Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Laba vakara.

Turiu klausima tiems, kurie "Arti" statybu.

Ruosiuosi pradeti namo statybas. Ieskau kas padarytu pamatus. Ir buvau nemaloniai nustebes kainomis. Nustebimas gali but paaiskintas dviem dalykais - arba esu per didelis optimistas ir ne velnio neismanau apie statybu rinkos kastus - arba tikrai nemoku ieskoti.

Taigi pasiteiravimui gal kas galetu labai ir labai preliminariai pasakyt ar realios kainos

Namas 135 m2 vieno auksto.
50 poliu- poliu gylis 2.6m/ 30cm
87 beginiai metrai ( rostverkas 60cm/30cm)

tikrai nesu statybininkas, bet gal sios info pakaks.

Siuloma kaina darbai plius medziagos- nuo 27 iki 33 tukst. Paminesiu, kad tai ne firmos, arba jei firmos tai kainos be mokesciu.

Pabaigai...gal ka pralinksmins suma i kuria norejau kazkada tilpti- 20000 lt. thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Jedreni @ 2013 09 24, 01:28)
Laba vakara.

Ruosiuosi pradeti namo statybas. Ieskau kas padarytu pamatus. Ir buvau nemaloniai nustebes kainomis. Nustebimas gali but paaiskintas dviem dalykais - arba esu per didelis optimistas ir ne velnio neismanau apie statybu rinkos kastus - arba tikrai nemoku ieskoti.

Taigi pasiteiravimui gal kas galetu labai ir labai preliminariai pasakyt ar realios kainos

Siuloma kaina darbai plius medziagos- nuo 27 iki 33 tukst. Paminesiu, kad tai ne firmos, arba jei firmos tai kainos be mokesciu.

Pabaigai...gal ka pralinksmins  suma i kuria norejau kazkada tilpti- 20000 lt. thumbup.gif

Kiek teko susidurti, tai kaina normali. 20 t ealu tik teoriškai, bet praktiškai ne... Užuojauta pradedantiems statytis. Mūsų norai ir planai labai dažnai prasilenkia su realybe.
Atsakyti
QUOTE(Jedreni @ 2013 09 24, 01:28)
Laba vakara.

Pabaigai...gal ka pralinksmins  suma i kuria norejau kazkada tilpti- 20000 lt. thumbup.gif

uz 20 000 galite issilieti pamatus. bet tik pamatus.
Kainos palyginimui pas mus -
152 kv.m
64 poliai - 2.1 metro / 30 cm
83 beginiai metrai ( 60/25 )
pertvariniu sienu pamatas - 33 metrai
zemes darbai, asiu nuzymejimas, pamatu mediena ( po liejimo liko mums, labai smagiai susinaudoja ), apsiltinimas ias apacios ir vidaus, pamato uzpylimas
uz viska - 26 000 lt
jei jusu kaina yra "su viskuo", t.y su apsiltinimu, uzpylimu, pertvaru pamatais, tai daugmaz ok.
o jei be situ darbu tada ryskiai perbrangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 24 rugsėjo 2013 - 05:44
Cia viskas priklauso nuo aplinkybiu, atstumo atstumo iki karjeru arba betono mazgo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 24 rugsėjo 2013 - 07:41
QUOTE(Jedreni @ 2013 09 24, 00:28)
Laba vakara.

Nezinau jei darantis paciam tai man kainavo 15000 lt su pamatu apsiltinimu is visu pusiu smelio uzpylimu ir sklypo islyginimu

