Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Ajste @ 2013 09 09, 13:50)
Priminkite prašau ar baldus pirksit standartinius ar gaminsitės?  4u.gif  Jei gaminsitės, tai manau viršuj bus trys spintelės nuo sienos iki sienos?
Kiek darbastalio/darbo zonos turite dabar? Kiek rakandų nuolat ant jo stovi (arbatinukas, skrudintuvas ir t.t.?) Ir kiek reikia spintelių pasidėjimui? Jei daug ką galite dėti į sandėliuką, tuomet prie šaldytuvo statyčiau indaplovę (jei santechnika leidžia) ir būtų apie 60 cm pasidėjimo toj pusėj. Na nebent spinteles darysite iki sienos. Ir dar pasigalvočiau ar pasidėjimas patogiau arčiau nuo sandėliuko ar priešais plautuvę  g.gif
Dėl to, kad kaitlentė taip arti prie sienos tai nesijaudinčiau. Super patogu nebus, bet jei kitų pasirinkimo galimybių nėra, tai nėra. Manau jei dėsite tokią kaitlentę kaip ir vaizdelyje, bus šiek tiek atitraukta nuo sienos. Plius ir taip dėl montavimo plonybių turi būti keli cm darbastalio, kad įleisti kaitlentę gražiai, taigi bent 10 cm, manau bus nuo sienos iki kur prasideda degimo skylės (ar kaip jos vadinasi)  ax.gif
Bendrai, tai aš bandyčiau L virtuvę, užsuktą prie lango. Padaugėtų ir darbastalio ir pasidėjimo  thumbup.gif
Ir paskutinis paįvairinimas, galima daryti atlenkiamą ar ištraukiamą darbastalį tiems laikams kai reikia daugiau vietos pjaustymams ir pasidėjimams.

manau, gaminsim, kad man ten viską gerai sutalpintų. o spintelės viršuj negali būt nuo sienos iki sienos, kadangi ten langas net giliau, nei siena, ten toks kaip užlenkimas gaunas doh.gif todėl prie lango ir nekabinau spintelės.
kiek darbastalio turiu dabar? daug. BET jis visas apkrautas doh.gif man vyras ir sako, tu pasižiūrėk ir pagalvok, ar tau tikrai jo daug reik, nes kuo daugiau, tuo labiau apkrautas. pas mane pastoviai taip doh.gif na arbatinuką laikau dabar, bet planuojam pereit prie kaičiamo ant dujinės, tai jis kaip ir atkristų. visokie skrudintuvai ir pan, pas mane įkišti giliai, nestovi ant spintelių, nes nenaudojami kasdien. o visus daiktus, kurie dabar apkrauti pas mane, planuoju kišt į sandėliuką ir taip išspręst tą apkuitimo problemą. tikiuosi biggrin.gif
o vat dėl tos L formos išdėstymo ir šio, kur dabar įmečiau ir nebežinau. anksčiau gi ir buvau susiplanavus L formą, bet vat parodė man šį variantą ir jis man patiko, kita vertus jis man patiko dėl to, kad ten buvo saloje kaitlentė. bet kadangi jos nebegalima ten įtaisyt, tai... nebežinau, žinokit. mėtaus, kaip išprotėjus doh.gif taip noris padaryt nerealiai patogiai ir talpiai, kad nors nusišauk doh.gif smile.gif
Atsakyti
Teka, o pas jus ten aukšta siena kur šaldytuvas ir spintelė? g.gif Kažkaip vadinat "sala", tai įsivaizduoju, kad viskas ten atvira g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 09 09, 14:32)
Teka, o pas jus ten aukšta siena kur šaldytuvas ir spintelė? g.gif Kažkaip vadinat "sala", tai įsivaizduoju, kad viskas ten atvira g.gif

