Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 12:22)
2. Namų kompas turi vieną IP adresą, kuomet rašiau iš telefono jis turėjo kitą IP adresą. Štai ir viskas. Vartotojo vardas tai tas pats. Nuvažiavęs į kaimą prisijungiu prie nemokamo kaimyni Wi-Fi. Tikriausiai taip sukuriamas naujas acountas. Darbe dar kitas IP adresas. Tai išeina, kad turiu 4-5 acountus.

Akauntas, tai prisiregistruojant sukuriamas naujas vartotojo vardas, tavo atveju "cibulis", IP adresai visai neįdomus dalykas, nes SM forume jis nėra matomas.

Bet, Mintai, prie esmės: nesikabinėk tik kad kabinėtumsi. Jei turi, ką pasakyti apie pamatus, tai rašyk, jei neturi, - ko kabinėjiesi? Acountai jam nepatinka, namų kainos ir t.t. Po truputį tampi senu bambekliu (nors tiesą sakant toks jau ir anksčiau buvai).

Cibuli, esmė ir yra žodžiuose ir teingame jų vartojime parenkant pagal prasmę. Jei tikslui nupasakoti pavartoji netinkamus žodžius, gaunasi visai priešinga prasmė, kaip ir su kableliu teiginyje "pasigailėti negalima bausti" iš seno tarybinio animacinio filmuko apie nenorėjusį mokytis vaiką vardu, rodos "Barankinas".

tai kad pabendravęs su keliais profesionalais dirbančiais energiškai efektyvių namų kūrime jautiesi esąs "dievu", nepakeitė tavo polinkio daryti klaidų, tad nepyk, bet ir toliau taisysiu tai, ką manysiu esant nesąmone.

Neatrodo jog vėl liguistai ėmeisi savo senojo amato įžeidinėti visus esančius aplinkui?
Atsakyti
Xebryte, nesikarsciuojam.

Kokiame gylyje turetu buti pakastas horizontalus "sijonas"? Koks turi buti jo plotis? Kaip jis jungiamas su rostverku?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 08 19, 12:44)
1. Akauntas, tai prisiregistruojant sukuriamas naujas vartotojo vardas, tavo atveju "cibulis", IP adresai visai neįdomus dalykas, nes SM forume jis nėra matomas.

2. Neatrodo jog vėl liguistai ėmeisi savo senojo amato įžeidinėti visus esančius aplinkui?

1. Aš visur esu registruotas kaip Cibulis, todėl nežinau apie kokius čia kelis acountus kalbama.

2. Mes su Idealistu apie šį bei tą pasiplakėme praeitą ar net užpraeitą savaitę. Vėliau susitaikėme. Po savaitės ar net dviejų išlenda Mintas ir kabinėjasi prie tų pačių dalykų, kurie jau senai pamiršti ir visai nesusiję su tema. Taip kad ne aš imuosi seno amato, o ne kurie mane tiesiog provokuoja. Pavyzdžiui, mano supratimu tu mane šiandieną užsipuolei. Pirmas pradėjai, o po to kaltini kitus. Čia toks Minto, Vilienės ir dar ne kurių stilius: jie ant kitų gali važiuoti, bet jų neliesk. Jie šventos karvės, išrinktieji, viską žinantys apie statybas.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 08 19, 12:52)
Kokiame gylyje turetu buti pakastas horizontalus "sijonas"? Koks turi buti jo plotis? Kaip jis jungiamas su rostverku?

"Sijonas" turėtų būti prijungtas prie rostverko apšiltinimo, kitu atveju manau, kad nebus didelės naudos. Logiškai mąstant ilgis turėtų būti apie 1-1,2 m, storis - apie 5-10 cm.

