Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(arkava @ 2013 10 20, 22:19)
Ir vel formuojas  stovylos: pasidaryk pats, ir kogero-paskolininku (kurie nelabai skaiciuoja, ir iesko okybes uz 3-guba kaina.
Ir mes, skaiciuojames ir ruosiames pavasary darytis ploksciuosius pamatys. Firmos (kogero) skaiciuos 50 T ar daugiau uz pamatus. apie 22-24 dabar mums gaunasi.

Aisku, kokybe musu bus prasta, betonas prastas, darbo atlikimo kokybe prasta, nes puse sumos neatiduosim  vadybininkams ir sefui  biggrin.gif

tie, kurie nelabai skaiciuoja, tai forume nesilanko.

Yra dar viena kategorija, labiausiai uzknisanti, kurie dar nieko nesistato, bet forume reiskia savo nuomone apie kaip jie viska gerai padarys. biggrin.gif doh.gif tik 99proc liudnai baigiasi viskas ir rozines svajones labai greit dingsta, kai baigiasi pinigai ,nes padaryt pigiau, nei visi durniai dabar daro - nesigavo smile.gif

p.s. savo atveju viskuo rupinausi pats, dirbo patenininkai, samata imeciau.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 10 20, 21:28)
tie, kurie nelabai skaiciuoja, tai forume nesilanko.

Yra dar viena kategorija, labiausiai uzknisanti, kurie dar nieko nesistato, bet forume reiskia savo nuomone apie kaip jie viska gerai padarys.  biggrin.gif  doh.gif tik 99proc liudnai baigiasi viskas ir rozines svajones labai greit dingsta, kai baigiasi pinigai ,nes padaryt pigiau, nei visi durniai dabar daro - nesigavo  smile.gif

p.s. savo atveju viskuo rupinausi pats, dirbo patenininkai, samata imeciau.

visiskai pritariu man 80 beginiu metru pamatu
su apsiltinimu (10 cm) ir smelio uzpylimu atsiejo apie 16000 LT visus darbus pasidarant paciam (zinoma mechanizami buvo samdyti) i kaina iejo ir 80 kubu smelio pamatu uzpylimui bei 150 kubu smelio sklypo pakelimui. Uz viska buvo moketa rinkos kainomis niekas nevogta.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 22:08)
o as nepristaciau savo statybos budo? zinoma geotermini darysiu pats tik katilines aprisima ne. Beja ar zinot geotermini vanduo/vanduo jo panaudojimo galimybes ir gautus rezultatus? pasidomekit vienintelis realiai naudingas geoterminis variantas. Ir iskart sakau esu inzinierius geologas tai esu mates tikrai daugiau nei jus cia prie kompo. Pasidalinom nuomonem ir gerai

einam toliau statyt savo svajoniu namu

Saunuolis, mantesas thumbup.gif
As irgi stengiuosi daug darbu atlikt pats ir galiu pasakyt,kad sekasi smile.gif .Aisku,nevisi turi laiko,noro ar galimybiu tai daryti,bet jau supratimo siais laikais,tai kaip profesoriai biggrin.gif .Pamatai isaukstinti kaip dievu sventykla,ypac greztiniai.Mano manymu ju vienintelis privalumas ten,kur nestabilus pavirsinis gruntas ir tai,kad juos galima labai greit isliet (kuo ir naudojasi statybininkai pusdami kainas lotuliukas.gif ).Vieninteliai,mano galva, tikrai moderniski pamatai tik plokstuminiai ir tik tokius esu numates savo namui.
Atsakyti
Nea, inz-mechanikas biggrin.gif . Taciau sedziu prie kompo (ir kuriame info pilna).
Esme, kad tai jau 2k (isskyrus plokstuminius) dariau, manau ir siuos, padedamas profo, sekmingai isliesiu...

QUOTE(idealistas @ 2013 10 20, 20:27)
O jus irgi inzinierius geologas? Klausiu todel, nes nesuprantu, kaip kitu atveju gali uztekti laiko statyboms ir darbui (pinigams uzdirbti). Man nebandykit replikuoti, kad as svaistau laika forume - mano darbas prie kompo smile.gif Man keista, kaip dauguma jauciasi tokiais kietais statybininkais - kaip galima gerai moketi tai, ko niekad nedarei? O jei gerai moki, reiskia esi statybininkas. Bet jei nesi ir nori viskas gerai ir pigiai pasidaryti, tai koks gali buti rezultatas?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 10 21, 06:49)
Taciau sedziu prie kompo (ir kuriame info pilna).

Pilna ir tokios info internete kur vienas nusikalba o kitas dar papildo smile.gif
Tad informacija rinkimės atsakingai smile.gif
Atsakyti
Va mano pilna samata neskaiciuojant mano paties ir tevuko darbo ir laiko sanaudu.

