Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Smilla @ 2013 08 26, 20:34)
Ajste, aciu uz komentarus  4u.gif
BEt kaip lygiai pasidenge dureles ir dar teptuku  bigsmile.gif Kazkaip galvojau,kad ruliuku turetu dengtis geriau, bet teptuku irgi super atrodo.

Nėr už ką, tikiuosi kas tiks 4u.gif
Ačiū 4u.gif Nuotraukoj nelabai matosi, bet dryželiai tikrai yra ir ryškesni. Bet man visai patinka, labiau matosi, kad rankų darbas ax.gif Manau voleliu būtų lygiau ir vienu metu pradėjau galvo, kad velniam dažau tuo teptuku doh.gif Bet paskui nusprendžiau, kad kampus vistiek reikėtų teptuku užbaigti ir liktų ruoželiai. Tagi geriau jau viskas su dryželiais biggrin.gif
QUOTE(egluti @ 2013 08 27, 08:43)
nusprendėme į virtuvinius baldus nebekišti mikrobangės... nes man taip pat nesižiūri vertikalios ir horizontalios spintelės, ką visos ir pastebėjot  rolleyes.gif  galų gale grįžom prie tokio plano:
Tik ten kur mikrobangė bus ištisos vertikalios spintelės ir viskas. mikrobangei radom geresnę vietą, kad nenaudotų man geriausios vietos virtuvej
Ajste, kampines spinteles paliekam užapvalintas, nes už metro bus nemaža ūkinė - virtuvinė komoda (joje kaip tik ir radom mikrobangei ir puodams bliūdams vietą) ir šalia dar stovės stalas, kėdės... na tik projekte to nesimato  tai norisi, kad tas praėjimas neužgriozdintų virtuvės... na tai pirmoji mano virtuvė, grožis kol kas labai svarbus. virš gartraukio darysiu vienas dureles be rankenėlės, kad išvis susidarytų vaizdas, kad nieko ten nėr už jų. ir kad šalia liktų 4 panašaus dydžio durelės.

O ne geriau būtų daryti platesnę spintelę po plautuve, kad lintų vietos iš kairės, negu, kad daryti užapvalintas spinteles? Mano galva ir pigiau ir patogiau, nes tos spintelės nebus labai talpios.
Virš orkaitės galima daryti ir platesnę spintelę, nereikės lentynėlių. Gartraukį išcentruosit ir vietos toj spintukėj bus daugiau thumbup.gif Trūkumas tas, kad nebebus visiškos simetrijos su apačia. Gal tiktų toks variantas, kad į tą ūkinę "priešais" plautuvę kelti šaldytuvą, o vietoj šaldytuvo daryti ūkinę su orkaite ir mikrobange? Pakėlus orkaitę, kaitlentė gali būti montuojama į platesnį stalčių bloką išlaikant simetriją su platesne viršutine spintuke, nebereikėtų kargiuko, galėtumėt daryti dvidurę kampinę (kuri būtu patogiau naudoti, negu vienturė). Be to būtų patogesnė darbo linija: šaldytuvas-plautuvė-viryklė.
user posted image
Ar plautuvės norite su padėklu ar tik vaizdelis toks?
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 08:59)
dėkui visiems už nuomones smile.gif šaldytuvo tikrai nedėsiu prie orkaitės.. turiu dar idėją mažint orkaitės spintutę ir nuo jos link sienos kairėn ar link gartraukio per sieną  kokias lentynas daryt.. išplanavimas man patinka, tik beliko vizualiai išbaigt vaizdą smile.gif gi tai tik darbinis pirminis variantas. būdų tai padaryt tikrai yra

QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 09:10)
tai aš už juos ir dėkinga  smile.gif .. bandysiu tuos bokštus kažkaip vizualiai maskuot smile.gif o orkaitės nedėsiu prie šaldytuvo . nors tai galbūt vizualiai ir gražu bet nepraktiška ir nepatogu  smile.gif bent jau man
beje aš sutinku dėl skirtingų skonių wink.gif aš pvz niekada nedaryčiau jokių lentynėlių, nukirstų spintelių kampų  ir kampinių pakabinamų spintelių..  blush2.gif