Pamatai 70 metru rostverko 50*30 , 50 poliu 2.5-3m gylio vidiniu pertvaru kazkur 10 m ilgio. Klojiniai daryti is polistirolo atremiant gegnemis. nereikia papildomai pirkti medienos, genes neissitepa, nes saugo polistirolas. Veliau nereikia klijuoti pamatu apsiltinimo. Susitaupo laikas. Betonavimas ir grezimas vyko bobcat pagalba is mano atveztu medziagu. Visi renkasi ka nori. arba biski padirbet arba sumoket smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 24, 05:43)
uz 20 000 galite issilieti pamatus. bet tik pamatus.
Kainos palyginimui pas mus -
152 kv.m
64 poliai - 2.1 metro / 30 cm
83 beginiai metrai ( 60/25 )
pertvariniu sienu pamatas - 33 metrai
zemes darbai, asiu nuzymejimas, pamatu mediena ( po liejimo liko mums, labai smagiai susinaudoja ), apsiltinimas ias apacios ir vidaus, pamato uzpylimas
uz viska - 26 000 lt
jei jusu kaina yra "su viskuo", t.y su apsiltinimu, uzpylimu, pertvaru pamatais, tai daugmaz ok.
o jei be situ darbu tada ryskiai perbrangu.

Papildyta:
Na jei surasciau, kas uz 20000 lt padaro tik pamatus (be uzpilimo/ apsiltinimo) labai apsidziaugciau.

Deje kol kas mano norai prasilenkia su rinkos dalyviu kainomis.

Atsakyti
QUOTE(Jedreni @ 2013 09 24, 10:39)
Papildyta:
Na jei surasciau, kas uz 20000 lt padaro tik pamatus (be uzpilimo/ apsiltinimo) labai apsidziaugciau.

Deje kol kas mano norai prasilenkia su rinkos dalyviu kainomis.

Pasiskaiciuokite miek kubu i pamatus sueina ir padauginkite is 650lt . zinosite preliminare suma . Bent Kaune uz tiek galima susitarti...
Atsakyti
Kaip ir aisku.Dekui. Tik pastebejau kad ti kas daro pigiau t.y. apie 20kk tariant telpa i mano norima kaina- neturi laiko, o tie kas skaiciuoja apie 30kk gali pilnai padaryt siais metais.

Isvada viena : tie kur telpa i mano norima kaina dirba per pigiai g.gif O tie kur 30kk per brangiai, nes turi siokias tokias prastovas g.gif Reik ieskot viduriuko ir perfrazuot mano norus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2013 09 24, 19:58)
Pasiskaiciuokite miek kubu i pamatus sueina ir padauginkite is 650lt . zinosite preliminare suma . Bent Kaune uz tiek galima susitarti...

Cia, kaip suprantu, kaina uz darba?

Man pamatai kainavo su medziagom, be uzpylimo ir apsiltinimo (apsiltinimas tik is rostverko apacios) - 1650Lt/m3. Galima buvo siek tiek pigiau, praziopsojau pora momentu. Reikia kiek imanoma tiksliai susiskaiciuoti medziagas arba zinoti, is kur tas medziagas pigiau gauti, nes ant darbo, jei normalius zmones rasti, niekas kainos neleis.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 09 25, 15:28)
Cia, kaip suprantu, kaina uz darba?

Man pamatai kainavo su medziagom, be uzpylimo ir apsiltinimo (apsiltinimas tik is rostverko apacios) - 1650Lt/m3. Galima buvo siek tiek pigiau, praziopsojau pora momentu. Reikia kiek imanoma tiksliai susiskaiciuoti medziagas arba zinoti, is kur tas medziagas pigiau gauti, nes ant darbo, jei normalius zmones rasti, niekas kainos neleis.

ne, ciane uz darba, o uz darba ir medziagas.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 25, 14:31)
ne, ciane uz darba, o uz darba ir medziagas.

Pala pala - 650Lt/m3?? Gal USD ar EUR? Nes kas iseina, pavyzdziui:
turim 15m3 betono (i polius ir rostverka) - pamatu kaina 9750Lt?
Vien betonas kainuos ~3300Lt? O armatura, klojiniai, darbas, apsiltinimas is apacios, nekalbu apie sklypo nustumdyma, smelio uzvezima - ar tai neiskaiciuota?
Atsakyti
Tai ar galit atsakyt - ar parasom nesamone, perskaitom atsakyma ir dingstam?
Atsakyti