Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 13:21)
man dabartiniame išdėstyme viskas atrodo netgi labai patogu ir praktiška smile.gif daug nepraktiškiau ir nepatogiau būtų sukišt šaldytuvą ir orkaitę į vieną zoną. o dėl bokštų tikrai ieškosiu sprendimo.. teisingiau dėl kampo kur yra orkaitė. Manau dadėjus nuo orkaitės link sienos kokią lentyną ar bloką spintų tikrai vaizdas pasikeis smile.gif

dvi lygiagiagrečios linijos irgi svarstytinas variantas, bet manau toks planavimas labiau tinkamas moderniom virtuvėm o ne ,,kaimo" tipo. bet verta pasvarstyt  g.gif .. dėkui smile.gif

indaplovė paprastai visada montuojama šalia kriauklės smile.gif o ne šalia orkaitės

Vizualiai atrodo labai dideli atstumai tarp "bokštų" g.gif Bet iš Jūsų dabartinio pasisakymo suprantu, kad dar aukkštų baldų statysit prie orkaitės? g.gif Būtų kažkoks išbaigtumas. Aš gal atsisakyčiau pakeltos orkaitės ir nebūtų to įrėminimo bokštais.
Argumentuokite, kodėl orkaitė ir šaldytuvas šalia nepatogu? Ar čia Jūsų nuomonė, patirtis ar dar kas? 4u.gif
Galiausiai bendras vaizdas priklausys ir nuo baldų tipo, išbaigimo, detalių. Iš to ir matysis ar virtuvė moderni ar kaimiška mirksiukas.gif

Nebūtinai schmoll.gif Dėl vandens ir kanalizacijų išvedžiojimų patogiausia statyti indaplovę prie plautuvės, taip pat ir su skalbimo mašina. Bet ne visad tai yra optimaliausias variantas pagal bendrą virtuvės išdėstymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 15:40)
Kainos tai aišku, kad skiriasi, ir skaičiavo man tikrai ne viena firma. mano užsakyto granito storis 3cm, o kalb

Papildyta:
Tikrai paprastai NEvisada 4u.gif Dažnai montuojama ten kur vietos yra.
Jei dujinė viryklė, tai tikrai per mažas, elektrinei - normalus smile.gif

Be abejo ne visada. bet tikrai ne ten kur yra vietos smile.gif indaplove kaip joks kitas prietaisas rišamas prie plautuves

Ajste taip tai mano patirtis. o indaplove tikrai statoma prie kriaukles ne del vamzdziu smile.gif o atstumas tarp saldytuvo plautuves ir orkaites trikampiu ne daugiau 3m . taigi pats tas pagal visa ergonomika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 27 rugpjūčio 2013 - 14:57
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 14:46)

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(juju @ 2013 08 27, 13:32)
dar grįžtu su savo klausimu:
ar tarpas tarp spintelių 50cm nepermažas? Apatinių aukštis 87cm
Gal pas ką yra toks variantas?

O koks dabartinėj virtuvėj? Tarp spintelių darykite tokį, koks patogus, gartraukį reikės montuoti pagal reikalavimus mirksiukas.gif

QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 13:50)
Be abejo ne visada. bet tikrai ne ten kur yra vietos smile.gif indaplove kaip joks kitas prietaisas rišamas prie plautuves

Ajste taip tai mano patirtis. o indaplove tikrai statoma prie kriaukles ne del vamzdziu o atstumas tarp saldytuvo plautuves ir orkaites trikampiu ne daugiau 3m . taigi pats tas pagal visa ergonomika

