Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę toliau (3)

QUOTE(Darius S @ 2013 08 22, 13:23)
Dėl juostelių: galima padaryti ir be jų, tačiau keičiasi ir montavimo eiliškumas visas. Kadangi lygių kampų nėra, šiuo atveju dar ir "U" forma + isileidžia į palangę, taigi ypatingai reikalingas tikslumas, t.y. sumontavus visą virtuvę reikėtų daryti stalviršio šabloną (čia kaip su lietu akmeniu) ir pagal jį jau pjauti stalviršį ir daryti sujungimus, o tai reiškia, jog ilgėja gamybos terminas ir auga kaina. Taip pat vienas iš svarbesnių dalykų - patvarumas. Ankščiau ar vėliau ta siūlė vistiek pradeda kliūti, patenka į ją drėgmė, išsipučia kraštai. Aš asmeniškai patariu daryti iš akmens, jei nesinori, kad siūlės matytųsi.

O tai siūlės nėra kažkaip apdorojamos, kad būtų atsparios (ar atsparesnės) drėgmei? Kitaip tą drėgmės ir išpūtimo argumentą galima taikyti ir plautuvei, juk ten neišvengsi plokštės pjovimo.. ax.gif Kaip keičiasi eiliškumas? Juk visvien pirmiau spintelės sustatomos ir tik tada dedamas darbastais, ar aš neteiisingai suprantu tą eiliškumą? Kaip suprast nėra "lygių kampų"? g.gif Klausinėju, nes pas mus taip pat U formos virtuvė ir darys stalviršio jungimą be juostelių. Ir be šablono g.gif
O dėl kainos, tai manau vaizdas vertas didesnės kainos ax.gif

Killing me softly,
Jūsų planelyje netikslumas 4u.gif Indaplovė aukštesnė, todėl orkaitė irgi būtų aukščiau mirksiukas.gif O kaip Jums mano pasiūlymas su mikrobange? ax.gif O durelės 95x80 tikrai per didelės, jei įmanoma skelt pusiau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 22 rugpjūčio 2013 - 14:42
QUOTE(Killing_me_softly @ 2013 08 22, 15:23)
O trijų stalčių blokų po 60 cm. nelabai norėčiau. Įsivaizduoju, kad geriau 2 platesni, nei 3 siauri.
user posted image

O jei blokai skaidytųsi taip nuo kairės:
viršutinių spintelių pločiai iki spintos: 70cm, 60cm, 60cm, 60cm,
apatinių spintelių pločiai iki spintos: 10cm cargo, 6ocm orkaitė su kaitlente, 2 x 60cm stalčių blokai ir 60cm spintelė su plautuve.
Atsakyti
Tada ir mums matyt tektų šaldytuvą kelti prie lango, jei visgi nuspręstumėm perkelti kriauklę g.gif Nes tikrai būtų nepatogu, jei liktų kur yra dabar. Labai įdomu būtų pamatyti jūsų planelį, kai jau turėsit 4u.gif

Man rodos kur kas geriau kelti šaldytuvą prie lango, nes dabar, žiūrint į patalpos planą jis visai mano galva ne vietoj schmoll.gif . Tada gal dar sugalvotumėt prasitęsti virtuvę kampu po langu 4u.gif
QUOTE(Darius S @ 2013 08 22, 15:23)
Ankščiau ar vėliau ta siūlė vistiek pradeda kliūti, patenka į ją drėgmė, išsipučia kraštai. Aš asmeniškai patariu daryti iš akmens, jei nesinori, kad siūlės matytųsi.

Na, dėl šito, tai mano patirtis labai gera - 7 metai nieks niekur neišsipūtė - tikrai nesaugojau tos vietos kažkaip ypatingai schmoll.gif . O kai dedat juostelę, ar išsipūsti negali? g.gif Juk irgi tas pats - klijuojat, tik nėra būtinybės taip tiksliai ir dedat ant viršaus juostelę, kuri tik apsunkina valymą, tai po ja gali prisikaupti drėgmės, kuri ilgainiui gal ir gali pridaryti blogybių. Manau, be reikalo gąsdinat su tuo išsipūtimu. O ir matosi pas mane minimaliai smile.gif .
Ar Jūs turėjot galvoje lieto akmens masės stalviršius? Nes ant tikro akmens siūlės irgi matos unsure.gif .
Atsakyti
Pabandžiau indaplovę po orkaite pakišti, ir va kas gavosi. Gal visai ir nieko. Tik kažin, kaip tos kriauklės spintelės durelės žiūrėtųsi, jei būtų 95x80. Labai jau didelės g.gif  O trijų stalčių blokų po 60 cm. nelabai norėčiau. Įsivaizduoju, kad geriau 2 platesni, nei 3 siauri.