O kampus paliksite tuščius?
Kad dabartiniame išdėstyme nėra labai patogu, sutinku, bet nepraktiška? g.gif Ir visiškai nesuprantu kuo kliūna pakabinamos kampinės? Jei tik eilė spintelių tai gal ir netinkama, bet jei spintelės ant abiejų sienų L formoj, tai be kampinės neapsieisi schmoll.gif
Nors vaizdas nėra pats svarbiausias, bet nereikėtų ir jo pamiršti. Tokioj didelėj virtuvėj kaip jūsų, būtų vos ne nuodėmė daryti bet kaip. Jei Jums nėra vizualiai gražu tie bokštai, tai ieškokite kitų sprendimų mirksiukas.gif O nesvarstėte galimybės darytis ne L fomą + salą, bet dvi lygiagrečias linijas? Tada ir stalą galima daryt kaip vienoj iš Jūsų įkeltų nuotraukų ir lengvumas būtų išlaikytas ax.gif Arba eilę spintelių prie lango sienos ir didelę salą su valgymo zona per vidurį? Kampe būtų bokštas su orkaite, šalimais viryklė, o saloj plautuvė.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 13:44)
Nėr už ką, tikiuosi kas tiks  4u.gif
Ačiū  4u.gif Nuotraukoj nelabai matosi, bet dryželiai tikrai yra ir ryškesni. Bet man visai patinka, labiau matosi, kad rankų darbas  ax.gif Manau voleliu būtų lygiau ir vienu metu pradėjau galvo, kad velniam dažau tuo teptuku  doh.gif Bet paskui nusprendžiau, kad kampus vistiek reikėtų teptuku užbaigti ir liktų ruoželiai. Tagi geriau jau viskas su dryželiais  biggrin.gif

O ne geriau būtų daryti platesnę spintelę po plautuve, kad lintų vietos iš kairės, negu, kad daryti užapvalintas spinteles? Mano galva ir pigiau ir patogiau, nes tos spintelės nebus labai talpios.

Bet nu kokia šaunuolė 4u.gif Labai gražiai nudažėt, ir bent nuotraukoj jokių net rėželių nematyt.
Kad idealiai lygiai gautųsi, tai nebent purkšt reiktų tuos dažus, bet tie prietaisai nepigūs tikriausiai neapsimoka pirkt, nebent gal išsinuomot ax.gif

drinks_cheers.gif Labai teisingas pastebėjimas dėl tų užapvalintų spintelių. Pas mane irgi pirminis var. buvo su tokiom spintelėm, bet labai gerai čia mane merginos paprotino, kad nereikia jų thumbup.gif

Dar maniškė ataskaita biggrin.gif
Su gartraukio tarpeliu taip ir liks, nieko padaryt neina ax.gif
Dar gavau pasiųlymą dėt akmens masės stalviršį g.gif Kaip ir eksperimentiniais sumetimais, kitaip tariant mano baldai būtų bandomas triušis doh.gif Kainuotų tik medžiagos (tiksliau medžiagų savikaina), darbas, montavimas ir t.t. už dyką. Darytų pats mano baldininkas... Rizika tokia, kad.... net nežinau g.gif Ką ten blogai gali padaryt g.gif
Kaži verta rizikuot ar ne g.gif
Atsakyti

Kaip suprantu, prie orkaitės bus indaplovė, bet girdėjau, kad negerai. Ar tiesa?
[/quote]
Hmmm, aš tai tokio dalyko negirdėjau, juk ir tas ir anas šyla g.gif Pas mane indaplovė po orkaite, nieks nieko nesakė......

Ajste, tikrai faiskai ten gausis pas jumi thumbup.gif
O egluti virtuvė va taip kaip Ajste pabraižė, daaaug geriau atrodo..... Ir aš kažką panašaus siūlyt norėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 12:03)
Bet nu kokia šaunuolė 4u.gif Labai gražiai nudažėt, ir bent nuotraukoj jokių net rėželių nematyt.
Kad idealiai lygiai gautųsi, tai nebent purkšt reiktų tuos dažus, bet tie prietaisai nepigūs tikriausiai neapsimoka pirkt, nebent gal išsinuomot ax.gif

Dar maniškė ataskaita biggrin.gif
Su gartraukio tarpeliu taip ir liks, nieko padaryt neina ax.gif
Dar gavau pasiųlymą dėt akmens masės stalviršį g.gif Kaip ir eksperimentiniais sumetimais, kitaip tariant mano baldai būtų bandomas triušis doh.gif Kainuotų tik medžiagos (tiksliau medžiagų savikaina), darbas, montavimas ir t.t. už dyką. Darytų pats mano baldininkas... Rizika tokia, kad.... net nežinau g.gif Ką ten blogai gali padaryt g.gif

