QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 17:19)
Taip, kažkokias atliekas išmetam į maisto atliekų dėžę ant darbastalio, bet taip ir ji prie plautuvės. Lėkščių neskalaujam, nes tam yra indaplovė, kad sutaupyt vandens ir t.t. Jei dar prieš plaunant indaplovėj praskalaut plautuvėj, tai santaupų (laiko, vandens ir t.t.) ne tiek daug ir lieka. Jei indai plautuvėj neplaunami ar plaunami retai, džiovyklos išvis nėra, o spintelė indams gali būti ir arčiau viryklės, kad būtų patogu išsiimti patiekiant maistą. Prisvilusį puodą pirmiausia iškaitinu indaplovėj plaunant aukštoj temperatūroj ir tik tada jei reikia papildomai pašveičiu rankom Mano supratimu indaplovė tarnauja man, o ne aš jai indus ir praskalauju ir pamirkau, jos darbas Kas daro kitaip, tai jau jų pripratimo reikalas, įsitikinimai ar dar kas
Tai, kad indaplovė nėra prie pat plautuvės, tai dar nereiškia, kad ji už 10 metrų, kitam virtuvės gale Taigi ir nešioti nieko "bile kur" nereikia
Tai, kad indaplovė nėra prie pat plautuvės, tai dar nereiškia, kad ji už 10 metrų, kitam virtuvės gale Taigi ir nešioti nieko "bile kur" nereikia
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 27, 17:33)
Na ir diskusija
Išties, kad ji ne šone kriauklės, nereiškia, kad už 10metrų Kad ir pas mane virtuvėj, ji prie kitis sienos, BET atstumas nuo kriauklės koki 50cm Kai virtuvė 210x280cm, tai kad ir prie visiškai skirtingų kampų būčiau dėliojus, čia niekur nebūtų susidarę daugiau nri 1, 5metro atstumas
Išties, kad ji ne šone kriauklės, nereiškia, kad už 10metrų Kad ir pas mane virtuvėj, ji prie kitis sienos, BET atstumas nuo kriauklės koki 50cm Kai virtuvė 210x280cm, tai kad ir prie visiškai skirtingų kampų būčiau dėliojus, čia niekur nebūtų susidarę daugiau nri 1, 5metro atstumas
aš net neabejojau, kad pas jus kitaip nei pas mane man nieko aukštoj temperatūroj kaitint nereikia, nes kriauklė šalia, ir man nesunku pakišt vieną kitą lėkštę ar puodą , kurio akivaizdžiai indaplovė neįveiks prieš dedant jį į indaplovę ir tikrai nežadu nešiot po baliaus kokius puodelius nuo kavos, prieš tai iškračius kavos tirščiusiš jų ir po vieną į šiukšlių dėžę bile kur, ir po to bogint iki indaplovės.. beje.. man tikrai keista, kad niekas apart manes nežino apie šią ,,taisyklę" per pastaruosius 7 metus jau darau trečią virtuvę pas tris skirtingus gamintojus ir visi kaip sutarę iš karto indaplovę dėdavo prie kriauklės ir apie jokius bile kur nebuvo net kalbos. pabandykit pasidaryt indaplovę šalia kriauklės, gal, norint tai įvertint reik paturėt?
va dar viena citata iš straipsnio apie virtuvės ergonomiką
Logiškas suderinamumas su kitais prietaisais ir interjero elementais
Indaplovė ir skalbimo mašina dažniausiai statomos šalia kriauklės. Į indaplovę dedami šiek tiek nuskalauti indai, todėl kriauklė turi būti greta. Spintelėje po kriaukle dažniausiai statomas šiukšlių kibiras patogu išmesti atliekas iš lėkščių ir be jokių papildomų judesių įdėti į indaplovę. Šalia kriauklės geriau pastatyti džiovintuvą arba indų spintelę, kur būtų galima perdėti švarius puodelius, lėkštes bei stalo įrankius. Skalbimui reikia daugybės priemonių: miltelių visų tipų skalbiniams, minkštiklių, balinimo priemonių. Visą šią cheminę karalystę kur kas geriau sudėti į specialią spintą arba į dėžę po kriaukle. Ant kriauklės krašto galima daryti nesudėtingus darbus su baltiniais, pavyzdžiui, apdoroti dėmes dėmių valikliu prieš sudedant juos į mašiną.
nors gal be reikalo cituoju gi tie straipsniai turbūt kvaili ir neparemti jokia logika
prisiderinti galim visi prie bet kokios situacijos dėl to tikrai nesiginčyjų
Ajste, dėl virtuvinės spintelės..aš kalėjau apie tokią
Spintelė
akivaizdu kad jos gylis niekaip negali būti toks pats kaip šalia einančių šoninių spintelių. Gylis skiriasi bemaž dvigubai. man tai buvo visai nepatogu. aš nieko be kėdes giliau nepasiekdavau. va jei kampas toks, tuomet turėtų būti patogus