Visiškai nesutinku. Gyvenau ne vienam bute ir indaplovė nė karto nestovėjo prie plautuvės schmoll.gif Pas mus dabar bus prie plautuvės, tam 3 priežastys: vamzdžiai, vieta ir prie kitos sienos netelpa dėl gylio. Daug dažniau statoma atsižvelgiant į bendrą planą ir kur yra vietos. Galiausiai jei ne dėl vamzdžių, tai dėl ko? Dėl to, kad kai kurie žmonės mėgsta praskalauti indus prieš dėdami juos į indaplovę?
O kuo pasireiškia tas nepatogumas? Kad vienas kitą užstoja ar dar kas? 4u.gif
Nelabai man suprantami ir patarimai Jūsų įkeltoje nuorodoje unsure.gif L formos virtuvėj plautuvė prie kampo, argumentuojant, kad kitur kitos zonos gauna pirmenybę, o ruošiant maistą pusė laiko praleidžiama prie plautuvės blink.gif Bet aišku visus pavyzdinius išdėstymus "panaikina" šita dalis:
Keli papildomi patarimai, kurie padės teisingai pačiam pasirinkti virtuvės išplanavimą.
■Atidžiai apžiūrėkite virtuvės patalpą. Nustatykite, kur yra vandens ir ventiliacijos išvedimai.
■Pirmiausia, turite numatyti vietą plovimo/šlapiajai zonai, ji turi būti arčiausiai vandens išvedimų.
■Sekantis žingsnis – kuo arčiau ventiliacijos išvedimų suplanuokite vietą maisto ruošimo/virimo zonai.
■Galų gale, vadovaudamiesi trikampio taisykle, suraskite vietą šaldytuvui.

Kitaip tariant, viskas dėliojama pagal išvedžiojimus ir "idealios" virtuvės taisyklės galioja planuojant statybas, kai gali vamzdžius, ventiliacijas ir elektrą dėliot kaip nori. Realiai daugiau virtuvių yra perdaroma, todėl taikomasi prie situacijos 4u.gif
Darbo trikampis yra viryklė-plautuvė-šaldytuvas, o ne šaldytuvas-plautuvė-orkaitė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 27 rugpjūčio 2013 - 15:15
QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 16:10)
O koks dabartinėj virtuvėj? Tarp spintelių darykite tokį, koks patogus, gartraukį reikės montuoti pagal reikalavimus  mirksiukas.gif
Visiškai nesutinku. Gyvenau ne vienam bute ir indaplovė nė karto nestovėjo prie plautuvės  schmoll.gif  Pas mus dabar bus prie plautuvės, tam 3 priežastys: vamzdžiai, vieta ir prie kitos sienos netelpa dėl gylio. Daug dažniau statoma atsižvelgiant į bendrą planą ir kur yra vietos.
O kuo pasireiškia tas nepatogumas? Kad vienas kitą užstoja ar dar kas?  4u.gif
Nelabai man suprantami ir patarimai Jūsų įkeltoje nuorodoje  unsure.gif  L formos virtuvėj plautuvė prie kampo, argumentuojant, kad kitur kitos zonos gauna pirmenybę, o ruošiant maistą pusė laiko praleidžiama prie plautuvės  blink.gif  Bet aišku visus pavyzdinius išdėstymus "panaikina" šita dalis:
Keli papildomi patarimai, kurie padės teisingai pačiam pasirinkti virtuvės išplanavimą.
■Atidžiai apžiūrėkite virtuvės patalpą. Nustatykite, kur yra vandens ir ventiliacijos išvedimai.
■Pirmiausia, turite numatyti vietą plovimo/šlapiajai zonai, ji turi būti arčiausiai vandens išvedimų.
■Sekantis žingsnis – kuo arčiau ventiliacijos išvedimų suplanuokite vietą maisto ruošimo/virimo zonai.
■Galų gale, vadovaudamiesi trikampio taisykle, suraskite vietą šaldytuvui.

Kitaip tariant, viskas dėliojama pagal išvedžiojimus ir "idealios" virtuvės taisyklės galioja planuojant statybas, kai gali vamzdžius, ventiliacijas ir elektrą dėliot kaip nori. Realiai daugiau virtuvių yra perdaroma, todėl taikomasi prie situacijos  4u.gif

jei jusu butuose indaploves stovejo ne prie plautuves tsi nereiskia kad taip buvo teisingiau ar ne ? kaip ir mano patirtis kazkam visiskai beverte smile.gif todel nezadu gincytis. jei kam patogu indapkove bile kur - kodel gi ne wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 15:21)
bet niekada nedaryčiau va tokių spintelių ir kampo . bet čia jau skonio reikalas  smile.gif

o kodėl? tik dėl grožio? aš taip turėjau, man buvo patogu smile.gif

ajste, kaip fainai nusidažė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 08 27, 16:17)
o kodėl? tik dėl grožio? aš taip turėjau, man buvo patogu smile.gif

ajste, kaip fainai nusidažė  bigsmile.gif

Ir del grozio ir del patogumo. buvo visiskai nepatogu is pakabinamos spinteles ka isimt. ji man buvo per gili smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 27 rugpjūčio 2013 - 15:22
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 16:21)
Ir del grozio ir del patogumo. buvo visiskai nepatogu is pakabinamos spinteles ka isimt. ji man buvo per gili smile.gif

ai čia kalba buvo tik apie viršutinę? aš apie apatinę smile.gif nors viršutinė nebuvo labai gili pas mane
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 14:16)
jei jusu butuose indaploves stovejo ne prie plautuves tsi nereiskia kad taip buvo teisingiau ar ne ? kaip ir mano patirtis kazkam visiskai beverte smile.gif todel nezadu gincytis. jei kam patogu indapkove bile kur - kodel gi ne wink.gif

