Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Smilla @ 2013 08 23, 09:58)
Siaip, reikia deti per visa patalpa. Taip pat, kaip ir dazyti ta siena, ant kurios kabinasi spinteles, statosi baldai.
Jeigu netiketai sugalvosite keisti baldus, tai reikes ir grindis keist, ir sienas perdazyt reiketu...  4u.gif
Nejaugi tiek daug m2 uzima virtuve? Gal kokie 3-4 m2 dasideda  ax.gif

Gal čia koks nacionalinis bruožas, o gal tik ten, kur ne sau daro deda danga kur matysis g.gif Aš aisku dėčiau visoj patalpoj, man taip atrodo ir turi būti, bet bus kaip bus rolleyes.gif
Sienas dažysim visas, čia net nekilo abejonių thumbup.gif
QUOTE(rrr? @ 2013 08 23, 10:50)
Mergaites, o ar galit savo nuomone issakyti del visu begeliu, lankstu ir t.t. ir pan. Zinau, kad atseit begeliu begeliaI ir t.t. yra BLUM. O kaip visa kita: GREEN, ir va cia dar kazkoki. Kaip kokybe ir ar nemokam tik uz varda?  g.gif Bute gaminomes patys virtuve, galvojam name ir bandyti patys gamintis. Pigiau, o ir kokybe nesiskundziau. Tai vat reikia patiems ir susiziureti visus tuos mechanizmus... pasimeciau gausoje.
Gal galit savas mintis isdestyti  mirksiukas.gif
P.S. Juodai, tavo virtuve fantastiskai, neapsakomai, nerealiai grazi. Nemeluosiu, zandikaulis atvepo pamacius. Tokia mano svajoniu, norU virtuve. Neslepsiu, supavydejau ir susinervinau. IR AS NORIU VIRTUVES!!!!!  cry.gif

Manau priklauso nuo poreikių ir biudžeto. Čia manau Gabby_jz patirtis geriausia, nes norėjo stalčių ir dėjo paprastus bėgelius (ne Blumus) ir nesiskundžia, nes neturi su kuo palyginti. Jei negalite sau leisti brangesnių, dėkit visur vienodus pigesnius, o atsiradus galimybei (ir esant norui) vėlgi visus keiskite į brangesnius.
O jūs jei patys gaminsitės virtuvę, tai išvis super thumbup.gif Dar turint patirties bus fantastika mirksiukas.gif

QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 23, 10:59)
Dėkui už variantą 4u.gif

Sutinku, kad ne visada norai sutampa su galimybėmis. Kalbant apie virtuvę, noriu patogumo, pakankamo dydžio darbastalio ir talpumo. Dabartinėje virtuvėje man ne viskas telpa, o naujojoje atsiranda indaplovė, taigi prarandu 60 cm spintelę. Dėl to viena iš orkaitės kėlimo priežasčių ta, kad man kitaip trūktų vietos pasidėjimui. O 90 cm darbastalio nemanau, kad yra mažai. Ypač, kai esi pripratęs prie mažiau. Tiesa, galėčiau jo dar išlošti, kaitlentę stumdama į kairę iki pat spintos, tik abejoju, ar būtų patogu. Radau net interneto platybėse tokį vaizdelį.

Gal pas ką nors yra kaitlentė prie pat sienos ir galėtumėte papasakoti, ar patogu taip? g.gif

O netiktų prie šaldytuvo pastatyti ūkinę spintą su orkaite? g.gif Tada ir pasidėjimo būtų ir darbastalio gerokai daugiau thumbup.gif Arba daryti užsukimą dešinėj, ten daryti plautuvę, būtų pasidėjimo prie pat šaldytuvo ir vėlgi - daugiau darbastalio thumbup.gif
Taip pat dabar yra pasirinkimas lentelių dėti ant plautuvės ir taip padidinamas darbinis paviršius ax.gif
Nuotraukoje visai nieko, vizualiai atrodo gražiai, nors įtariu nėra super patogu g.gif Bet, dažnai norus apriboja galimybės, tai finansinės, tai erdvinės...
Papildyta:
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 08 23, 11:01)
radau rankeneles i apatines dureles, bet reikia siustis - bus po menesio o gal net ir spali... dabar galvoju ka cia padarius laikinai  su tais stalciais - kaip atidarineti juos, kol rankeneles atvaziuos, nenoriu kitu bent laikinai deti
ot beda - vel galva teks sukti