ten sienos išvis nėra, aš ją noriu dėt, kad šaldytuvas nesimatytų, nes daugiau nėra, kur jo kišt. o sala buvo šiame variante user posted image
Atsakyti
Mano supratimu, jei prie sienos, tai jau nebe sala. Tai būtų virtuvė paraleliai išdėstytose juostose g.gif
Teka, daryčiau L virtuvę, manau ir erdvė gražiau išsiplanuotų ir patogiau būtų blush2.gif
O dėl pasidėjimų, pvz pas mus kombainas visad ant darbastalio, nes pabostų traukyti kas antrą dieną (naudojam padažų gamybai, kokteiliams ir t.t.), kavos aparatas, arbatinukas, grilis (nežinau ar iš tikro taip vadinasi, bet toks elektrinis aparatas, panašus į sumuštininę, tik skirtas labiau mėsai, na gal suprasit), duonos skrudintuvas (iš bėdos šitą galima slėpt), peilių laikiklis, aliejai ir prieskonių karuselė (plius dar keli prieskonių buteliukai) ax.gif Tai vat kokie pas mus apkrovimai ir visko reikia doh.gif Na dabar tik su prieskoniais susitvarkysim ir peilius bandysiu apgyvendint tik jiems skirtame stalčiuje, visa kita toliau gyvens ant stalviršio. Čia jau jums spręsti ar tie apsikrovimai tik dėl to, kad yra kur ar jie tikrai sutaupo kasdienį (ar šiaip dažną) kažkokio prietaiso nešiojimą iš vieno galo į kitą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 09 09, 15:05)
Mano supratimu, jei prie sienos, tai jau nebe sala. Tai būtų virtuvė paraleliai išdėstytose juostose  g.gif
Teka, daryčiau L virtuvę, manau ir erdvė gražiau išsiplanuotų ir patogiau būtų  blush2.gif
O dėl pasidėjimų, pvz pas mus kombainas visad ant darbastalio, nes pabostų traukyti kas antrą dieną (naudojam padažų gamybai, kokteiliams ir t.t.), kavos aparatas, arbatinukas, grilis (nežinau ar iš tikro taip vadinasi, bet toks elektrinis aparatas, panašus į sumuštininę, tik skirtas labiau mėsai, na gal suprasit), duonos skrudintuvas (iš bėdos šitą galima slėpt), peilių laikiklis, aliejai ir prieskonių karuselė (plius dar keli prieskonių buteliukai)  ax.gif  Tai vat kokie pas mus apkrovimai ir visko reikia  doh.gif  Na dabar tik su prieskoniais susitvarkysim ir peilius bandysiu apgyvendint tik jiems skirtame stalčiuje, visa kita toliau gyvens ant stalviršio. Čia jau jums spręsti ar tie apsikrovimai tik dėl to, kad yra kur ar jie tikrai sutaupo kasdienį (ar šiaip dažną) kažkokio prietaiso nešiojimą iš vieno galo į kitą  doh.gif

na taip taip, suprantu, kas yra sala, ji ir būtų be sienos. na žo. tai sakot L būtų patogiau? g.gif o kur man šaldytuvą gražiai įpaišyt? nu nesipaišo jis man niekur doh.gif
Atsakyti
Padariau lengvą korekciją biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 09 09, 15:32)
Padariau lengvą korekciją biggrin.gif

šiaip sienų ten nėra, čia visokie paišytojai jų pripaišė biggrin.gif bet pvz šaldytuvas taip šonu... nu negražu man, man tada noris ir ten kokią sienelę daryt, kad jo nesimatytų..
žodžiu, teks toliau žaistis su programom
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 09 09, 15:54)
šiaip sienų ten nėra, čia visokie paišytojai jų pripaišė biggrin.gif bet pvz šaldytuvas taip šonu... nu negražu man, man tada noris ir ten kokią sienelę daryt, kad jo nesimatytų..
žodžiu, teks toliau žaistis su programom

Tai prieš įkeliant planą reikėjo pratrint tas sienas kurių nėra 4u.gif

Kam ta sienelė? Kaip tik toj vietoj užuolaida uždengs šaldytuvo galą
hihihi.gif
Atsakyti
Hmm... O jei kur dabar viryklė, ten statyt šaldytuvą, tada tarpas, tada viryklė, o plautuvė už užsukimo? Ten kaip suprantu antras langas toj sienoj? Tai šaldytuvo ten nepastumdysi, bet žemas spinteles galima ir prastumdyti/pratęsti ir pan, galiausiai padaryt reikiamo nestandartinio dydžio ax.gif
O kas toj nišoj prie viryklės? g.gif Gal ten galima prasiplėsti biggrin.gif Ar čia toks pereinamas sandėliukas su durim iš dviejų pusių? blush2.gif

Uoj, tikrai įkelkit planą, kur visos esamos/būsimos sienos, o ne pripaišytos 4u.gif
O šaldytuvą uždengti išvis maža bėda, galima montuot baldines sieneles, gipskartonius, širmas statyt, šaldytuvą daryt įmontuojamą....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 09 rugsėjo 2013 - 15:22
QUOTE(Mindija @ 2013 09 09, 16:00)
Tai prieš įkeliant planą reikėjo pratrint tas sienas kurių nėra 4u.gif

