Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

Gal nelabai teisingai paklausiau. 110 turėjau omeny kabančias spinteles.
50 cm tarpas man irgi atrodo mažokas g.gif
Jeigu daryti pagal dešimtuko pasiūlymus, tai 91 cm stalviršis, 64 cm tarpas ir 110 pakabinamos spintelės išeina.
Virtuvė tikrai maža - 9 kv.m. Bijau, kad labai mirtuvė vizualiai sumažės su tokiom pakabinamom spintelės. Bet spntelių noriu iki lubų.

Dėl gaminimo.. Vyras labai dažnai gamina, bet ir aš gaminu dažnai. Kartu mėgstame suktis virtuvėje. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aniri89: 10 rugsėjo 2013 - 13:34
QUOTE(rrr? @ 2013 09 10, 09:18)
O ka jus patartumet del kriaukles su padeklu. Kaip patogiau, kai jis is desines ar kai is kaires? Pas mane is desines, kaizkaip man kartais rankos susikryziuoja, sakau turbut reikejo deti atvirksciai  g.gif Pas mane tokia vat:
Net ir reklamoje jis is kaires  blink.gif

Hm... Man tai didelio skirtumo nera, o esu turejus ir is kaires ir is desines, pati desiniaranke. Tiesiog arba skalaujant perimi i kita ranka ir padziauni arba pasisuki ir kaire ranka pasidedi.

QUOTE(airise @ 2013 09 10, 10:06)
tai va man irgi tas darinys nelabai patinka. dar buvo variantas ,kai ten kur lentynos irgi buvo spinteles su stiklais tokios kaip tos spinteles -darinio. ji pakabinama. nu man nekimba ir viskas. dar galvoju,kaip su siuksliadeze-ar iseina istraukiama daryt,nes i kampa reikia irgi prieit,viduj.  lentynas sugalvojau ,kad nebutu taip daug spinteliu ,nes ir taip ju daug.bet tada nera kur daryt indu dziovyklos. dar saldytuvas neatsidarytu iki galo,nes palange islenda sesis cm. tai vat yra visokiu negerumu. dar ta vieta ,kur lentyna atsiremia i spintele,kaip ten nesuprantu bus, kaiji atsidarys, ar ten dar toks uzkaboris bus,kaip as pasieksiu?Gal ir paciu stalciu perdaug ir i virsu atidaromu lentynu,nes viskas isbrangsta. cia projektas ne mano sugalvotas.
o ka su kriaukle siulot daryti? gal kampa ne statu ,o daryti kampine spintele su viduryje esancia kriaukle?

O kiek jum apytiksliai reikia vietos pasidejimui? Na pvz lyginant su projektu, kiek vietos dabartinej virtuvej? Jei bus indaplove, tai dziovykla prie plautuves nemanau, kad butina, todel ir lentynu ten nedeciau, kad nesikauptu dulkes. Kaip suprantu, dziovyklas dabar daro ir stalciuose, kas man atrodo gan patogu turetu buti smile.gif O siaip lentynos gali eiti iki spinteles "sienos" ir ta spintele bus prieinama tik per vienas dureles, t.y. bus kampine. Arba tik imitacija spinteles. Del saldytuvo tai nesijaudinkite, baldininkas ides intarpa prie sienos ir atsidarys be problemu. Plautuve galite daryti kaip ir dabar, o priejima i spintele per dvejas dureles, darant vienas stalciaus imitacija (plokste su "skelimu", kad atrodytu kaip stalcius).
Taupymo sumetimais atsisakyciau virsutiniu spinteliu pakelimo mechanizmu ir pasilikciau kiek imanoma daugiau stalciu. Mano supratimu tie pakelimai yra del vaizdo, o stalciai del patogumo thumbup.gif:
QUOTE(Teka @ 2013 09 10, 11:27)
nu nemoku gražiai padaryt, keliu tokį, bet čia matos matmenys ir patalpa virtuvės. man reik patarimų ir minčių, kaip geriau išdėstyt visgi. dabar jau galvoju apie U formą, bet tada bus labai mažas tarpas tarp dviejų pusių, ane?

su ikea programa nesigauna kampų užpildyt,  jei randu kampinę spintelę, tai ji kažkokia labai didelė, jei bandau ben dėl vaizdo įpaišyt paprastą, rašo, kad negalima ir neleidžia doh.gif

