QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 31, 09:21)
Apatinėje priekinėje stalviršio dalyje yra toks griovelis, aplietes lyg ir silikonu. Mintis tokia: jeigu koks lašas kitas nubėgs vandens nuo stalviršio, tai turi patekti į tą griovelį ir išgaruoti arba nuvarvėti per fasadą ant grindų, o ne po stalviršiu į spintelės vidų. Taigi, tas griovelis turi būti dar prieš dureles.
Paskaičiuokime. Stalviršis yra 60 cm pločio. Jau uždarius dureles turi dar truputi likti dėl to griovelio ir dėl geresnio vaizdo. Aš darau 16 - 20 mm. Durelės užima dar 18 mm ir tarpelis tarp durelių ir spintelės dar 2 mm. Taigi 16+18+2=36. Spintelės gylis 560 ir dar nugarėlė 4 mm.
Painu? Gerai, paprsčiau. Spintelės vidaus gylis yra 56 cm, standartiniai bėgeliai būna 500 ir 550. Nesu matęs, kad kas nors dėtų 550 bėgelius, nors ten jie gal ir tilptų, bet pvz. aš spinteles tvirtai prisuku prie sienos, tad man už stalčiaus dar reikalinga erdvė spintelių tvirtinimo elementams.
Aš taip užklausiau, nes mūsų vienas siena apie 530 gylio, tagi spinteles reikės trumpinti atitinkamai. O ir stalčiai yra prie tos sienos. Jie yra metaboksai (jei teisingai vadinu stalčius metaliniais kraštais?) apie 500. Dar viska persimatuosiu
Tai ir galvoju ar prasisuksim nepjaudami stalčių ir bėgelių. Beje, net tos spntelės, kurios yra su galine panele, viršus atviras per stalčiaus plotį. O apie griovelį nieko nežinau, jei jis stalviršyje bus tai bus, bet neteko užstebėt tokio dalyko
Arba nesupratau kam reikalingas ir iškart užmiršau
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 31, 10:45)
Įprasti lankstai yra 107 laipsnių. Truputi plačiau atsidaro 120 laipsnių. Kai kuriais atvejais reikia ir maksimaliai atsidarančių lankstų. Tam yra 170 laipsnių lankstai. Nereikia tokių lankstų kaišioti visur, bet dėti tik ten, kur iš tiesų kitaip be jų bus blogai. Minusai: jie daug brangesni už eilinius lankstus ir yra gana gremėzdiški.
Įdedu savo vienos iš paskutinių darytų virtuvių indų džiovyklos su tokiomis durelėmis nuotrauką. Čia durelės plačios, tad atidarius dureles su paprastais lankstais jos išsikštų ir trukdytų. Tad šioje vietoje šie 170 laipsnių lankstai tikrai reikalingi.
Aš maniau įprasti 90+pora laipsnių. Vėlgi užklausiau, nes turėsiu porą 500tinių, įdomu ir aktualu kaip išvengti jogos virtuvėj kai tos durelės atidarytos. Kaina, tai suprantama, nebaisu tas (nebent dabar pasakysit, kad normalūs kainuoja 10kart daugiau nei standartinai 120 laipsnių
), dėtume ( o gal ir dėsim) ne visur, tik prie didesnių durelių. Kad būtų gremėzdiški iš nuotraukos nesimato.
Jei nesupyksite, tai pabūsiu bjauri boba ir pakritikuosiu, kad šitoj foto orkaitė su kaitlente baisiai arti viena kitos, o rankenėlės nesulygiuotos (aš asmeniškai būčiau darius rankenėlę ant imituoto stalčiaus (jei galima tai ir patį stalčių)), o didijį stalčių (spėju, kad stalčius) su atmetimu ir gal visai be rankenėlės
O mes šiandien jau viską virtuvėj išlupom, liko tik neįmontuojama viryklė ir spintelė su plautuve. Duru stakta taip pat iškeliavo anapilin. Bardakas namie žiaurus
Bet ir progresas po truputi matosi
Pafotografavau kiek spėjau, kada įmesiu į virtuvės albumėlį, galėsit kartu pasidžiaugt
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.