Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(idealistas @ 2013 10 20, 18:50)
Palauk palauk -
1. Betonas min 2250Lt (be atvezimo, skaiciavau 0.3x2.9m polius)
2. Armatura (tikekimes dejai priklausancius ~20KG/poliui) - gaunasi tona, as pvz nezinau kur nupirkti normaliai padarytu karkasu pigiau kaip 2900Lt/t

Tai isvada persasi tokia - p*zdintos medziagos ir/arba nuosavu bobkatu firma, ir/arba pats dirbi arba kazkas tau dirba nemokamai. Arba rasai nesamones.

Papunkciui bobcat vienas greze kitas maise betona uz abu 1200 lt. uz darba. padejau as ir tevukas nuimti nuo grasto grunta ir imesti cementa i bobcat. sunaudota 60 maisu cemento (1000 lt) zvyras viena masina 300 lt armatura poliam dabar nepasakysiu kiek svere taciau ejo dvylikines po keturis strypus tai yra apie 500 kg (1000 lt. suvirinom karkasa su tevuku vietoj). (o kam deti 20 kg poliui tai nzn is kur tokie skaiciai. Beja mano issilavinimas leidzia teikti kad tiek uztenka armaturos. tai va medziagos ir darbas bobcatu 3500 plius dadedam mano su tevuku darba 6 val darant polius ir 6 val renkant armaturos karkasa ir gausim tuos 5000 lt ai dar grunto nustumdymas 200 lt ir asiu atzymejimas tiek pat.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 19:38)
Papunkciui bobcat vienas greze kitas maise betona uz abu 1200 lt. uz darba. padejau as ir tevukas nuimti nuo grasto grunta ir imesti cementa i bobcat. sunaudota 60 maisu cemento (1000 lt) zvyras viena masina 300 lt  armatura poliam dabar nepasakysiu kiek svere taciau ejo dvylikines po keturis strypus tai yra apie 500 kg (1000 lt. suvirinom karkasa su tevuku vietoj). (o kam deti 20 kg poliui tai nzn is kur tokie skaiciai. Beja mano issilavinimas leidzia teikti kad tiek uztenka armaturos.  tai va medziagos ir darbas bobcatu 3500 plius dadedam mano su tevuku darba 6 val  darant polius ir 6 val renkant armaturos karkasa ir gausim tuos 5000 lt  ai dar grunto nustumdymas 200 lt ir asiu atzymejimas tiek pat.

Tai vat vat - blogiausia, kai lyginami pamatai is "pasidaryk pats" serijos ir normalus.. Del to ir neatitikimas. Tik pradedi gilintis ir islenda. Stebuklu nebuna.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 10 20, 19:47)
Tai vat vat - blogiausia, kai lyginami pamatai is "pasidaryk pats" serijos ir normalus.. Del to ir neatitikimas. Tik pradedi gilintis ir islenda. Stebuklu nebuna.

Pagal tave pasidaryk pats negali but normalus? gaila man taves zmogau.
Ir tavo savisvietai poliuose armaturos kiekis nevaidina lemiamos reiksmes. poliu laikomosios gebos skaiciuojamos pagrinde pagal sonine betono ir grunto trinti. tai lemia poliu parinkima o armatura tam kad nesusigniuzdytu betonas.

O jei jum malonu moket uz zvyro vezima iki betono mazgo paskui ten uz sumaisyma ir betono vezima atgal iki statybvietes tai jusu pasirinkimas. O betono kokybe nei kiek nenukencia maisant vietoj o beto tom musu spokinyciom ten nieko ir nelemia.
tik grunto tyrimus pries statant pasidarykit.

ir beto i 5000 kaina as idejau savo ir tevuko darbo laika ir uzmokesti jam nes mes sugaisome kazkur po 12 valandu. nes reliai medziagos man kainavo apie 4000 lt poliam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 20 spalio 2013 - 20:03
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 20:02)
Ir tavo savisvietai poliuose armaturos kiekis nevaidina lemiamos reiksmes. poliu laikomosios gebos skaiciuojamos pagrinde pagal sonine betono ir grunto trinti. tai lemia poliu parinkima o armatura tam kad nesusigniuzdytu betonas.

O jei jum malonu moket uz zvyro vezima iki betono mazgo paskui ten uz sumaisyma ir betono vezima atgal iki statybvietes tai jusu pasirinkimas. O betono kokybe nei kiek nenukencia maisant vietoj o beto tom musu spokinyciom ten nieko ir nelemia.

ir beto i 5000 kaina as idejau savo ir tevuko darbo laika ir uzmokesti jam nes mes sugaisome kazkur po 12 valandu. nes reliai medziagos man kainavo apie 4000 lt poliam.

Super - pamatus sau pasidaret ir dar uzdirbot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 10 20, 20:07)
Super - pamatus sau pasidaret ir dar uzdirbot smile.gif

mano tikslas parodyt kiek is tikro kainuoja medziagos ir kiti darbai darant pamatus siek tiek naujoviskesniu budu nei su betonu is betono centro uz 50 km.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 20:12)
mano tikslas parodyt kiek is tikro kainuoja medziagos ir kiti darbai darant pamatus siek tiek naujoviskesniu budu nei su betonu is betono centro uz 50 km.

