QUOTE(madwifi @ 2013 08 14, 09:28)
QUOTE(cibulis)
Man skaičiavo, kad per polius prarandu 1,5 kWh energijos per metus vienam kvadratiniam metrui namo ploto. Imkime blogesnį variantą - prarandu 2 kWh energijos. Namo plotas - 137 kv. m. Taigi per metus bus prarasta 274 kWh energijos. Tarkime, kad 1 kWh kainuoja 0,2 Lt. Tokiu atveju per metus per polius praranda energijos už 54,8, t.y. 55 Lt.
Man papildomas vertikalus sijonas kainuotų apie 1700 Lt (darbas - 400 Lt, 3,4 kūbai Finffoma XPS - dar 1326 Lt). Tai reiškia, kad papildoma investicija turėtų atsipirkti per 31-erius metus. Abejotina investicija, bet manyčiau, kad pabandyti verta. Bus tikrai geriau, o ne blogiau.
Man papildomas vertikalus sijonas kainuotų apie 1700 Lt (darbas - 400 Lt, 3,4 kūbai Finffoma XPS - dar 1326 Lt). Tai reiškia, kad papildoma investicija turėtų atsipirkti per 31-erius metus. Abejotina investicija, bet manyčiau, kad pabandyti verta. Bus tikrai geriau, o ne blogiau.
cibuli, tu atsipirkima skaiciuoji taip, lyg tas tavo sijonelis 100% nutrauktu salcio tilta, betgi zinai kad taip nebus - na pakels temperatura 1-2 laipsniais ties poliaus virsum, atitinkamai delta deltaT sumazes ir kas kas is to? sumazes silumos nuostoliai per polius kokiais 10% ir visas navaras is to tavo sijonelio ir atsipikimo laikas issites iki namo gyvenimo laiko x2. Vienintele apciuopiama nauda kad gruntas toj vietoj nebeisalines ir nesikilnos.
Gal galima tiksliau, kiek sumazintu per polius patiriamus nuostolius?