Tik kodėl galvoji apie horizontalų, jei vertikalus geriau atlieka savo darbą. Polius nuo jų viršaus galima atkasti apie 90 cm, nes tokiu ilgiu jiems niekas neatsitiks. Aš savo atveju polius nuo viršaus atkasius apie 60 cm. Galbūt 80 cm, bet greičiausiai pakaks ir 60 cm, nes mano polių viršus yra 40 cm po žeme. Su papildomu 60 cm apšiltinimo ilgiu viso išeis apie 1 metras. 1,2 m būtų geriau, bet kasti reikės daugiau ir XPS'o sueis daugiau.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2013 08 19, 12:44)
tai kad pabendravęs su keliais profesionalais dirbančiais energiškai efektyvių namų kūrime jautiesi esąs "dievu", nepakeitė tavo polinkio daryti klaidų, tad nepyk, bet ir toliau taisysiu tai, ką manysiu esant nesąmone.

Nesijaučiu Dievu. Aš tiesiog dalinuosi informaciją, kuri daugeliui gali būti aktuali, o man net ir šiek tiek kainavo, kainuoja arba kainuos. Nesu spaudikas, ne gaila.

Kokias klaidas darau? Kur tu mane vis čia taisai?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 14:08)
Tik kodėl galvoji apie horizontalų, jei vertikalus geriau atlieka savo darbą. Polius nuo jų viršaus galima atkasti apie 90 cm, nes tokiu ilgiu jiems niekas neatsitiks. Aš savo atveju polius nuo viršaus atkasius apie 60 cm. Galbūt 80 cm, bet greičiausiai pakaks ir 60 cm, nes mano polių viršus yra 40 cm po žeme. Su papildomu 60 cm apšiltinimo ilgiu viso išeis apie 1 metras. 1,2 m būtų geriau, bet kasti reikės daugiau ir XPS'o sueis daugiau.

Del horizontalaus "sijono" - rase apie susildomo grunto mase, kazkaip realiau skamba, nei apeidinet polius. Tik reiktu kazkokios detales, brezinuko, nes sunku aiskiai isivaizduot kaip ten viskas susidelioja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 10:43)

O mano grindyse bus 40 cm putplasčio. U vertė yra 0,091 W/m2k arba R-10,99. Rostverko apačia apšiltinta 20 cm XPS'o (finfoam). Tai U-0,18 išeina, o R-5,4.

Na gerokai neiprasti greztiniai pamatai pas jus tamsta, ne visuomet yra laiko sekti sia tema.
Ant greicio susimeciau skaiciukus, gal ne visur viskas tiksliai bet bendras vaizdas, dimensiju ir nerasau kad kai kas neturetu progos prisikabinti smile.gif jei pas jus nebutu poliu bendra visos atitvaros varža turetumete 9,55 .. bet kadangi susideda tokia smulkmena kaip poliai kurie bendroje kvadraturoje teuzima apie 1,5 m2, jusu bendra atitvaros varza numusa iki 8,2 .

Bet bendroje sumoje skaciai praktiskai nesiskiria 50 lt , per metus.
Beje rasei kad paciam paskaiciavo greztiniu ir plokstes skirtuma 1000-2000 lt cia keino naudai, kieno nenaudai ?
Greztiniuose atitinkaimai didesnis polsitirolo kiekis sudetas, kad pagauti panasiasi varzas ?
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2013 08 19, 19:55)
Na gerokai neiprasti greztiniai pamatai pas jus tamsta, ne visuomet yra laiko sekti  sia tema.
Ant greicio susimeciau skaiciukus, gal ne visur viskas tiksliai bet bendras vaizdas, dimensiju ir nerasau kad kai kas neturetu progos prisikabinti smile.gif  jei pas jus nebutu poliu  bendra visos atitvaros varža turetumete 9,55 .. bet kadangi susideda tokia smulkmena kaip poliai kurie bendroje kvadraturoje teuzima apie 1,5 m2, jusu bendra atitvaros varza numusa iki 8,2 .

Beje rasei kad paciam paskaiciavo  greztiniu ir plokstes skirtuma  1000-2000 lt  cia keino naudai, kieno nenaudai ?
Greztiniuose atitinkaimai didesnis polsitirolo kiekis sudetas, kad pagauti panasiasi varzas  ?

