Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(airise @ 2013 08 30, 13:43)
Linksmai kalbat, pasijuokiau gerai lotuliukas.gif

O palikus gartraukius šone, kokia indukcine geriau -su rėmeliu ar be jo. parduotuvėj siūlo su rėmeliu .

Kažkaip parodyčiau savo virtuves projektuką, bet neišeina, meistras atsiunte su keliais puslapiais , tai nežinau kaip galima įkelt.

Atsiųskit man į paštą mirksiukas.gif Sukelsiu čia 4u.gif diana0896 @ gmail.com
Atsakyti
Dėl sienų lupimo. Jeigu tai seni nutrupėję aliejinai dažai. Juos gramdėm visame bute. nei fenas, nei fairy nei spec. gremžtukas nepadėjo. Dirbom su špakliuote ir plaktuku. Plaktuku padaužus nutrupa, o po to greitai su špakliuote prabrauki ir jie nukrenta, bet kai reikia tai daryti visoms sienoms tai yra ilgas ir nuobodus darbas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2013 08 30, 11:43)
O palikus gartraukius šone, kokia indukcine geriau -su rėmeliu ar be jo. parduotuvėj siūlo su rėmeliu .

Geriau ta, kuri veikia geriau ir kišenės neprakiudo mirksiukas.gif Gražiau... man ir taip ir taip gražu, priklausomai nuo bendro vaizdo. Vat kokiam moderne geriau be rėmelio, kaip aš įsivaizduoju, o klasikoj rėmelis nieko blogo 4u.gif Jei norit apie funkcionalumą ką sužinot, tai mačiau kaitlenčių temą prie Pirkinių, Prekių ir Nuolaidų wink.gif

QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 08 30, 12:19)
Dėl sienų lupimo. Jeigu tai seni nutrupėję aliejinai dažai. Juos gramdėm visame bute. nei fenas, nei fairy nei spec. gremžtukas nepadėjo. Dirbom su špakliuote ir plaktuku. Plaktuku padaužus nutrupa, o po to greitai su špakliuote prabrauki ir jie nukrenta, bet kai reikia tai daryti visoms sienoms tai yra ilgas ir nuobodus darbas  doh.gif

Dažai seni, bet nenutrupėję, tokie prie minkštesnių, kibūs. Su tapetais gražiai vientisa tokia plėvele nusilupa ax.gif Bet čia ant kitos sienos... O kaitint galvojau su spec garintvų, kurį naudojam tapetam. Ten ir temperatūra gerokai aukštesnė negu feno ir dar drėgmė nuo garų. Kiti dažai vietom atšokinėjo nuo šito dalyko, šiti zarazos nežinau ką darys. Tik vat nesinori palikt drėgnos sienos pirmadieniui, paskui tinkuotojui darbas apsunks... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 30, 12:49)
Nevažiuosim, tai nevažiuosim  biggrin.gif
Na tai aptariam, man pvz aktualu kiek būtina palikti vietos už stalčiaus? Na jei darbastalis 60, tai stalčius kokio gylio? Ar turi būti 60-stalčiaus veidas-pora mm, kad nebūtų lygiai su stalviršio kraštu? Ar reik ir gale palikti kažkiek? Ir kaip ten su lankstais, kur daugiau kaip 90 laipsnių kampu atsidaro? Kokie pliusai ar minusai?

Apatinėje priekinėje stalviršio dalyje yra toks griovelis, aplietes lyg ir silikonu. Mintis tokia: jeigu koks lašas kitas nubėgs vandens nuo stalviršio, tai turi patekti į tą griovelį ir išgaruoti arba nuvarvėti per fasadą ant grindų, o ne po stalviršiu į spintelės vidų. Taigi, tas griovelis turi būti dar prieš dureles.
Paskaičiuokime. Stalviršis yra 60 cm pločio. Jau uždarius dureles turi dar truputi likti dėl to griovelio ir dėl geresnio vaizdo. Aš darau 16 - 20 mm. Durelės užima dar 18 mm ir tarpelis tarp durelių ir spintelės dar 2 mm. Taigi 16+18+2=36. Spintelės gylis 560 ir dar nugarėlė 4 mm.
Painu? Gerai, paprsčiau. Spintelės vidaus gylis yra 56 cm, standartiniai bėgeliai būna 500 ir 550. Nesu matęs, kad kas nors dėtų 550 bėgelius, nors ten jie gal ir tilptų, bet pvz. aš spinteles tvirtai prisuku prie sienos, tad man už stalčiaus dar reikalinga erdvė spintelių tvirtinimo elementams. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 30, 12:49)
Nevažiuosim, tai nevažiuosim  biggrin.gif
Ir kaip ten su lankstais, kur daugiau kaip 90 laipsnių kampu atsidaro? Kokie pliusai ar minusai?