Iš kur taip ilgai siunčia? Aš tai sakyčiau geriau ieškot kitų, kurios bus greitai, nes mano įsivaizdavimu tai užsiknisimas darinėti spinteles už kampų, o jei prikrauti stalčiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 23, 09:32)
Klausimas apie grindu danga. Ar ja dedate iki pat sienos ar tik iki spinteliu linijos? MB nori tik iki spinteliu, nes taip pigiau, bet jei desim linoleuma noriu iki sienos, nes praktiskiau ax.gif pasilasakokit kaip pas tamstas 4u.gif

As kadangi irgi prie tu skaiciuojanciuju, tai manau taip: pagalvokit po kiek laiko galit keisti virtuve. Jei nera planuose jos keitimo- dekit iki spinteliu. Visa Amerika prakiskai taip gyvena, ten viskas dedama tik ten kur reikia, tai manau, kad nieko tragisko tame nera biggrin.gif O sutaupysit reikalingu pinigeliu. Deti vien del "zinojimo", kad pas tave po spintelemis grindys sudetos man rodos beprasmiska smile.gif O jei galvojat, kad galit keisti virtuvei greiciau, nei grindis- tai dekit iki sienos.
P.S. kaip malonu skaityt, kad zmones irgi ekonomina ir patys daro daug ka, nes as atejus cia daznai tokia biedna ir skupi pasijuntu... blush2.gif

QUOTE(rrr? @ 2013 08 23, 11:50)
Mergaites, o ar galit savo nuomone issakyti del visu begeliu, lankstu ir t.t. ir pan. Zinau, kad atseit begeliu begeliaI ir t.t. yra BLUM. O kaip visa kita: GREEN, ir va cia dar kazkoki. Kaip kokybe ir ar nemokam tik uz varda?  g.gif Bute gaminomes patys virtuve, galvojam name ir bandyti patys gamintis. Pigiau, o ir kokybe nesiskundziau. Tai vat reikia patiems ir susiziureti visus tuos mechanizmus... pasimeciau gausoje.

Mano pazistamas baldininkas sake, kad begeliu begeliai yra HETTICH, bet SM populiaresni BLUM biggrin.gif Tai va ir zinok dabar.. O del vardo- manau permokam, kaip ir visur kur, bet nepakeisim nieko.
As nesu zymiu vardu fane, isbandem gyvenime visokius begelius/lankstus. Galiu pasakyti taip- stalciai puikiai laiko ir ne bluminiai (staciai apie 68cm). Kad nera prisitraukinejimo ar atsokimo- man gyvenimo kokybes neprastina, nes uzsidaro jie svelniai. O va kas del vyriu spinteliu paprastai atidaromu, tai mano patirtis tokia, kad visai pigus isejo saibom po 2 metu. Tada pakeitem i brangesnius (gal blumus g.gif )- laiko puikiai.

QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 23, 11:59)

Gal pas ką nors yra kaitlentė prie pat sienos ir galėtumėte papasakoti, ar patogu taip? g.gif

As taip galvojau, bet atsisakiau tos minties- aukosiu 40cm (minimaliai skaiciavau apie 20 bent reikia) nes pagalvokit- kaip padesit keptuve? rankenele bus visada atsikisusi i vaiksciojama dali, jei desit ant kaires puses(as tai bijociau uzkliut blush2.gif ..).. zodziu, as irgi kamavausi, kaip ir jus, bet nusprendziau, kad taip pristumti nepatogu, nebent namie negaminat beveik..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kadija: 23 rugpjūčio 2013 - 12:58
QUOTE(Kadija @ 2013 08 23, 12:54)
P.S. kaip malonu skaityt, kad zmones irgi ekonomina ir patys daro daug ka, nes as atejus cia daznai tokia biedna ir skupi pasijuntu...  blush2.gif
Mano pazistamas baldininkas sake, kad begeliu begeliai yra HETTICH, bet SM populiaresni BLUM biggrin.gif Tai va ir zinok dabar.. O del vardo- manau permokam, kaip ir visur kur, bet nepakeisim nieko.

