Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Teka @ 2013 08 24, 16:11)
vis dėstom, svarstom, galiausiai pabraižė man tokį variantą. kaip jums?
ten po dešine bus sandėliukas. aš galvoju gal geriau tą salą ir stalą stumt prie lango? ir aplamai noriu pastabų, kas blogai, nes pati dar tiek neįgudus, kad pastebėčiau, kas tikrai blogai.
viršutinių spintelių greičiausiai nebus, tai galvoju, ar nebus per mažai vietos man  g.gif

Man visai patinka idėja. Mano įsitikinimu, patogiausias viruvės išdėstymas – 2 eilėm. Tačiau... Darbastalio iš viso ~2,4 m, bet jis visas išmėtytas po ~60 cm.

Kažkaip reikėtų pagrupuoti. Perkėlus, ir padarius praėjimą prie sandėliuko, manau būtų geras variantas.

Asmeniškai aš save „pagavau“, kad daugiausiai dirbu prie stalviršio šalia kriauklės. Tai gal ten ir siūlyčiau „bazuoti“ didžiausią darbastalį...

Pasidėjimo, manau sandėliuky turėtų užtekti.
Atsakyti
tai kriauklę, manau trauksiu arčiau lango. bet galvoju, ar bus patogu, kai kriauklė vienoj pusėj, kaitlentė kitoj. aišku atstumas nedidelis, bet... ką aš žinau
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 24, 10:43)

Viršutinės spintelės 60 cm, man atrodo stipriai per plačios.
O virš gartraukio darysit į šoną atidaromas vienas ar dvejas dureles? Jei vienos, tai turbūt 60 cm, man būtų platoka.

Man 60cm durelės atrodo ne tokios ir plačios blush2.gif pas mamą taip gyvenom ir visos tokios buvo, niekad neužkliuvo, kad jos nepatogios ir man taip gražu, kai viskas sulygiuota rolleyes.gif o virš gartraukio dėsiu vienas, tiek ten tos vietos tebus, kad realiai kaži ar jas naudosiu, kaip Obrikyte minėjo, geriau man vienos didelės nei visokių prikapota ax.gif
nežinau, dabar turiu 3m virtuvę, mažoka blush2.gif o dabar dar norim indaplovės, tai realiai vietos apačioj nieko beveik ir nebelika g.gif aišku, užsukimas neduos daug naudos, bet vis šis tas. dar pas mus platus 1,4m koridorius iš virtuvės, išgriovėm sienelę ir planuoju dar ten pasidaryti tokią ūkinę komodą, nes puodams spintelės virtuvėj jau neliko biggrin.gif

QUOTE(syri @ 2013 08 24, 14:14)
o koks yra patvirtintas standartas tarp kaitlentės ir gatraukio? Na, pagal gaisrininkų reikalavimus ir kitus saugumo reikalavimus, koks optimalus atstumas turi būti?

žinau, kad didesnis atstumas yra ne tik dėl saugumo reikalavimų, bet mus paprotino, kad kai gratraukis arti viryklės, karštis jį gadina rolleyes.gif kiek tame tiesos - nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darius S @ 2013 08 22, 12:17)
Senokai buvau jau užsukęs čia, vis laiko nėr  ax.gif  Įkeliu vieną iš naujausių ir įdomesnių projektų, gal kam kokių įdėjų kils  ax.gif user posted image
user posted image

QUOTE(Darius S @ 2013 08 22, 22:12)
Na kaip neišnaudoti, dar ir kaip išnaudoti - dvi didelės kampinės spintelės  thumbup.gif  Jokiu karuselių nėra, bet iš mano praktikos dar neivienas klientas jos nepasigedo  ax.gif

