Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(Verteris @ 2014 06 11, 20:13)

Gal kas gali pakomentuot čia kokio stiprumo gruntas? Jei poliniai pamatai, iki kokio gylio turėtų būt? Ar grunto stiprumas juostiniams būtų pakankamas? Jei pamatų plokštė, ar reikės papildomai tankinti? Ačiū smile.gif

juostiniu ar poliniu pamatu pagrindas turi prasideti nuo sluoksnio nr7.
gali buti ir plokstiniai pamatai ant naujai irengto pagrindo.
visu pamatu dydziai (pado plotis, plokstes storis ir poliu matmenys) priklauso ir nuoapkrovu.

Atsakyti
Perskaičiau visą temą, tikėdamasi rasti ir informacijos "žaliam", kad neišsišokčiau su savo klausimais, bet kad diskusijos dažniausiai sukasi apie sudėtingus dalykus.
Sodo sklype norėčiau rąstinio namuko iki 80kv.m. - sodo sklypas senas, apželdintas, namas būtų ne šalia kelio, o sklypo (~33,5x24m - į sodo keliuką sklypas remiasi siauresne kraštine) kampe, nutolusiame nuo kelio. Namas turėtų būti ~6x8m - gal veltui suku galvą dėl pamatų? Gal yra koks "standartinis" sprendimas tokiam nedideliam pastatui be rūsio? Man aktualu, kad darbai kuo mažiau suniokotų sklypą, pasyvaus namo nereikia - bent jau kol kas nėra minčių ten gyventi. Toponuotrauka tokiam namui reikalinga/vertinga?
Sorry už "žalius" klausimus, gal kas atsakys ir į juos...
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2014 06 22, 13:34)
Toponuotrauka tokiam namui reikalinga/vertinga?

Atsiprašau, turėjau omeny grunto tyrimus...
Atsakyti
aš sakyčiau, kad tikrai reikalinga. jau daug kartų kartojau savo pvz. bet: aš stačiau rąstinį namą, kaimynas - irgi lengvų konstrukcijų tik karkasinį, abu apie 100 kvadratų. tarp namų atstumas kokie 10-12 metrų. padarė pas mane grunto tyrimus: toje vietoje didžiulis molio "padas" todėl galimi lengvi ir paprasti gręžtiniai pamatai, pas kaimyną visur birus smėliukas, ir konstruktorius liepė daryti sunkius juostinius pamatus.
tai be grunto tyrimo jis irgi gal būtų daręs kaip mūsų - gręžtinius pamatukus, bet kokios to būtų pasekmės ateityje?
turėsite visus duomenis, architektas ar konstruktorius pabražys kokių reikia pamatukų, tada lengviau bus kalbėtis su įmonėm, kai rinksitės kas juos darys, žinosite tikslius kiekius: betono, armatūros, lengviau bus orientuotis sąmatose.

mes labai daug ką pasidarėm patys, kadangi neesam statybininkai, viskam darėme projektus ir pagal juos jau buvo lengva orientuotis: šildymo, elektros, signalizacijos.
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2014 06 22, 13:34)
Perskaičiau visą temą, tikėdamasi rasti ir informacijos "žaliam", kad neišsišokčiau su savo klausimais, bet kad diskusijos dažniausiai sukasi apie sudėtingus dalykus.
Sodo sklype norėčiau rąstinio namuko iki 80kv.m. - sodo sklypas senas, apželdintas, namas būtų ne šalia kelio, o sklypo (~33,5x24m - į sodo keliuką sklypas remiasi siauresne kraštine) kampe, nutolusiame nuo kelio. Namas turėtų būti ~6x8m - gal veltui suku galvą dėl pamatų? Gal yra koks "standartinis" sprendimas tokiam nedideliam pastatui be rūsio? Man aktualu, kad darbai kuo mažiau suniokotų sklypą, pasyvaus namo nereikia - bent jau kol kas nėra minčių ten gyventi. Toponuotrauka tokiam namui reikalinga/vertinga?
Sorry už "žalius" klausimus, gal kas atsakys ir į juos...

