QUOTE(apievata @ 2013 08 14, 21:12)
Tai aiskiai Cibulis parase -uz tuos pacius litus, bent nebus "leistinu" sedimu...Kai pas mano kaimyna truko paketas lango, o viskas buvo daryta kaip paskaiciuota , tai ilgai buvo pasakojama , kaip naujas namas "vaiksto".Is patirties-gerai padarius niekas nevaiksto.
Uz tuos pacius litus, kai normalus statybininkai turi dviem menesiam darbo i prieki?? Ar betono mazgas daro akcija? Prie ko cia stiklas ir pamatai? Ir dar VBS agenturos "pas mano kaimyna" zinios. Eik jau.
QUOTE(apievata @ 2013 08 14, 21:47)
Idealistui-gal pats dalyvavot , kai Cibulis litus mokejo uz darba? -tada viskas OK.Nes as nebuvau , mano nuomone is to , ka jis rase.O del mano kaimyno-negi adresa ir pavarde dar turiu parasyt? Ta prasme , stebina interesas pakrust prota , kai zmogus pasidare geriau nei planavo.
Cibuli, baik rasinet is savo accounto nr. 2:) Geriau prisipazink, kiek kainavo pamatai.
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 21:58)
Cibuli, baik rasinet is savo accounto nr. 2:) Geriau prisipazink, kiek kainavo pamatai.
Kiek daug demesio mano asmeniui. Pinigai dar nesumoketi, nors pamatai irengti. Per ateinanti savaitgali padarys rostverko ispildomaja, tada ir atsiskaitysiu, jei viskas bus gerai. Kai pamaciau rostverko darba prarabui pasakiau: kvepia administracine arba baudziamaja. Daugiau neatvaziavo.
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 22:17)
Kiek daug demesio mano asmeniui. Pinigai dar nesumoketi, nors pamatai irengti. Per ateinanti savaitgali padarys rostverko ispildomaja, tada ir atsiskaitysiu, jei viskas bus gerai. Kai pamaciau rostverko darba prarabui pasakiau: kvepia administracine arba baudziamaja. Daugiau neatvaziavo.
Nu jo, kaip per du accountus varai, tai demesys padvigubeja. I klausima neatsakei, bet kad esi kietas tai supratau ir daugiau neklausinesiu. Sorry, bet paskaicius keleta temu, ryskeja supermamos tipinio statytojo portretas - myznius, einantis per visus ieskodamas mazesnes kainos, o paskui dar neadekvaceiai pi**ntis nesusipratusi rangova.. Nors anksciau atrodei visai kitaip.. Uzgerei?
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 22:35)
Nu jo, kaip per du accountus varai, tai demesys padvigubeja. I klausima neatsakei, bet kad esi kietas tai supratau ir daugiau neklausinesiu. Sorry, bet paskaicius keleta temu, ryskeja supermamos tipinio statytojo portretas - myznius, einantis per visus ieskodamas mazesnes kainos, o paskui dar neadekvaceiai pi**ntis nesusipratusi rangova.. Nors anksciau atrodei visai kitaip.. Uzgerei?
Du akauntai - tai kompas ir telefonas. Jau 3 sav atostogauju, todel rasau telefo. Kodel as tureciau permoketi uz nama. Esu eilinis pilietis. Pastatysiu nama uz 500 000 Lt, bet po 10-15 metu jo kaina bus 1,5 mln. Galit pavydet.
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 08 14, 20:54)
neistveriau
- sveikas, na, nusipirkai masina?
- jo, mikroautobusa pirkau
-
- na ji man pasiule pigiau negu lengvaja kur norejau pirkti, tai susitaupe
- tai bet kam tau mikroautobusas? tu juk tik mieste i darba vazineti masinos ieskojai.
- nesvarbu, as juk gavau pigiau ir dar didesne negu lengvaja, galesiu kada nors 10 zmoniu pavezti
beje cibuli, jus nesinervinkit - ZINOMA kad jus teisus, cia kiti kvaili.
Aplinkui vien pavyduoliai. Kaip lietuviska.
Papildyta:
QUOTE(MeistrasT @ 2013 08 14, 19:50)
1. Projektuojant polius net nėra vertinama šoninė trintis per įšąlo gylį (kuris priimamas grubiai 120 cm). Todėl ar sujudinsit tą gruntą ar ne, polio laikomajai galiai tai įtakos neturės.
2. Trintis tikrai negerėja gilinant polių, nes viskas priklauso nuo geologinių sąlygų.
3. Padidinti polio gylį irgi nėra visada gerai, nes gal jie buvo atremti į laikantįjį stiprų grunto sluoksnį, o padidinus polio gylį, polis galėjo atsiremti ant prasto grunto.
4. O ar polis daugiau atlaiko padu, ar šonine trintimi, tai vėlgi priklauso nuo geologinių sąlygų. Jei viršuje slūgso silpni gruntai, o polis remiamas į žemiau esantį stiprų gruntą (juk vien dėl to ir daromi poliniai pamatai, o ne juostiniai), tai logiška, kad daugiau atlaikys padu.
2. Trintis tikrai negerėja gilinant polių, nes viskas priklauso nuo geologinių sąlygų.
3. Padidinti polio gylį irgi nėra visada gerai, nes gal jie buvo atremti į laikantįjį stiprų grunto sluoksnį, o padidinus polio gylį, polis galėjo atsiremti ant prasto grunto.
4. O ar polis daugiau atlaiko padu, ar šonine trintimi, tai vėlgi priklauso nuo geologinių sąlygų. Jei viršuje slūgso silpni gruntai, o polis remiamas į žemiau esantį stiprų gruntą (juk vien dėl to ir daromi poliniai pamatai, o ne juostiniai), tai logiška, kad daugiau atlaikys padu.
Meistreli, dalyvavai mano pamatu konkurse ir prasovei. Saukstai po pietu.
Apie gylejoma ir trinties didejima kalbejau tik savo geologijos atveju.
Be to, Str sako, kad poliis negali buti 10 cm didesnis ar mazesnis uz projektini. Negi galvoji, kad kabinedamasis prie mm nebuciau statybininkams sioje vietoje ispises smegenu.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 20:45)
Tai jega, dar du papildomus aukstus galesi susimuryt kada prie progos. O tai kiek kainavo, jei ne paslaptis tie tavo pamatai?
Mano pamatai kainavo tavo pavyda.
Papildyta:
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 21:58)
Pirma atpisi man prota, o po to klausi kiek kainavo pamatai. Galiu pasakyti tik tiek: tai buvo viena brangiausiu firmu, bet man pavyko protingai nusidereti.
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 22:35)
ryskeja supermamos tipinio statytojo portretas - myznius, einantis per visus ieskodamas mazesnes kainos, o paskui dar neadekvaceiai pi**ntis nesusipratusi rangova.. Nors anksciau atrodei visai kitaip.. Uzgerei?
Tas TIPINIS - tai aš? Kaip man nepatinka žmonės, kurie vynioja žodžius į vatą. Sakyk tiesiai šviesiai. Jei jau žengei vieną žingsnį, tai ženk ir antrą.
(Ar susigaudai tarp mano acountų?)
QUOTE(cibulis @ 2013 08 15, 23:12)
Tas TIPINIS - tai aš? Kaip man nepatinka žmonės, kurie vynioja žodžius į vatą. Sakyk tiesiai šviesiai. Jei jau žengei vieną žingsnį, tai ženk ir antrą.
Jeigu manysiu, kad tu visiskas dalbajobas, tai tikrai pririnksiu drasos taip ir parasyti. Kolkas taip nemanau. Tiesiog nesupranti juoku, todel sunkiau susikalbeti. Del tipinio forumo dalyvio - sutikau 100% grynumo egzemplioriu ir net ne viena - neabejoju, kad ir tu sutikai. Tokiu cia pilna. As galvoju, kad ir pats galiu tokiu buti:) Issikrovem, grizkim prie temos.
P.S. Susigaudau ne tik as - kas daugiau ismano "apievata", nei siulantis zodziu i ta vata nevynioti? Davai tik neuzsiparink vel:)
Cibuli,
O kuo tau tie keli isoke mm maiso? Gi klijuojant putplasti klijai gausis visvien apie 10mm gal daugiau. Jai istrizaines siektiek nuklydusios irgi nebeda normaliam murininkui. Betkokiu atveju siena bus 25cm kai pamatas yra 30cm, nezinau kaip zadi muryti per viduri, isorine ar vidine krastine. As murijau pagal vidine tam kad apatinis putplascio kampas turetu atrama. O grindys viduje atramos neturetu.
O kuo tau tie keli isoke mm maiso? Gi klijuojant putplasti klijai gausis visvien apie 10mm gal daugiau. Jai istrizaines siektiek nuklydusios irgi nebeda normaliam murininkui. Betkokiu atveju siena bus 25cm kai pamatas yra 30cm, nezinau kaip zadi muryti per viduri, isorine ar vidine krastine. As murijau pagal vidine tam kad apatinis putplascio kampas turetu atrama. O grindys viduje atramos neturetu.