Nežinau kaip jūs skaičiavote varžas, bet man atitvarų U vertes (ar varžas) skaičiavo atestuotas PHPP skaičiuotojas. Tokias vertes, kokias jums nurodžiau, jis nurodė man. Tokios vertės surašytos projekte.

Plokštės kainą man skaičiavo Legaletas. Ji buvo apie 1000-2000 Lt didesnė už gręžtinių pamatų kaina. Sudėjus papildomą sijoną, kaina susivienodins. Žinoma, buvau radęs pamatų firmą, kuri pamatus nei pasidariau dabar būtų padariusi 10 000 Lt pigiau, tačiau visų kitų firmų gręžtinių pamatų kainos iš esmės nesiskyrė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 20:02)
Nežinau kaip jūs skaičiavote varžas, bet man atitvarų U vertes (ar varžas) skaičiavo atestuotas PHPP skaičiuotojas. Tokias vertes, kokias jums nurodžiau, jis nurodė man. Tokios vertės surašytos projekte.

Plokštės kainą man skaičiavo Legaletas. Ji buvo apie 1000-2000 Lt didesnė už gręžtinių pamatų kaina. Sudėjus papildomą sijoną, kaina susivienodins. Žinoma, buvau radęs pamatų firmą, kuri pamatus nei pasidariau dabar būtų padariusi 10 000 Lt pigiau, tačiau visų kitų firmų gręžtinių pamatų kainos iš esmės nesiskyrė.

Tai viskas tvarkoje, aš maniau kad kažkas bando apsisiltines 20 cm polistirolo pritempti visa reikala iki "menku nuostoliu", tad galvojau kad pasikeis mano pasauležiura, del pamatų be to neivyko.Aš atestato neturiu, tik daug fizikos knygu perskaiciau smile.gif STR'e yra visos reikalingos formules.
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2013 08 19, 19:55)
Na gerokai neiprasti greztiniai pamatai pas jus tamsta, ne visuomet yra laiko sekti  sia tema.
Ant greicio susimeciau skaiciukus, gal ne visur viskas tiksliai bet bendras vaizdas, dimensiju ir nerasau kad kai kas neturetu progos prisikabinti smile.gif  jei pas jus nebutu poliu  bendra visos atitvaros varža turetumete 9,55 .. bet kadangi susideda tokia smulkmena kaip poliai kurie bendroje kvadraturoje teuzima apie 1,5 m2, jusu bendra atitvaros varza numusa iki 8,2 .

Beje rasei kad paciam paskaiciavo  greztiniu ir plokstes skirtuma  1000-2000 lt  cia keino naudai, kieno nenaudai ?
Greztiniuose atitinkaimai didesnis polsitirolo kiekis sudetas, kad pagauti panasiasi varzas  ?

manau poliai (silumos nuostoliai) turi itakos sienos siluminems savybems, nes silumos (salcio) srauto kelias yra siena <->rostverkas <-> poliai.
apie grindis nereikia rupintis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 15:08)
Pirmas pradėjai, o po to kaltini kitus. Čia toks Minto, Vilienės ir dar ne kurių stilius: jie ant kitų gali važiuoti, bet jų neliesk. Jie šventos karvės, išrinktieji, viską žinantys apie statybas.

Atsibusk Cibuli, Aš jei ir ką sukritikavau, tai tik tavo pasisakymus, kurie mano nuomone yra klaidingi, na sutinku, ne sekančią sekundę po tavo parašymo, bet tą pačią minutę, kai tik juos perskaičiau, o tu tiesiogiai, asmeniškai įžeidinėji žmones. Jauti skirtumą?

Parašysiu su pavyzdžiais, jei dar nedaeina.

Mano komentaro pavyzdys "šita mintis mano nuomone neteisinga, nes joje matau tokią ir tokią klaidą"

QUOTE(mintas @ 2013 08 19, 12:00)
Jei taip "patobulindami" konstruktoriaus projektą statybininkai prakasė tvirtą gruntą ir poliai remiasi į netvirtą gruntą, toks patobulinimas yra "meškos paslauga".

