Pas mus tarpas apie 130-140 ir mazesnio nenoreciau. Manau dar priklauso nuo karstuju tasku isdestymo, jei nera sugrusta viskas i viena vieta, gali iztekti maziau vietos. Taip pat stalciai kogero patogiau mazam tarpe, nes pries juos nereikia tuptis, klauptis kazko ieskant.
Beje, labai dziaugiames lankstais atidaranciais dureles 170 laipsniu kampu, labai patogu :
Juodai, aciu uz plautuve tai tik tau turiu dekoti, kad ikvepei uzsispirt ir butent tokia isigyti, labai labai ji man patinka
QUOTE(Ajste @ 2013 09 11, 11:26)
Na va, pagaliau susikėliau turimas foto Kaip jau minėjau, dabar rodysiuos tik dalis, visa virtuvė turėtų pasirodyt kitą savaitę, kai uždažysim visus nubrozdinimus, susuksim dureles ir t.t.
Taigi reportažėlis apie stalviršį. Pradedam nuo to, kas buvo.
Ir mano gražuolė plautuvė Primenu, kad plautuvė iš Ikėjos, maišytuvas iš interneto platybių, buvau jau įdėjus nuorodą jei kam aktualu Sienos foto atrodo geltonos, bet iš tikrųjų yra žalesnės.
Taigi reportažėlis apie stalviršį. Pradedam nuo to, kas buvo.
Ir mano gražuolė plautuvė Primenu, kad plautuvė iš Ikėjos, maišytuvas iš interneto platybių, buvau jau įdėjus nuorodą jei kam aktualu Sienos foto atrodo geltonos, bet iš tikrųjų yra žalesnės.
. Laukiu galutinio rezultato
QUOTE(maze11 @ 2013 09 12, 09:33)
o as pasakysiu, kad gali but ir mazesnis atstumas. Pavyzdys: pas mano mama virtuve palei viena siena ir sala gan ilga priesais. Tai mama sala prisitrauke labai arti, gal koks 60-70 cm tarpas. Sake, jai taip patogiau, nes nereikia niekur vaiksciot, tik apsisuki ir viskas. stalciai atsidaro, orkaite, indaplove taip pat, tik gal ciut is sono reikia imt. Aisku, is kitos salos puses yra priejimas, tai pagalbininkai dazniausiai buna kitoj pusej. Cia kaip kam, jei seimininkauji vienas, tai ir 60 cm gerai, jei dviese, tai 100 manau uztektu.
Nu cia dejot i lankas su tokiu patarimu . Pvz indaploves dureliu aukstis apie 73-75 cm aukscio. Tai kaip iskraustyti indaplove . Jei stalciu istraukti iki galo, kad preiti i jo gala, issitraukia apie 50 cm plius rankeneles issikisimas. O atsidarius 60 cm plocio dureles ir atsitupus is apatines lentynos galo koki daikta istraukti. O jei zmogus koks apkunesnis, aukstesnis. Saves tik apsunkinimas. Paprasciausiai esant tik tokiam mazam tarpui, labai greitai nusigadins virtuve ir del patogumo labai gincytinas klausimas. Tam ir yra ergonominiai paskaiciavimai
O aš baigiu nukvakt
Vakar baldžius pasakė, kad neišeina jam gražiai padaryt fasado be rankenėlių. Po ilgų aiškinimusi kodėl, kaip ir su kuo (tai jam indaplovė neįsimontuoja, tai šiukšlių stalčiuje dėl atmetiklio tarpas lieka ir aplamai visokie tarpai lieka ir t.t.) liepiau daryt su paprastom rankenom nes nebeturėjau jau jėgų
Bet ryte pagalvojau, kad nedovanosiu sau visą likusį gyvenimą, jei taip nusileisiu, paskambinau ir pasakiau, kad daro kaip nori, bet rankenų, kad nebūtų.
Teko nešdint indaplovę atgal po orkaite, platint stalčių, atsisakyt kargo... Negana to, ūkinę spintą padarysim juodą Bet viskas bus be rankenų
Galų gale jaučiu išleidus tokią krūvą pinigų, turėsiu idijotiškiausią virtuvę pasaulyje
Vakar baldžius pasakė, kad neišeina jam gražiai padaryt fasado be rankenėlių. Po ilgų aiškinimusi kodėl, kaip ir su kuo (tai jam indaplovė neįsimontuoja, tai šiukšlių stalčiuje dėl atmetiklio tarpas lieka ir aplamai visokie tarpai lieka ir t.t.) liepiau daryt su paprastom rankenom nes nebeturėjau jau jėgų
Bet ryte pagalvojau, kad nedovanosiu sau visą likusį gyvenimą, jei taip nusileisiu, paskambinau ir pasakiau, kad daro kaip nori, bet rankenų, kad nebūtų.