Rimtai... g.gif

Man pasirodė, kad šalia orkaitės yra indaplovė, o po kriaukle ne durys, o stalčius... g.gif
Atsakyti
QUOTE(egluti @ 2013 08 24, 19:57)
Man 60cm durelės atrodo ne tokios ir plačios  blush2.gif  pas mamą taip gyvenom ir visos tokios buvo, niekad neužkliuvo, kad jos nepatogios ir man taip gražu, kai viskas sulygiuota  rolleyes.gif  o virš gartraukio dėsiu vienas, tiek ten tos vietos tebus, kad realiai kaži ar jas naudosiu, kaip Obrikyte minėjo, geriau man vienos didelės nei visokių prikapota  ax.gif
nežinau, dabar turiu 3m virtuvę, mažoka  blush2.gif

Matyt įpratimo reikalas. Aš dabar kelias po 40 cm turiu ir tai nervuoja, kad atidarant jas, reikia šiek tiek atsilošti atgal.

Man irgi 3 m virtuvės per mažai doh.gif Neįsivaizduoju, kaip kitos sutelpa į dar mažesnes virtuvėles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 08 24, 14:14)
o koks yra patvirtintas standartas tarp kaitlentės ir gatraukio? Na, pagal gaisrininkų reikalavimus ir kitus saugumo reikalavimus, koks optimalus atstumas turi būti?

Šis reikalavimas yra gartraukio instrukcijoje. Pavyzdžiui Elica Gea, jei yra dujos, turi būti nemažiau kaip 70 cm, jeigu elektra - nemažiau kai 60 cm. Elica Elite 14 pagal gamintojo rekomendacijas gali būti 5 cm žemiau. Tad pirmu atveju kai yra dujos, spinteles kabinu išlaikant 50 cm tarpą tarp viršutinių spintelių ir stalviršio, o gartraukio spintelę darau 20 cm trumpesnę. Atstumas tarp kaitlentės ir gartraukio skirtingų gamintojų ir modelių gartraukių gali būti rekomenduojamas skirtingas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 25 rugpjūčio 2013 - 09:52
QUOTE(egluti @ 2013 08 24, 18:57)
virš gartraukio dėsiu vienas, tiek ten tos vietos tebus, kad realiai kaži ar jas naudosiu

Tas tiesa, pas daug ką gartraukio spintelėje mažai kas telpa. Nusprendžiau ištaisyti šią klaidą, nes pasistengus ją galima padaryti talpią ir patogią. Tiesa, kruopštaus darbo labai padaugėja. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 25 rugpjūčio 2013 - 10:22
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 08 23, 13:37)
dar nieko nera, snd paklause, kur rankeneles 
bijau leisti grezti - gal paskui tos skylutes netiks

Šiaip daugumos rankenėlių varžtai yra standartiniu atstumu - pasidomėkit wink.gif. Tad jei jau nusprendėt, kokio dydžio rankenėles dėsit, tai jei ne išsirinktas, tai kitas pritaikysit bigsmile.gif

QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 24, 14:12)
Na, ponios Mindija, Juodai, gabby, Aiste, Bus kita balta žiema ir kitos kurios dar mane pamenat, baldai pagaminti, verdat, kepat, kvepia visi namai?  smile.gif

Aha, virtuvė jau pagaminta (10 šios temos puslapy apsirodžiau jau lotuliukas.gif ), bet dar neverdu... dar stalviršio nėr. Šiuo metu pradedam kraustymosi darbus, tad naudotis savo naująja virtuve pradėsiu ko gero tik kitos savaitės antroj pusėj smile.gif .

Mačiau merginos naujų virtuvių, planų prikėlėt, perbėgau viską, ale pakomentuot nėr kada, dabar krūūūūūvą reikalų turiu doh.gif doh.gif doh.gif. Bet puikios šios temos konsultantės puikiai pataria thumbup.gif .
Ajste, bet jau pirmadienį vistiek įlysiu slapčia, jei kompo neišgabens anksčiau į naujus namus (kur dar nėr i-neto doh.gif ) - labai smalsu, kaip tau sekas ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Vienu zodziu, paklausius jusu patarimu, paziurejus i savo virtuve is sono nusprendziau, kad kampu nedarysiu. Tas kampas nieko daug neisspres, tik baldu kaina pakils ir erdves sumazes virtuveje.
Pasibraiziau toki varianta:
user posted image

