Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(madwifi @ 2013 08 14, 09:28)
QUOTE(cibulis)
Man skaičiavo, kad per polius prarandu 1,5 kWh energijos per metus vienam kvadratiniam metrui namo ploto. Imkime blogesnį variantą - prarandu 2 kWh energijos. Namo plotas - 137 kv. m. Taigi per metus bus prarasta 274 kWh energijos. Tarkime, kad 1 kWh kainuoja 0,2 Lt. Tokiu atveju per metus per polius praranda energijos už 54,8, t.y. 55 Lt.
Man papildomas vertikalus sijonas kainuotų apie 1700 Lt (darbas - 400 Lt, 3,4 kūbai Finffoma XPS - dar 1326 Lt). Tai reiškia, kad papildoma investicija turėtų atsipirkti per 31-erius metus. Abejotina investicija, bet manyčiau, kad pabandyti verta. Bus tikrai geriau, o ne blogiau.

cibuli, tu atsipirkima skaiciuoji taip, lyg tas tavo sijonelis 100% nutrauktu salcio tilta, betgi zinai kad taip nebus - na pakels temperatura 1-2 laipsniais ties poliaus virsum, atitinkamai delta deltaT sumazes ir kas kas is to? sumazes silumos nuostoliai per polius kokiais 10% ir visas navaras is to tavo sijonelio ir atsipikimo laikas issites iki namo gyvenimo laiko x2. Vienintele apciuopiama nauda kad gruntas toj vietoj nebeisalines ir nesikilnos.

Gal galima tiksliau, kiek sumazintu per polius patiriamus nuostolius?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 09:56)
Gal galima tiksliau, kiek sumazintu per polius patiriamus nuostolius?

tau tiksliai nieks nepasakys, ne cia sudetingas uzdavinys paskaiciuot kiek pakils grunto temperatura uz sijonelio, uztai ir pisa prota apie tokio sijonelio "nauda" visi kas netingi. Bet siaip tu pats pagalvok - kad ten nebutu jokio nuostolio (ka tu ir vertini skaiciuodamas atsipirkima), grunto T ties poliu virsum turetu pakilt bent iki 18C. Tu tuo tiki? ypac kai zinai kad pusmetriu zemiau yra ne daugiau kaip 4-5C.
P.S. nebent Milao susimyletu ir pritaikytu savo Earth Heat Storage modeliavimo ekseliuka sitam uzdaviniui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 14 rugpjūčio 2013 - 10:17
QUOTE(madwifi @ 2013 08 14, 10:10)
Nebent Milao susimyletu ir pritaikytu savo Earth Heat Storage modeliavimo ekseliuka sitam uzdaviniui.

Butu puiku.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 09:34)
Man vienas konstruktorius sakė, kad papildomai, vertikaliai polius šiltinti siūlo vokiečiai. Lietuvos putplasčio gamintojai siūlo horizontalų "sijoną", bet vertikalus tikrai turėtų būti efektyvesnis.

Kaip galima polių šiltinti vertikaliai... Juk kai pamatus įrenginėjam reikia stengtis kuo mažiau sujudint gruntą, o čia dar atkasinėt turėsim... Poliai juk pagrindine apkrova perduoda gruntui būtent šonine trintimi....
Atsakyti
QUOTE(Rulle121 @ 2013 08 14, 19:24)
Kaip galima polių šiltinti vertikaliai... Juk kai pamatus įrenginėjam reikia stengtis kuo mažiau sujudint gruntą, o čia dar atkasinėt turėsim... Poliai juk pagrindine apkrova perduoda gruntui būtent šonine trintimi....

Labai teisingai, taciau trintis dideja gilejant poliui. Mano poliu projektinis gylis 4,2 m, bet statybininkai apsidrausdami suvare 5 m. Mano poliaus virsus yra 40 cm po zeme. As noriu vertikaliai apsiltinti tik 60 cm nuo poliu virsaus. Jokio grunto nesujudinsiu, gylis per mazas. Be to, mano gruntas ten ir taip judintas. Konstruktore ir techninis priziuretojas sake: kas jei nori.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 19:30)
Labai teisingai, taciau trintis dideja gilejant poliui. Mano poliu projektinis gylis 4,2 m, bet statybininkai apsidrausdami suvare 5 m. Mano poliaus virsus yra 40 cm po zeme. As noriu vertikaliai apsiltinti tik 60 cm nuo poliu virsaus. Jokio grunto  nesujudinsiu, gylis per mazas. Be to, mano gruntas ten ir taip judintas. Konstruktore ir techninis priziuretojas sake: kas jei nori.

1. Projektuojant polius net nėra vertinama šoninė trintis per įšąlo gylį (kuris priimamas grubiai 120 cm). Todėl ar sujudinsit tą gruntą ar ne, polio laikomajai galiai tai įtakos neturės.

2. Trintis tikrai negerėja gilinant polių, nes viskas priklauso nuo geologinių sąlygų.

3. Padidinti polio gylį irgi nėra visada gerai, nes gal jie buvo atremti į laikantįjį stiprų grunto sluoksnį, o padidinus polio gylį, polis galėjo atsiremti ant prasto grunto.