Teko nešdint indaplovę atgal po orkaite, platint stalčių, atsisakyt kargo... Negana to, ūkinę spintą padarysim juodą Bet viskas bus be rankenų
Galų gale jaučiu išleidus tokią krūvą pinigų, turėsiu idijotiškiausią virtuvę pasaulyje
QUOTE(rrr? @ 2013 09 10, 10:18)
O ka jus patartumet del kriaukles su padeklu. Kaip patogiau, kai jis is desines ar kai is kaires? Pas mane is desines, kaizkaip man kartais rankos susikryziuoja, sakau turbut reikejo deti atvirksciai Pas mane tokia vat:
Net ir reklamoje jis is kaires
Net ir reklamoje jis is kaires
Desiniarankiam padeklas kairej, o kairiarankiams -desinej
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 09 10, 11:27)
Iki stalviršio viršaus 91 cm.. Neaukštiems žmonėms nebūna problemų dėl peraukšto stalviršio kaip aukštiems dėl per žemo. Tarpas tarp stalviršio ir pakabinamų spintelių apačios 50 cm ir viršutinės spintelės, jeigu norite iki lubų, tai apie 1 m 10 - 12 cm. Bus labai talpios viršutinės spintelės. Viduje bus keturios lentynos ir daiktus bus galima dėti penkiais aukštais. Jeigu nėra būtinybės ar noro viršutines spinteles daryti iki lubų, tai viršutinių spintelių geras aukštis yra apie 72 cm. Gana talpios spintelės, kurių viduje dvi lentynos ir daiktai dedami trimis aukštais. Virtuvė su tokiomis viršutinėmis spintelėmis atrodo vizualiai lengvesnė, patalpa atrodo didesnė nei su spintelėmis iki lubų. Esu gaminęs ir tokių ir tokių virtuvių. Kad stalviršis būtų apie 86 cm (variantas žemaūgiams) jau senokai niekas nepageidavo.
Tikai buna problemu del perauksto stalvirsio. Paprasciausiai pjaustant negali ramiai nuleisti ranku, sulenktu per alkune, tad turi itempes rankas laikyti i sonus. Tai cia dazniausiai naudojamas judesys. Kai pjaustoma ant lentutes. O jei kokiam inde plakti . Jis buna aukstom sienelem. Dar auksciau mikseri iskelti reikia. Zodziu, laikysi aparata savo panosej . Ne virtuve, o fitnes studija bus . O apie teslos minkyma tai tik patylesiu . Net prie stalvirsio 91 cm aukscio, o esu 170cm, einu ant valgomo stalo paminkyti. Ir t.t.
QUOTE(Teka @ 2013 09 10, 12:27)
nu nemoku gražiai padaryt, keliu tokį, bet čia matos matmenys ir patalpa virtuvės. man reik patarimų ir minčių, kaip geriau išdėstyt visgi. dabar jau galvoju apie U formą, bet tada bus labai mažas tarpas tarp dviejų pusių, ane?
su ikea programa nesigauna kampų užpildyt, jei randu kampinę spintelę, tai ji kažkokia labai didelė, jei bandau ben dėl vaizdo įpaišyt paprastą, rašo, kad negalima ir neleidžia
su ikea programa nesigauna kampų užpildyt, jei randu kampinę spintelę, tai ji kažkokia labai didelė, jei bandau ben dėl vaizdo įpaišyt paprastą, rašo, kad negalima ir neleidžia
O nenoretumet isdestyti spinteliu "C" raide. O prie tos sienos, kur sandeliukas, negilia vitrinele, ar bufeta, ar visai nieko. Dar nezinau kur saldytuva deciau . gal zema su stalciais, jei finansai leidzia . Nes man jusu paskutinis planas nesiziuri. Nu toks sugrustas, suspaustas. Ir jei dar is svetaines matysis .
