Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Būtina konstruktorius remti prie sienos ir reikalauti optimalaus medžiagų kiekio ir savybių. Mėgsta jie labai stipriai apsidrausti arba perkelti sprendimus iš kito projekto ir daugelyje vietų sudėti armatųras žymiai storesnęs nei reikia. Kaip pvz, maniškis, darydamas pamato konstruktyvą nurodė, kad saramoms po sienomis naudoti apkabas iš D10 armatūros. Užklausiau ar tikrai čia reikia D10, tai net nemirktelėjęs atsakė, kad pilnai užteks ir D8, nes apkabos reikalingos tik kad išlaikyti armatūras reikamoje pozicijoje betonuojant, o pačios jos visiškai neįtraukiamos į apkrovų paskirstymo skaičiavimus. Tad toks paviršutiniškas konstruktoriau požiūris į optimalius parametrus užsakovui kainuoja ne vieną šimtinę.

Žinoma aš tik už tai, kad visi optimizavimai būtų suderinti su konstruktoriumi.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2013 10 01, 13:33)
Būtina konstruktorius remti prie sienos ir reikalauti optimalaus medžiagų kiekio ir savybių. Mėgsta jie labai stipriai apsidrausti arba perkelti sprendimus iš kito projekto ir daugelyje vietų sudėti armatųras žymiai storesnęs nei reikia. Kaip pvz, maniškis, darydamas pamato konstruktyvą nurodė, kad saramoms po sienomis naudoti apkabas iš D10 armatūros. Užklausiau ar tikrai čia reikia D10, tai net nemirktelėjęs atsakė, kad pilnai užteks ir D8, nes apkabos reikalingos tik kad išlaikyti armatūras reikamoje pozicijoje betonuojant, o pačios jos visiškai neįtraukiamos į apkrovų paskirstymo skaičiavimus. Tad toks paviršutiniškas konstruktoriau požiūris į optimalius parametrus užsakovui kainuoja ne vieną šimtinę.

Žinoma aš tik už tai, kad visi optimizavimai būtų suderinti su konstruktoriumi.

saramai - dviatramei sijai, butina apatine isilgine ir skersine (apkabos vertikalus strypai) armatura, pirmoji laiko lenkimo irazas o antroji skersines jegos irazas. Elemento stipriui svarbu ne tik skersines (apkabu) armaturos skersmuo, bet ir atstumas tarp ju. daugeli atveju skersiniai armaturai uztenka 6mm strypu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2013 10 01, 12:27)
Gali būti tiek vienas, tiek kitas variantas: arba mažinamas armatūros kiekis, arba mažinamas armatūros skersmuo. Pavyzdžiui, mano kaimynas sumažino kiekį: vietoje dviejų armatūros tinklų perdangoje (viršutinio ir apatinio) dėjo tik vieną.

Problema dar gali būti ir tokia: namas sudėtingas, su skirtingais pasiskirstančiomis apkrovomis, išsikišimais, rūsiais ir pan., todėl ir reikia tos armatūros, bet žmonės viską daro pagal savo kurpalių.

P.S. Aš visgi elgiuosi kitaip. Šiuo metu darysime antro aukšto sąramas. Pasirodo, kad konstruktorė ne teisingai nurodė sąramos aukštį. Tai reiškia, kad vietoje 33 cm aukščio sąramos galime dėti tik 25 cm aukščio sąrama. Ji operatyviai perskaičiavo ir pasakė, kad tokiu atveju apatinėje sąramos dalyje reikia ne 4, o 6 strypų 10 mm armatūros. Be to, aš turiu ne tik statybų techninį prižiūrėtoją, bet kartais nusiunčiu vieną kitą statybų nuotrauką konstruktorei. Ji kelias pastabas turėjo. Čia gal ir per daug optimalus namo statybos variantas, bet man tik į naudą, kad jo niuansus, galimas klaidas gaudo tiek daug žmonių.

kaip sutalpisi 6 strypus i kokius 25cm plocio sarama?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 10 01, 20:44)
1. saramai - dviatramei sijai, butina apatine isilgine ir skersine (apkabos vertikalus strypai) armatura, pirmoji laiko lenkimo irazas o antroji skersines jegos irazas. Elemento stipriui svarbu ne tik skersines (apkabu) armaturos skersmuo, bet ir atstumas tarp ju. daugeli atveju skersiniai armaturai uztenka 6mm strypu.
Papildyta:
kaip sutalpisi 6 strypus i kokius 25cm plocio sarama?

1. Kiek esu matęs, tai išilginė yra ne tik apačioje, bet ir viršuje, t,y, visuose keturiuose kampuose. Būtent išilginė ir perima iš esmės visą lenkimo jėgą. Todėl būtent ir reikėtų kalbėti apie jos storį, išdėstymą, nes skersinė iš esmės tik suriša išilginės karkasą.