As taip galvojau, bet atsisakiau tos minties- aukosiu 40cm (minimaliai skaiciavau apie 20 bent reikia) nes pagalvokit- kaip padesit keptuve? rankenele bus visada atsikisusi i vaiksciojama dali, jei desit ant kaires puses(as tai bijociau uzkliut blush2.gif ..).. zodziu, as irgi kamavausi, kaip ir jus, bet nusprendziau, kad taip pristumti nepatogu, nebent namie negaminat beveik..

Nu tikrai ne viena, kuri skaičiuoji mirksiukas.gif . Mes irgi kur tik galima, ten tikrai taupom.
Mūsų senojoj virtuvėj berods tie HETTICH buvo (bet tikrai ne BLUM, nes taupėm), jokio blogo žodžio jiems neturiu. Atlaikė 5m ir dar pardavėm, nei vienas lankstas neišklero. O visos viršutinės spintelės atsidarinėjo į viršų mirksiukas.gif

Jokiu būdu nedarykit kaitlentės arti sienos, tikrai nusitaško ir apeina riebalais. Pas mane buvo atstumas per kargo, tai kiek ten, berods 15cm, nusitaškydavo tikrai. Dabar planuoju daryt 40cm tarpa smile.gif
Atsakyti

user posted image
[/quote]

vis skaitau ir as sia temele, planuoju nauja virtuve daryti, pas mane tik 6 kvadratu doh.gif ir dabar yra kaitlente prie pat, tai galiu pasakyti tikrai nevykes variantas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 08 23, 11:54)
As kadangi irgi prie tu skaiciuojanciuju, tai manau taip: pagalvokit po kiek laiko galit keisti virtuve. Jei nera planuose jos keitimo- dekit iki spinteliu. Visa Amerika prakiskai taip gyvena, ten viskas dedama tik ten kur reikia, tai manau, kad nieko tragisko tame nera  biggrin.gif O sutaupysit reikalingu pinigeliu. Deti vien del "zinojimo", kad pas tave po spintelemis grindys sudetos man rodos beprasmiska  smile.gif O jei galvojat, kad galit keisti virtuvei greiciau, nei grindis- tai dekit iki sienos.
P.S. kaip malonu skaityt, kad zmones irgi ekonomina ir patys daro daug ka, nes as atejus cia daznai tokia biedna ir skupi pasijuntu...  blush2.gif

Virtuvės keist visai neplanuojam. Planas-chuliganas po 5-7 metų keist visą namą cool.gif Manau ir nemaža dalis JK taip gyvena. Gal nedaug susitaupo, bet vistiek vienas kitas centas. O pas mus (kogero ir pas daugumą) biudžetas vienas visiems darbams, tagi jei daugiau išleidi vienoj patalpoj, lieka mažiau kitoms ax.gif
Ekonomina manau daugelis, tik ne visi turi galimybes ar sugebėjimus patys kažką daryti savo rankom. O tai nors sunkus darbas, bet rezultatas yra pasitenkinimas ir bent pusėtinas originalus darbas bigsmile.gif Uoj kaip man knieti pasigriebt vėl teptuką ir užtept antrą sluoksnį ant mano durelių wub.gif

O dėl kaitlentės, tai ne visi daug kepa keptuvėje, kad baisiai apsitaskytų. Galiausiai siena už kaitlentės irgi apsitaško, o nuo jos niekaip nepatrauksi. Ir ką - nusivalai ir tiek. Be to dabar platesnis pasirinkimas uždengimų keptuvėms ir puodams, kad nesitaškytų. Pvz tokie sieteliai, kurie minimaliai sulaiko drėgmę ir karštį, o taųkytis riebalams neleidža mirksiukas.gif O va dėl pasidėjimo ir užkliuvimo už rankenų, tai sutinku. Tada išeitis tik ieškoti norimo išdėstymo kaiitlentės, kad du dešinieji taškai būtų didesni. Bet vėlgi, daug kas priklauso nuo gaminimo poreikių. Mes jei galėtume, tai kių 6 "skylių" imtume lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(Ajste @ 2013 08 23, 14:19)