sakykit, o su kokia programa jūs šiuos planelius braižot?

atsiprašau baisiausiai, jei jau toks klausimas buvo, o tiksliau jei jau buvo kažkur kažkada apie tai rašyta
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 22, 15:37)
O tai siūlės nėra kažkaip apdorojamos, kad būtų atsparios (ar atsparesnės) drėgmei? Kitaip tą drėgmės ir išpūtimo argumentą galima taikyti ir plautuvei, juk ten neišvengsi plokštės pjovimo..  ax.gif  Kaip keičiasi eiliškumas? Juk visvien pirmiau spintelės sustatomos ir tik tada dedamas darbastais, ar aš neteiisingai suprantu tą eiliškumą? Kaip suprast nėra "lygių kampų"?  g.gif  Klausinėju, nes pas mus taip pat U formos virtuvė ir darys stalviršio jungimą be juostelių. Ir be šablono  g.gif
O dėl kainos, tai manau vaizdas vertas didesnės kainos  ax.gif

QUOTE(Juodai @ 2013 08 22, 15:40)
Na, dėl šito, tai mano patirtis labai gera - 7 metai nieks niekur neišsipūtė - tikrai nesaugojau tos vietos kažkaip ypatingai schmoll.gif . O kai dedat juostelę, ar išsipūsti negali?  g.gif Juk irgi tas pats - klijuojat, tik nėra būtinybės taip tiksliai ir dedat ant viršaus juostelę, kuri tik apsunkina valymą, tai po ja gali prisikaupti drėgmės, kuri ilgainiui gal ir gali pridaryti blogybių. Manau, be reikalo gąsdinat su tuo išsipūtimu. O ir matosi pas mane minimaliai smile.gif .
Ar Jūs turėjot galvoje lieto akmens masės stalviršius? Nes ant tikro akmens siūlės irgi matos  unsure.gif .

Mano įdėtos virtuvės atveju yra 6 vidiniai ir 2 išoriniai kampai, prie kuriu glaudžiasi stalviršis. Neivienas iš tų kampų nesudaro 90 laipsnių kampo, tiesa sakant nelygumai buvo gana dideli, todėl ir stalviršio atskiros dalys nesusijungė lygiais kampais. Neturint šablono negalima įvertinti, kokiu kampu kuri stalviršio dalis pasisuks, todėl ceche išfrezavus stalvišių sujungimus didelė tikimybė, jog viską sudėjus į vietą kampai nesusileis gražiai. Jeigu meistrai šiuos frezavimo darbus atliks vietoje, tada valio, tačiau tokie darbai kokybiškiau atliekami ant normalių staklių. Siūlės impregnuojamos specialiu impregnantu. Skirtumas tarp tos justelės yra tas, jiog prabėgęs skystis nuvarva žemyn per tą stalviršio briauną, o esant suleistam stalviršiui, geriasi gilyn, dėl ko yra tikimybė pažeisti sujungimo vietą.
Atsakyti
Dabartinis mūsų virtuvės išplanavimas (proporcijos gali būti netikslios).

Jei grįžt prie jūsų pirminio var.tik orkaitę sukt į darbastalio pusę? Šaldytuvą į kitą pusę lango ir dar sujungt stalviršiu?

Bandžiau su KD pabraižyt, bet laikas baigėsi ir liko nei lupta, nei skusta doh.gif doh.gif lotuliukas.gif

Na bet esmė tokia būtų.

user posted image

Šaldytuvas ne toks vienišas kaip našlaitis būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindija: 22 rugpjūčio 2013 - 15:17
.. arba šaldytuvą prie ūkinės spintos, o po langu darbastalis pereinantis į stalą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bambyze @ 2013 08 22, 13:39)
O jei blokai skaidytųsi taip nuo kairės:
viršutinių spintelių pločiai iki spintos: 70cm, 60cm, 60cm, 60cm,
apatinių spintelių pločiai iki spintos: 10cm cargo, 6ocm orkaitė su kaitlente, 2 x 60cm stalčių blokai ir 60cm spintelė su plautuve.

