Sveikos
vis sprendžiau kitokias remontų bėdas ir žiūriu, kad ne tiek daug laiko beliko ir virtuvei vis paskaitau, kiek laiko jūs jas planuojat ir negaliu atsistebėti jūsų kruopštumu, pastangom išgauti geriausią rezultatą. bijau, kad pasistatysiu savąją ir prasidės: tas nepatogu, tas ne taip, geriau kitaip... tai kreipiuosi į jus pagalbos Mūsų virtuvė bute, standartinė nepilani 9kv. su baldininku jau daėjom iki tokio planelio:
virtuvė - baltas blizgus MDF. Rankenėles planuoju visas horizontalias, o abi kampinės spintelės bus apvalintom durelėm, ir rankenėlės ne taip, tiesiog programėlė neturi kitokio varinato ir virš gartraukio galvoju dėti paprastas į šoną atidaromas dureles be rankenėlės, o su paspaudimu, nes nelabai įsivaizduoju išvis tos spintelės panaudojimą, tai gal bent jau bus gražiau gal dar kokių pasiūlymų turit, ką galima išspausti iš tokios virtuvėlės?
kas kalbėjot dėti ar nedėti dangą po virtuvės baldais... tai manau, kad darykit taip, kaip jums atrodo jei bute, tai jei reikia taupyti, tai ir nedėkit... nelabai įsivaizduoju, kad kada nors net ir keičiant baldus bute, pasikeistų jų vieta ar matmenys mes patys planavom dėti, buvom išsirinkę plyteles nebrangias, tai dėl keliasdešimt litų galvojom, ką čia vargsim... o gavosi, kad šiandien nuvažiavę pagrinde jų pasiimti (buvom rezervavę), prisipirkom klijų, glaistų ir plytelių negavom, nes mūsų rezervo laikas tik baigėsi ir kažkas jas kelių val bėgyje rezervavo
Obrikyte, labai šauni virtuvė ir tas šaldytuvas ne taip blogai atrodo! man tai visai neblogai ir pas mus taip bus labai šaunios spintelės iki lubų mūsų labai kreivos lubos, teko atsisakyti tokių spintelių idėjos
QUOTE(Smilla @ 2013 08 23, 18:16)
as tam kampe greiciausiai daryciau pagaliau ten galima grazia indauja pasidaryti
be to kampo irgi gerai
bet nuo visos patalpos priklauso, priklauso, ar reikia to pasidejimo
Smilla, tavo virtuvė 3m ilgio? maniškė dabar tokia pat, man šiek tiek mažoka gal su kampu geriau, bet kažkaip tada kriauklė tokiam mažam užsukime nesižiūri ir tos naudos ne kažin kiek mes patys darysim su užsukimu ir ten dėsim kriauklę, bet man šalia dar tilps nedidelė apvalinta spintelė
QUOTE(egluti @ 2013 08 23, 20:44)
Smilla, tavo virtuvė 3m ilgio? maniškė dabar tokia pat, man šiek tiek mažoka gal su kampu geriau, bet kažkaip tada kriauklė tokiam mažam užsukime nesižiūri ir tos naudos ne kažin kiek mes patys darysim su užsukimu ir ten dėsim kriauklę, bet man šalia dar tilps nedidelė apvalinta spintelė
Taip, apie 3120 mm ilgio siena. GEriau jau butu lygiai 3 m, nes tas galiukas taip ir lieka neuzpildytas. Aisku, su ikeos prorgamele nera kaip. BEt uzsakant pas baldininkus turetu uzpildyti ta tarpuka.
Siuo metu pas mus dar mazesne virtuve, tai as sutelpu ir darbastalio tik 45 cm teturiu, tai uztenka Man daugiausia truksta spinteliu pasidejimui. Tai dar galvoju vietoj saldytuvo daryti spinteles arba viena auksta...