Papildyta:
QUOTE(Mindija @ 2013 09 12, 10:47)
O aš baigiu nukvakt
Ramiai kvepuoti ir nesinervinti . Cia normali statybu/remontu krize. Viskas bus gerai
buvau ilgam atitrūkusi nuo SM juda mano virtuvės reikaliukai į priekį, bet žinoma ne tokiais tempais kaip norėtųsi pagaliau pagaliau turiu galutinį pagrindinių baldų projektuką kainą dabar skaičiuoja, tikiuosi 4500lt neviršysim fasadinės plokštė bus Cleaf: kaip čia tik stalviršis ne tokios intensyvios struktūros ir fasadinės plokštės tekstūra bus orientuota ne horizontaliai, bet vertikaliai. mūsų stalviršis
o čia projektas
stalviršio aukštis 91cm, tarpas tarp stalviršio ir viršutinių 55cm, viršutinės 100cm (darau iki pat lubų). va čia su vyru truputį nesutariam jis sako, kad bus blogai, jog viršutinės tokios aukštos, suprantu, kad proporcijos truputį neatitinka standartų, kad viršus žemesnis nei apačia, bet tarpo tarp lubų nenoriu kaip jūs manot? gal skelti viršutines į du blokus viršuje spintelių vistik dėsis mažiau naudojami daiktai, tai gal ir atskirti juos, kad ir nesimatytų kiekvieną dieną naudojant pagrindinius daiktus
dar vieną suprantu, kadangi plokštės tekstūra bus vertikali, tai dar labiau pailgins man viršutines spinteles, gal čia reiktų sužaisti su tekstūros pasukimu, dėl optinės apgaulės, bet ar bus gražu, nemačiau nė vieno tokio projekto, kad apačia būtų pvz vertikali, viršus horizontalus arba viršų skeliant viena dalis vertikali, kita horizontali na žodžiu nepaliaujamas galvos skausmas
ir dar merginos pagelbėkit apsispręsti dėl buitinės technikos indaplovė kaip ir aišku jau 60cm (atkalbėjo visi nuo 45cm ) bosch modeliukas us trečiu stalčium, orkaitė Elektrolux, modelį kaip ir išsirinkau, tik va užmačiau garų funkciją ar verta permokėti beveik 500lt už tą funkciją, lyg girdėjau, kad tai ne visai gaminimas garuose ir pirolizę dažnai naudojat? kaitlentė dujinė, lyg ir buvau apsisprendusi metalinio paviršiaus įgilintą pirkti, bet vyras sumakalvo viską su stikliniu paviršiumi sakykit kurios turit, ar lengva priežiūra, nes gaminu nemažai, kartais ir puodas išbėga metalinėj kaitlentėj tai dujų degilkliai kaip ir aukščiau stovi, ir valymas nesudėtingas, o čia?
o čia projektas
stalviršio aukštis 91cm, tarpas tarp stalviršio ir viršutinių 55cm, viršutinės 100cm (darau iki pat lubų). va čia su vyru truputį nesutariam jis sako, kad bus blogai, jog viršutinės tokios aukštos, suprantu, kad proporcijos truputį neatitinka standartų, kad viršus žemesnis nei apačia, bet tarpo tarp lubų nenoriu kaip jūs manot? gal skelti viršutines į du blokus viršuje spintelių vistik dėsis mažiau naudojami daiktai, tai gal ir atskirti juos, kad ir nesimatytų kiekvieną dieną naudojant pagrindinius daiktus
dar vieną suprantu, kadangi plokštės tekstūra bus vertikali, tai dar labiau pailgins man viršutines spinteles, gal čia reiktų sužaisti su tekstūros pasukimu, dėl optinės apgaulės, bet ar bus gražu, nemačiau nė vieno tokio projekto, kad apačia būtų pvz vertikali, viršus horizontalus arba viršų skeliant viena dalis vertikali, kita horizontali na žodžiu nepaliaujamas galvos skausmas
ir dar merginos pagelbėkit apsispręsti dėl buitinės technikos indaplovė kaip ir aišku jau 60cm (atkalbėjo visi nuo 45cm ) bosch modeliukas us trečiu stalčium, orkaitė Elektrolux, modelį kaip ir išsirinkau, tik va užmačiau garų funkciją ar verta permokėti beveik 500lt už tą funkciją, lyg girdėjau, kad tai ne visai gaminimas garuose ir pirolizę dažnai naudojat? kaitlentė dujinė, lyg ir buvau apsisprendusi metalinio paviršiaus įgilintą pirkti, bet vyras sumakalvo viską su stikliniu paviršiumi sakykit kurios turit, ar lengva priežiūra, nes gaminu nemažai, kartais ir puodas išbėga metalinėj kaitlentėj tai dujų degilkliai kaip ir aukščiau stovi, ir valymas nesudėtingas, o čia?
QUOTE(viola78 @ 2013 09 12, 12:54)
orkaitė Elektrolux, modelį kaip ir išsirinkau, tik va užmačiau garų funkciją ar verta permokėti beveik 500lt už tą funkciją, lyg girdėjau, kad tai ne visai gaminimas garuose ir pirolizę dažnai naudojat?
