2014 01 17, 18:01)
Sutarti su nuomininkais pasirasys vyro mama, ji ir raktus turi.

Jei vyro mama neturi igaliojimo, sutartis bus niekine.
Manyciau, geresne iseitis yra elektroniskai sudaryti sutarti, pasirasyti, skenuoti ir pasikeisti egzemplioriais, itraukiant punkta apie el. susitarimu galiojima ir nurodyti, kad anyta bus kontaktinis asmuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 19 sausio 2014 - 23:47
[quote=ego,2014 01 20, 00:46]
Gal malonetumete parasyti formule, pagal kuria galima butu nustatyti tu 'duomenu' ir kainos santyki? doh.gif

Parasiau ir pasigailejau biggrin.gif .
Jus vienoje stovykloje, as nei vienoje nei kitoje.
Taip kad, kai pabusit abiejose, tada bus verta jusu klausytis.

Jokiu formuliu neduosiu, nes tai apsurdas. Kiekvienas turi savo nuomone ir jos skiriasi. Kai ne duok Dieve susitiksim akis i aki, tada pasakysiu. mirksiukas.gif

Kaip bebutu, sekmes jums. Ir tikrai, nenuomokit benamiams su katemis, sunimis ir vaikais!!! Jie ne zmones, turi daug blusu, sisioja kakoja kur papuole. Tikras vargas!
Taip kad, tikrai jums linkiu sekmes. Linkiu to paties ir su kaupu!
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ego @ 2014 01 19, 23:46)
Visiems tevams savo vaiko sudas kvepia, o ispaisytas sienas traktuoja vos ne kaip genialumo apraiska. 

aha lotuliukas.gif pamenu, kaip viena forumiete parase, kad jei vaikas apipies jos nuomojamo buto sienas, tai kas cia tokio, gi gal net grazu, meniska. Buvo prasymu ikelt jos vaiko piesiniu pavyzdziu, bet taip ir nesulaukem biggrin.gif

QUOTE(SimoLuka @ 2014 01 20, 07:21)

Jus vienoje stovykloje, as nei vienoje nei kitoje.
Taip kad, kai pabusit abiejose, tada bus verta jusu klausytis.

as buvau ir vienoj stovyklos pusej, ir kitoj. Bet su ego issakytais zodziais sutinku ir jiems pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(SimoLuka @ 2014 01 20, 07:21)
Ir tikrai, nenuomokit benamiams su katemis, sunimis ir vaikais!!! Jie ne zmones, turi daug blusu, sisioja kakoja kur papuole. Tikras vargas!

kai jus pagaliau turesit savo buta, kai ji issirengsit is savo sunkiai uzdirbtu pinigu, kas truks gal ne metus ir ne du, ir kai gyvenimas gal pasikeis, jog teks issikraustyt (visko gyvenime buna, tai nesakykit, kad taip nebus), tada galesit savo buta su visa kuo isnuomoti benamiams su katems, sunims ir vaikais. Sekmes tada. Ir tada pasikalbesim kitaip.
Atsakyti