Galima vienoj pusej daryt spinteles maziau negu 600 gylio, taip padidinant tarpa tarp abieju pusiu. Ziurint kokio norite/kokio reikia.
Su Ikea dekite siauresne spintele ir lai lieka tarpelis ten, keldama plana priminsite apie tai ir tiek. Man kampai irgi su kampinem nesideliojo, tai dejau paprastas, siauresnes ir palikau tarpelius. Taip pat galima per prievarta igrusti spintele ja pazymint, keliant i norima vieta ir nepaleidziant kol ji ten neatsistos (keleta sekundziu). Ispejimus rodo, o spintele stovi tongue.gif

aniri89,
tai jau tikrai visus suklaidinot doh.gif: Tai dabar dar patikslinkit, tas 110 yra spintelu aukstis ar kokiame aukstyje yra ju apacia? nes jei spinteliu aukstis, tai virsutinese lentynose teks susidet retai naudojamus rakandus ir tiek. Del griozdiskumo reikia nuziureti visa dizaina ir tai neturi nieko bendro su naudotoju ugiais g.gif: 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 09 10, 14:49)
Galima vienoj pusej daryt spinteles maziau negu 600 gylio, taip padidinant tarpa tarp abieju pusiu. Ziurint kokio norite/kokio reikia.
Su Ikea dekite siauresne spintele ir lai lieka tarpelis ten, keldama plana priminsite apie tai ir tiek. Man kampai irgi su kampinem nesideliojo, tai dejau paprastas, siauresnes ir palikau tarpelius. Taip pat galima per prievarta igrusti spintele ja pazymint, keliant i norima vieta ir nepaleidziant kol ji ten neatsistos (keleta sekundziu). Ispejimus rodo, o spintele stovi tongue.gif

aniri89,
tai jau tikrai visus suklaidinot doh.gif: Tai dabar dar patikslinkit, tas 110 yra spintelu aukstis ar kokiame aukstyje yra ju apacia? nes jei spinteliu aukstis, tai virsutinese lentynose teks susidet retai naudojamus rakandus ir tiek. Del griozdiskumo reikia nuziureti visa dizaina ir tai neturi nieko bendro su naudotoju ugiais g.gif: 4u.gif

ok, bandysiu tada toliau žaistis smile.gif bet kurioj vietoj kišt šaldytuvą, patarkit, ką smile.gif nes net nenutuokiu į kurį galą geriau.

aš tai irgi noriu viršutinių spintelių, jei jos bus, tai iki lubų, o lubos pas man 270cm, tai irgi tik retai naudojamiems rakandams bus pats viršus
Atsakyti
Valio valio, pagaliau i-netas namuose clap.gif
O tiek daug prirašyta... - permečiau viską, susipainiojau visai doh.gif

Džiugu, kad Ajste jau mato šviesą tunelio gale - nekantrauju pamatyt ir aš mirksiukas.gif
Pas Mindiją pasikeitė mados - nuo juodo prie balto ir dar lieto - įdomu įdomu, kiek prisimenu juodo granito plokštė jau laukė apdirbama į stalviršį kažkur namo rūsyje/sandėlyje/saugykloje g.gif
Ir dar visko prikelta, prirašyta...
Aj, dabar jau seksiu temą ir galėsiu pasireikšti su savo nauja patirtimi smile.gif

QUOTE(airise @ 2013 09 02, 20:36)
Gal praleidau kazka, ar is medzio masyvo Juodos virtuve ta oranzine?

Taip, mano virtuvė juodalksnio masyvo fasadais bigsmile.gif.

