Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(vaidask @ 2013 12 09, 15:32)
Koks musu gruntas?- iki 0.9m. piltinis dirvozemis su su smelingiu priemoliu, po to  iki 1.3 smelingas dulkis vidutinio stiprumo, o po to jau smulkus purus smelis ir tik nuo 3.8 m. prasideda smelis pasidaro tankus. Del to poliai  ir yra giloki, bet ju diametras tik 20 cm, o ne 30. Bnedroju sumoj gaunasi apie 24 kub. cemento visiems pamatams
Papildyta:
Dekui uz patarimus. Mano rostverkas bus maksimum 50 cm aukscio, 25-30 cm plocio. Tad itariu, kad del to betono ne tiek jau daug ir reikes, nors poliai 3.8 gylio. Is teksto supratau, kad jus pats darote pamatus? Ar jus tokiu atveju apsiimtumete daryti man pamatus?

sveiki, atsiuskite pamatu projekta paziuresiu, 40dainius@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 12 09, 12:56)
Susiskaičiavau ir aš savo 105 m2 plokščiųjų pamatų savikainą:
Betonas 17 m3 4700Lt (dvi kriaušės 7+11m3);
Armatūra 1,3t 3700Lt;
Putplastis 35 cm apšiltinimui 27m3 XPS300 + 10m3 EPS100  10000Lt;
Santechnika (grindinis šildymas, kanalizacija, vanduo, techniniai vamzdžiai įvadams į namą po žeme) 3000Lt;
Žvyras 120 m3  3000Lt;
Račiokas ~15val. per 3 kartus ~2000Lt;
Mechanizmų nuoma ~1000Lt;
Visa kita dar ~1600Lt ;

Sumoje 29000Lt arba 280Lt/m2  + 3 savaitės dviejų žmonių darbo už aukštos kokybės pamatus su grindimis.
Bandysiu kažkur sukelti nuotraukas, komentarus ir detalią sąmatą tiems kas ruošiasi patys statytis ar norėtų detalesnės informacijos apie plokščiųjų pamatų statybos eigą ir problematiką.

Sveiki,nepyk bet tikrai klaidu padarei skaiciuodamas , arba kansultavo netikri statybininkai,17kub visu pirma neimanoma atvezti per du kartus, nera tokiu kriausiu. jums 1670litu kainuos vien siurblis ir transportas iki 10km atsumu,ir skaldos ne paskaiciavote ir su santeknika ir sildimu tai man nesuprantama, na sekmes .
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 12 09, 21:39)
Projektą darė Mindaugas iš Kretingos/Austrijos.

Man jis irgi patiko. Supranta žmogus, ką daro. Tik mano atveju, jis nuo plokštės ir atkalbėjo. Nepatiko tas mano piltinis gruntas, o kadangi jo daug reikėjo iškasti, tai finansiškai neapsimoka. Tai vat ir pasirinkau gręžtinius.
Atsakyti
QUOTE(40dainius123 @ 2013 12 10, 10:21)
Sveiki,nepyk bet tikrai klaidu padarei skaiciuodamas , arba kansultavo netikri statybininkai,17kub visu pirma neimanoma atvezti per du kartus, nera tokiu kriausiu.  jums 1670litu kainuos vien siurblis ir transportas iki 10km atsumu,ir skaldos ne paskaiciavote ir su santeknika ir sildimu tai man nesuprantama, na sekmes .

taigi BangaS sake - pamatai jau stovi. Nebent pamirso kiek tu kriausiu buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(40dainius123 @ 2013 12 10, 10:21)
Sveiki,nepyk bet tikrai klaidu padarei skaiciuodamas , arba kansultavo netikri statybininkai,17kub visu pirma neimanoma atvezti per du kartus, nera tokiu kriausiu.  jums 1670litu kainuos vien siurblis ir transportas iki 10km atsumu,ir skaldos ne paskaiciavote ir su santeknika ir sildimu tai man nesuprantama, na sekmes .

Jokie statybininkai nekonsultavo, viskas savo galva daryta.

Čia yra ne planuojamos išlaidos, bet jau faktiškai patirtos išlaidos.
Visi čekiukai ir sąskaitos suvestos į exel failiuką ir pateiktas apibendrinimas, pamatai stovi.

Skaldelė buvo reikalinga tik išlyginamajam sluoksniui, kad būtų galima lengviau išlyginti plokštumą. Iš kitų statytojų atsiliepimų ir su skaldele yra daug vargo lyginant, tad taupymo sumetimais jos atsisakėme (suderinus su projektuotoju) ir lyginome žvyrą +-0,5 cm tikslumu.