Pirolizė - tai gėris . O garai orkaitėj ... - nesu naudojus, bet manęs jie nevilioja visai... geriau jau specialus garų puodas, jei norite gaminti garuose . Jeigu renkatės tarp garų funkcijos ir pirolizės, aš visom keturiom pasisakau už pirolizę, nes tai labai patogus/geras/netgi esu girdėjus, kad ekologiškiausias būdas išvalyti orkaitę.
QUOTE(Juodai @ 2013 09 12, 13:07)
Pirolizė - tai gėris . O garai orkaitėj ... - nesu naudojus, bet manęs jie nevilioja visai... geriau jau specialus garų puodas, jei norite gaminti garuose . Jeigu renkatės tarp garų funkcijos ir pirolizės, aš visom keturiom pasisakau už pirolizę, nes tai labai patogus/geras/netgi esu girdėjus, kad ekologiškiausias būdas išvalyti orkaitę.
šiame modelyjepirolizė ir garų funkcija yra, tai va ir svarstau ar efektyvi ta garų funkcija bus ar tik žaisliukas
ačiū visoms pasisakiusioms, galvosiu kažką vėl
visų pirma noriu pasakyt, kad virtuvės bus kartu su valgomuoju, tikrai ne su svetaine, taigi ramiai
o kaip atrodo C išdėstymas?
o tas šaldytuvas tai tikrai galvos skausmas, aukštas man niekur nedera, o žemo su stalčiais, manau, tikrai neįpirksim. o beje kokios jų kainos?
QUOTE(jblmami @ 2013 09 12, 12:13)
O nenoretumet isdestyti spinteliu "C" raide. O prie tos sienos, kur sandeliukas, negilia vitrinele, ar bufeta, ar visai nieko. Dar nezinau kur saldytuva deciau . gal zema su stalciais, jei finansai leidzia . Nes man jusu paskutinis planas nesiziuri. Nu toks sugrustas, suspaustas. Ir jei dar is svetaines matysis .
visų pirma noriu pasakyt, kad virtuvės bus kartu su valgomuoju, tikrai ne su svetaine, taigi ramiai
o kaip atrodo C išdėstymas?
o tas šaldytuvas tai tikrai galvos skausmas, aukštas man niekur nedera, o žemo su stalčiais, manau, tikrai neįpirksim. o beje kokios jų kainos?
o čia (4foto)man kampo išnaudojimo idėja patiko, nes pas mus kol kas stalviršis iki pat sienos kampo, po apačia numatyta stalčiai/spintelė, ant stalviršio kavos aparatas, viršuj mikrobangė ir paskui jau kas liks iki pat lubų spientelė, bet taip gautųsi 35cm gylio spintelės, sienos ilgis 70cm, tad galėčiau ir taip kampą išnaudoti, daugiau vietos turėčiau ir kavos laisvai tilptų, nes bus iš didesnių
QUOTE(jblmami @ 2013 09 12, 11:13)
Tikai buna problemu del perauksto stalvirsio. Paprasciausiai pjaustant negali ramiai nuleisti ranku, sulenktu per alkune, tad turi itempes rankas laikyti i sonus. Tai cia dazniausiai naudojamas judesys. Kai pjaustoma ant lentutes. O jei kokiam inde plakti . Jis buna aukstom sienelem. Dar auksciau mikseri iskelti reikia. Zodziu, laikysi aparata savo panosej . Ne virtuve, o fitnes studija bus . O apie teslos minkyma tai tik patylesiu . Net prie stalvirsio 91 cm aukscio, o esu 170cm, einu ant valgomo stalo paminkyti. Ir t.t.
Tai dėl čia išvardintų dalykų, suprantu, kad Jums 91 cm stalviršis peraukštas, norėtumėte žemesnio?
QUOTE(jblmami @ 2013 09 12, 12:13)
Net prie stalvirsio 91 cm aukscio, o esu 170cm, einu ant valgomo stalo paminkyti. Ir t.t.
mano senasis stalviršis buvo standartinio 86cm aukščio, bet tešlą visuomet minkydavau ant virtuvinio stalo, čia gal įprotis greičiau, bet man minkyti kažkaip stalas ne per žemas būdavo, o va kitus darbus dirbti prie 86cm stalviršio buvo kančia, kai esu 176cm ūgio dabar darausi 91cm
viola 78 aš jau beveik 7 metus gyvenu su orkaite kurioje garų funkcija .. kadangi maniškis kategoriškai atsisakė mikrobangų krosnelės , tai ši funkcija mums itin tarnauja, kai nori pašildyti maistą .. pirma galvojau kad tos 15 min bus daug, bet jos pralekia greit, maistas pašildomas super.. aš ir dabar naujame name dėsiu tik su garų funkcija