Ekonomina manau daugelis, tik ne visi turi galimybes ar sugebėjimus patys kažką daryti savo rankom. O tai nors sunkus darbas, bet rezultatas yra pasitenkinimas ir bent pusėtinas originalus darbas  bigsmile.gif  Uoj kaip man knieti pasigriebt vėl teptuką ir užtept antrą sluoksnį ant mano durelių  wub.gif

siaip LT zmones sugeba gaut 800lt algos ir sumoket 1000lt mokesciu juk.. lotuliukas.gif
kaip primas sluoksnis ant dureliu virtuviniu isejo? g.gif tas dazymas relaksuoja itariu... bigsmile.gif
as skaiciavau ikejoj virtuves kaina, kokia planuojam, nu ka be stalvirsio ir buitines technikos virs 5000lt... doh.gif galvoju dabar ko man nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
labas 4u.gif sumontavo ir mums neperseniausiai virtuvele, visai nedidele, net neina normaliai nufotografuoti, ner kaip prieiti smile.gif dar ne viskas baigta- grindjuostes nusigrybavo matuojant, tai naujas daro, dar kampukas neuzdetas ten kur baltos plyteles baigiasi, bet cia jau smulkmenos, bandau ikelti nuotraukas, tikiuosi pavyks smile.gif p.s. gailiuosi kad klausiau vyro ir pirkom paprastai pastatoma saldytuva, jis man cia taip netinka, butu imontuojamas- spinteliu spalvos, atrodytu vientisiau, o dabar toks pilkas plemas visai ne i tema doh.gif
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo obrikyte: 23 rugpjūčio 2013 - 15:20
Obrikyte, grazu. Ir tas saldytuvas nera taip baisiai, kaip tau atrodo mirksiukas.gif . As, kai pamaciau savo imontuojama saldytuva, nusivyliau, ju kameros sumazejusios stipriai doh.gif . Taip, kad nepergyvenk mirksiukas.gif .

O visa kita grazu, baltas stalvirsis mano mylimaiusias wub.gif. Kaip isnaudojai kampine spintele? Ar kampas po kriaukle ar kitoj spintelej?

Dar lubos sudomino? Jos blizgios? Kokios cia? rolleyes.gif Gal itempiamos?

Ir kaip tos ilgos siauros spinteles iki lubu? Patogu? Patenkinta? Mano pats didziausias galvos skausmas, daryt tokias spinteles ar horizontolias. Niekaip negaliu apsisprest doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2013 08 23, 14:04)
siaip LT zmones sugeba gaut 800lt algos ir sumoket 1000lt mokesciu juk.. lotuliukas.gif
kaip primas sluoksnis ant dureliu virtuviniu isejo?  g.gif tas dazymas relaksuoja itariu...  bigsmile.gif
as skaiciavau ikejoj virtuves kaina, kokia planuojam, nu ka be stalvirsio ir buitines technikos virs 5000lt...  doh.gif galvoju dabar ko man nereikia  lotuliukas.gif

Aj, nesiplečiam ta tema, nes užburbėsiu vėl (apie tuos, kurie daugiau skundžiasi negu yr priežasčių) doh.gif
Bandysiu pirmadieni įkelt nuotraukas jau pabaigtų dažymų. Jei pavyks per šeštadienį ir sekmadienį kitus du sluoksnius užtepliot rolleyes.gif
QUOTE(obrikyte @ 2013 08 23, 14:18)
labas 4u.gif sumontavo ir mums neperseniausiai virtuvele, visai nedidele, net neina normaliai nufotografuoti, ner kaip prieiti smile.gif dar ne viskas baigta- grindjuostes nusigrybavo matuojant, tai naujas daro, dar kampukas neuzdetas ten kur baltos plyteles baigiasi, bet cia jau smulkmenos, bandau ikelti nuotraukas, tikiuosi pavyks smile.gif p.s. gailiuosi kad klausiau vyro ir pirkom paprastai pastatoma saldytuva, jis man cia taip netinka, butu imontuojamas- spinteliu spalvos, atrodytu vientisiau, o dabar toks pilkas plemas visai ne i tema doh.gif

Kai tokia maža erdvė, tai neprastai išnaudota thumbup.gif Pasipasakokit ar be šaldytuvo darytumėt ką kitaip? Man tai užkliuvo maža plautuvė su padėklu (daryčiau didesnę ir be padėklo), siauros durelės po plautuve (daryčiau dvidurę L formos), nedaryčiau atvirų lentynelių, nei kargiuko nei rankšluostinės. Prašau nesupykti už mano pasisakymus 4u.gif
Ir dar papasakokit kas ten su grindim taip įdomiai padaryta? Ir kiek matau danga tik iki spintelių? bigsmile.gif O staliukas tai labai fainai padaryta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JViktorija @ 2013 08 23, 16:41)
Obrikyte, grazu. Ir tas saldytuvas nera taip baisiai, kaip tau atrodo  mirksiukas.gif . As, kai pamaciau savo imontuojama saldytuva, nusivyliau, ju kameros sumazejusios stipriai  doh.gif . Taip, kad nepergyvenk  mirksiukas.gif .