Mano nuomone per plačios tokios durelės jei atidarinėt į šonus, bet per siauros atidarinėt į viršų g.gif Ir stalčių blokai, man regis platesni patogiau ax.gif
Baisiai viską gadina ta palangė ir radijatorius doh.gif
QUOTE(Juodai @ 2013 08 22, 13:40)
Man rodos kur kas geriau kelti šaldytuvą prie lango, nes dabar, žiūrint į patalpos planą jis visai mano galva ne vietoj  schmoll.gif . Tada gal dar sugalvotumėt prasitęsti virtuvę kampu po langu 4u.gif

Na, dėl šito, tai mano patirtis labai gera - 7 metai nieks niekur neišsipūtė - tikrai nesaugojau tos vietos kažkaip ypatingai schmoll.gif . O kai dedat juostelę, ar išsipūsti negali?  g.gif Juk irgi tas pats - klijuojat, tik nėra būtinybės taip tiksliai ir dedat ant viršaus juostelę, kuri tik apsunkina valymą, tai po ja gali prisikaupti drėgmės, kuri ilgainiui gal ir gali pridaryti blogybių. Manau, be reikalo gąsdinat su tuo išsipūtimu. O ir matosi pas mane minimaliai smile.gif .
Ar Jūs turėjot galvoje lieto akmens masės stalviršius? Nes ant tikro akmens siūlės irgi matos  unsure.gif .

Gal ten planuojamas stalas? Stalas būtų smagiau prie lango ax.gif Dėl pratesimo sutinku, atsirastų daugiau darbastalio ir padaugėtų įvairių sprendimų thumbup.gif
Pas mus dabar virtuvėj tragiška plokštė ir tikrai sena, prie plautuvės padėklo ir be išpūtimų g.gif O senam bute akmuo buvo sujungtas su kažkokia balta siūle, tai nelabai vaizdas blush2.gif Jei būtų metalinė, tai reiktų šveist...
QUOTE(Teka @ 2013 08 22, 13:50)
atsiprašau baisiausiai, jei jau toks klausimas buvo, o tiksliau jei jau buvo kažkur kažkada apie tai rašyta

doh.gif Jei turite problemų ir norite išsilieti and burbančios bobos, tai parašytkite až, nėr ko dergtis temoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darius S @ 2013 08 22, 16:23)
Na taip, grindjuostės ten labai trūksta  biggrin.gif
Dėl justelių: galima padaryti ir be jų, tačiau keičiasi ir montavimo eiliškumas visas. Kadangi lygių kampų nėra, šiuo atveju dar ir "U" forma + isileidžia į palangę, taigi ypatingai reikalingas tikslumas, t.y. sumontavus visą virtuvę reikėtų daryti stalviršio šabloną (čia kaip su lietu akmeniu) ir pagal jį jau pjauti stalviršį ir daryti sujungimus, o tai reiškia, jog ilgėja gamybos terminas ir auga kaina. Taip pat vienas iš svarbesnių dalykų - patvarumas. Ankščiau ar vėliau ta siūlė vistiek pradeda kliūti, patenka į ją drėgmė, išsipučia kraštai. Aš asmeniškai patariu daryti iš akmens, jei nesinori, kad siūlės matytųsi.

Mano vyras vakar irgi tą patį sakė, kai parodžiau jungimą kažkurios įkeltą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2013 08 22, 17:13)
Jei grįžt prie jūsų pirminio var.tik orkaitę sukt į darbastalio pusę? Šaldytuvą į kitą pusę lango ir dar sujungt stalviršiu?

Bandžiau su KD pabraižyt, bet laikas baigėsi ir liko nei lupta, nei skusta doh.gif  doh.gif  lotuliukas.gif

Na bet esmė tokia būtų.

user posted image

Šaldytuvas ne toks vienišas kaip našlaitis būtų biggrin.gif

mano variantas labai panasus, tik ten kur dabar orkaite butu kriaukle (aisku ne visai kampe), o orkaite kitam gale. Ir viskas apsukta i vidu. Tik problema tame, kad palange 81cm aukstyje, tai taip graziai stalvirsio sujungti nepavyks... nesigauna man ikelti savo brezinio foto, pabandysiu dar vakare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baronke: 22 rugpjūčio 2013 - 15:46
Sveiki,

gal kas girdėjot, žinot virtuvinių baldų gamintoją, kuri darbuojasi ir Ispanijoje?

Norvegijoj yra, Anglijose yra, o Ispanijoj nerandu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2013 08 22, 16:38)
Mano vyras vakar irgi tą patį sakė, kai parodžiau jungimą kažkurios įkeltą.  4u.gif

Gal ten mano buvo įkeltas g.gif ... toks pilkas stalviršis. Ir ką sakė, nesupratau? Kad blogai tokia siūlė? g.gif Prašom pažodžiui pakartot hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 22 rugpjūčio 2013 - 17:50