4. O ar polis daugiau atlaiko padu, ar šonine trintimi, tai vėlgi priklauso nuo geologinių sąlygų. Jei viršuje slūgso silpni gruntai, o polis remiamas į žemiau esantį stiprų gruntą (juk vien dėl to ir daromi poliniai pamatai, o ne juostiniai), tai logiška, kad daugiau atlaikys padu.
Atsakyti
Konstruktorius paaiskino paprastai. Jai polius nesiremia i kieta grunta pvz durpe tai be savo svorio vien trintimi jis laiko 400kg jai gerai atsimenu smile.gif

Padare geologija ir pasake jog kietas zvyras yra 6 ir 6.5m gyli, vibro poliu net prie didziules jegos ikalt giliau nepavyko. Kas cia per pasirinkimas noriu greziu 4 noriu 5 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 14 rugpjūčio 2013 - 20:06
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 19:30)
Labai teisingai, taciau trintis dideja gilejant poliui. Mano poliu projektinis gylis 4,2 m, bet statybininkai apsidrausdami suvare 5 m. Mano poliaus virsus yra 40 cm po zeme. As noriu vertikaliai apsiltinti tik 60 cm nuo poliu virsaus. Jokio grunto  nesujudinsiu, gylis per mazas. Be to, mano gruntas ten ir taip judintas. Konstruktore ir techninis priziuretojas sake: kas jei nori.

Kas cia tik ka zegnojosi, kad statys grieztai laikydamasis projekto?smile.gif
Atsakyti
"
Man skaičiavo, kad per polius prarandu 1,5 kWh energijos per metus vienam kvadratiniam metrui namo ploto. Imkime blogesnį variantą - prarandu 2 kWh energijos. Namo plotas - 137 kv. m. Taigi per metus bus prarasta 274 kWh energijos. Tarkime, kad 1 kWh kainuoja 0,2 Lt. Tokiu atveju per metus per polius praranda energijos už 54,8, t.y. 55 Lt.
Man papildomas vertikalus sijonas kainuotų apie 1700 Lt (darbas - 400 Lt, 3,4 kūbai Finffoma XPS - dar 1326 Lt). Tai reiškia, kad papildoma investicija turėtų atsipirkti per 31-erius metus. Abejotina investicija, bet manyčiau, kad pabandyti verta. Bus tikrai geriau, o ne blogiau. "

Skaičiaves pats ne kartą, praradimus per polius, ir kažkur jau seniau buvo rašyta.
Bet "1.5 kWh energijos per metus vienam kvadratiniam metrui namo ploto" dėl polių yra itartina .... vien dėl to kad šiluminiai nuostoliai per polius yra neproporcingai didesni , nei jų plotas atitvaroje,pagal STR formules
skaičiuojama bendra atitvaros varža,skaičiuoji varžas su poliais ir be jų... su vienodu putplasčio kiekiu....ir pamatai skirtuma, kokiu budu sugebėjo, polių nuostolius padalinti iš ploto ir kam to reikia ? Butu idomu pamatyti skaičiavimus.. nes priešingu atveju tokie mazi nuostoliai garsas tyruose... ir dauguma žmonių gali susiklaidinti... tada ir vokieciai besmegeniai smile.gif jei dėl tokiu nuostoliu darosi išimtinai plokštes, pasyviems namams
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 14, 20:09)
Kas cia tik ka zegnojosi, kad statys grieztai laikydamasis projekto?smile.gif

Taip skanu ikasti? Situacija buvo tokia. Man is karto suprojektavo 5 ir 3 metru polius. Taip padare pamatus irengianti firma. Konstruktore sake, kad pakaks vietoje 5 ir 4,2. Kiti lieka 3 m. Nieko blogo ir 5 m, bet 4,2 tolygiau ses bei bus pigiau irengti. Zodziu, dar nuderejau kaina, taciau irenge dar stipresnius pamatus. 4,2 m gyle poliu laikancioji galia 147 kn, o 5 m gyly - 222 kn. Man reikia 127 kn. Zodziy, uz pigiau gavau stipresnius pamatus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 14, 20:39)
Taip skanu ikasti? Situacija buvo tokia. Man is karto suprojektavo 5 ir 3 metru polius. Taip padare pamatus irengianti firma. Konstruktore sake, kad pakaks vietoje 5 ir 4,2. Kiti lieka 3 m. Nieko blogo ir 5 m, bet 4,2 tolygiau ses bei bus pigiau irengti. Zodziu, dar nuderejau kaina, taciau irenge dar stipresnius pamatus. 4,2 m gyle poliu laikancioji galia 147 kn, o 5 m gyly - 222 kn. Man reikia 127 kn. Zodziy, uz pigiau gavau stipresnius pamatus.

Tai jega, dar du papildomus aukstus galesi susimuryt kada prie progos. O tai kiek kainavo, jei ne paslaptis tie tavo pamatai?
Atsakyti
Zodziy, uz pigiau gavau stipresnius pamatus.

lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
neistveriau biggrin.gif
- sveikas, na, nusipirkai masina?
- jo, mikroautobusa pirkau
- blink.gif
- na ji man pasiule pigiau negu lengvaja kur norejau pirkti, tai susitaupe
- tai bet kam tau mikroautobusas? tu juk tik mieste i darba vazineti masinos ieskojai.
- nesvarbu, as juk gavau pigiau ir dar didesne negu lengvaja, galesiu kada nors 10 zmoniu pavezti thumbup.gif

beje cibuli, jus nesinervinkit - ZINOMA kad jus teisus, cia kiti kvaili.

Tai jega, dar du papildomus aukstus galesi susimuryt kada prie progos

thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti