Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Ajste @ 2013 08 28, 12:58)
Jei praktiškai gaunasi per sunkios, tuomet 70 ir 3 po 80. Bet kokiu atveju, viršus gražiai išsidalina ir nebūtina lygiuot su apačia.

Na jei jau nelygiuot su apačia, tai aš vis tik mąstyčiau, kaip viryklę stumt, kad išeitų vuršuj tik trys po 103cm ax.gif Kad mažiau linijų, jei jau nelygiuojama biggrin.gif Nes jei apačioj 5, viršuj 4 blokai, tai tos linijos lyg ir prasislenka visur, o kai viršuj tokios ilgos ir tik 3, tai kažkaip kaip atskira opera, bent jau man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabby_jz: 28 rugpjūčio 2013 - 20:32
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 28, 19:27)
Na jei jau nelygiuot su apačia, tai aš vis tik mąstyčiau, kaip viryklę stumt, kad išeitų vuršuj tik trys po 103cm ax.gif Kad mažiau linijų, jei jau nelygiuojama biggrin.gif Nes jei apačioj 5, viršuj 4 blokai, tai tos linijos lyg ir prasislenka visur, o kai viršuj tokios ilgos ir tik 3, tai kažkaip kaip atskira opera, bent jau man biggrin.gif

Tai va, kad as neturiu patirties ir nezinau ar metrines ir daugiau dvieju daliu pakeliamos dureles nera per sunkios lankstams g.gif: jei tinka, tai valio. Lieka tik aiskintis su kaitlentes stumdymu. Savaime zinoma, kad i desine nestumsi, sumazeja darbo plotas. O kiek stumt i kaire? Jei palikt kaip pas jumi, 12 cm (jei gerai pamenu), tada apacioj ta juosta lieka visai nenaudotina ir viskas ok. Jei palikt didesni tarpa iki sienos, reik palikt tiek, kad kazka apacioj imontuot ir tada arba kargiukas arba spintuke. Naudingai spintukei, sakyciau reiktu minimum 40 cm g.gif: Ar tiek uztenka, kad gartraukis butu i tema? Virsuj butu 50 cm, tai man regis nelabai, nes gartraukis apie 60, tai 50+60=110, o reik max 103. Ar jau i pievas nusiskaiciavau? ax.gif
Atsakyti
Vėl davėt man peno apmąstymams biggrin.gif Ačiū 4u.gif
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 28, 08:35)
Beje, o kiek cm iki radiatoriaus yra nuo baldų?

Iki radiatoriaus 36 cm. Tai beveik kaip pas jus. O kiek įprastai atsidaro stalčiai?

QUOTE(Mindija @ 2013 08 28, 09:13)
Jei patraukt orkaitę, gaunasi kažkas tokio g.gif

Gal ir neblogai. Tada tą 30 reikėtų kargo daryt. Šiaip neplanavau jų, nors nesu iš esmės prieš kargo nusiteikusi.

Jei ūkinę darytumėte ne tarp sienos ir šaldytuvo, o už šaldytuvo (t.y. šaldytuvas tarp sienos ir ūkinės), tuomet yra galimybė priėjimą į spintą daryti ten, kur skaitytųsi šonas. Taip net turint siauresnę ūkinę nereikėtų kargo, kad būtų geras priėjimas  mirksiukas.gif Aišku, priklausys nuo to kaip sustatytas stalas ir kėdės.

Ūkinę daryčiau tarp sienos ir šaldytuvo. Dabar mūsų šaldytuvas apsuktas ir būtent taip ir darinėjasi, kaip Midnijos paveiksliuke. Anksčiau darinėjosi taip, kad šaldytuvo turinys žiūrėjo į kriauklės pusė (nežinau, kaip čia aiškiai išsireikšti biggrin.gif ), tai būdavo šiek tiek nepatogu, nes šaldytuvo durelės buvo šalia virtuvės durų. Tai jei vienas kažką traukia iš šaldytuvo, kitas negali praeiti į/iš virtuvės. Jei darytumėm pagal Midnijos paveiksliuką, tektų grąžinti (atsukti) šaldytuvą į nelabai patogią padėtį.
Stalo apsukti nenorime, nes pasimatavom, kad tada ankšta suktis prie virtuvinio, nepatogu ant tolimiausios kėdės atsisėst ir radiatorius užsidengia, tai gal šilumos mažiau prispinduliuotų g.gif
Žodžiu dabar vaizdelis toks. Tai šaldytuvą stumčiau link stalo, o tarpe tarp jo ir sienos būtų ūkinė spinta. Jai maksimum galiu skirti 50 cm pločio. Nors geriau būtų kokie 45 cm.
user posted image
Dėl viršaus, galima daryti kaip Mindijos piešinuke arba palikti 70 spintelę (su vizualiu skėlimu, kad suvienodint su didesnėm) ir dvi po 120. Jei nėra per ilgos tokios? Jei praktiškai gaunasi per sunkios, tuomet 70 ir 3 po 80. Bet kokiu atveju, viršus gražiai išsidalina ir nebūtina lygiuot su apačia. Virtuvė nėra tokia didelė, kad labai matytųsi sulygiavimai  ax.gif  Rankenėles dėt tik apatinėms, o viršutines su atmetimu. Arba visai be rankenėlių ir apatinę eilę arba su atmetimu arba su prailginta plokšte, kad užkišus pirštus keltųsi. Tokiu atveju nereikės viryklės ir gartraukio stumdyti. Ir orkaitei iš kairės taip pat daryčiau stalčius, jei įmanoma.

Tos 103 cm viršutinės spintelės man tikrai neatrodo prastai ir visai tiktų. Tik baisu, kad baisiai didelės ir mechanizmai ilgai nelaikys. Žinau, kad pagal aprašymą dar ir didesnes galima dėt, bet kažkaip sunku patikėt biggrin.gif Gal kas praktikoje tokias dideles turit/matėt?
Norėčiau, kad dvi žemesnės atsidarytų taip, o pačios viršutinės tiesiog į viršų.
user posted image

O negalima gartraukio per dvi spinteles montuot? Pas mane būtų be išėjimo į ventiliaciją.

O šaldytuvas dabar neįmontuojamas, toks ir liks.

Apačioje nekintami dydžiai yra tik indaplovės ir orkaitės po 60 cm, ir dar tas nelemtas kampas prie palangės 10 cm, o visa kita galima keisti.

Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 28, 22:27)
Tai va, kad as neturiu patirties ir nezinau ar metrines ir daugiau dvieju daliu pakeliamos dureles nera per sunkios lankstams g.gif: jei tinka, tai valio. Lieka tik aiskintis su kaitlentes stumdymu. Savaime zinoma, kad i desine nestumsi, sumazeja darbo plotas. O kiek stumt i kaire? Jei palikt kaip pas jumi, 12 cm (jei gerai pamenu), tada apacioj ta juosta lieka visai nenaudotina ir viskas ok. Jei palikt didesni tarpa iki sienos, reik palikt tiek, kad kazka apacioj imontuot ir tada arba kargiukas arba spintuke. Naudingai spintukei, sakyciau reiktu minimum 40 cm g.gif: Ar tiek uztenka, kad gartraukis butu i tema? Virsuj butu 50 cm, tai man regis nelabai, nes gartraukis apie 60, tai 50+60=110, o reik max 103. Ar jau i pievas nusiskaiciavau? ax.gif

Teisingai skaičiuojat smile.gif Aš visai užsikabinau už gabby_jz minties daryti stalčius iki sienos. Aišku, jie atsidarinėtų tik 36 cm, bet ten į galą dedant kokius retai naudojamus daiktus, pvz puodą plovui, kurį naudoju kokius 2 kartus per metus, tai būtų visai neblogai. Tada kaip ir planavau daryti 3 stalčius, tiksliau 2 stalčius po palange, atsidarančius iki radiatoriaus, o viršutinį ties palange - stalčiaus imitaciją (nesidarinėtų, tiesiog plokštė ten būtų, bet būtų vienodi išmatavimai su kitu stalčių bloku). O viršuje spinteles po 103 cm. Aišku, toks variantas įmanomas tik tada, jei galima gartrauki per dvi spinteles montuot.

user posted image
Atsakyti
Sveikos!
gal galit pasakyt, kas cia per cirkai??? uzsakem virtuve, vakar gaunu laiska, kad pasikeite reikalai su musu HPL sienele. Sieneles parduodamos lapais (kaip supratau, neatpjauna kiek reikia), musu sienelei reikia1/3 lapo, bet pirkti tektu vistiek visa lapa, kuris kainuos 700 lt, o tai reiskia kad ismetam pinigus i bala doh.gif
susinervinau juodai doh.gif
gal kas irgi tokiu naujienu sulauket?
Atsakyti
Pradėjau planuoti savo virtuvę...gal kas galėtų pakomentuoti kuris variantas geresnis, patogesnis ax.gif Būčiau dėkinga už Jūsų komentarus 4u.gif
1 variantas
user posted image
2 variantas
user posted image
Atsakyti
*Emilina*
Jei gamintojui daugiau niekam nereikia tos plokstes, tai logiska, kad jus mokate uz ja visa. As arba keisciau plokste i tokia, kuria baldininkas naudoja dazniau ir skaiciuos tik tiek kiek sunaudos, arba paprasyciau pristatyti plokstes likuti tongue.gif Cia, kad nepasipelnytu is manes neteisingai. O ta plokste pasinaudociau belekur, garaze, sode ar pan.