Cibuli tavo komentaras "tu žmogeli idiotas" (beje žmogelį tu dar ir įvardini, kas jau leidžia kreiptis į teisėsaugos institucijas už šmeižtą ir įžeidinėjimą. Pasidomėk, nemažai jau tokių atvejų ant šios mažos Lietuvėlės).

QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 12:22)
Po truputį tampi senu bambekliu (nors tiesą sakant toks jau ir anksčiau buvai).

Ir dar nematai skirtumo?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 08 19, 15:08)
Tik kodėl galvoji apie horizontalų, jei vertikalus geriau atlieka savo darbą.

Todėl, kad jis reikalauja mažiau darbo, jį nesunkiai gali susidėlioti pats ir tau darbas kainuos 0Lt, kas jau daro šį variantą bent mano požiūriu patrauklesniu. Vertikalus sijonas reikalauja daug kasimo darbų, kurių aš asmeniškai jau tikrai nesiimsiu.

o man net ir šiek tiek kainavo, kainuoja arba kainuos. Nesu spaudikas, ne gaila.

Visiems informacija kainuoja. Laikas praleistas renkant informaciją irgi kainuoja, be to, statantiems namą, vien laiko aukoti neužtenka, visi besistatantys moka grynuosius už informaciją ir tikrai didelėm sumom.

Kokias klaidas darau? Kur tu mane vis čia taisai?

Visi mano komentarai kuriuos aš parašiau po ilgesnės nesijungimo pertraukėlės buvo nukreipti tiktai į man užkliuvusių minčių citavimą su savo nuomonės pareiškimu. Jei nepastebėjai kad cituoju tave, tai ko išvis aiškini apie važiavimą ant tavęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 rugpjūčio 2013 - 00:18
QUOTE(mintas @ 2013 08 20, 00:03)
1. Atsibusk Cibuli, Aš jei ir ką sukritikavau, tai tik tavo pasisakymus, kurie mano nuomone yra klaidingi, na sutinku, ne sekančią sekundę po tavo parašymo, bet tą pačią minutę, kai tik juos perskaičiau, o tu tiesiogiai, asmeniškai įžeidinėji žmones. Jauti skirtumą?

2. Todėl, kad jis reikalauja mažiau darbo, jį nesunkiai gali susidėlioti pats ir tau darbas kainuos 0Lt, kas jau daro šį variantą bent mano požiūriu patrauklesniu. Vertikalus sijonas reikalauja daug kasimo darbų, kurių aš asmeniškai jau tikrai nesiimsiu.

1. Pats atsibusk. Pirmą pasižiūrėk kaip kritikuoji. Vapsi visokį briedą ir pirmas puoli. Ko dabar vėl askaluoji temą. Ko vėl kabinėjiesi.

2. Kam užkasinėti pinigus, jei idėja iš esmės neturi naudos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 20, 07:05)
1. Pats atsibusk. Pirmą pasižiūrėk kaip kritikuoji. Vapsi visokį briedą ir pirmas puoli. Ko dabar vėl askaluoji temą. Ko vėl kabinėjiesi.

Aš net pacitavau savo vieną iš pasisakymų. Visi mano pasisakymai panašaus pobūdžio. Kur briedas? Taip prieš rašydamas neperskaičiau visų vėlesnių pasisakymų, bet atkreipk dėmesį, vos ne visi sakė tą patį, ką pasakiau aš. Pacituok mano parašytą briedą prieš teigdamas tokias nesamones.

2. Kam užkasinėti pinigus, jei idėja iš esmės neturi naudos.

O vat prie šio teiginio ir vėl kabinsiuosi. Atkreipk dėmesį, ne prie tavęs Cibuli, bet prie tavo teiginio, kad horizontalus sijonėlis niekam vertas.

