Sveikos, super mamos. Tikrai, gal kuri tiksliai žinot, kur rasti Vilniaus darželių veiklą, ar apskritai, visų darželių veiklą reglamentuojančius įstatymus? Vakar, nes man aktualu , 2002 metų Mažylyje radau sraipsnį, kad "pagal darželių veiklą reglamentuojantį įstatymą, jei atsiranda nemažai tėvelių, turinčių darželinio amžiaus vaikus ir norinčių, kad jų vaikai būtų kartu, darželio direktorė privalo organizuoti vadinamąją broliukų sesučių grupę". Taip buvo 2002 metais. O kaip dabar? Nes noriu, kad vaikai darželyje būtų kartu, ir niekur tokio nerandu
Man tai vedėja leido pasirinkti kartu ar atskirai noriu,kad vaikiukai eitų.Nors tokios grupės brolių ir sesučių nėra.
QUOTE(NEINE @ 2007 04 06, 15:29)
Man tai vedėja leido pasirinkti kartu ar atskirai noriu,kad vaikiukai eitų.Nors tokios grupės brolių ir sesučių nėra.
O kokiam čia darželyje? Nes aš buvau dviejuose, ir abiejuose man atsakė, kad nėra tokios galimybės, kad vaikučiai eitų į vieną grupę, nors tarp jų, manau, ne toks jau didelis skirtumas - 1 m. 9 mėn.
QUOTE(SUNmom @ 2007 04 04, 16:08)
'Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimas Nr. T-421 Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse
(nustatyta užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse grupėse mokėjimo tvarka, nurodytos užmokesčio mokėjimo lengvatos)'
o kur rasti si dokumenta vilniaus sav
(nustatyta užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse grupėse mokėjimo tvarka, nurodytos užmokesčio mokėjimo lengvatos)'
o kur rasti si dokumenta vilniaus sav
MAnau reikia ieškoti tarp Vilniaus miesto savivaldybės tarybos priimtų dokumentų (sprendimų)
QUOTE(lapiukste @ 2007 04 06, 15:32)
O kokiam čia darželyje? Nes aš buvau dviejuose, ir abiejuose man atsakė, kad nėra tokios galimybės, kad vaikučiai eitų į vieną grupę, nors tarp jų, manau, ne toks jau didelis skirtumas - 1 m. 9 mėn.
Mes esame Kaune.Ir tarp mano vaikų lygiai dviejų metų skirtumas.Bet aš manau,kad tai yra vedėjos noro ar nenoro reikalas.Nes ir mano draugė kai vedė savo vaikus į darželį jos klausė kartu ar atskirai nori.O man kai leidžia rinktis negaliu apsispręti ar kartu leisti vaikus, ar atskirai.
QUOTE(NEINE @ 2007 04 06, 18:21)
Mes esame Kaune.Ir tarp mano vaikų lygiai dviejų metų skirtumas.Bet aš manau,kad tai yra vedėjos noro ar nenoro reikalas.Nes ir mano draugė kai vedė savo vaikus į darželį jos klausė kartu ar atskirai nori.O man kai leidžia rinktis negaliu apsispręti ar kartu leisti vaikus, ar atskirai.
Mano vaikučiai dar maži, ir į darželį negreit, bet mano motiniška širdis sako, kad vaikams geriau būt kartu... Sprendžiu pagal save. Aš turėjau jaunesnę sesę, ir jei kas vaikystėj būtų mus išskyrę - randas tikrai būt likęs. Mano vaikai ir jautrūs ir apskritai, tikrai noriu, kad vaikystę jie praleistų kartu - juk tam ir yra brolis ir sesuo. Prisibus dar skyrium - prasidės mokykliniai metai. Yra ir daugiau pliusų. Ir aš jų randu daugiau, nei minusų. Bet, manau, kiekviena mama apsispręs taip, kaip geriau jos vaikučiams
Aš ir daugiau pliusų matau,kad vaikai eitų kartu.Bet nežinau kaip tarp jūsų vaikučių,bet mano mažoji labai reikalauja daug dėmesio iš vyresnėlio,nori,kad jis žaistų tik su ja,o dėl to ir nemažai muštynių būna.Galvoju,gal būtų gerai dienos eigoje jiems pabūti atskirai.Čia mes aišku visai nukrypom nuo esamos temos .