Siusiu baldininkams, gal dar ka pasiulys del to 12 cm likucio. NEs itariu tokiu mazu kargiuku nedaro g.gif Gal ta paskutine spintele darytu platesne iki pat sienos g.gif Arba ant visu "uzmestu" po 2 cm ax.gif

Noreciau virsutiniu atidaromu i virsu, tos, kurios pacios pacios virsutines galetu buti ir atidaromos i sona, nes bus reciau naudojamos g.gif .
DAr galvoju, gal orkaite su kaitlente paslinkti per 60 cm i desine, tada isdideja darbastalis tarp virykles ir kriaukles, bet jau nebus idealios simetrijos ir ligybes i abi puses biggrin.gif
Ka jus manot?

Ups, prastai matosi matmenys rolleyes.gif Visos spinteles 60 cm plocio, aukstis virsutiniu 50+50 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 25 rugpjūčio 2013 - 18:46
QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 23, 12:59)

Gal pas ką nors yra kaitlentė prie pat sienos ir galėtumėte papasakoti, ar patogu taip? g.gif

Labas vakaras,

siuo metu virykle pas mus prie pat spintos su orkaite. Karta uzsimirsus priglaudziau puoda prie plokstes,gerokai apsvilo (taip ir gaisra galejau sukelti doh.gif ). Ir siaip nuo karsio pati plokste tokia pasibangavus,dazai patrukineje. Tiesa,musu virtuvinis pagyvenes,gal ir plokste prastoka.Bet ko gero tas pats gali gresti ir kitoms. Dabar daryciau bent sprindzio tarpa,jei galimybes leis,ir daugiau.
Atsakyti
gavau savo galutinį virtuvės projektą. Atrodo visai smagiai smile.gif tik galvoju saloje daryt dar vieną mažą kriauklę.. gal kas turi.. manau turėtų būti patogu g.gif

user posted image

visai smagi idėja smile.gif

user posted image

visai neblogas sprendimas kam trūksta darbastalio - išvažiuojantis staliukas ( foto po kaitlente paslėptas )

user posted image

o čia panaši radau panašią virtuvę

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 25 rugpjūčio 2013 - 21:04
Ale ir prirašę...... blink.gif Bet viską perskaičiau!!! cool.gif
Juodai........ Nu WAAAAAAAAAUUUUUUU bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif aš irgi ne klasikos mėgėja, bet..... WAAAAAAUUUUU!!!!!!!! wub.gif

Egluti,
Man per daug linijų visokių...... ax.gif

QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 24, 11:43)
Tai vat aš irgi galvoju, kad prie pat sienelės darant kaitlentę labai jau reikėtų derinti, kur keptuvę ar puodą didesnėm rankenom pastatyti. Šitoks variantas nebesvarstomas daugiau biggrin.gif

O vat aš paprieštarausiu..... Nepaklausiau baldininko ir paprašiau palikt tik 12cm nuo sienos iki kaitlentės, kad daugiau darbastalio vidury liktų, ir anei kiek nesigailiu..... Nei kliūnam už rankenų, nei taškosi ta kairinė siena, net plytelių ten nedėjom....

QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 24, 14:12)

Na, ponios Mindija, Juodai, gabby, Aiste, Bus kita balta žiema ir kitos kurios dar mane pamenat, baldai pagaminti, verdat, kepat, kvepia visi namai?  smile.gif

Juo juo, ir verdam ir kepam, ir vis dar neatsidžiaugiam savo kišenine, bet gan talpia virtuvuke!!!! bigsmile.gif

QUOTE(Teka @ 2013 08 24, 17:11)
vis dėstom, svarstom, galiausiai pabraižė man tokį variantą

Pritarsiu alberto - labai jau stalviršis išdalintas po mažus gabaliukus.....
Papildyta:
Aj, dar apie šviesos reguliatorius rašėt, na apsiprato visai akys jau, kol kas paliksim tep biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabby_jz: 25 rugpjūčio 2013 - 21:55