Man ir pasisekė, ir nepasisekė, kad projektinis betono tūris buvo 16,8 m3.
Kriaušė su integruotu 24m siurbliu veža max. 7 m3 betono. Kita kriaušė atvežė 11 m3. Tai viena iš didžiausių kriaušių. Niekaip neišėjo susitarti, kad dvi kriaušės atvežtų 18,5 m3. Turėjau tik 0,2 m3 atsargą, kas faktiškai turėjo likti siurblyje. Atsarginis variantas buvo tik savivartis ir nešimas kibirais...

Bet rezultatas toks, kad sunaudojom beveik viską ir tik keli kibirai išpilti šalia pamatų. Atvežė tiksliai tikslai (kas retai pasitaiko) ir pilnai užteko.

Siurblį skaičiuoja už valandas. 1 val. 242Lt. Išrašė 2 val. sąskaitoje, bet realiai užtrukom tik 1 val. 30 min. skubėdami.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2013 12 10, 11:55)
Jokie statybininkai nekonsultavo, viskas savo galva daryta.

Čia yra ne planuojamos išlaidos, bet jau faktiškai patirtos išlaidos.
Visi čekiukai ir sąskaitos suvestos į exel failiuką ir pateiktas apibendrinimas, pamatai stovi.

Skaldelė buvo reikalinga tik išlyginamajam sluoksniui, kad būtų galima lengviau išlyginti plokštumą. Iš kitų statytojų atsiliepimų ir su skaldele yra daug vargo lyginant, tad taupymo sumetimais jos atsisakėme (suderinus su projektuotoju) ir lyginome žvyrą +-0,5 cm tikslumu.

Man ir pasisekė, ir nepasisekė, kad projektinis betono tūris buvo 16,8 m3.
Kriaušė su integruotu 24m siurbliu veža max. 7 m3 betono. Kita kriaušė atvežė 11 m3. Tai viena iš didžiausių kriaušių. Niekaip neišėjo susitarti, kad dvi kriaušės atvežtų 18,5 m3. Turėjau tik 0,2 m3 atsargą, kas faktiškai turėjo likti siurblyje.  Atsarginis variantas buvo tik savivartis ir nešimas kibirais...

Bet rezultatas toks, kad sunaudojom beveik viską ir tik keli kibirai išpilti šalia pamatų. Atvežė tiksliai tikslai (kas retai pasitaiko) ir pilnai užteko.

Siurblį skaičiuoja už valandas. 1 val. 242Lt. Išrašė 2 val. sąskaitoje, bet realiai užtrukom tik 1 val. 30 min. skubėdami.

Na, gal as atsilieku, dirbame su markuciais 7metus ,jau didziausia yra 10kub ,daugiau negalima pagal istatymus vezti, svoris per didelis ,,,,,,,,,,,,,ir nera tokios kriauses 11kub ,bet jums atveze gal spec uzsakymas, buvo kriause pagaminti, nepyk ,bet briedas kazkoks thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(40dainius123 @ 2013 12 10, 14:36)
didziausia yra 10kub

Na ir kas paeme kaip uz 11m3 ,bet esme ta ,kad pateikta uz kiek zmogus pasidare pl.pamatus smile.gif ir briedo jokio nera
Atsakyti
BangaS, itariu busi isliejes rekordiskai pigius plokstuminius pamatus. Dabar busi etalonu.
Atsakyti
Buna kriauses su teleskopiniu lataku, siekia iki 7m berods, tik kad betona reikia skystesni imsi s3 berods.. Galima sutaupyt kelis litus neimant pompos jai geras privaziavimas...
Atsakyti
Santechnika (grindinis šildymas, kanalizacija, vanduo, techniniai vamzdžiai įvadams į namą po žeme) 3000Lt;

jei tai FAKTAS gal galetumete smulkiau? mums vien grindu sildymo vamzdeliai 150 kv.m namui jauciu tiek kainuos...
isduokit paslapti smile.gif
Atsakyti
Tai virs 1 km vamzdeliu? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 12 10, 14:52)
Tai virs 1 km vamzdeliu?  doh.gif

apie 800... cia labai orientaciniai
ir kazkaip niekur nematem kokybisku vamzdeliu po 2 lt biggrin.gif o cia netik vamzdeliai, cia dar ir ivadas, ir kanalizacijos ir vandens vamzdziai viduje...
Atsakyti