Ačiū 4u.gif Manau bendram vaizde viskas bus gerai, nes nėra moderni virtuvė, tai ir tie dryželiai nėra tragedija blush2.gif Purkšt galima, bet reik spec dažų aparatui, pačio aparato. Mano supratimu ir išeiga dažų didesnė g.gif Dabar tai labai patenkinta dažais, vidutiniškai visos durelės ir stalčių priekiai pasidengė dviem sluoksniais iš vienos skardinės. Čia toks įsivaizduojamas paskaičiavimas, nes senasias dureles jau trim sluoksniais abi puses nutepiau, o naujų dar tik vieną pusę vienu sluoksniu ax.gif Dabar porą dienų leisiu nudžiūti (akau leisiu, bet iš tikrųjų ir taip neturiu laiko lotuliukas.gif ) ir žiūrėsiu kaip dažai laikosi ant pirktinių durelių. Jų nešlifavau ir kolkas kažkaip vis nusibrozdina kai dėlioju džiovint g.gif Jei po ilgesnio laiko nepagerės, teks šlifuot ir naujai dažyt doh.gif

Dėl gartraukio, tai manau nėra problemos. Gal jį galima būtų pora mm aukščiau montuoti, tada durelės daugiau paslėptų užėjimą ir nesimatytų nieko (nebent pakišus galvą) 4u.gif
Na, jei tas akmens masės stalviršis tinka ir patinka, kaina nesikandžioja, tai gal ir nieko? g.gif Jei dar suteiktų kokią garantiją darbui ar kam būtų super. Manau vizualiai tai gali tik kampus negerai padaryt, o paviršius visvien šlifuojamas. Gal prašykit, kad darytų storesnį sluoksnį, kad daugiau šlifavimų atlaikytų, būtų ilgaamžiškesnis. O kaip su plautuve? Ją išlies ar savo turit ir dėsit?
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 14:30)
Na, jei tas akmens masės stalviršis tinka ir patinka, kaina nesikandžioja, tai gal ir nieko?  g.gif  Jei dar suteiktų kokią garantiją darbui ar kam būtų super. Manau vizualiai tai gali tik kampus negerai padaryt, o paviršius visvien šlifuojamas. Gal prašykit, kad darytų storesnį sluoksnį, kad daugiau šlifavimų atlaikytų, būtų ilgaamžiškesnis. O kaip su plautuve? Ją išlies ar savo turit ir dėsit?

Storis 2cm, tikrai mano galva pakankamas g.gif Plautuvę jau užsakiau Frankes metalinę, montuojamą po stalviršiu g.gif Nu dzin, sueis ir tokia.
O kainą tikslią dar paskaičiuos, bet maždaug bus pusė mano granito kainos g.gif
Kaži bėgdama nuo vilko ant meškos ar neužšoksiu blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
Jau ir taip aš su ta virtuve cirkinuos, atrodo, kad svarbiausias/didžiausias/brangiausias gyvenimo pirkinys būtų doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 13:03)

Aš už akmeninį stalviršį, bet pirma gaukit tą kainą, kad ir savikainą, pasiskaičiuokit keliose vietose ir padarykit išvadas 4u.gif ką blogai padaryti gali neįsivaizduoju, bet man atorod baldų gamyba ir darbas su akmeniu laabaaiii toli vienas nuo kito g.gif Na suprantu, kad patys sumontuotų tą akmenį, bet ir apdoroti juk reikia staklių, kurios ne tūkstantį kainuoja... nežinau ar taip rizikuočiau 4u.gif
Kadangi mano virtuvė ką tik užsakyta, tai galiu papasakoti ir apie stalviršio sąmatas. Žodžiu trys skirtingi akmenistai skaičiavo tą patį akmenį, kaina skyrėsi net ant 2000Lt !!! Tai esu labai patenkinta ir laukiu kada galėsiu džiaugtis virtuve 4u.gif
Jei sako kad granitas bus 2cm, tai neįsivaizduoju, kaip jis neturėdamas patirties ir įrangos paklijuos kraštelius, kad būtų storesni g.gif
Atsakyti
QUOTE(juju @ 2013 08 27, 11:20)
Kaip suprantu, prie orkaitės bus indaplovė, bet girdėjau, kad negerai. Ar tiesa?