Įprasti lankstai yra 107 laipsnių. Truputi plačiau atsidaro 120 laipsnių. Kai kuriais atvejais reikia ir maksimaliai atsidarančių lankstų. Tam yra 170 laipsnių lankstai. Nereikia tokių lankstų kaišioti visur, bet dėti tik ten, kur iš tiesų kitaip be jų bus blogai. Minusai: jie daug brangesni už eilinius lankstus ir yra gana gremėzdiški.
Įdedu savo vienos iš paskutinių darytų virtuvių indų džiovyklos su tokiomis durelėmis nuotrauką. Čia durelės plačios, tad atidarius dureles su paprastais lankstais jos išsikštų ir trukdytų. Tad šioje vietoje šie 170 laipsnių lankstai tikrai reikalingi. smile.gif

user posted image

Atsakyti
Mažų virtuvių idėjos

Dešimtukas norėjau paklausti kiek realus yra šitas gartraukio sprendimo būdas dujinei kaitlentei? Montavimas. Gal tada galima daryti jį, kad ir 70 cm aukštyje (spintelės būtų 50 cm aukštyje) , bet tą panelę tiesiog padaryti 20 cm aukščio, o viršutinę spintelę, kad negadinti vaizdo parinkti atidarymo būdą atmetimo principu? Ar jau čia iš fantazijų srities? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 31, 09:21)
Apatinėje priekinėje stalviršio dalyje yra toks griovelis, aplietes lyg ir silikonu. Mintis tokia: jeigu koks lašas kitas nubėgs vandens nuo stalviršio, tai turi patekti į tą griovelį ir išgaruoti arba nuvarvėti per fasadą ant grindų, o ne po stalviršiu į spintelės vidų. Taigi, tas griovelis turi būti dar prieš dureles.
Paskaičiuokime. Stalviršis yra 60 cm pločio. Jau uždarius dureles turi dar truputi likti dėl to griovelio ir dėl geresnio vaizdo. Aš darau 16 - 20 mm. Durelės užima dar 18 mm ir tarpelis tarp durelių ir spintelės dar 2 mm. Taigi 16+18+2=36. Spintelės gylis 560 ir dar nugarėlė 4 mm.
Painu? Gerai, paprsčiau. Spintelės vidaus gylis yra 56 cm, standartiniai bėgeliai būna 500 ir 550. Nesu matęs, kad kas nors dėtų 550 bėgelius, nors ten jie gal ir tilptų, bet pvz. aš spinteles tvirtai prisuku prie sienos, tad man už stalčiaus dar reikalinga erdvė spintelių tvirtinimo elementams.  smile.gif

Aš taip užklausiau, nes mūsų vienas siena apie 530 gylio, tagi spinteles reikės trumpinti atitinkamai. O ir stalčiai yra prie tos sienos. Jie yra metaboksai (jei teisingai vadinu stalčius metaliniais kraštais?) apie 500. Dar viska persimatuosiu ax.gif Tai ir galvoju ar prasisuksim nepjaudami stalčių ir bėgelių. Beje, net tos spntelės, kurios yra su galine panele, viršus atviras per stalčiaus plotį. O apie griovelį nieko nežinau, jei jis stalviršyje bus tai bus, bet neteko užstebėt tokio dalyko g.gif Arba nesupratau kam reikalingas ir iškart užmiršau lotuliukas.gif

QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 31, 10:45)
Įprasti lankstai yra 107 laipsnių. Truputi plačiau atsidaro 120 laipsnių. Kai kuriais atvejais reikia ir maksimaliai atsidarančių lankstų. Tam yra 170 laipsnių lankstai. Nereikia tokių lankstų kaišioti visur, bet dėti tik ten, kur iš tiesų kitaip be jų bus blogai. Minusai: jie daug brangesni už eilinius lankstus ir yra gana gremėzdiški.
Įdedu savo vienos iš paskutinių darytų virtuvių indų džiovyklos su tokiomis durelėmis nuotrauką. Čia durelės plačios, tad atidarius dureles su paprastais lankstais jos išsikštų ir trukdytų. Tad šioje vietoje šie 170 laipsnių lankstai tikrai reikalingi.  smile.gif

Aš maniau įprasti 90+pora laipsnių. Vėlgi užklausiau, nes turėsiu porą 500tinių, įdomu ir aktualu kaip išvengti jogos virtuvėj kai tos durelės atidarytos. Kaina, tai suprantama, nebaisu tas (nebent dabar pasakysit, kad normalūs kainuoja 10kart daugiau nei standartinai 120 laipsnių verysad.gif ), dėtume ( o gal ir dėsim) ne visur, tik prie didesnių durelių. Kad būtų gremėzdiški iš nuotraukos nesimato.
Jei nesupyksite, tai pabūsiu bjauri boba ir pakritikuosiu, kad šitoj foto orkaitė su kaitlente baisiai arti viena kitos, o rankenėlės nesulygiuotos (aš asmeniškai būčiau darius rankenėlę ant imituoto stalčiaus (jei galima tai ir patį stalčių)), o didijį stalčių (spėju, kad stalčius) su atmetimu ir gal visai be rankenėlės g.gif

O mes šiandien jau viską virtuvėj išlupom, liko tik neįmontuojama viryklė ir spintelė su plautuve. Duru stakta taip pat iškeliavo anapilin. Bardakas namie žiaurus doh.gif Bet ir progresas po truputi matosi thumbup.gif Pafotografavau kiek spėjau, kada įmesiu į virtuvės albumėlį, galėsit kartu pasidžiaugt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 31, 12:45)
Įdedu savo vienos iš paskutinių darytų virtuvių indų džiovyklos su tokiomis durelėmis nuotrauką. Čia durelės plačios, tad atidarius dureles su paprastais lankstais jos išsikštų ir trukdytų. Tad šioje vietoje šie 170 laipsnių lankstai tikrai reikalingi.  smile.gif

Ar galima pakeisti jau esamus paprastai atidaromus lankstus į šiuos? Ir kokia jų kaina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 01 rugsėjo 2013 - 07:32
QUOTE(Ajste @ 2013 09 01, 01:24)
Aš taip užklausiau, nes mūsų vienas siena apie 530 gylio....
Aš maniau įprasti 90+pora laipsnių. Vėlgi užklausiau, nes turėsiu porą 500tinių, įdomu ir aktualu kaip išvengti jogos virtuvėj kai tos durelės atidarytos. Kaina, tai suprantama, nebaisu tas (nebent dabar pasakysit, kad normalūs kainuoja 10kart daugiau nei standartinai 120 laipsnių  verysad.gif ), dėtume ( o gal ir dėsim) ne visur, tik prie didesnių durelių. Kad būtų gremėzdiški iš nuotraukos nesimato.

Jei nesupyksite, tai pabūsiu bjauri boba ir pakritikuosiu, kad šitoj foto orkaitė su kaitlente baisiai arti viena kitos, o rankenėlės nesulygiuotos...

Spintelės gylis 530 ar stalviršio gylis 530 ? Jeigu stalviršio, tai 500 stalčiai netilps.

Lansktų gremėzdiškumo nesimato, nes atidarytoms durelėms jie išsitiesę. Gremėzdiški kai durelės užsidaro, tai jie užima vietos. Raikia į tai atsižvelgti projektuojant spintelę. Kainuoja keliolika litų vienas, plius stabdžiukai.