*Radvileee,
Siaip pirmas variantas atrodo patogesnis. Vienintele detale, del kurios kyla abejoniu, tai saldytuvas netoliese virykles. Ne del karsciu ar ko, tiesiog praktiskai jis turetu buti arciau plautuves g.gif:
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 28, 22:55)
tiksliau 2 stalčius po palange, atsidarančius iki radiatoriaus, o viršutinį ties palange - stalčiaus imitaciją (nesidarinėtų, tiesiog plokštė ten būtų, bet būtų vienodi išmatavimai su kitu stalčių bloku).

O viršuje spinteles po 103 cm. Aišku, toks variantas įmanomas tik tada, jei galima gartrauki per dvi spinteles

O kodėl trečio stalčiuko nedarytumėt? smile.gif Pas mus irgi palangė trukdė, bet tik tiek, kiek ji išsikišus, ir dėjome plokštelę mažą, kam gi prarast visą stalčių? 4u.gif

O dėl gartraukio, manau, viskas įmanoma biggrin.gif Bet gal specai pakomentuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2013 08 29, 08:42)
Pradėjau planuoti savo virtuvę...gal kas galėtų pakomentuoti kuris variantas geresnis, patogesnis  ax.gif Būčiau dėkinga už Jūsų komentarus  4u.gif

Man pirmas maziau gremezdiskas atrodo, bet antrame daugiau vietos pasideti.. Nes cia lieka apacioje neuzpildytu buitine technika spinteliu. Bet antrame variante stalvirsis tik 95 cm lieka, pas mane irgi nuo 100 iki 120 planuojamas, tai man 100cm jau atrodo mazokas, tad pagalvokit kas jums reikalingiau.

Ajste, liuksiskai uztepet dazus thumbup.gif ir spalva foto liuks (nezinau ar tikrovej tokia pat), man kaip tik prie tokio tipo dureliu 4u.gif man provansu kvepia pas jus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 29 rugpjūčio 2013 - 15:34
QUOTE(*Radvileee @ 2013 08 29, 09:42)
Pradėjau planuoti savo virtuvę...gal kas galėtų pakomentuoti kuris variantas geresnis, patogesnis  ax.gif Būčiau dėkinga už Jūsų komentarus  4u.gif

1 variantas. Pas mane apačia tokia pati, tik skalbyklės (ir vietos jai) nėra. Ir su virykles vieta viskas gerai, virtuvė nedidelė, nepatogumo nejaučiu. ax.gif
Atsakyti
Mergaites, gal cia yra kas galetu pabraizyti su kokia programele man viena baldeli. Ismatavimus turiu, vaizdeli pati irgi esu pasipaisius, bet noreciau truputi profesionalo pagalbos.
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 29, 13:27)
O kodėl trečio stalčiuko nedarytumėt? smile.gif Pas mus irgi palangė trukdė, bet tik tiek, kiek ji išsikišus, ir dėjome plokštelę mažą, kam gi prarast visą stalčių?  4u.gif

O dėl gartraukio, manau, viskas įmanoma biggrin.gif Bet gal specai pakomentuos blush2.gif

As dar apie ta stalciuka galvojau galima daryti toki kaip veduokle. Kaip cia paaiskinus g.gif: talciaus "issitraukia" tik vienas kampas ir pilnai atidarius stalcius atrodo kaip skritulio ketvirtadalis. Neidealu, nes vietos nera prudai, bet jei kitas variantas tiesiog lentele be jokio pasidejimo, tai manau daaaug geriau. Aisku, jei imanoma kaip pas Gabby_jz isvis super drinks_cheers.gif:

Killing me softly,
jei nors kiek padeda, galima keisti i kuria puse atsidaro saldytuvo durys ax.gif
Jei gartraukis recirkuliuojantis, teoriskai montuot galima ir tarp dvieju spinteliu montuoti. Tai tik baldininko reikalas kaip jis tai padarys ir kiek uzsiprasys uz toki darba biggrin.gif
Del dureliu taip pat reiketu klausti baldininku ar pasidometi konkreciais lankstais ir apskritai ju kainomis, pagalvokit ka leidzia biudzetas wink.gif
Atsakyti