O visa kita grazu, baltas stalvirsis mano mylimaiusias wub.gif. Kaip isnaudojai kampine spintele? Ar kampas po kriaukle ar kitoj spintelej?

Dar lubos sudomino? Jos blizgios? Kokios cia?  rolleyes.gif Gal itempiamos?

Ir kaip tos ilgos siauros spinteles iki lubu? Patogu? Patenkinta? Mano pats didziausias galvos skausmas, daryt tokias spinteles ar horizontolias. Niekaip negaliu apsisprest  doh.gif

aciu smile.gif ten ne kampine spintele, spintele tik po kriaukle, eina ji ilga iki sienos, tai ten toliau stovi kibiras bulviu, o cia arciau siuksliu deze, ta kita spintele- indaplove smile.gif) pastabumas thumbup.gif itempiamos blizgios lubos smile.gif
del ilgu spinteliu yra ir pliusu i minusu, gerai tai kad talpu, nesikaupia dulkes bet sunkoka pasiekti, tas kas virsuj sukrauta, tai i virsutines lentynas dedu kas labai retai naudojama.smile.gif
Atsakyti
Pakritikuokite mano virtuves du variantus:
1 variantas user posted image
2 variantas
user posted image

Saldytuvas aukstesnis 10 cm, tai gausis lygiai sulig spintele.
Ar verta daryti kampine? Darbastalio kiekis praktiskai tas pats. Tik tiek, kad daugiau pasidejimo butu i kampines spinteles g.gif
Saldytuva is viso butu galima isimti is tos sienos ir statyti prie priesingos, bet norisi kuo daugiau laisvo ploto didesniam stalui su kedem.
Visos spinteles vienodo plocio - 60 cm.
Virsutiniu aukstis 100 cm

Anksciau projektavau su angliska ikea programele, tai kaina gavos mazesne, nei dabar su LT programele ir kainom blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 23 rugpjūčio 2013 - 18:20
QUOTE(Ajste @ 2013 08 23, 16:53)
Aj, nesiplečiam ta tema, nes užburbėsiu vėl (apie tuos, kurie daugiau skundžiasi negu yr priežasčių)  doh.gif
Bandysiu pirmadieni įkelt nuotraukas jau pabaigtų dažymų. Jei pavyks per šeštadienį ir sekmadienį kitus du sluoksnius užtepliot  rolleyes.gif

Kai tokia maža erdvė, tai neprastai išnaudota  thumbup.gif  Pasipasakokit ar be šaldytuvo darytumėt ką kitaip? Man tai užkliuvo maža plautuvė su padėklu (daryčiau didesnę ir be padėklo), siauros durelės po plautuve (daryčiau dvidurę L formos), nedaryčiau atvirų lentynelių, nei kargiuko nei rankšluostinės. Prašau nesupykti už mano pasisakymus  4u.gif
Ir dar papasakokit kas ten su grindim taip įdomiai padaryta? Ir kiek matau danga tik iki spintelių? bigsmile.gif  O staliukas tai labai fainai padaryta  thumbup.gif

maza plautuve del to kad ji beveik nereikalinga, nes viska plaunu indaplovej, tai man tik darzovem, skardom plauti ta kriaukle smile.gif ir man nepatinka tos lentynos, bet jau nebuvo kitaip ka dayti, nes jos siaurutes, spinteles nepadaysi, o jei nieko nedaryti tai butu tarpas tarp saldytuvo ir baldu,aisku su laiku prisikraus ten slamsto , zinau biggrin.gif
o kas ten grindims idomaus? nieko, tiesiog taupumo sumetimais po spintelem isklijavom pigiom plytelem, nes tos rastuotos buvo brangios blush2.gif vistiek grindjuoste dar uzsides ir nieko nesimatys smile.gif staliuka darem toki pat kaip stalvirsis 4u.gif
Atsakyti