Pamatai rostverko 75 beginiai metrai 0.5*0.3 dydzio. 50 poliu 2.8-3.0 m gylio. pamatai apsiltinti is lauko 10 cm is vidaus 5 cm Geoporu. Pamatu perimetru irengtas drenazas. pamatai hidroizoliuoti korio membrana. Pamatams sunaudota apie 26 m3 betono, kuris buvo gaminamas vietoje bobcat betono maisykleje.
i samata ieina sklypo nustumdymas, zvyras betonavimui pamatu uzpylimui ir apie 150 kubiniu metru sklypo pakelimui ir sklypo islyginimas.
Pamatams uztrukau apie 1 menesi dirbant po kelias val per diena.
Prie samatos reiktu prideti geologinius tyrimus kuriuos pasidariau pats (ju kaina apie 800 lt).

cementas 2315
Bobcat nuoma 3330
Smelis, zvyras 3720
armatura 3880
polistirolas 1660
Darbas 280
Kitos (drenazas, montavimo putos Ir t.t) 1064
Viso 16249
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2013 10 21, 11:19)
Va mano pilna samata neskaiciuojant mano paties ir tevuko darbo ir laiko sanaudu.

Pamatai rostverko 75 beginiai metrai 0.5*0.3 dydzio. 50 poliu 2.8-3.0 m gylio. pamatai apsiltinti is lauko 10 cm is vidaus 5 cm Geoporu. Pamatu perimetru irengtas drenazas. pamatai hidroizoliuoti korio membrana. Pamatams sunaudota apie 26 m3 betono, kuris buvo gaminamas vietoje bobcat betono maisykleje.
i samata ieina sklypo nustumdymas, zvyras betonavimui pamatu uzpylimui ir apie 150 kubiniu metru sklypo pakelimui ir sklypo islyginimas.
Pamatams uztrukau apie 1 menesi dirbant po kelias val per diena.
Prie samatos reiktu prideti geologinius tyrimus kuriuos pasidariau pats (ju kaina apie 800 lt).

cementas 2315
Bobcat nuoma 3330
Smelis, zvyras 3720
armatura 3880
polistirolas 1660
Darbas 280
Kitos (drenazas, montavimo putos Ir t.t) 1064
Viso 16249

Pagal max kainas t.y. greztiniai pamatai 260lt/už bėgini metra, žinoma jei grežiniai ne iki magmos smile.gif savo pamatus butum pasidares uz 19500lt. Plius dviese dirbot menesi laiko. tarkim po 2000 lt kiekvienam. Sutaupymas ne stebuklingas o gal jo ir nera. Tie kas daro greztinius pamatus per savaite paguldo ne maziau 80m, ir žaidimas vyksta ant grecio,ir objektų kiekio, o ne ant maržos, kadangi konkurencija šitoj sriti didelė.

Kokiam cia mieste atveza 12m3, smelio uz 310lt masina ?
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2013 10 21, 11:44)
Pagal max kainas t.y.  greztiniai pamatai 260lt/už bėgini metra, žinoma jei grežiniai ne iki magmos smile.gif  savo pamatus butum pasidares uz 19500lt. Plius  dviese dirbot menesi laiko. tarkim po 2000 lt kiekvienam. Sutaupymas ne stebuklingas o gal jo ir nera. Tie kas daro greztinius pamatus per savaite paguldo ne maziau 80m,  ir žaidimas vyksta ant grecio,ir objektų kiekio, o ne ant maržos, kadangi konkurencija šitoj sriti didelė.

dar karta dviese dirbom po kelias valandas per menesi. jei butume dirbe po 8 val dviese tia per max dvi savaites butu baigti. O zvyro galima ir pigiau rast vieta klaipedos rajonas 15 km nuo artimiausio karjiero. As ir nesakau kad max sutaupiau. as ir nesiekiau sutaupyt. Siekiau sau pa
sidaryt gerus pamatus. O kai sakot kaina uz 260 uz metra tia cia gal pliku pamatu. o pas mane ir apsiltinti ir uzpilti ir sklypa islygintas ir drenazas paklotas ir korys ant pamatu uzdetas. Kiekvienam savo. taupymas ne mano prioritetas
Atsakyti

Juk geologas, gal ir karjere dirba. Įvertinkite tai.
Atsakyti
QUOTE(giedriause @ 2013 10 21, 21:06)

Nesupratau - cia pigu ar brangu? Jei smelis plautas - tai pigu, jei paprastas, pigiausias - tada jau per brangu.
Atsakyti
[quote=idealistas,2013 10 21, 21:12]
Nesupratau - cia pigu ar brangu? Jei smelis plautas - tai pigu, jei paprastas, pigiausias - tada jau per brangu.
[/quote

naturalus neplautas zvyras is karjiero. o kad geologas nereiskia kad vagiu ir su karjierais visai nesusijes. perku kaip ir bet kuris zmogus
Atsakyti
[quote=mantesas,2013 10 21, 21:14]
[quote=idealistas,2013 10 21, 21:12]
[/quote

naturalus neplautas zvyras is karjiero. o kad geologas nereiskia kad vagiu ir su karjierais visai nesusijes. perku kaip ir bet kuris zmogus
[/quote]

Kaunas, Vilnius be 400lt/12m3 nenupirksi. Nes šiemet pabrangino mokestis dadetas už iškasenas. Jei kas pigiau, duokite kontaktus.
Atsakyti