QUOTE(idealistas @ 2013 09 29, 20:46)
Turbut nera paklausos akmeniniams. Cia raso visi ir bet ka, taigi nereikia pagal sita foruma bandyti formuotis nuomones, ka as anksciau bandziau daryti. Cia pries tai buvo normalesniu rasytoju, bet dabar jie, greiciausiai, uzsieme kitais reikalais - apart manes, dariusio pamatus vasara, daugiau nei vieno realiai postinancio nemaciau.
Nenusiminkit, aš jus palaikau. O visiems seismologams su likusiomis žiniomis ir kitiems akmenų/betono pamatų statytojams galiu pasakyti tik tiek.
Mano kaimynas inžinierius. Darė rūsio sienas, įdėjo per mažai armatūros - sieną išpūtė. Vėliau taisė, rėmė, lygino.
Dabar nesenai virš to rūsio pasidarė perdangą. Pamatė mano antro aukšto perdangą, kurioje sudėta armatūra viršuje ir apačioje, sakė - kam to reikia. Jis į savo perdangą dėjo tik vieną tinklą. Prieš kelias dienas rado keliose vietose patrūkinėjusią perdangą.
Kitas kaimynas stato namą iš akyto betono ir keraminių blokelių. Trys sienos - keramika, viena akyto betono. Mūro visiškai nearmavo, nors patys akyto betono gamintojai liepia jį armuoti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2013 09 28, 20:55)
Dabar, kai stato, skaiciuoja stiprius ir betonus pagal vos ne priesbranduoliniu pastatu atsparumo lygi - siek tiek juokinga. Gruntus tiria, statydami 5m statini giliau, nei pats namo aukstis
Nepyk, bet tu esi tipiškas natūrinio ūkio (arba sovietų laikų) atstovas. Viską nori pasidaryti pats, viską geriau žinai už konstruktorius, visi statydami namus permoka, bet vat aš viską žinau geriau, nedėsiu armatūros, pridėsiu akmenų, bus pigu, patikima, ilgaamžiška.
Nesakau, kad natūrinio ūkio atstovų neturi būti, bet tas "AŠ VISKĄ MOKU PATS, AŠ VISKĄ ŽINAU" dažnam gali skaudžiai atsirūgti.
O gal tu ir gydytojui paaiškini, kaip operuoti, kokią narkozę duoti, pats taisai mobilius telefonus, keiti amortizatorius, žvakes, pats kerpiesi plaukus, pats užsiaugini visas daržoves, mėsą, žuvį.
Aš manau, kad XXI amžiuje darbų pasidalinimas tikrai turi būti. Negali žmogus norėti ir mokėti viską pasidaryti pats. Tai absurdas.