Atsiversk "Pasive House Planning Package 2007" 59 puslapį, jame esančiame 10.4 punkte "Slab on grade" pakankamai išsamiai aprašyti tiek vertikalūs tiek horizontalūs sijonėliai aplink pamatus. Čia vertinami abu sijonėliai lygeverčiai. Vienintelė frazė, kad esant tiem patiems apšiltinimo medžiagos sluoksnio išmatavimams vertikalus sijonėlis turėtų būti efektyvesnis. (Atkreipiu dėmesį, kad vertinama tiktai pakastos apšiltinimo medžiagos storis, nevertinant virš jos esančios žemės termo varžos. Iš pateiktų paveikslėlių matosi, kad vertinamas neužkastas horizontalus sijonėlis. Sijonėlį užkasus, mano supratimu, prie sijonėlio apšiltinimo sluoksnio termo varžos, reikėtų pridėti virš apšiltinimo medžiagos esančios žemės sluoksnio termo varžą, nes tas sluoksnis irgi veiks kaip šiltalas, o ir vertikalus gali būti efektyvesnis už horizontalų tiktai dėl prieš apšiltinimo medžiagą esančio storesnio žemės sluoksnio.) Čia kalbama tiktai apie tą patį užkastos apšiltinimo medžiagos storį, o ne apie darbo įkainius, tad aš darau prielaidą, kad įvertinus medžiagų ir darbo bendrą kainą, konkrečiai mano atveju, horizontalus sijonėlis bus efektyvesnis imant kainos ir gautos naudos koeficientą.

Būtų įdomu išgirsti šaltinį, kuriuo remdamasis teigi apie pinigų užkasinėjimą išskiriant horizontalų sijonėlį prieš vertikalų. Atkreipk dėmesį, kad jei kokiame nors forume bus teigiama , kad tai nenaudinga investicija, tai bus teigiama apie sijonėlį apskritai, neišskiriant ar tai būtų vertikalus ar horizontalus, tad toks forume išsakytos minties citavimas netinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 20 rugpjūčio 2013 - 08:16
QUOTE(mintas @ 2013 08 20, 07:43)
1. Čia vertinami abu sijonėliai lygeverčiai. Vienintelė frazė, kad esant tiem patiems apšiltinimo medžiagos sluoksnio išmatavimams vertikalus sijonėlis turėtų būti efektyvesnis.

2. Čia kalbama tiktai apie tą patį užkastos apšiltinimo medžiagos storį, o ne apie darbo įkainius, tad aš darau prielaidą, kad įvertinus medžiagų ir darbo bendrą kainą, konkrečiai mano atveju, horizontalus sijonėlis bus efektyvesnis imant  kainos ir gautos naudos koeficientą.

3. Būtų įdomu išgirsti šaltinį, kuriuo remdamasis teigi apie pinigų užkasinėjimą išskiriant horizontalų sijonėlį prieš vertikalų.

1. Pats sakai, kad jei apšiltinimo storiai vienodi, tai vertikalus - efektyvesnis. Nejaugi lyginsi skirtingus apšiltinimo storius.

2. Pats sijonėlis iš esmės yra efektyvesnis vertikalus. Vertinant kainos kokybės santykiu, galbūt horizontalus ir efektyvesnis, tačiau... Mano atveju horizontalus vienoje namo sienoje neišeina, nes šalia yra stoginės poliai. Atstumas nuo rostverko iki tų polių siekia apie 40 cm. Toje rostverko pusėje yra 4 poliai. Beje, medžiagos (XPS'o) kaina vis tiek bus vienoda. Įrengimas skiriasi tik dėl žemės kasimo darbų. Mano atveju žemės kasimo darbai ir putplasčio klijavimas kainuos 400 Lt. Aš vertikalų sijonėlį klijuosiu prie rostverko apačios XPSo.

3. Mano šaltinis - mano asmeninė nuomonė. Aš tiesiog manau, kad vertikalus efektyvesnis. Tą ir pats pripažįsti net ir remdamasis PHPP. Galima vertinti tik kainos ir kokybės santyki, bet jei vertiname tik kokybę, tai vertikalus - efektyvesnis.
Atsakyti