Na va, man jau vizija keiciasi is kampines daugiau i tiesia
o man toks klausimas iškilo. koks standartas, arba kaip patogiau, kokiam aukštyje geriausia daryti viršutines spinteles? kiek cm turėtų būt nuo apatinių? pas mane dabar 60cm nuo darbastalio, gartraukis 66c, bet aš pastoviai daužau į jį galvą jis per visą kaitlentę, tai išlindęs iš viršutinių spintelių, naujuos namuos norėčiau, kad taip nebūtų
QUOTE(Teka @ 2013 08 24, 08:03)
o man toks klausimas iškilo. koks standartas, arba kaip patogiau, kokiam aukštyje geriausia daryti viršutines spinteles? kiek cm turėtų būt nuo apatinių? pas mane dabar 60cm nuo darbastalio, gartraukis 66c, bet aš pastoviai daužau į jį galvą jis per visą kaitlentę, tai išlindęs iš viršutinių spintelių, naujuos namuos norėčiau, kad taip nebūtų
tai gal jos dabar pas jus per plačios, kad kliūna galva? nes lyg apie 60 cm ir yra tas aukso viduriukas, na nebent, visi šeimoj aukštaūgiai, tai galit kelti kiek aukščiau
ai, čia gartraukis trukdo , aukštis geras jo dabar, tai tada reiktų kitą modelį rinktis pvz. http://www.vup.lt/Bu...-1256-1605.html
QUOTE(Ajste @ 2013 08 23, 13:51)
O netiktų prie šaldytuvo pastatyti ūkinę spintą su orkaite? Tada ir pasidėjimo būtų ir darbastalio gerokai daugiau Arba daryti užsukimą dešinėj, ten daryti plautuvę, būtų pasidėjimo prie pat šaldytuvo ir vėlgi - daugiau darbastalio
Taip pat dabar yra pasirinkimas lentelių dėti ant plautuvės ir taip padidinamas darbinis paviršius
Taip pat dabar yra pasirinkimas lentelių dėti ant plautuvės ir taip padidinamas darbinis paviršius
Dėl ūkinės spintos prie šaldytuvo reikės dar pasimatuoti. Nors įtariu, kad tada virtuvėje būtų ankštoka. Mano teta turi analogiško dydžio virtuvę ir pas ją padarytas užsukimas. Nepatinka man jis. Realiai darbastalio ne kažin kiek padaugėja, kampą sunku išnaudoti, o pačioje virtuvėje labai erdvės sumažėja.
Vat tos lentelės mane labai domina. Lyg ir buvau kažkur internete mačiusi. Bet reikės daugiau pasidomėt jomis. Įtariu, pasidarius virtuvę teks šturmuoti Ikea
QUOTE(Kadija @ 2013 08 23, 13:54)
As taip galvojau, bet atsisakiau tos minties- aukosiu 40cm (minimaliai skaiciavau apie 20 bent reikia) nes pagalvokit- kaip padesit keptuve? rankenele bus visada atsikisusi i vaiksciojama dali, jei desit ant kaires puses(as tai bijociau uzkliut ..).. zodziu, as irgi kamavausi, kaip ir jus, bet nusprendziau, kad taip pristumti nepatogu, nebent namie negaminat beveik..
Tai vat aš irgi galvoju, kad prie pat sienelės darant kaitlentę labai jau reikėtų derinti, kur keptuvę ar puodą didesnėm rankenom pastatyti. Šitoks variantas nebesvarstomas daugiau
QUOTE(obrikyte @ 2013 08 23, 16:18)
labas sumontavo ir mums neperseniausiai virtuvele
Miela virtuvėlė, gražios spalvos
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2013 08 23, 19:16)
Pakritikuokite mano virtuves du variantus:
Panašu, kad jūsų virtuvė tokių pačių išmatavimų kaip mano. Aš labiau linkusi prie tiesios virtuvės.
Viršutinės spintelės 60 cm, man atrodo stipriai per plačios.
QUOTE(egluti @ 2013 08 23, 20:22)
Sveikos
vis sprendžiau kitokias remontų bėdas ir žiūriu, kad ne tiek daug laiko beliko ir virtuvei vis paskaitau, kiek laiko jūs jas planuojat ir negaliu atsistebėti jūsų kruopštumu, pastangom išgauti geriausią rezultatą. bijau, kad pasistatysiu savąją ir prasidės: tas nepatogu, tas ne taip, geriau kitaip... tai kreipiuosi į jus pagalbos Mūsų virtuvė bute, standartinė nepilani 9kv. su baldininku jau daėjom iki tokio planelio:
O virš gartraukio darysit į šoną atidaromas vienas ar dvejas dureles? Jei vienos, tai turbūt 60 cm, man būtų platoka.
QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 24, 11:43)
Dėl ūkinės spintos prie šaldytuvo reikės dar pasimatuoti. Nors įtariu, kad tada virtuvėje būtų ankštoka. Mano teta turi analogiško dydžio virtuvę ir pas ją padarytas užsukimas. Nepatinka man jis. Realiai darbastalio ne kažin kiek padaugėja, kampą sunku išnaudoti, o pačioje virtuvėje labai erdvės sumažėja.
Vat tos lentelės mane labai domina. Lyg ir buvau kažkur internete mačiusi. Bet reikės daugiau pasidomėt jomis. Įtariu, pasidarius virtuvę teks šturmuoti Ikea
Tai vat aš irgi galvoju, kad prie pat sienelės darant kaitlentę labai jau reikėtų derinti, kur keptuvę ar puodą didesnėm rankenom pastatyti. Šitoks variantas nebesvarstomas daugiau
Papildyta:
Panašu, kad jūsų virtuvė tokių pačių išmatavimų kaip mano. Aš labiau linkusi prie tiesios virtuvės.
O virš gartraukio darysit į šoną atidaromas vienas ar dvejas dureles? Jei vienos, tai turbūt 60 cm, man būtų platoka.
Papildyta:
va pas mus 60 cm virs gartraukio spintele su paspaudimu, baldininkas norejo dayti dvi, bet sakiau ne ne man graziau placios nei tu siauru prikapota
QUOTE(Teka @ 2013 08 24, 07:03)
Esu daręs tarpą tarp apatinių ir viršutinių spintelių 60 cm, nes taip norėjo klientai. Tarpas mano supratimu per didelis. Viršutinių spintelių tik apatinės lentynos visiems nesunkiai pasiekiamos. Dabar jau keli metai darau 50 cm tarpą, tai pats tas.
Na, ponios Mindija, Juodai, gabby, Aiste, Bus kita balta žiema ir kitos kurios dar mane pamenat, baldai pagaminti, verdat, kepat, kvepia visi namai?
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 24, 14:12)
Esu daręs tarpą tarp apatinių ir viršutinių spintelių 60 cm, nes taip norėjo klientai. Tarpas mano supratimu per didelis. Viršutinių spintelių tik apatinės lentynos visiems nesunkiai pasiekiamos. Dabar jau keli metai darau 50 cm tarpą, tai pats tas.
o koks yra patvirtintas standartas tarp kaitlentės ir gatraukio? Na, pagal gaisrininkų reikalavimus ir kitus saugumo reikalavimus, koks optimalus atstumas turi būti?
QUOTE(syri @ 2013 08 24, 10:06)
tai gal jos dabar pas jus per plačios, kad kliūna galva? nes lyg apie 60 cm ir yra tas aukso viduriukas, na nebent, visi šeimoj aukštaūgiai, tai galit kelti kiek aukščiau
ai, čia gartraukis trukdo , aukštis geras jo dabar, tai tada reiktų kitą modelį rinktis pvz. http://www.vup.lt/Bu...-1256-1605.html
na pas mus tas senovinis toks baisus, kur didelis gargaras, tai vis kliūna galva mano nesu aukštaūgė tikrai
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 08 24, 14:12)
tai va va, man per aukštai, viršutines lentynėles pasistiebus tik pasiekiu
vis dėstom, svarstom, galiausiai pabraižė man tokį variantą. kaip jums?
ten po dešine bus sandėliukas. aš galvoju gal geriau tą salą ir stalą stumt prie lango? ir aplamai noriu pastabų, kas blogai, nes pati dar tiek neįgudus, kad pastebėčiau, kas tikrai blogai.
viršutinių spintelių greičiausiai nebus, tai galvoju, ar nebus per mažai vietos man
ten po dešine bus sandėliukas. aš galvoju gal geriau tą salą ir stalą stumt prie lango? ir aplamai noriu pastabų, kas blogai, nes pati dar tiek neįgudus, kad pastebėčiau, kas tikrai blogai.
viršutinių spintelių greičiausiai nebus, tai galvoju, ar nebus per mažai vietos man