QUOTE(Mindija @ 2013 09 05, 08:21)
Juodai  irgi savanaudė, viena savo virtuve džiaugiasi rolleyes.gif

Savanaudė savanaudė... kaip kankinaus sėdėdama be ryšio doh.gif
O virtuvike džiaugiuos tikrai thumbup.gif . Yra aišku keli niuansai, apie juos eigoje kada nors prie progos mirksiukas.gif .
QUOTE(semita @ 2013 09 09, 00:46)
Sveikos 4u.gif  vis stebiu sia tema ir semiuosi minciu ideju smile.gif parodysiu savo rezultata kuriuojau dabar esu patenkinta smile.gif  Nors cia jos matosi tik dalis nes virtuve pas mane didele ax.gif
Pavyko mano norai igyvendinti modernia klasika smile.gif
Kai turesiu augiau foto visos virtuves imesiu smile.gif

Gražu bigsmile.gif . Lauksiu daugiau nuotraukyčių smile.gif . O fasadai iš ko? MDF? Klausiu dėl to, kad blizgūs. Ar masyvą tokį blizgų padaro g.gif . Ar nenorėjot ir plautuvės maišytuvo klasikinio pasirinkt?

Papildyta:
Pas mane irgi buvo niuansų dėl tos klasikos dvelksmo - baldai kaip ir klasikiniai, rankenėles jau buvome sendinto aukso besirenką, tik laiku kažkuri forumietė paprotino, kad buitinė taigis moderni bus... O ir maišytuvą jau turėjome modernų nusipirkę doh.gif . Tad pasirinkom rankenėles sendinto sidabro - lyg ir klasikinės, bet griežtesnių formų. Tiesa, dar ne visos susuktos, nes kai kurių atspalviai skyrės, tai grąžinau pakeitimui.

O ataskaita šiandienai tokia: virtuve pilnai naudojuos - užsidėjom laikiną stalviršį iš plokštės, granitas turėtų ketvirtadienį/penktadienį atkeliauti thumbup.gif . Rankenėlės dar ne visos susukiotos, jau minėjau kodėl, gartraukio konstrukcijos dar nėra, bet jau užsisakėm, kad pagamintų tas pats virtuvės baldų gamintojas, tik termino dar nepasakė, bet panašu, kad teks palaukti, nes darbais apsikrovęs doh.gif .
Plautuve esu laaaabai patenkinta thumbup.gif . Santechnikas, kai pajunginėjo, klausė, ar jin laikina pas mus... lotuliukas.gif. Jau pripratau prie platesnės indaplovės - iš pradžių buvo keista, nes senoji 450mm buvo labai patogi, o šitoj tik minusus iš pradžių skaičiavau. Bet po truputį susidraugauju su ja. Įrankių stalčiukas man labai patogus - suguldyti juos reikia po vieną tarp laikiklių, bet nenuvargina tas tikrai, o išimti labai parogu thumbup.gif .
Dar vienas gėris - didelis šaldytuvas ir šaldymo dėžė atskirai kitoj patalpoj. Kas turi galimybę ir poreikį - tikrai rekomenduoju taip pasidaryt.
Kol kas tiek 4u.gif
Atsakyti
gal galima daryti sandeliuko pratesima ir ten statyti saldytuva? Nors siaip man jis tiktu tarp langu toj vietoj g.gif:
Beje, plana galite pasitobulinti isikeldama foto i PowerPoint ir naudot kaip trafareta perpiesiant sienas su duotom formom (staciakampiais, juostom), tada juos sugrupuojat ir vualia - naujas patalpos planas su kuriuo galite daryti ka sirdis geidzia thumbup.gif:
Dar pazymekite plane kur nejudinami dalykai (dujos, vanduo) ir kokiu apytiksliu spinduliu galima juos pajudinti wink.gif

aniri89, kaip kazkas siule pasideliokit ant dabartinio stalvirsio knygu ar ko ir pasibandykite koks aukstis abiems patogus. Tarpas tures priklausyti nuo to, kiek pati noresite pasiekti kabinamose spintelese. Jei paciai uzteks tik apatiniu lentynu, didesnis diapazonas kur galima kabinti, jei norite daugiau pasiekti, limitai grieztesni. Del to, kad spinteles iki lubu, velgi priklauso nuo poreikiu kiek reikia pasidejimo vietos, koks bendras dizainas ir koks bendras patalpos dydis, ar ji sviesi, vizualiai didele ir t.t.

Juodai - sveika sugrizus i virtuvininkiu gretas group.gif: Lauksim daugiau foto ir daugiau atsiliepimu thumbup.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 10 rugsėjo 2013 - 14:33
QUOTE(Ajste @ 2013 09 10, 14:49)
aniri89,

Mano klausimai buvo tokie:
Kokio aukščio daryti spinteles pakabinamas (noriu jų iki lubų)
Kokiame aukštyje daryti stalviršį
Ir kokį daryti tarpą.

