Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų darželių veiklą reglamentuojantys įstatymai

Sveikos mamytės,

norėčiau informacijos apie vaikų lopšelių-darželių veiklą reguliuojančius įstatymus, kitus teisės aktus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenuorama @ 2006 06 06, 17:37)
Sveikos mamytės,

norėčiau informacijos apie vaikų lopšelių-darželių veiklą reguliuojančius įstatymus, kitus teisės aktus  ax.gif

Iš istatymų tai manau, kad tik
Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853) reglamentuoja. Jei domina Vilniaus miestas tai
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) patvirtinta
Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka
Priemimo tvarka
Atsakyti
QUOTE(BITUTIS @ 2006 06 14, 10:17)
Iš istatymų tai manau, kad tik
Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853) reglamentuoja. Jei domina Vilniaus miestas tai
Vilniaus miesto savivaldybės administracijos                                                    Kultūros, švietimo ir sporto departamento                                                  Švietimo skyriaus vedėjo                                                                              2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) patvirtinta
Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes  tvarka
Priemimo tvarka

ar yra dar kokių įstatymų ir pan.?
o kur reglamentuojamas auklėtojų darbo laikas?
Atsakyti
nu nejaugi jau mamyte susidomejai aukletoju darbo laiku, manau zmogui kuris ugdo tavo vaikeli per diena, darbo laikas tikrai turetu buti trumpesnis negu yra. juk ji buna su 20 vaiku o ne su vienu.
Atsakyti
QUOTE(suzadetine @ 2006 12 17, 16:45)
nu nejaugi jau mamyte susidomejai aukletoju darbo laiku, manau zmogui kuris ugdo tavo vaikeli per diena, darbo laikas tikrai turetu buti trumpesnis negu yra. juk ji buna su 20 vaiku  o ne su vienu.

ne su 20, o max su 14 (tiek grupėje sąrašinių vaikų) mirksiukas.gif
o kai vaikas atsikėlęs randa kitą auklėtoją, tai saugumo jausmo , manau nedidina...
Atsakyti
Mane šiandien auklėtoja užsipuolė, kad nebuvau tėvų susirinkime. Buvo pasakyta, kad "vaikas lanko darželį, todėl ir tėvams privaloma lankytis". Šiaip tai vos neišgriuvau iš klumpių, juo labiau, kad susirinkimas buvo padarytas mano darbo metu ir niekas neklausė, ar man toks laikas tinka. Rimtai, negi yra kažkokios taisyklės, kad lankymasis tėvų susirinkime privalomas? Nes Darbo kodekse kažkaip nėra pasakyta, kad darbdavys privalo išleist darbuotoją į tėvų susirinkimą darželyje...
Atsakyti
panele Prym > manau, kad nėra tokio dalyko, nes žinau ir tokių atvejų, kai auklėtojos nesiteikė informuoti tėvų apie susirinkimą (jų vaikas sirgo tuo metu) sad.gif
Atsakyti
Apie susirinkimą tai buvo informuota, bet aš negalėjau dalyvauti, bet nebuvo informuota apie Kalėdų šventę, ir tik šiandien sužinojau, kad šventė už trijų dienų ir reikia dukrai kostiumo!!! Ir kad aš pati kalta - nes buvo privaloma dalyvauti tėvų susirinkime!
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 12 18, 09:21)
Apie susirinkimą tai buvo informuota, bet aš negalėjau dalyvauti, bet nebuvo informuota apie Kalėdų šventę, ir tik šiandien sužinojau, kad šventė už trijų dienų ir reikia dukrai kostiumo!!! Ir kad aš pati kalta - nes buvo privaloma dalyvauti tėvų susirinkime!

Čia turbūt auklėtojų draugiškumo trūkumas g.gif

o aš šiandien sužinojau naujovę, tik nežinau, ar taip tikrai yra - tėvai vaiką anksčiau (t.y. pvz. iki pietų ar pan.) iš darželio gali pasiimti tik su raštišku prašymu.
Skamba keistai. Taip išeina, kad aš negaliu kada noriu pasiimti savo vaiko iš darželio - pvz. sugalvojau į renginį nusivesti ar į svečius ir man gali neleisti blink.gif doh.gif blink.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andos: 18 gruodžio 2006 - 12:04
blink.gif blink.gif blink.gif
Čia nuo kada taip? Pirmą kartą girdžiu, man atrodo, kad auklėtojos turėtų tik džiaugtis, jei vaikų mažiau lieka.
Atsakyti
Ar yra kur nors reglamentuota, kiek laiko galima nevesti vaiko į darželį (sumokant už nelankytas dienas), bet kad jam būtų laikoma vieta grupėje ?
Po kokio laiko atėjus jau reikalinga gydytojo pažyma, kad vaikas sveikas (jei jis ne sirgo, o tik šiaip nelankė)?

cia-ikimokyklinį ugdymą reglamentuojantys teisės aktai (nacionaliniai ir Kauno m.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lytutis: 23 vasario 2007 - 16:50
'Kauno miesto savivaldybės tarybos 2004 m. liepos 15 d. sprendimas Nr. T-421 „Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse“
(nustatyta užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse grupėse mokėjimo tvarka, nurodytos užmokesčio mokėjimo lengvatos)'

o kur rasti si dokumenta vilniaus sav
Atsakyti