Gal kas zinote, kur galima butu gauti darzeliu nuostatus? Norisi perskaityt. Labai idomu, kokiu oru vaikai vedami i lauka, o kokiu turetu buti grupeje.
QUOTE(Mamusik @ 2007 11 28, 22:50)
Gal kas zinote, kur galima butu gauti darzeliu nuostatus? Norisi perskaityt. Labai idomu, kokiu oru vaikai vedami i lauka, o kokiu turetu buti grupeje.
Ikimokyklinės įstaigos vadovaujasi higienos norma HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" .
XIII.81. punktas sako : kasdieną 2 kartus vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti. Žiemos metu vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti, kai nėra vėjo ir oro temperatūra ne žemesnė kaip minus 18 °C.
Na realiai žiemą vaikai vedami vieną kartą į dieną, nes po pietų anksti sutemsta. Ir aišku lyjant ar esant šlapdribai nevedami į lauką visai, nors higienos normoje tai nenurodyta (šita higienos normos dalis manau yra neišbaigta, kas liečia lietaus ir šlapdribos klausimą). Jei norite pasiskaityti plačiau kas turi ir ko neturi būti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, prašome pasiskaityti plačiau čia: Higienos norma HN 75:2002
QUOTE(Voverė @ 2007 12 02, 19:54)
Ikimokyklinės įstaigos vadovaujasi higienos norma HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės" .
XIII.81. punktas sako : kasdieną 2 kartus vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti. Žiemos metu vaikai turi būti išvedami pasivaikščioti, kai nėra vėjo ir oro temperatūra ne žemesnė kaip minus 18 °C.
Na realiai žiemą vaikai vedami vieną kartą į dieną, nes po pietų anksti sutemsta. Ir aišku lyjant ar esant šlapdribai nevedami į lauką visai, nors higienos normoje tai nenurodyta (šita higienos normos dalis manau yra neišbaigta, kas liečia lietaus ir šlapdribos klausimą). Jei norite pasiskaityti plačiau kas turi ir ko neturi būti ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, prašome pasiskaityti plačiau čia: Higienos norma HN 75:2002
labai aciu uz issamu atsakyma. Mane labiausiai ir domino lietus, stiprus vejas ir slapdriba.
labas mamytes ,ar galetumet man padet turiu viena klausima ir y jy niekur nerandu informacijos, ,mes su vyru stovim darbo birzoj ar yra uz darzeli kokios nuolaidos,vieni sako kad nereik visai moket tokiu atveju kiti sako kad 50%tik moket,socialine pasalpa gausim tik uz pusmecio,ir db is birzos nieko negaunam,jai kasnors kanors zinot labai dekinga buciau uz informavija
Sveikos mamytės,ar darželyje privalo būti viena prailginta grupė? Nes neseniaio pradėjau savo mažiuką leisti į draželį,taip džiaugiausia,kad prailginta grupė dirba nuo 6,30 iki 18,30 val.Bet po savaitės auklytė pasakė,jog vaikus nuo kovo pirmos teks pasiimti iki 17 val.nes "neapsimoka dėl kelių vaikų laikyti viso personalo tike ilgai".Bet viso ir nereikia,užtenka vienos auklytės,o jų yra kelios tai atrodo galėtų žmoniškai,pasikeisdamos pabudėti ilgėliau,nes ką daryti tų "kelių ' vaikų tėvams.Pavyzdžiui man į darbą reikia išeiti 15 val.vyras dirba iki 18 val.Tai ką tokiu atveju daryti? ar yra koks įstatymas,kur parašyta,jog privaloma darželyje budinti grupė,ar čia prieš vėją nepapūsi,čia tik darželio direktorės reikalas?Būčiau dėkinga už atsakymus,jei galima per až,nes temos neseku,ačiū.