Aš ne apie tai, kad buvo teisingiau, o apie tai, kad iš Jūsų komentarų galima suprasti, kad 99,99 proc virtuvių indaplovės prie plautuvių. Taip nėra. Ir priežasčių tam daug ir dar pora mirksiukas.gif Ir tai nėra statymas "bile kur", o atsižvelgimas į visumą ir prioritetų išsidėstymas thumbup.gif
Kokio tipo buvo Jūsų kampinė, kuri nepatogi? Mes dėsim L formos, tai gylis kaip ir bet kurios kabinamos, gal nebus nepatogu vien dėl formos g.gif
QUOTE(Teka @ 2013 08 27, 14:17)
ajste, kaip fainai nusidažė  bigsmile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Ok pamodeliuojam situaciją . nebent tokios situacijos buna tik pas mane seimoj. Indai kuriuose lieka maisto likuciu. vistos kaulu galų gale. ar riebiu padažų. Paprastai tokiu indu nededam i indaplove o juos isvalom i siuksliadeze kuri pas mane po kriaukle. padaza nuplaunu velgi kriauklej. isplautus indus dar vis bemazai kas deda i dziovykle virs kriaukles. todel uzmerkto pasvilysio puodo as nenoriu nest bile kur i indaplove. man patogu taip :-) bet visi renkasi kaip iems patogu.
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 15:05)
Ok pamodeliuojam situaciją . nebent tokios situacijos buna tik pas mane seimoj. Indai kuriuose lieka maisto likuciu. vistos kaulu galų gale. ar riebiu padažų. Paprastai tokiu indu nededam i indaplove o juos isvalom i siuksliadeze kuri pas mane po kriaukle. padaza nuplaunu velgi kriauklej. isplautus indus dar vis bemazai kas deda i dziovykle virs kriaukles. todel uzmerkto pasvilusio puodo as nenoriu nest bile kur i indaplove. man patogu taip :-) bet visi renkasi kaip jiems patogu.

Taip, kažkokias atliekas išmetam į maisto atliekų dėžę ant darbastalio, bet taip ir ji prie plautuvės. Lėkščių neskalaujam, nes tam yra indaplovė, kad sutaupyt vandens ir t.t. Jei dar prieš plaunant indaplovėj praskalaut plautuvėj, tai santaupų (laiko, vandens ir t.t.) ne tiek daug ir lieka. Jei indai plautuvėj neplaunami ar plaunami retai, džiovyklos išvis nėra, o spintelė indams gali būti ir arčiau viryklės, kad būtų patogu išsiimti patiekiant maistą. Prisvilusį puodą pirmiausia iškaitinu indaplovėj plaunant aukštoj temperatūroj ir tik tada jei reikia papildomai pašveičiu rankom 4u.gif Mano supratimu indaplovė tarnauja man, o ne aš jai indus ir praskalauju ir pamirkau, jos darbas tongue.gif Kas daro kitaip, tai jau jų pripratimo reikalas, įsitikinimai ar dar kas rolleyes.gif
Tai, kad indaplovė nėra prie pat plautuvės, tai dar nereiškia, kad ji už 10 metrų, kitam virtuvės gale doh.gif Taigi ir nešioti nieko "bile kur" nereikia schmoll.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir diskusija bigsmile.gif
Išties, kad ji ne šone kriauklės, nereiškia, kad už 10metrų 4u.gif Kad ir pas mane virtuvėj, ji prie kitis sienos, BET atstumas nuo kriauklės koki 50cm biggrin.gif Kai virtuvė 210x280cm, tai kad ir prie visiškai skirtingų kampų būčiau dėliojus, čia niekur nebūtų susidarę daugiau nri 1, 5metro atstumas biggrin.gif
Atsakyti