Gandų sklando daug ir orkaitė prie šaldytuvo negerai ir ten ir ten... Kaip ir Gabby_jz dėl "nesutarimų" tarp indaplovės ir orkaitės negirdėjau g.gif Galiausiai viskas išdėliojama kaip yra vietos. Moderni įranga yra atitinkamai izoliuojama, o turint nuogastavimų galima tartis su baldininkais dėl papildomos izoliacijos 4u.gif
QUOTE(gabby_jz @ 2013 08 27, 12:26)
Ajste, tikrai faiskai ten gausis pas jumi  thumbup.gif

Ačiū, Gabby_jz 4u.gif Laikau kryžiuotus pirštus, kad viskas būtų gerai. O ir laukti liko nedaug, tik porą savaičių thumbup.gif
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 12:51)
Storis 2cm, tikrai mano galva pakankamas g.gif Plautuvę jau užsakiau Frankes metalinę, montuojamą po stalviršiu g.gif Nu dzin, sueis ir tokia.
O kainą tikslią dar paskaičiuos, bet maždaug bus pusė mano granito kainos g.gif
Kaži bėgdama nuo vilko ant meškos ar neužšoksiu blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
Jau ir taip aš su ta virtuve cirkinuos, atrodo, kad svarbiausias/didžiausias/brangiausias gyvenimo pirkinys būtų doh.gif

O koks "standartinis" storis? Jų berods keli yra g.gif jei tiek pinigo susitaupo, tai ir aš gundyčiausi bigsmile.gif Nors šiaip tai man akmuo ar vientisas ar masė ar dar kas, gražu pažiiūrėti pas kitus, sau nenorėčiau tongue.gif Pasigalvokit kokie gali būti minusai tokio dalyko? Kuo skiriasi priežiiūra nuo granito?? Iš pliusų manau bus siūlių nebuvimas, didesnis spalvų pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 13:44)
Kad dabartiniame išdėstyme nėra labai patogu, sutinku, bet nepraktiška?  g.gif  Ir visiškai nesuprantu kuo kliūna pakabinamos kampinės? Jei tik eilė spintelių tai gal ir netinkama, bet jei spintelės ant abiejų sienų L formoj, tai be kampinės neapsieisi  schmoll.gif
Nors vaizdas nėra pats svarbiausias, bet nereikėtų ir jo pamiršti. Tokioj didelėj virtuvėj kaip jūsų, būtų vos ne nuodėmė daryti bet kaip. Jei Jums nėra vizualiai gražu tie bokštai, tai ieškokite kitų sprendimų  mirksiukas.gif  O nesvarstėte galimybės darytis ne L fomą + salą, bet dvi lygiagrečias linijas? Tada ir stalą galima daryt kaip vienoj iš Jūsų įkeltų nuotraukų ir lengvumas būtų išlaikytas  ax.gif  Arba eilę spintelių prie lango sienos ir didelę salą su valgymo zona per vidurį? Kampe būtų bokštas su orkaite, šalimais viryklė, o saloj plautuvė.

man dabartiniame išdėstyme viskas atrodo netgi labai patogu ir praktiška smile.gif daug nepraktiškiau ir nepatogiau būtų sukišt šaldytuvą ir orkaitę į vieną zoną. Kampinės spintelės man visai nekliūna, bet niekada nedaryčiau
va tokių spintelių ir kampo . bet čia jau skonio reikalas smile.gif

user posted image

o dėl bokštų tikrai ieškosiu sprendimo.. teisingiau dėl kampo kur yra orkaitė. Manau dadėjus nuo orkaitės link sienos kokią lentyną ar bloką spintų tikrai vaizdas pasikeis smile.gif

dvi lygiagiagrečios linijos irgi svarstytinas variantas, bet manau toks planavimas labiau tinkamas moderniom virtuvėm o ne ,,kaimo" tipo. bet verta pasvarstyt g.gif .. dėkui smile.gif

indaplovė paprastai visada montuojama šalia kriauklės smile.gif o ne šalia orkaitės