Nesupyksiu, na bet tikrai bjauri boba... lotuliukas.gif Nuotraukoje tik menka dalis virtuvės matosi, o ji didžiulė, virš 5 m. Viskas ten gerai surikiuota. Nesvarstysim čia jos dizaino, ne tam nuotrauka įdėta buvo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 01 rugsėjo 2013 - 09:30
QUOTE(irisas @ 2013 09 01, 07:31)
Ar galima pakeisti jau esamus paprastai atidaromus lankstus į šiuos? Ir kokia jų kaina?

Galima, bet reikia apžiūrėti ir įvertinti konkrečią spintelę. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rokoko Mūza @ 2013 08 31, 21:49)
Mažų virtuvių idėjos

Dešimtukas norėjau paklausti kiek realus yra šitas gartraukio sprendimo būdas dujinei kaitlentei? Montavimas. Gal tada galima daryti jį, kad ir 70 cm aukštyje (spintelės būtų 50 cm aukštyje) , bet tą panelę tiesiog padaryti 20 cm aukščio, o viršutinę spintelę, kad negadinti vaizdo parinkti atidarymo būdą atmetimo principu? Ar jau čia iš fantazijų srities?  ax.gif

Galima ir toki dėti, kodėlgi ne. Reikia žiūrėti instrukcijoje kokį tarpą iki dujinės kaitlentės rekomenduoja gartraukio gamintojas, nes gali būti ir ne 70 cm. Fasadas kaip ir kitų spintelių, o tokiais atvejais reikia sureguliuoti fasadų turpelius ir, kad uždarius fasadaus jie būtų vienodame gylyje su kitais fasadais. Man atrodo kažkiek sudėtingiau nei įprasta metalinė panelė. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 01 rugsėjo 2013 - 10:02
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 09 01, 08:20)
Spintelės gylis 530 ar stalviršio gylis 530 ? Jeigu stalviršio, tai 500 stalčiai netilps.

Lansktų gremėzdiškumo nesimato, nes atidarytoms durelėms jie išsitiesę. Gremėzdiški kai durelės užsidaro, tai jie užima vietos. Raikia į tai atsižvelgti projektuojant spintelę. Kainuoja keliolika litų vienas, plius stabdžiukai.

Nesupyksiu, na bet tikrai bjauri boba...  lotuliukas.gif Nuotraukoje tik menka dalis virtuvės matosi, o ji didžiulė, virš 5 m. Viskas ten gerai surikiuota. Nesvarstysim čia jos dizaino, ne tam nuotrauka įdėta buvo.  smile.gif

Sienos ir tuo pačiu stalviršio 4u.gif Na, dar bandysim koki cm išspaust daugiau iš tos sienos, bet galiausiai viskas priklausys nuo meistrų kaip jie viską įmontuos ax.gif
Na, čia jau priklausys nuo to kas svarbiau - ar kelim mm prarasti lankstui ar guzai ant kaktos/jogos pratimai apeinant stipriai išsikišusias dureles. Pvz mum, jei apačia vos 530, tai durelės jau super išsikišusios doh.gif

Toliau būsiu bjauri, bet ir temos sumetimais, nes dažnai kalbam, kad negerai plautuvė su kaitlente taip arti viena kitos, taigi jei sakot, kad virtuvės daug, juo labiau man atrodo absurdas palikti tokį tarpelį tarp šių dviejų dalykų doh.gif Nors aišku, Jūs geriau žinote situaciją, gal ten kokių super rimtų priežasčių buvo būtent tokiam sprendimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 09 01, 13:58)
Toliau būsiu bjauri, bet ir temos sumetimais, nes dažnai kalbam, kad negerai plautuvė su kaitlente taip arti viena kitos, taigi jei sakot, kad virtuvės daug, juo labiau man atrodo absurdas palikti tokį tarpelį tarp šių dviejų dalykų  doh.gif  Nors aišku, Jūs geriau žinote situaciją, gal ten kokių super rimtų priežasčių buvo būtent tokiam sprendimui  4u.gif

Tai jau tikrai kad.... ax.gif

O jūs Dešimtuk, prieš priimant užsakymą, atsiųskit mums užsakovus konsultacijai nail.gif
Atsakyti