Uzpatentuok
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 20:02)

Pasakykite gerbiamasis, kokia Jusu betono rusis gavosi? 20/25? 16/20? 8/10? S1, S2 ar S3?
Kainoje gal ir islosei, bet kokybeje, garantuoju, prasikai. Ir stipriai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Izidora @ 2013 10 20, 20:31)
Pasakykite gerbiamasis, kokia Jusu betono rusis gavosi? 20/25? 16/20? 8/10? S1, S2 ar S3?
Kainoje gal ir islosei, bet kokybeje, garantuoju, prasikai. Ir stipriai. doh.gif

apie C16/20 o is kur jus sprendziate kad prasikau?. Slankumo klase man visai neidomi nes buvo pilama tiesiai i polius. gi zvyras cementas turi savo parametrus ir tam paciam internete galit rast kiek sumaisius cemento su kiek zvyro gaunat koki betona. taip kad nekaltinkit kokybes nebuvimu jei patys nedrystat ieskot arba tiesiog neismanot. Kiekvienas daro pagal savo issimokslinimo ir supratimo laipsni.

Izodora ar bent zinot kas tos betono markes ir kur jos naudojamos?

P,S, o koks yra kokybes rodiklis betono? siuo atveju stovintis namas? tai tada betonas geras namas stovi sienos sveikos. Kur pralosiau? Ogi sutaupiau 5 gabalus geoterminiui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 20 spalio 2013 - 20:47
QUOTE(mantesas @ 2013 10 20, 20:42)
apie C16/20 o is kur jus sprendziate kad prasikau?. Slankumo klase man visai neidomi nes  buvo pilama tiesiai i polius. gi zvyras cementas turi savo parametrus ir tam paciam internete galit rast kiek sumaisius cemento su kiek zvyro gaunat koki betona. taip kad nekaltinkit kokybes nebuvimu jei patys nedrystat ieskot arba tiesiog neismanot. Kiekvienas daro pagal savo issimokslinimo ir supratimo laipsni. 

Izodora ar bent zinot kas tos betono markes ir kur jos naudojamos?

P,S, o koks yra kokybes rodiklis betono? siuo atveju stovintis namas? tai tada betonas geras namas stovi sienos sveikos. Kur pralosiau? Ogi sutaupiau 5 gabalus geoterminiui

Nera prasmes gincytis su savadarbiais - anksciau ar veliau prieisim iki to, kad seniau pamatus is akmenu dare ir namai stovejo. Nors nei namai tokie buvo, nei kas demesio i deformacijas kreipe. O geotermini, tikiuosi, irgi pats darysi? Yra internete aprasymu. Visi statybos metodai turi privalumu ir trukumu, tik jei jau rasai kainas, tai ir pristatyk savo sprendima kartu, kad zmoniu neklaidinti.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 10 20, 21:00)
Nera prasmes gincytis su savadarbiais - anksciau ar veliau prieisim iki to, kad seniau pamatus is akmenu dare ir namai stovejo. Nors nei namai tokie buvo, nei kas demesio i deformacijas kreipe. O geotermini, tikiuosi, irgi pats darysi? Yra internete aprasymu. Visi statybos metodai turi privalumu ir trukumu, tik jei jau rasai kainas, tai ir pristatyk savo sprendima kartu, kad zmoniu neklaidinti.

o as nepristaciau savo statybos budo? zinoma geotermini darysiu pats tik katilines aprisima ne. Beja ar zinot geotermini vanduo/vanduo jo panaudojimo galimybes ir gautus rezultatus? pasidomekit vienintelis realiai naudingas geoterminis variantas. Ir iskart sakau esu inzinierius geologas tai esu mates tikrai daugiau nei jus cia prie kompo. Pasidalinom nuomonem ir gerai

einam toliau statyt savo svajoniu namu
Atsakyti
Ir vel formuojas stovylos: pasidaryk pats, ir kogero-paskolininku (kurie nelabai skaiciuoja, ir iesko okybes uz 3-guba kaina.
Ir mes, skaiciuojames ir ruosiames pavasary darytis ploksciuosius pamatys. Firmos (kogero) skaiciuos 50 T ar daugiau uz pamatus. apie 22-24 dabar mums gaunasi.

Aisku, kokybe musu bus prasta, betonas prastas, darbo atlikimo kokybe prasta, nes puse sumos neatiduosim vadybininkams ir sefui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 10 20, 21:19)
Ir vel formuojas  stovylos: pasidaryk pats, ir kogero-paskolininku (kurie nelabai skaiciuoja, ir iesko okybes uz 3-guba kaina.
Ir mes, skaiciuojames ir ruosiames pavasary darytis ploksciuosius pamatys. Firmos (kogero) skaiciuos 50 T ar daugiau uz pamatus. apie 22-24 dabar mums gaunasi.

Aisku, kokybe musu bus prasta, betonas prastas, darbo atlikimo kokybe prasta, nes puse sumos neatiduosim  vadybininkams ir sefui  biggrin.gif

O jus irgi inzinierius geologas? Klausiu todel, nes nesuprantu, kaip kitu atveju gali uztekti laiko statyboms ir darbui (pinigams uzdirbti). Man nebandykit replikuoti, kad as svaistau laika forume - mano darbas prie kompo smile.gif Man keista, kaip dauguma jauciasi tokiais kietais statybininkais - kaip galima gerai moketi tai, ko niekad nedarei? O jei gerai moki, reiskia esi statybininkas. Bet jei nesi ir nori viskas gerai ir pigiai pasidaryti, tai koks gali buti rezultatas?
Atsakyti