gal kam pagelbės Virtuvės planavimas

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 27 rugpjūčio 2013 - 14:32
dar grįžtu su savo klausimu:
ar tarpas tarp spintelių 50cm nepermažas? Apatinių aukštis 87cm
Gal pas ką yra toks variantas?
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2013 08 27, 15:07)
Aš už akmeninį stalviršį, bet pirma gaukit tą kainą, kad ir savikainą, pasiskaičiuokit keliose vietose ir padarykit išvadas 4u.gif ką blogai padaryti gali neįsivaizduoju, bet man atorod baldų gamyba ir darbas su akmeniu laabaaiii toli vienas nuo kito g.gif Na suprantu, kad patys sumontuotų tą akmenį, bet ir apdoroti juk reikia staklių, kurios ne tūkstantį kainuoja... nežinau ar taip rizikuočiau 4u.gif
Kadangi mano virtuvė ką tik užsakyta, tai galiu papasakoti ir apie stalviršio sąmatas. Žodžiu trys skirtingi akmenistai skaičiavo tą patį akmenį, kaina skyrėsi net ant 2000Lt !!! Tai esu labai patenkinta ir laukiu kada galėsiu džiaugtis  virtuve  4u.gif
Jei sako kad granitas bus 2cm, tai neįsivaizduoju, kaip jis neturėdamas patirties ir įrangos paklijuos kraštelius, kad būtų storesni g.gif

Kainos tai aišku, kad skiriasi, ir skaičiavo man tikrai ne viena firma. mano užsakyto granito storis 3cm, o kalbėjau apie akmens masę 2cm smile.gif Ji kaip suprantu klijuojasi ant kažkokio pagrindo, tai stalviršio aukštis tikrai bus didesnis. Kraštelių niekas nesiruošia klijuot.

QUOTE(Ajste @ 2013 08 27, 15:13)
O koks "standartinis" storis? Jų berods keli yra  g.gif  jei tiek pinigo susitaupo, tai ir aš gundyčiausi  bigsmile.gif  Nors šiaip tai man akmuo ar vientisas ar masė ar dar kas, gražu pažiiūrėti pas kitus, sau nenorėčiau  tongue.gif  Pasigalvokit kokie gali būti minusai tokio dalyko? Kuo skiriasi priežiiūra nuo granito?? Iš pliusų manau bus siūlių nebuvimas, didesnis spalvų pasirinkimas.

Manau peršlifuot tiek tą, tiek tą po kažkiek metų reiktų g.gif Vienintelis dalykas, kuris žiauriai vilioja, kad jamčiau baltą tada lotuliukas.gif Nes natūralaus akmens balto nėra... biggrin.gif
Žodžiu, palauksiu kol tiksliai paskaičiuos ir kadangi šeimynai 0 emocijų, tai pasitarsiu su savim lotuliukas.gif Ne neeee, juokauju, su jumis visom biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2013 08 27, 15:21)
indaplovė paprastai visada montuojama šalia kriauklės smile.gif o ne šalia orkaitės

Tikrai paprastai NEvisada 4u.gif Dažnai montuojama ten kur vietos yra.

QUOTE(juju @ 2013 08 27, 15:32)
dar grįžtu su savo klausimu:
ar tarpas tarp spintelių 50cm nepermažas? Apatinių aukštis 87cm
Gal pas ką yra toks variantas?

Jei dujinė viryklė, tai tikrai per mažas, elektrinei - normalus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindija: 27 rugpjūčio 2013 - 14:41
QUOTE(Mindija @ 2013 08 27, 14:36)
Kainos tai aišku, kad skiriasi, ir skaičiavo man tikrai ne viena firma. mano užsakyto granito storis 3cm, o kalbėjau apie akmens masę 2cm smile.gif Ji kaip suprantu klijuojasi ant kažkokio pagrindo, tai stalviršio aukštis tikrai bus didesnis. Kraštelių niekas nesiruošia klijuot.
Manau peršlifuot tiek tą, tiek tą po kažkiek metų reiktų g.gif Vienintelis dalykas, kuris žiauriai vilioja, kad jamčiau baltą tada lotuliukas.gif Nes natūralaus akmens balto nėra... biggrin.gif
Žodžiu, palauksiu kol tiksliai paskaičiuos ir kadangi šeimynai 0 emocijų, tai pasitarsiu su savim lotuliukas.gif Ne neeee, juokauju, su jumis visom biggrin.gif

Nepaskaičiau iki galo 4u.gif supratau, kad siūlosi akmeninį padaryti o ne akmens masės 4u.gif O kokia geriausio pasiūlymo granito kaina buvo, na už vieną kvadratinį metrą? ax.gif Šiaip smalsu kainų palyginimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2013 08 27, 15:43)
Nepaskaičiau iki galo 4u.gif supratau, kad siūlosi akmeninį padaryti o ne akmens masės  4u.gif O kokia geriausio pasiūlymo granito kaina buvo, na už vieną kvadratinį metrą? ax.gif Šiaip smalsu kainų palyginimui 4u.gif

800lt 4u.gif
Atsakyti