2. O ko čia neišdėstysi? Kur problema? Mano šios sarąmos tarpaatramis yra 2,10 m, o bendras ilgis siekia apie 2,60 m. Sąramos aukštis ir plotis - po 25 cm. Ji laikys ne tik sieną virš savęs (apie 2,5 m aukštis), bet ir ant jos remsis HEB 160, kuriam teks dalis stogo centrinės apkrovos. Taigi sąrama gaus nemažą apkrovą, be to, ji ilga ir žema, todėl ir yra papildomai armuojama.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 10 01, 20:59)
1. Kiek esu matęs, tai išilginė yra ne tik apačioje, bet ir viršuje, t,y, visuose keturiuose kampuose. Būtent išilginė ir perima iš esmės visą lenkimo jėgą. Todėl būtent ir reikėtų kalbėti apie jos storį, išdėstymą, nes skersinė iš esmės tik suriša išilginės karkasą.

jei nori pamatyti ko nesi mates atsivers STR-a g/b konstrukcijos, VII SKIRSNIS. GELŽBETONINIŲ ELEMENTŲ ĮSTRIŽŲJŲ PJŪVIŲ STIPRUMAS LENKIMO MOMENTO ATŽVILGIU

Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 10 01, 11:25)
ivadas tech. patalpoje, o komunikacijas isvedzioti betoniniame kanale po grindimis, kuris butu uzdengtas nuimamomis plokstemis.

kaip tais nemates, kad plokstuminiuose pamatuose darytu betoninius kanalus. kazkas ne itema..
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2013 10 02, 12:01)
kaip tais nemates, kad plokstuminiuose pamatuose darytu betoninius kanalus. kazkas ne itema..

kasti tunelius po pamatine plokste - itema?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 10 02, 13:07)
kasti tunelius po pamatine plokste - itema?

Niekas nei tuneliu nei grioviu nedaro.Gruntas esantis po vamzdžiais sutankinamas , jei pagal technologija, įpatingai atkreipiant dėmesi ties trišakiais, jei vamzdziai 1,5 gylyje niekas nei vaikščios nei judės. Blogiausiu atveju prieš klojant polistirolus ir armatūras , t.y. kai nustoja judėti sunkioji technika namo plote , prašvieti vamzdyna , jei neklystu kainavo prieš metus apie 200 lt vizitas. Gauni ataskaita apie vamzdynus, video CD ,ir ramiai miegi.
Atsakyti
Sveiki, jus cia diskutuojat bandau suprasti bet nlb dasyla smile.gif o kokios apytiksles kainos pamatu 230kv namui? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2013 10 03, 20:23)
Sveiki, jus cia diskutuojat bandau suprasti bet nlb dasyla smile.gif o kokios apytiksles kainos pamatu 230kv namui? smile.gif

Na abstraktus labai klausimas... O kokie tie pamatai pas jus turėtu būti???
Niekas konkrečiai neatsakys. Mums 180 kv. m namui kainavo 26 t. Ar užtenka tokio atsakymo??? Pamatas pamatui gi nelygus. ir namas namui taip pat. Gal pas jus ten 230 kv m vieno aukšto, o gal triju...
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2013 10 03, 19:23)

Jus pirma susiraskit, kas tuos pamatus jum darys, kol ieskosit, ir kaina issiryskins.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 10 03, 21:09)
Jus pirma susiraskit, kas tuos pamatus jum darys, kol ieskosit, ir kaina issiryskins.

yra kas darys, bet dar nesnekejau smile.gif
nu as klausiu mazdaug nes reikia skaiciuotis kiek kas kainuos..... man reikia zinoti mazdaug kiek pinigeliu reikia tureti iki kito pavasario smile.gif del to klausineju smile.gif na plius minus susidariau nuomuone kad apie 30tukst smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2013 10 04, 11:14)
yra kas darys, bet dar nesnekejau smile.gif
nu as klausiu mazdaug nes reikia skaiciuotis kiek kas kainuos..... man reikia zinoti mazdaug kiek pinigeliu reikia tureti iki kito pavasario smile.gif del to klausineju smile.gif na plius minus susidariau nuomuone kad apie 30tukst smile.gif

Geriausias būdas sužinoti preliminarią kainą - išsiuntinėti užklausimus įvairioms įmonėms, kad pateiktų jums pasiūlymą, detalizuodami sąmatą. Žinoma jiem reikia išsiųti pamato brėžinius.
Taip gavę bent kelis pasiūlymus, galės įvertinti iš ko susideda pamatų įrengimas ir kokios atskirų etapų kainos. Tada jau galėsit teirautis kur galima gauti palankesnęs sąlygas visiems darbams ar juos suskaidžius etapais. Jei pamatai poliniai, tai yra du atskiri etapai: poliai ir rostverkas. Rostverkas dar skaidosi į įrengimo kompleksiškumą(apšiltintas tik iš šonų ar ir iš apačios, užpiltas smėliu ar ne ir pan.)

Dar kainą smarkiai įtakoja grunto savybės bei sklypo reljefas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Igr540: 04 spalio 2013 - 14:14