Virtuvės aukštis 265 cm.

Atsiprašau, jei suklaidinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 09 10, 15:20)
gal galima daryti sandeliuko pratesima ir ten statyti saldytuva? Nors siaip man jis tiktu tarp langu toj vietoj g.gif:
Beje, plana galite pasitobulinti isikeldama foto i PowerPoint ir naudot kaip trafareta perpiesiant sienas su duotom formom (staciakampiais, juostom), tada juos sugrupuojat ir vualia - naujas patalpos planas su kuriuo galite daryti ka sirdis geidzia thumbup.gif:
Dar pazymekite plane kur nejudinami dalykai (dujos, vanduo) ir kokiu apytiksliu spinduliu galima juos pajudinti wink.gif

aha aha, parsisiunčiau šiandien powerpointą, atidariau ir uždariau, nežinau, ką ten su juo daryt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 25, 23:00)
Juodai........ Nu WAAAAAAAAAUUUUUUU bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif aš irgi ne klasikos mėgėja, bet..... WAAAAAAUUUUU!!!!!!!! wub.gif

Ačiū Gabby_jz/B] 4u.gif

QUOTE(aiduke @ 2013 08 26, 16:06)
Juodai,pasakisko grozio virtuve 4u.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ačiū [B]Aiduke
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2013 09 10, 15:22)
Mano klausimai buvo tokie:
Kokio aukščio daryti spinteles pakabinamas (noriu jų iki lubų)
Kokiame aukštyje daryti stalviršį
Ir kokį daryti tarpą.

Virtuvės aukštis 265 cm.

Atsiprašau, jei suklaidinau  4u.gif

Ar yra galimybe tiesiai ant sienos pasipiesti su kreida: kur pakabinama spintele kabėtų ir matysit, ar jums patogu bus pasiekti.

Pas mane dabartineje virtuveje tarpas buvo 50 cm, tai man pats tas, as 165 cm ugio. Bet aukstis buvo ne iki lubu, ir tai virsutinei lentynelei pasiekti jau reikedavo pasilipti ant taburetes biggrin.gif
Dabar galvoju virsutines daryti iki lubų, tai gal reikes isigyti kopetėles g.gif
Atsakyti
Vuo bigsmile.gif Naujakurė pargrįžo thumbup.gif Smagu matyt 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Granitas ne pas mane namie buvo, o pas akmenorių mūsų laukė biggrin.gif Kaip tik praeitą savaitę rado naujus namus ax.gif Kitaip tariant jau įvaikintas lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas dėjotės medinį stalviršį? Kokie pliusai minusai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 09 10, 13:28)
aha aha, parsisiunčiau šiandien powerpointą, atidariau ir uždariau, nežinau, ką ten su juo daryt  doh.gif  biggrin.gif

As kai gan daznai naudoju PP, tai man net i galva nesove, kad gali kas nemoket juo naudotis doh.gif Jei norite, galiu pabandyt paaiskint konkreciai ka daryt, pe az 4u.gif

QUOTE(JViktorija @ 2013 09 10, 14:11)
Gal kas dėjotės medinį stalviršį? Kokie pliusai minusai?  4u.gif

Mes dejomes. Dar tik nelabai naudojomes. Pliusai, kuriuos jau galiu papasakoti tokie: grazus ir siltas (subjektyvi asmeniska nuomone), galima koreguoti vietoj (meistrai nors ir uztruko, bet kiek galejo ispjauste pagal sienos gumbus; tokia pat savybe turi ir laminatai). Minusai - kai sumontuoja neuztenka nuvalyti ir jau naudotis, reikia isaliejuoti (musu aliejus buvo paliktas dziuti pernakt, pagal gamintojo nurodymus), kad 5gytu atsparumo dregmei ir demems, procedura reikia kartoti karta metuose arba esant reikalui (manau apie plautuve dazniau patepsim), medis yra palyginus minkstas darinys, todel greiciau matysis ibrezimai, ilinkimai ir t.t., valant reikes siek tiek atsargiau su valikliais, kad nenusiplautu aliejai ir nepasizeistu medis. Kol kas tiek 4u.gif
Atsakyti