galimi keturi stulpiniai pamatai pastato kampuose, kuriems reikes min. zemes darbu.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2014 06 23, 11:31)
aš sakyčiau, kad tikrai reikalinga. jau daug kartų kartojau savo pvz. bet: aš stačiau rąstinį namą, kaimynas - irgi lengvų konstrukcijų tik karkasinį, abu apie 100 kvadratų. tarp namų atstumas kokie 10-12 metrų. padarė pas mane grunto tyrimus: toje vietoje didžiulis molio "padas" todėl galimi lengvi ir paprasti gręžtiniai pamatai, pas kaimyną visur birus smėliukas, ir konstruktorius liepė daryti sunkius juostinius pamatus.
tai be grunto tyrimo jis irgi gal būtų daręs kaip mūsų - gręžtinius pamatukus, bet kokios to būtų pasekmės ateityje?
turėsite visus duomenis, architektas ar konstruktorius pabražys kokių reikia pamatukų, tada lengviau bus kalbėtis su įmonėm, kai rinksitės kas juos darys, žinosite tikslius kiekius: betono, armatūros, lengviau bus orientuotis sąmatose.

mes labai daug ką pasidarėm patys, kadangi neesam statybininkai, viskam darėme projektus ir pagal juos jau buvo lengva orientuotis: šildymo, elektros, signalizacijos.

Ačiū, Gorada. Skaičiau visą temą, supratau grunto tyrimų svarbą, tiesiog daugelis čia diskutuojančių statosi didesnius namus, todėl norėjau pasitikslinti. Turiu šiokios tokios patirties su statybom - teko dalyvauti kapitaliniam buto remonte su stogo keitimu ir perdangų liejimu, bet vat su pamatais susidurti neteko, man tai naujiena smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(zigiz @ 2014 06 23, 11:49)
galimi keturi stulpiniai pamatai pastato kampuose, kuriems reikes min. zemes darbu.

O tuos stulpus reikės tarpusavyje sujungti kaip gręžtinius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2014 06 23, 19:47)
O tuos stulpus reikės tarpusavyje sujungti kaip gręžtinius?  g.gif

pamatiniu stulpu ?sujungti? nereikia.
tiesiog ant ju reikia atremti sijas ar plokste.
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2014 06 24, 11:36)
pamatiniu stulpu ?sujungti? nereikia.
tiesiog ant ju reikia atremti sijas ar plokste.

Taip, klausiau apie pamatinius stulpus. Jei jų jungti nereikia, o namas rąstinis - spėju, kad sienojų kampus reikėtų remti į tuos stulpus. O kaip turi būti daromos jo grindys? g.gif
Atsakyti
laba, neseku visos temos. Planuojame daryti polinius pamatus sia vasara ir kaip ir nelabai zinom kokiu patikimu kontaktu kas galetu isgresti polius Kaune. Gal atsiradtu kas galetu rekomenduot ka nors? ziurinejau skelbimuose, ten kaip ir yra tu grezeju, tik va noretusi nebilia ko.. nes patys randames ne LT. kad paskui nebutu kad susitarei, o jie paskutine minute dingau padare.
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(12121212 @ 2014 06 24, 11:22)
Taip, klausiau apie pamatinius stulpus. Jei jų jungti nereikia, o namas rąstinis - spėju, kad sienojų kampus reikėtų remti į tuos stulpus. O kaip turi būti daromos jo grindys?  g.gif

sienojai an siju, kurios remiasi ant stulpiniu pamatu.
o grindys ant grunto.

p.s. kaip atrodytu dvieju poliniu pamatu "sujungimas" ar "apjungimas" apie kuri vis uzsimenat?
Atsakyti
sveiki,
gal kas galit pasidalint kokios dabar preliminariai poliniu pamatu su rostverku (medziagos+ darbas) kainos uz m3?
Atsakyti
Klausimas dėl augalinio sluoksnio. Darys polius (plūktiniai poliai), grindys pakabintos ant cokolio. Pirmu etapu padarys polius, tada reiks atvežti žvyro/smėlio iki būsimo cokolio. Jo bus nuo 30 iki 100cm. Dabar ten žolė vešli. Pamatininkai sako - pilt ant žolės, nenuimant ir augalinio sluoksnio. O kaip iš ties geriau? Ar čia jokio skirtumo, kad bus tos žolės (vešli ir nemažai).
Kiek polistirolo siūlytumėt kloti? Ir koks teisingas sumuštinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 02 liepos 2014 - 22:39