Kam ta sienelė? Kaip tik toj vietoj užuolaida uždengs šaldytuvo galą
hihihi.gif

čia buvo seniau svarstytas variantas, todėl ir įkėliau su papaišyta siena. kol kas mes ten galim griaut ir statyt kaip norim, tik riboja durys į koridorių. plano be sienų neturiu, kadangi mums kai braižė visokius išplanavimo variantus, tai ir planai su sugalvotom sienom ir pan, mes darom iš kelių pabraižytų variantų vieną, todėl gal ir sudėtinga jums čia suprast, ko aš noriu ir ką rodau smile.gif aš pabražysiu ant paprasto lapo kaip viskas yra, tada jums parodysiu, gal bus aiškiau ir tikrai geriau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 09 09, 16:19)
Hmm... O jei kur dabar viryklė, ten statyt šaldytuvą, tada tarpas, tada viryklė, o plautuvė už užsukimo? Ten kaip suprantu antras langas toj sienoj? Tai šaldytuvo ten nepastumdysi, bet žemas spinteles galima ir prastumdyti/pratęsti ir pan, galiausiai padaryt reikiamo nestandartinio dydžio  ax.gif
O kas toj nišoj prie viryklės?  g.gif  Gal ten galima prasiplėsti  biggrin.gif  Ar čia toks pereinamas sandėliukas su durim iš dviejų pusių?  blush2.gif

Uoj, tikrai įkelkit planą, kur visos esamos/būsimos sienos, o ne pripaišytos  4u.gif
O šaldytuvą uždengti išvis maža bėda, galima montuot baldines sieneles, gipskartonius, širmas statyt, šaldytuvą daryt įmontuojamą....

jo, paišau kaip tik variantą, kad ten šaldytuvas, bet tada nebėra kur dėt kaitlentės, jei dujų vyras sakė toli negali perkelt. nes jei ten bus šaldytuvas, šalia turi būt kaitlentė arba ant užsukimo. o tada kriauklė toliau... nu nežinau, paišysiuos dar

o ten taip, sandėliukas smile.gif vienos durys iš virtuvės,kitos iš koridoriaus smile.gif
Atsakyti
O jei šaldytuvą daryt po darbastaliu, o šaldiklį sandėliuke? g.gif Arba kaip ir senesniam plane, tik vietoj viryklės statyt šaldytuvą ir ūkinę, o palei sieną panašiai kaip pas Gabby, nuo sienos - viryklė, darbastalis, plautuvė. Arba daryt atviro stiliaus didelę virtuvę su valgomuoju ir statyt tikrą salą? Saloj būtų darbo zona ir tada nėra taip baisiai svarbu, kad tarp plautuvės ir kaitlentės būtų 80 cm atstumas, svarbu užtektų vieto spasidėt puodui ir neužtikštų vanduo plaunant indus ax.gif O gal daryt ilgą virtuvę palei sieną su langais (be jokių pakabinamų spintelių), su užsukimu kaip dabar yra iki sandėliuko. O gal galima įėjimą į sandėliuką daryt ne per vidurį sienos, o toliau (nuotraukoje žemiau)? Žodžiu pasigalvokit kokias sienas galima pertvarkyt ir žiūrėsim kas gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 09 09, 17:10)
O jei šaldytuvą daryt po darbastaliu, o šaldiklį sandėliuke?  g.gif  Arba kaip ir senesniam plane, tik vietoj viryklės statyt šaldytuvą ir ūkinę, o palei sieną panašiai kaip pas Gabby, nuo sienos - viryklė, darbastalis, plautuvė. Arba daryt atviro stiliaus didelę virtuvę su valgomuoju ir statyt tikrą salą? Saloj būtų darbo zona ir tada nėra taip baisiai svarbu, kad tarp plautuvės ir kaitlentės būtų 80 cm atstumas, svarbu užtektų vieto spasidėt puodui ir neužtikštų vanduo plaunant indus  ax.gif  O gal daryt ilgą virtuvę palei sieną su langais (be jokių pakabinamų spintelių), su užsukimu kaip dabar yra iki sandėliuko. O gal galima įėjimą į sandėliuką daryt ne per vidurį sienos, o toliau (nuotraukoje žemiau)? Žodžiu pasigalvokit kokias sienas galima pertvarkyt ir žiūrėsim kas gausis  mirksiukas.gif

ojej, kiek minčių ir idėjų thumbup.gif eisiu braižyt, kai tik rasiu laisvą min
Atsakyti